ISSN 1337-8481

štvrtok, 16. mája, 2024

Ukrajina sa nikdy nevzdá. Ani kúska svojej zeme, nikto nás nezlomí – prezident Volodymyr Zelenskyj.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Ukrajina sa nikdy nevzdá. Ani kúska svojej zeme, nikto nás nezlomí – prezident Volodymyr Zelenskyj.
Dobre si tie slová zapamätajme.
Aj vy, agenti Ruska na Slovensku, vaše mená spoznáme, len čo ich hackeri Anonymous zverejnia.
Budeme poznať aj mená hopsand a chaosníkov, trollov ruska aj s výškou judášskej meny.
Aj dnes ešte zahmlenú tragickú pozíciu Maroša Žilinku v úrade generálneho prokurátora.
Ubezpečujem partnerov v Európe, Spojené štáty sú pripravené ubrániť každého zo spojencov.
Aj nás a naše slobodné Slovensko čo novým biľakom zhoršilo stav zásob jedu, ktorými zaplavujú sociálne siete. Joe Biden, prezident USA.
Vynález luku, neskôr strelnej zbrane znamenal koniec rytierskych časov. Koniec rytierov, kde sa v bitkách bojovalo za prísnych podmienok.
Ani to nestačilo, lebo bojovník videl tvár protivníka a to viedlo k poryvom svedomia.
Prišli rakety, mase vojakov bolo svedomie odoperované a výsledok bol čitateľný iba tvorom, ktoré prežili a plaholčili sa ruinami tvorivosti generácií minulých.
Dnes sa človeku vyhráža ten, ktorému v pondelok otvorí účet zločinov zbraňou, ktorá vyvoláva hrozbu konca života planéty zem, Vladimírovi Putinovi.
Medzinárodný súdny dvor v Haagu.
Človeku s kufríkom a tlačidlom, že aj jemu, nerytierovi musí byť zrejme, že tiež nedostane šancu pozrieť sa do tváre rytiera na drihej strane.
78 percent slovenskej populácie, podľa posledného prieskumu ukázalo prstom na toho, ktorý dnes, ako Herodes pred dvoma tisíckami rokov vyslovuje biblické. Upravené.
Ja na sebe vinu nenachádzam.
78 percent občanov Slovenska ukázalo na vinníka tragédie krajiny, ktorá sa nikdy nevzdá. Na Rusko.
Na tragédiu Ukrajinu Volodymyra Zelenského, na štát s túžbou po demokracii a Slobode.
78 percent spomedzi nás, vrátane nás, ukázalo svojim prstom aj čosi iné.
Ukázali na tých, ktorí sa dostali na okraj spoločnosti, na tých ktorých prenasleduje obraz zločinnosti nimi maľovaný 12 rokov.
Boľševikov Fica s Pellegrínim a ich spojencov, fašistov Kotlebu, Mazureka, Uhríka.
Medzinárodný trestný súd v Haagu začal vyšetrovanie vojnových zločinov Ruska, kde už identifikoval prípady, kde mohlo dôjsť k zločinom.
78 percent občanov Slovenska pozná, rovnako ako Medzinárodný trestný súd v Haagu rozmer zločinnosti moci Fica a Pellegríniho z obdobia ich mafiánskeho štátu.
Je iba na nás, tých sedemdesiat osem percent, aby sme vytvorili tlak, ktorý zlomí pokus zločincov z okraja spoločnosti, vyhnúť sa pomenovania viny a výšky trestu.

Zdroj: FB

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Už čakám, kedy sa sem príde vygrcať tých 22 % Slovákov, ktorí roky čítajú alternatívne weby ako hlavnespravy, bádateľ, infovojna, magazin1, atď….

  2. No čo už aj takí ľudia ako Varga ala Matovič sú len ľudia, Problémom týchto jedincov je ich „paranoidná nenávisť“, ktorá je vraj podľa psychológa neliečiteľná.

  3. varga ty judaske amereicke hovado nakazene,kedy zacnu vysetrovat zlociny ameriky v iraku,srbsku, lybii,syrii,jemene……….,ty prasa klamarske.

