ISSN 1337-8481

nedeľa, 5. mája, 2024

„Ale Rusom nedošlo, čo je Putinov plán.“

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img
„Z“ – ako zombies: Keď vidím a počujem Lavrova, akoby som sa vrátil 54 rokov späť. Pamätám si na podobnú tvár, Kosygina, a na jeho do neba volajúcu ruskú lož z roku 1968: vraj sme ich pozvali a koniec koncov na nás tá obrovská masa vojakov vraj vôbec nezaútočila. Oni sa aj vtedy, chúďatá, iba bránili, lebo jadrová veľmoc, rozprestierajúca sa na šestine plochy zeme (22 400 tisíc km2) sa obávala vývoja v Československu (128 tisíc km2)
Presne tak klamú aj teraz : oni zradne, uprostred noci nenapadli susedný štát, ale sa iba bránia pred jeho „znepokojujúcim vývojom“. Aj u nás našli Rusi pár dní po okupácii záhadné sklady zbraní, nachystané vraj kontrarevolúciou. Na Ukrajine zasa našli laboratóriá, s vraj biologickými zbraňami, nachystanými NATO. Všetko sa opakuje, iste už majú nachystaného svojho Biľaka, Šalgoviča, Indru…
Lenže minulosť sa môže iba podobať, nie reprízovať. Ruský útok je útokom zombies z hrobu, do ktorého bol pred vyše 30 rokmi pochovaný ZSSR. Putin tvrdí, že v tom hrobe sú všetci Rusi, že všetci banujú za koncom totality a podporujú nenávisť k Západu a nadradenosť jednej strany a jej ideológie. Nie je to pravda. Putin síce ovládol médiá a populisticky vyťažil z resentimentov Rusov po ére impéria, ktoré ostali v ich mysliach. Načas mu žerú aj očividný nezmysel, že Ukrajina ohrozuje Rusko.
Ale Rusom nedošlo, čo je Putinov plán. Že o Ukrajinu mu iba pre vlastnú ochranu pred zmenou v Rusku. Tendencie k EÚ značia pre každého autokrata to, čo „naši ľudia“ neznášajú : nastolenie práva a trestanie zločincov. Putin je so svojim systémom spokojný a vojnu vyvolal v okamihu, kedy si myslí, že to ešte ustojí …
…. -ale Rusi by si mali uvedomiť, že systém politicky stojaci na autokracii a ekonomicky na tunelovaní neobnoviteľných surovín – to je ťaženie bohatstva šírej Rusi na úkor ich, a budúcnosti ich detí. A teraz, obnovením militantného ruského imperializmu ťahá Putin Rusov do hrobu, v ktorom mali dávno pochovať svoju „zväzovú“ minulosť. Rusko sa potrebuje vyrovnať s výzvami 21 storočia a nie vracať so do čias ZSSR.
Rusom by nemalo byť jedno ani to, že Kremeľ dnes vyháňa na Západ milióny Ukrajincov, aby sa ich štát stal „ochrannou zónou“ Ruska. Možno sa to nacionalistickým Rusom páči, ale touto mŕtvou zemou, a tým, ako vznikla, Putin fatálne oddeľuje Rusko od Západu. Renomé Rusa vo svete Putin zrazil na úroveň Severokórejca. Izoláciu , aj stratu renomé pocítia bolestivo predovšetkým občania, zvlášť tí mladí… mnohí oľutujú, že mu uverili a dovolili zájsť takto ďaleko. Vojen sa totiž už nezbavia…
Takže moje zhrnutie znie, že Putin vojnou proti Ukrajine ohrozuje, paradoxne, najmä budúcnosť Ruska a jeho obyvateľov. Ak by sa mal súčasný stav, vytvorený ukrajinskou vojnou, stabilizovať, svet sa opäť rozdelí. Ale občania Ruska z toho nebudú mať prospech, ani radosť. Stanú sa opäť obyvateľmi druhého, izolovaného a aj pohŕdaného sveta, v ktorom už nebudú mať zo slobodného sveta ani informácie, ani mnohé tovary, či dokonca slobodu pohybu. Putin ich vrátil do zlej minulosti. A ich vlasť, Rusko , ktoré vždy chcelo byť vyspelou Európou, vykopol do Ázie, v ktorej môže byť iba sluhom, alebo korisťou komunistickej Číny. Rusi, preberte sa !
Zdroj: FB

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Zombies vyliezajú z hrobu. To zas bude debata k článku.
    Priatelia starých poriadkov len píšte, je to zábavné a trápne.
    Dezoláti do toho….

