ISSN 1337-8481

pondelok, 29. apríla, 2024

Policajti zachránili mužovi život. Lekárom ho odovzdali „v hodine 12-tej“

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

KR PZ Trnava |MM| Piatková nočná služba sa pre policajtov z Dunajskej Stredy, nstržm. Mgr. Attilu Menyhárta a nstržm. Adriána Sznovického, zmenila na boj o život zraneného muža.

Krátko po 18:00 h boli stálou službou vyslaní ku garážam v meste Dunajská Streda. Podľa oznamovateľky sa v niektorej z nich mal nachádzať muž v ťažkej životnej situácii. Policajtom sa s ním najskôr podarilo telefonicky spojiť, no ten po pár slovách hovor ukončil. Popri prehľadávaní okolia garáží sa mu neustále snažili dovolať. Podľa zvonenia sa im nakoniec podarilo určiť garáž, v ktorej by sa muž mohol nachádzať.

Po jej otvorení zbadali na zemi ležať zraneného muža v strednom veku. Ihneď mu poskytli prvú pomoc a privolali RZP. Tá už ale prísť nestihla, pretože muž začal strácať vedomie a bolo nevyhnutné ho čo najskôr dostať do starostlivosti lekárov. Policajti ho preto naložili do služobného auta a urýchlene previezli do nemocnice. Podľa slov lekárov by, bez tohto rýchleho prevozu, muž svojim zraneniam podľahol.

Obom policajtom patrí za ich rýchle a rozvážne konanie veľká vďaka.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. „privolali RZP. Tá už ale prísť nestihla“ Aký smutný koniec…
    Veď tento hrdinský čin zachránil život! Tak prečo tá voľba slov? Aký dojem to vyvoláva? Žeby makáči z RZP sa oneskorili? Tomu neverím. Pacientov stav sa zhoršil a potreboval rýchly prevoz do zdravotníckeho zariadenia. Platí pravidlo, že RZP má prednosť jazdy, preto sa volá RZP k pacientovi, nie pacient sa vezie do nemocnice (toto platilo za socializmu, dnes to zákon nedovoľuje). Policajti majú tiež právo prednosti jazdy, takže mohli takto pomôcť pacientovi a ten prežil. No vyjadrenie „záchranári už nestihli prísť“ je dosť zavádzajúce.
    Začína sa týždeň maturít, aj zo slovenského jazyka a slohu. Tento článok nie je príkladom pre mladých. Buď je amatérom pisateľ článku alebo je cieľom nevychovávať mládež.

  2. Pekny den prajem. Velmi ocenujem pracu policajtov, su hrdinovia.
    Redakcia a novinari sa mozu hanbit. Clanok pisany ako posledny bulvar, len aby ludi rozplakali uchyluju sa k dehonestacii prace lekarov ze nestihli prist. Kto pozna zachranarov pochopi, bulvarny novinar nie.

  3. Pre m.m. 16. marca 2022, 11:55 – ocenujem stav na Slovensku, kedy vdaka skolstvu mame takmer 100% gramotnost.

    Dlhodoby vyvoj ale ukazuje, je samotna gramotnost nie je vsetko.

    Autorovi / autorke diskusneho prispevku maximalne setrne tymto oznamujeme, ze NIE MY SME AUTORMI predmetneho clanku.

    Ako zistite, kto je autorom publikovaneho clanku?

    Navod pre ludi gramotnych:

    – precitajte si clanok
    – ak chcete vediet autora, hladajte jeho podpis
    – ak nenajdete meno a priezvisko konkretneho autora, ale je uvedena skratka v podobe „|MM|“, jde o TLACOVU SPRAVU

    Co je tlacova sprava?

    – ide o informaciu poskytnutu autoritou, organizaciou, subjektom pre media za ucelom jej uverejnenia – do obsahu TLACOVEJ SPRAVY NEZASAHUJEME. Pre urcitu cast populacie: NE ZA SA HU JE ME

    Kedze od zalozenia media co je uz hooooodne davno trvame na tom, ze kazdy prispevok musi byt identifikovatelny ako aj ten, kto ho do systemu vklada, aj pri uz spomenutych tlacovych spravach najdete, kto je jej autorom.

    Zpravidla najdete pred tou skratkou „MR PZ Trnava, HaZZ a pod“

    Tejto odpovedi som venoval 8 minut svojho osobneho casu len preto, lebo odmietam akceptovat primitivne prispevky jedincov neschopnych citat text v kontexte, rozmyslat v suvislostiach a osocovat inych svojimi chorymi, nevyzretymi, nekompetentnymi nazormi publikovanymi ako fakty a to este anonymne.

    Zastavam nazor, ze podmienkou pristupu na internet, resp. ku klavecnici pocitaca by mal byt vysledok testu s IQ aspon na urovni bezny priemer.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img