  4. Prečo si nevypnete “ruský plyn” ? Spojme sa ! Aj naša ministerka tak urobila a Matička Rus to značne pocítila

  5. Volodymyr Zelenskyj kritizoval NATO, že nevyhlásilo bezletovú zónu nad Ukrajinou a v prejave urobil alianciou spoluzodpovednou za to, že budú zomierať ďalší ľudia. Vďaka naivite takýchto jedincov sa nachádzame, tam kde sme nechceli byľ. Tomuto psychopatovi to ešte v hlave nezaplo, že jeho krajina je hodená kosť ruskému agresorovi. Áno agresorovi, no nazývajme každého kto sa takto chová. Mne sa hnusí každý agresor, ruský, aj ten americký /IRAK, AFGANISTAN/ atď. Dubčekovi mnoho naivných ľudí vyčítalo, že sme nebojovali proti okupantom. pričom celý národ stál za ním. On nebol taký naivný ako Zelenskyj, on vedel že pomoc zo západu nepríde. Súčasný politici najprv konajú a potom fňukajú a rozmýšľajú, skôr by mali rozmýšľať a potom konať.

  6. To je neschopnosť politikov.Mali 8.rokov čas,rokovať,požiadavky boli na stole,západ dáva falošné nádeje Ukrajine,Ti maju takzvaných politikov,a potom to takto dopadne.Oni ozaj veria,že sa NATO nechá zatiahnuť do tohoto konfliktu,a podľa niektorých komentárov,si to želá aj pár ľudí u nás.Ake naivné,hlúpe a nebezpečné.

  7. Anonym 5. marca 2022, 15:17

    Medzinárodný trestný súd (ICC) v holandskom Haagu v stredu otvoril vyšetrovanie možných vojnových zločinov, zločinov proti ľudskosti alebo genocídy na Ukrajine, ku ktorým malo prísť od roku 2013.

    Vyšetrovanie sa bude zaoberať aj konfliktom, ktorý na Ukrajine vypukol po nedávnej ruskej invázii. Oznámil to hlavný prokurátor ICC Karim Khan.

    Khan uviedol, že súd začne vyšetrovanie na základe žiadosti o prešetrenie situácie na Ukrajine, ktoré ICC predložilo 39 krajín vrátane Slovenska. Je to proces známy ako postúpenie veci, píše AP.

    „Toto postúpenie umožnilo mojej kancelárii začať vyšetrovanie situácie na Ukrajine od 21. novembra 2013 a ďalej. Do vyšetrovania sa tak zahrnú všetky minulé aj súčasné obvinenia z vojnových zločinov, zločinov proti ľudskosti a genocídy, ktorých sa dopustila akékoľvek osoba kdekoľvek na území Ukrajiny,“ uviedol Khan vo vyhlásení.

    V jednej chvíli si oligarchia alebo ruský ľud povie, že stačí, potom ho už iba prehodia cez plot do Poľska.

  8. Musím povedať, že po dlhých rokoch sa stotožňujem s postojmi NATO. Nemajú žiadny záujem zasahovať do vojny na Ukrajine a podľa toho čo deklarujú, svoj názor nezmenia.

  9. Požiadavky? Vystúpenie Rumunska, Bulharska, Madarska, Slovenska, Česka, Poľska, Litvy, Lotyšska a Estonska z NATO? Zákaz vstupu Fínska a Švédska do NATO? Zákaz vstupu ukrajiny do EU a NATO? To su požiadavky??? To je nesplnitelný a neprijatelný diktát a iba vymyslený motív.

  10. Putin nas nechce v nato aby nas raz prisiel oslobodit specialnou mierovou misiou tak ako ukrajincou. Budme vdacni za nato stihli sme to len tak tak. Pre Putina nie je ludsky zivot ziadna hodnota.

  11. a pre nacka zelenskeho je??? ked necha zabijat vlastnych ludi??? ved dobre vie ze nemoze vyhrat, uz mal davno rokovat s putinom, zbytocne obete obycajnych ludi a on je schovany jak putin!

  12. Anonym 5. marca 2022, 18:13
    Napíš presne o čom mal rokovať s Putinom. Mal mu azda nechať nejaké územie čo patrí Ukrajine, alebo ho mal v niečom poslúchnuť? Nerozumiem ti celkom.

  13. napriklad o humanitarnych koridoroch ci o ochote pri zaruceni neutrality nevstupit do nato alebo o vymene zajatcov….

  14. iba hlupak,si moze mysliet,ze ukrajina moze nad ruskom vyhrat vojnu,cim by ju vyhrali?,zelenskyj uz zduchol,este chvilu a je po tej vasej mega vojne.

  15. Je 21. storocie ukrajina nebude nikdy v rusku. Z ruska je uz dnes KLDR. Putin je vrah, cakaju ho v Haagu, najbohatsi oligarcha sveta, na ukrajine nepochodi, tam je kazdy vojak. Kremel rozbiju rusi na cele s FSB. Ukrajina ma na donbase a luhansku celu mendelovu tabulku, okrem toho je tam celosvetova produkcia psenice na urovni asi 15%. EU vypne plyn a ropu sama. NATO je obranna aliancia nie utocna, nikdy nenapadne nikoho. Je to len zamienka na vojnu nie pricina. Ruska propaganda je nekonecna, sankcie civilizovaneho sveta su viac jak vojna, to je konecna. Zelene mikiny su telce naivne. Ustavny sud – uz v utorok.