  2. Poďme k roku 1958 : vždy som si myslel, že boj medzi ZSSR a Západom bol kvôli ideológii KOMUNIZMUS – SOCIALIZMUS, tak to v tých časoch chápalo skoro všetko obyvateľstvo ČSR a aj ostatných „socialistických“ štátov., Takmer každý občan si myslel, že problém je vo vlastníctve výrobných prostriedkov a že touto zmenou nastane rozvoj a lepšie podmienky životnej úrovne.
    No, mýlil som sa. Nevraživosť Západu NEbola iba v rozdielnom spoločenskom zriadení. Nevraživosť bola v tom, že Rusko je bohatá krajina na prírodné zdroje, ktoré chýbajú všade inde vo svete, hlavne v krajine, ktorá si myslí, že riadi SVET. Áno prírodné zdroje sú ten problém prežitia na ZEMEGULI, prežitia ešte nejaký čas v pocite bohatstva, v pocite istoty a pocite RIADENIA SVETA.

    Iba slepý, alebo ten ktorému zatvárajú oči rôznymi výhodami to nevidí, alebo mu zatvárajú oči. No je to dočasné. Zásoby sa minú a príde čas pozrieť sa na SVET reálne. A potom budeme prekvapení….. Spamätajme sa ľudia kým je ešte čas.

    Mám to šťastie (či nešťastie ?), že som prežil rok 1968 v ČSR. Každý, kto žil
    v ČSR vie, o čo ide, teda o obsadenie ČESKOSLOVENSKA vojskami Varšavskej zmluvy ale nikto dnes o tom nehovorí ako to vlastne bolo, no……nebyť gen. Ludvíka Svobody, ktorý dal pokyn , aby naša armáda ostala v kasárňach a nezapájala sa do OBRANY ČSR nastalo by v našej republike KRVIPRELIEVANIE. Áno, je známe, že na hraniciach Nemeckej spolkovej republiky boli v pohotovosti armády USA a NSR. No ONI BOLI TICHO, nezapojili sa do ničoho, báli sa ako dnes…….Keby bol vtedy Ludvík Svoboda nezakročil, topili by sme sa v potokoch krvi tak, ako dnes na Ukrajine a mnohí z nás by tu neboli.

  3. pre Anonym: Aka nevrazivost Zapadu???

    Zapad nikdy nenapadol Rusko. Nikdy. Rusko napadol iba Napoleon a Hitler. A obaja najprv napadli Zapad a az potom Rusko.

  4. Domáce ozbrojené sily boli paralyzované rozkazom ministra Martina Dzúra a potom aj vyhlásením ich hlavného veliteľa Ludvíka Svobodu, prezidenta republiky, zostať v kasárňach, nepripustiť krviprelievanie. Obaja patrili medzi tých československých ústavných činiteľov, ktorých sovietska strana informovala už v predvečer chystanej operácie. Nechýbalo pritom ani otvorené zastrašovanie. Minister obrany ZSSR maršal Andrej Grečko mal telefonicky Dzúrovi pohroziť: „Ak Česi začnú strieľať po našich vojskách, dám ťa obesiť na prvej osike!“

    Nestrieľalo sa, československí vojaci disciplinovane zostali v kasárňach.

  5. Janči a kde si bol strčený, keď sa zabíjalo v Iraku, v Afganistane, v Sýrii a stále zabíja v Jemene? Držal si pi.u a šúchal s nohami. Radšej sa staraj o naše lesy. Vy slušnosráči máte najmenej čo huby otvárať.

  6. Tony
    Co si sa videl v zrkadle? A coze coze, akonahle nema clovek rovnaky nazor ako je medialne schvaleny a politicky korektny, je hned bolsevik? Rusofil? Putinofil? Vytiahni si hlavu z riti a zacni rozmyslat. Predstav si ze konflikt aky je na Ukrajine je aj v Jemene. Aj tam umieraju ludia. Nicia domy. Povedz mi aky je kurva rozdiel medzi detmi z Ukrajiny, Jemenu ci Iraku? Vsetky maju zniceny zivot a buducnost lebo nejaky chuj si povie, ja mozem. Tak prosim, vysvetli v com je medzi nimi rozdiel? Preco svet mlci a nekona rovnako?