  16. Na ukrajine to bude ako v cecensku alebo v afganistane, vecna vojna, utecenci budu v celej EU. Rusko je vypnute, nie je tam nic, ani telka, prerusili sa obchodne puta, rubel prakticky neexistuje, burza vypnuta, tovar nikde. Ukrajinu brani cely civilizovany svet. Kym 150 000 vojakov umlati 40 000 000 obyvatelov rusko uplne zhasne. Davam tomu Hitlerovi 3 mesiace. Oligarchia to nevydrzi. Narod to nevydrzi. Je to chori psychopat zabudnuty v zaostalej ere Stalina.

  17. Ukrajina je už dávno stratená. Už ide len o to ako moc nas stiahne si sebou.
    Pýtam sa prečo máme na SVK platit za plyn a naftu takéto astronomické ceny keď samotní Ukrajinski politici celú dobu počas posledných rokov sa vyhrážali Rusku ?
    A dnes keď Ukrajina stráca a celá Európa musí platiť daň za ich politikov a ich voličov.
    Dnes nafta na benzínke 1,529 a na konci mesiaca 1,939 podľa polrognoz.
    Ľudia čoskoro budú mať celú vojnu u prdele a na prvom mieste bude to aby mali čo dať do úst a zároveň splácať hypotéku. A nie počúvať agresívnu demagógiu Naďa ktorí burcuje obyvateľov že treba viac peňazí do armády a on sám poberá mesačný plat za ktory si môže kúpiť asi aj nové auto.

  18. pre Anonym 5. marca 2022, 22:28, rusko obchoduje dalej s čínou indiou iranom japonskom koreou spojene arabske emiraty izrael tureckom je ich vela plus juzna amerika , plus stale dodava ropu a plyn do celej europy tak sa netras!!! vcera 3 hodiny obchodne rokoval s putinom izraelsky premier Naftali Bennett. tak budicek mudrosraci!

  19. Viete, co sa dialo od roku 2014 na donbase? Nikto to nevyriesil 8 rokov. To bude prve na pretrase v Haagu… A ze z Ruska je KLDR? To kde si zistil? Americke a europske trhy su pre Rusov 0. A padne? Ano ale prva Europa a pojde to od najspodnejsich vrstiev obyvatelstva, co z toho ze tu budu plne obchody ale nebude to za co kupit.

  20. USA nadelili Európe skoro 5.mil.utecencov ,plus Islamský štát,ktorý má na svedomí Státisíce ľudí.Vtedy sme nechceli ani jedného utečenca.Kolko nám teraz nadeli Rusko?

  21. A ešte dodatok,USA už dávnejšie prijalo zákon,že jeho občania( je tým myslené zodpovednosť politikov za akýkoľvek konflikt,ktoré USA viedli a vedú,nebudú nikdy môcť byt stíhaní,Dovidenia nejaké súdy v Haagu.To isté zrejme urobia,alebo už urobili Rusi.Takze len prázdne gestá.

  22. Ked sa Ukrajina pod sucasnou fasistickou vladou vzdat nechce, nech sa nevzda. Len nechapem, preco ten hajzel Zelensky chce natiahnut do tej vojny aj Slovensko. Vkuse o tu bezletovu zonu ziada. Ja som vojak Slvenskej republiky v zalohe, prisahal som vernost Sl

  23. Slovenskej republike. A tento Ukrajinec ma tu chce tahat do vojny s Ruskom. Esteze NATO ma rozum a ziadna bezletova zona sa nekona.

  24. Veru, nepáči sa mi ako Zelenskyj požaduje od EÚ alebo NATO veci, ktorými by nás zatiahol do vojny. Môj názor je, že si tu musia odtrpieť sami. Bohužiaľ.

  25. Presne tak, uz to ze sa vtahuju staty samy tym, ze zbroja Ukrajinu pod zamienkou skorsieho mieru je doneba volajuce a nebezpecne, akurat bude viac znicena a viac mrtvych. Mali moznost zlozit zbrane. Rusko tu vojnu neprehra, to je iste, jedina vec je neista a to ako dlho bude trvat.
    A k Zelenskemu? Tento neschopny prezident presne ukazal svoj charakter vetou, ze NATO je zodpovedne za zabijanie a bombardovanie na Ukrajine…

  26. Pride cas, ked si Zelenskeho za toto Ukrajinci sami obesia. Ak dovtedy neutecie niekam na zapad. Tam ho prichylia. Bude im dobry na uverejnovanie nezmyslov na internete. Uz sa zabijaju medzi sebou ti bojovnici za „demokraciu“.

  27. Celkom by ma zaujimalo, ze kolko percent vyroby automobilov na Slovensku bolo priamo aj nepriamo predavanych do Ruska. O kolko penazi pride nasa ekonomika len zato, ze nas podareny vychodny sused ma u seba uz desat rokov ozbrojene nepokoje, vselijake majdany kazdu chvilu a nedokaze sa dohodnut so svojim najvacsim susedom? Vie to niekto? To cislo by ma zaujimalo viac nez „nazory“.

  28. Anonym 6. marca 2022, 8:21 Stále som tu s tebou.

    V reakcii na ruskú inváziu na Ukrajinu prevádzkovatelia platobných kariet Mastercard a Visa pozastavili svoje aktivity v Rusku. Nastáva tam doba kešu. Moskovskú burzu jej osud zrejme dobehne a akcie postihne to isté, čo sa stalo s ruskými akciami, s ktorými sa obchoduje na londýnskej burze. Počas tohto týždňa stratili viac než 95 percent svojej hodnoty a sú prakticky bezcenné. Londýnska burza vyradila všetky ruské spoločnosti. Niektoré fondy už oznámili, že vyradia ruské akcie zo svojich indexov, k čomu pristúpili finančné spoločnosti MSCI Inc. a FTSE Russell. Prevažná väčšina finančných inštitúcií považuje ruský trh za neinvestovateľný a jeho cenné papiere budú s účinnosťou od 9. marca vyradené z indexov rozvíjajúcich sa trhov (emerging markets). FTSE Russell vyradí ruské akcie kótované na moskovskej burze v pondelok 7. marca. Americká finančná skupina BlackRock vyradí ruské akcie z ETF fondu iShares MSCI Russia. Ceny ruských akcií na zahraničných burzách sa prepadli na nulu. Hovorí sa, že 500 najbohatších rusov vlastní 99% bohatstva ruska, skús hádať kde. Nechcem písať dlhý príspevok, tak už iba v krátkosti ti pomôžem:
    Tokio 3. marca (TASR) „Aj my sme, spolu so západnými krajinami, dnes podnikli potrebné domáce opatrenia na izolovanie Ruska od medzinárodného finančného systému a globálnej ekonomiky,“ povedal japonský premier Kišida vo štvrtok novinárom.
    Izrael sa podľa premiéra Bennetta bude aj naďalej snažiť pomôcť pri riešení rusko-ukrajinskej krízy. Šance na úspech ale podľa neho nie sú veľké, uviedla agentúra Reuters. Izraelský premiér Naftali Bennett sa stretol s nemeckým kancelárom Olafom Scholzom v Berlíne. Informoval ho o svojom rokovaní s ruským prezidentom Vladimirom Putinom. Bennett a Scholz spolu hovorili hodinu a pol, uviedla agentúra DPA s odvolaním sa na hovorcu nemeckej vlády Steffena Hebestreita. Ich hlavným cieľom zostáva čo najrýchlejšie ukončenie vojny na Ukrajine.

  29. Sankcie uskodia viac nam nez Rusku. Co take dolezite pre zivot sa vyraba v Europe, ze si to Rusi uz bud sami nevyrabaju zo svojich surovin, alebo si to nemozu priviezt z Ciny? Ved Rusko je najvacsia krajina sveta s nerastnym bohatstvom, lietaju do vesmiru. Len prozapadne media ich opisuju ako nejaku zaostalu krajinu. Co mame my, to maju aj oni. To ich tie sankcie ako maju ekonomicky polozit?

  30. Zdá sa, že si tu diskutuje jeden anonym ruský trol sám so sebou, dal sem 10 príspevkov za sebou akokeby vás bola celá kopa. Čo už si dostal inštrukcie, čo máš písať? Veď sa ukľudni ty vojak v zálohe, aj tak si každému normálnemu iba na smiech. Kľudne choď tvojim mecenášom do Moskvy rit oblízať. Slováci na rozdiel od teba našťastie vedia kde je sever. Po tejto ruskej agresii mnohí precitli.