  7. Pre Slovák 12. marca 2022, 11:45

    Dam ti kontaktnu adresu tam si stebou rad pokecajú.
    Psychiatrická nemocnica Philippa Pinela Pezinok

  8. tony 12. marca 2022, 9:03 – vdaka, ale dnes uz nie je doba na tolerovanie takychto individui. Podotykam, ze nie pre obsah, ale pre sposob, akym bol prispevok do diskusie vlozeny.
    Evidentne ide o ludi s umyslom nie diskutovat, ale urazat a to este aj dokazatelnym klamstvom.

    Dnes je doba, aku sme nezazili takmer 80 rokov. Blizi sa ekonomicka, ale hlavne humanitarna kriza. Vzhladom na nastavenie legislativy a neskoru reakciu vedenia statu, lenivost a skostnatenost uradnikov a statnej a verejnej spravy, nedopadneme dobre.

  9. Slovák 12. marca 2022, 11:45
    Ruska propaganda je na slovensku od roku 2014. Počas covidu mala najvyšší výtlak, úlohou propagandy počas covidu bolo rozdeliť spoločnosť a vytvoriť si podmienky na vojnu, spravodajské služby FSB išli dobre. Európske služby tomu nedali taký dôraz ako mali. Prikladom bol Ivermectín, na začiatku covid neexistuje, potom nedovera k ihle, potom útoky na lekárov na urgende, u lekárov doma na adrese. Mnohí slováci na ruskú propagandu doslova umreli, ked sa nedali zaočkovať a zobral im život covid. Dnes sme sa však už zobudili v novom svete a ruskú propagandu si môžeš strčiť. Porovnávania s Husajnom a Islamským štátom sú hodne šenkového povalačstva, to môžeš rozprávať opilcom po 3 zoxidovaných pivách. Svet konal rovnako. Autokrat Putin to má dobre premyslené, aj spočítané. Ukrajinu dobije. Pozabíja ženy, deti, rozbije všetko, nezastaví ho ani prímerie, neplatia žiadne slová. Potom ciele pokračujú na Litvu, Lotyšsko, Estónsko a potom Polsko, my niekde medzi tým. Rozsah vojny vidieť z rečí Lavrova, je to svetová vojna. Slzy z plač nad zvyšovaním cien si odlož na dobu keď bude jedno aké budú ceny, ked tovar nebude. Držme palce Ukrajine, pomáhajme ako vieme, a prestaňme financovať ruskú federáciu, kým je ešte čas.

  10. Bol som na pohotovosti a lekárka neverila AG testu ze mam si dat spravit pcr … nechápem o akej dôvere tu trepes …

  11. Ide leto nedáš si zateplit haciendu? Nebudeš musieť toľko mínať toho ruského plynu. Ja som zateplil pre dvoma rokmi, je to fajn ale zase mame plesnivé steny…

  12. Otázka na M&M 12. marca 2022, 12:38 – nie, v prvom rade, hacienda je o niecom inom. Najskor musim zrekonstruovat dalsiu cast rozsiahlych nehnutelnostia az nasledne zateplovanie a fasady. Vidim to na dlhu dobu.

    Nateraz mi vyhovuje (a som rad), ze mame rekonstruovane a plne vyuzivane vsetky skutocne rozsiahle interiery.

  13. Ukrajinci naleteli Amerikanom, do sračiek dostali seba ej celú Európu. Je mi smutno z toho čo sa deje na Ukrajine. Čo chcete pán Majko rozvíjať akú vetu na čo. Celý svet vie aké konšpiracie robia po svete Američania.

  14. Musíte si zvyknúť na to, že o niektorých veciach sa nepíše. A ak sa píše o vojne, tak len od určitého času. Čo jej predchádzalo, nie je vraj podstatné. To sú médiá hlavného prúdu.

  15. Pan Budaj ono paradax je v tom ze ono tie biologicke labaky sa tam skutocne nasli a predstavte si ze boli skutocne financovane usa a je otazne z coho ma usa obavy aby sa ich obsah a napln nedostali do ruk ruska. Zeby to boli jasne dôkazy ze sa tam skutocne pracovalo na biologickych zbraniach? V minulosťi hovorila virologička Pekova ze treba tie laboratoria, ktore produkuju tieto virusove kmene najst a zavriet a ludstvo bude mat pokoj. A cuduj sa svete, mozno sme tieto biologicke liahne mali priamo pod nosom u nasich ukrajinskych susedov kde stacilo vzdy naifikovat len nejake stahovave vtactvo a o stale sa meniace pandemie bolo postarane.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img