  31. Pokial sa teda Ukrajina podla ich super inteligentneho prezidenta nemieni vzdat ani kuska svojej zeme, tak ako chcu vstupit do Europskej unie? So samopalmi v rukach poulicnej luzy, ako su na to zvyknuti z Majdanu? Pokial si pamatam, tak podmienkou na vstup do Europskej unie je mat vysporiadane vztahy so susednymi krajinami. A to nehovorim uz o takych veciach, ako je napriklad Europska charta mensinovych prav. Uvedomuje si pan Varga, ze takymito clankami glorifikuje idiota, ktory nema nic spolocne s europskymi civilizovanymi hodnotami? Nech len zostane na Ukrajine. Tam patri. Nam tu takychto chujov netreba. Nech ma slavna Ukrajina s Ruskom aj styri vojny kludne, ale nas nech do toho netahaju. Je to ich svincik. Oni si to musia vyriesit v prvom rade sami u seba.

  32. Jasna vec. Primitivne urazky a narazky na vselijake casti tela. To ako nieco zmeni na tom, ze na Ukrajine kvoli chujovi z televizneho serialu umieraju ludia? Napis este nieco. Pochval sa svojim mozgovym oddelenim.

  33. Anonym 6. marca 2022, 13:04
    Ty si perfektný ekonomický analitiky, zorientuj sa v hospodárstve ruska. HDP im zdvihla výstavba mostu na Krym. Nulové investície, žiadne moderné technologie alebo prístup k nim, zaplatit Rublom za tovar z číny je problém, lebo rubel nemá žiadnu hodnotu. Oligarchia vyviezla všetky peniaze von z Ruska. To, že si začnú vyrábať všetko sami a doteraz to nevedeli a teraz budú je sci-fi.
    Rast cien je tam geometrický. Dochádza hotovost. A okrem všetkého aktuálne z Ruska odchádzajú bohatí a shopní ľudia preč.

  34. Ekonomicke problemy maju. Urcite. Ako aj my s roztacajucou sa inflaciou a zvysovanim cien vsetkeho. Ale to ich ma ako polozit? Budu mat stale co jest a budu si mat stale aj cim kurit. Ropu ani plyn si kupovat nemusia. Ani kukuricu,ani psenicu, ani maso. Aj municiu si vyrobia. Len tie nase auta predtym vyvazane do Ruska si neviem kto kupi.

  35. Ako dopadla ta ziadost Ukrajiny o okamzite prijatie do EU? Videl som v televizii, ako Zelenskemu cez telemost pred kamerami zatlieskal poloprazdny Europsky parlament, ale zaobera sa tou ziadostou v Bruseli niekto seriozne? Ma to nejake proceduralne pokracovanie zo strany Komisie, alebo rozhodujucich clenov EU ako su Nemecko, Taliansko, Francuzsko, Spanielsko? Je to nieco realne, alebo to bol len dalsi z bludov pana Zelenskeho?

  36. Naivné a hlúpe,to sú mi politici,jeden blbší ako druhý.Slubuju,hlavne naši,čo sa vôbec nedá splniť.Caputova do EU,Nad zase do NATO,my sa zbavíme závislosti surovín od Ruska,ale budeme plne závislí od USA,bože môj,to je také hlúpe,že až to bolí.

  37. pre Anonym 6. marca 2022, 13:33, hej ty sa nazyvas slovakom ty zapredanec podla tvojho vyjadrovania vies kde je aj juh!

  38. Za dva roky su volby. Keby boli dnes, tak by poradie bolo Hlas, Smer, SaS, Olano, Sme rodina, KDH s vacsinovou vladou Hlas-Smer-Sme rodina. Tak to bolo nejako plus minus v tom prieskume v novinach. Nech sa ti politici necuduju, ze stracaju doveru. Par ludi, ktorych vedomostny obzor sa sklada z toho, co videli za ostatne tri dni v televizii, ti im mozno veria. Ale vyrazne pribuda ludi, ktori ministrovi obrany s modrou knizkou nikdy verit nebudu.

  39. Ak niekoho zaujima, ze kto to vlastne je ten pan Zelensky, ktory chce vtiahnut nasu krajinu do vojny, tak to je televizny herec, pre ktoreho majitel televizie pripravil dva roky pred volbami televizny serial, v ktorom hral statocneho a spravodliveho a nepodplatitelneho prezidenta. Ukrajinci to videli pravidelne v televizii a nejako si neuvedomili rozdiel medzi televiznou fantaziou a realitou a zvolili si ho za prezidenta. Kam ich za par mesiacov v urade priviedol, vidime vsetci.

  40. Rusko je svetový vývrhel. Dôsledky pre rusko sú zničujúce. Oligarchia musí byť zdesená. Musia rozmýšlať ako z toho von. Všetky ruské media sú pod kontrolou Kremla, slovo vojna je zakázané. Mrtvých ruských vojakov majú zakázané voziť domov, majú pojazdné kremačné pece, kde ich spalujú. Popierajú že majú straty. Ruský národ sa už nevie dostať k svojim peniazom. Rusko má zmrazené devizové rezervy, jediný príjem má z plynu. Celá ekonomicky najvyspelejšia časť sveta sa spojila a vedie vojnu spolu s Ukrajinou aspoň ekonomickú. Putin je ako Hitler násobený Kim Čong Unom. Bežný ľudia vítajú ruských vojakov molotovými koktailmi. Za týždeň tam zomrelo cez 6000 ruských vojakov. Celým svetom sa socialnymi sieťami šíri obraz ruskej agresie a skazy, ktorú konajú na ukrajine, všetko ruské sa na celom svete stáva neprijatelným.

  41. Povedal niekto tym beznym ludom, ze molotovov cocktail obrnenemu vozidlu neublizi? To vobec nevadi, ked na pancieri hori trocha mazutu. Vyzera to nebezpecne, ale hrozba to nie je ziadna. Tym ludom treba vediet povedat, ako zit v mieri. Nie ich hnat do vojny bez sance na uspech. Ked bude za dva tri tyzdne eliminovana prva vlna odhodlanych ukrajinskych bojovnikov, kto to po nich preberie? Cisla su na strane Ruska. Vodca krajiny by si toho mal byt vedomy. Uz nie je v televizii, uz si nepodava ruku s hollywoodskymi hercami v prezidentskej pracovni. Toto je realita.

  42. Z najnovsieho prejavu ukrajinskeho prezidenta Zelenskeho ma zamrazilo. Prvykrat tam povedal, ze ukrajinsky lud bez vojenskeho zasahu zvonku caka pomale umieranie. Je to strasne, co sa tam teraz deje. Ja sa vsak pytam. To si az teraz uvedomil, ze zapad Ukrajinu dodavkami zbrani velmi rad nahucka proti Rusku, ale ze svoju krv tam prelievat nebude? To je co za hlupaka ten Zelensky? Co vsetko ohladom fungovania sveta mu este nedochadza?

  43. Jemu to dochadza velmi dobre, len si myslel ze zapad tam nazenie armadu a vyzenie Rusov len sa akosi preratal. Kvoli Ukrajine sa nenecha zapad zatiahnut do 3. svetovej. Zelenskeho obesia vlastni ked im docvakne do coho sa to nechali vtiahnut. Pokial nestihne utiect. A za aku cenu. Za cenu komplet znicenej krajiny… A tych ludskych zivotov…

  44. Čím viac bude rus ničiť ukrajinu tým viac tu bude zjednocovať svet. Ukrajina vie a vedela, že západ vojensky nezakročí. Ukrajinsky ľud nechce žiť v rusku. Ukrajinsky ľud je z v veľkej časti tvorený rusmi a tí teraz bojuju s rusmi. Zelenský s tým nič nespraví, ten národ bojuje sám čím môže. Tá nátura je neuveritelna, keby chceli dávno dezertujú, dávno sa vykašlú na cele velenie. Opak je pravdou bojuje aj civilné obyvateľstvo, ten národ radšej zomrie ako by mal žiť po ruskou správou. U nás by to bolo asi podobné, neviem komu by sa chcelo žiť napríklad vo veľkom madarsku. Putina obesia vlastní, keď im dôjde, že správy sú celkom iné a že už žijú v KLDR.

  45. V Rusku podpísalo petíciu proti vojne už cez milion obyvateľov aj napriek tomu, že sú s tým spojené perzekúcie. Správna motivácia oligarchu zaplatí žoldnierov. Do ukrajinskej armády sa prihlásilo 20 000 žoldnierov z 52 krajín sveta.
    Bieloruský Lukašenko sa chválil, ako nastúpi do vojny po boku Ruska. V Bielorusku však nie je taká cenzúra ako v Rusku, tam režim už má svoje praskliny, rovnako aj režim v Kazachstane. Bielorusi majú lepšie vzťahy s ukrajincami ako s rusmi, je to ich bratský národ v pravom zmysle slova. Socialnymi sieťami v Bielorusku prešla ukrajinská realita. Je ohromujúce sledovať ako diktátor Lukašenko stráca schopnosť viesť vlastnú armádu. Ako armáda Bieloruska povedala nie, tam sa to môže veľmi rýchlo celé otočiť.

  46. Dufat v zmenu rezimu v Rusku a v Bielorusku na zaklade v podstate pre nich dobre sa vyvijajucej vojenskej operacie mi nepride realne. Ako aj ten udajny milion podpisov. To by som tu peticiu s milionom podpisov rad videl. Klamat by sme tu zasa nemali. Skor mi to pride ako taka klasicka zelenskeho plana nadej. Aj Godot mozno raz pride…

  47. Zelenskyj vydiera slovne západ. Obviňuje ich, že mu nepomáhajú, dokonca že odmietnutím uzatvorenia vzdušného priestoru podporujú Rusov. Ten človek mal skôr myslieť na dôsledky svojej ne/schopnosti, teraz vykrikovať je už neskoro. Osobne som rád, že NATO má k tomu taký postoj ako má a dúfam, že to tak aj zostane. Nemajú záujem o stret s Ruskom. Čo ma však mrzí možno ešte viac, naši politici by mali citlivo zvážiť formu pomoci pre Ukrajinu. Mali by poskytnúť výlučne humanitárnu podporu, nie vojenskú. V tomto sa mi páči Orbán, uvedomuje si možné dôsledky vojenskej pomoci a preto ju odmietol. Naši zapredanci riskujú, že budeme v konflikte s Ruskom a vôbec nevidím na to dôvod, nemáme s Ukrajinou žiadny spoločný vojenský pakt, nič.

  48. Hovorca ruskeho ministerstva obrany vo svojom dnesnom pravidelnom brifingu informoval, ze po dnesnom faktickom zniceni ukrajinskeho letectva preletelo niekolko ukrajinskych strojov na letiska v Rumunsku. Dufam, ze tato informacia sa nijako netyka Slovenska a ze ziadny z tych ukrajinskych strojov na rumunskom letisku nebude dotankovany a nebude mu umozneny ziadny dalsi vzlet. Nech sa to cele skonci co najskor. Druhy Irak budeme mat za dverami tak ci tak. Len nech nie je vojna s Ruskom. To si nasa krajina fakt nezasluzi.

  49. Slovenske nie, ale polske a bulharske. Zásadná vec práve teraz je prebiehajúci puč v bieloruskej armáde, to dramaticky mení situáciu na ukrajinskom fronte. Ďalej 6 ruských oligarchov sa dvihlo zo stoličky, situácia sa mení.

  50. Ano. Aj Ukrajincov. Preco vyzyvas na to, aby kvoli tomu konfliktu hynuli aj Slovaci? Teba tesi vojna? Utrpenie ludi? Ved napis, preco chces dostat Slovensko do vojny.

  51. Anonym 6. marca 2022, 19:15 máš strach? Ale to že u susedov Rusi kynožia Ukrajincov ti nevadí? teba by som za suseda nechcel.

  52. Přibližně osm lidí, včetně dvou dětí, bylo zabito, když ruské jednotky zahájily palbu na civilisty, kteří se snažili evakuovat z Irpinu autobusy, uvedl starosta Irpin Oleksandr Markushin

  53. Co maju medzi sebou Ukrajinci a Rusi je ich vec. To je ich konflikt, nie moj. Ja som ho nesposobil, ja ho ani nevyriesim. A ty teda chces, aby Slovensko vstupilo do vojenskych operacii proti Rusku? Fakt to chces? Alebo len trepes dve na tri a netreba ta brat vazne?

  54. Anonym 6. marca 2022, 19:26 ty to nechápeš. Nikto príčetný predsa nechce aby Slovensko bojovalo proti Rusku. Nie sme Fíni… Ale pomôcť Ukrajine treba. Spoločne s celou Európou. Ty sa zakukli a radšej nečítaj správy.

  55. Co? Zlakol si sa svojich vlastnych hlupych slov a’la pan herec Zelensky? Preco zelas Slovensku vojnu? Na koniec nosa si dovidis?

  56. Aha, takze ked si konfrontovany s realitou, tak uz vojnu nechces a uz len mne chces prikazovat, co mam robit? Ja nemam dovod robit ci nerobit to, co chces ty. Uvedomujes si to? A ten primer s Finmi… Posielanim zbrani na Ukrajinu len narusujeme prirodzenu rovnovahu sil. Len tym predlzujeme agoniu tej krajiny. Po mesiaci, po dvoch, ked to media prestane zaujimat, tam ti ludia aj nadalej budu musiet vedla seba zit. Vzajomne huckanie sa je pre psov a pre ludi rozmyslajucich ako psi. Civilizovany Europan hlada riesenie v dohode. Nie v nenavisti voci inym narodom.

  57. Anonym 6. marca 2022, 19:42 vidíš, ty nechceš robiť čo chcem ja. O akej prirodzenej rovnováhe to meleš? Agónia Ukrajiny…Putler ju nezdolá , oni nie sú takí ako Slováci, ty ani ja. Ty fakt nevidíš čo sa na Ukrajine deje?

  58. Vidim, co sa tam deje. A zalezi mi na tom, aby Slovensko preslo cez tuto krizu v pokoji a mieri. Som rad, ze nasa bezpecnost je zakotvena v clenstve v EU a v NATO a ze nasi politicki lidri maju dost rozumu, aby nenacuvali vojnovym stvacom, ako si ty. Hanba ti za to, ako vyzyvas na zatiahnutie nasej krajiny do problemu dvoch krajin, s ktorymi ja necitim mat nic spolocne. Ani kulturne, ani nasimi zahranicnymi zmluvnymi zavazkami. Stvat do vojny. Hanba ti.

  59. Dufam, ze aj Poliaci dostanu rozum a ziadne Migy na Ukrajinu posielat nebudu. Co viem, tak oni su k odovzdavke lietadiel Ukrajincom najblizsie. Mozno aj preto tam vcera bol americky minister zahranicnych veci Blinken. Snad im dohovoril, aby nerobili hluposti.

  60. Ukrajinské mesto Volnovacha v Doneckej oblasti je úplne zničené. Asi 90 % budov je po ruských útokoch poškodených alebo premenených na trosky a mŕtvi ležia nepochovaní na ulici, hovoria obyvatelia v reportáži, ktorú priniesol The Guardian. Stovky, ak nie tisíce ľudí sa stále ukrývajú v pivniciach bez tepla a elektriny a zásoby jedla a vody sa zmenšujú.

  61. Počul som že bez plynu a uhlia z Ruska budeme živorit. Špinavé nemecko musí zaplatiť reparacie za druhú svetovú vojnu. Za všetko čo sa deje vďačíme blbom z USA a UNIE bohužiaľ aj zo SLOVENSKA.

  62. Anonym 7. marca 2022, 21:33 Prezident Zeman zdůvodnil udělení nejvyššího státního vyznamenání ukrajinskému prezindentu Zelenskému následujícími slovy: „…a já jsem se rozhodl tomuto návrhu vyhovět. Je tomu tak proto, protože ukrajinský prezident projevil odvahu a statečnost, a třebaže mu Spojené státy nabízely evakuaci, zůstal v hlavním městě své země, odkud řídí její obranu,“.

  63. Anonym 7. marca 2022, 21:33 Ten kto šíri ruskú propagandu je pre mňa kolaborant a vlastizradca.

    Bieloruská armáda prežíva puč, generalita neposlúcha vedenie krajiny. Prezident Kazachstanu odmietol žiadosť Putlera. Ukrajinska armáda je uplne inde ako v roku. Aktívne má 250 000 vojakov, pridalo sa 150 000 dobrovolníkov a 20 000 zahraničných „žoldnierov“. Ruský autokratický vrah nie je schopný preťať distribučné cesty zbraní a vojenského materialu z členských krajín NATO. Nie je schopný sa k nim ani priblížiť. Ukrajina tak používa taktické zbrane a systémy NATO. Stinger odpaluje obyvatelstvo. Rusko je izolované ako KLDR. Ukrajina dávala ročne do armády 4-5% HDP od roku 2014 a má k dispozícii 60 000 profesionálov. Ukrajina je stále vo vzduchu s vlastnými stíhačkami a pravdepodobne aj so stíhačkami inými. Oligarchia na tomto nič nezarába, ruské podniky prerábajú. 2/3 ruskeho plynu ide do europy za brutálne ceny oproti zvyšnej 1/3 kde cena je zlomková. Odpojenie plynu je totálka. V rusku je 300 bankových inštitúcií, sankcie sa zatial dotkli iba siedmych. Ak by vypli SWIFT všetkým rusko zhasne. Je to potemkinova dedina. Očakávanie dňa je vzbura generality, FSB alebo národa.

  64. Zdá sa mi, že sa furer Putin prepočítal. Ukrajinci sa držia už aj v nadstavenom čase. Je to možné len preto, že ako sa zdá mierotvorcov vyslaných z Kremla nechce ukrajinský národ. Je veľký rozdiel bojovať za svoju krajinu alebo len preto, že som tam bol poslaný. Preto furer Putin zháňa žoldákov, Kazaši ho odmietli a ako sa zatiaľ zdá ani Duce Lukašenko nemá chut ho podporovať. Ale všetko sa mi len zdá.

  65. Prezident Vladimir Putin prohlásil, že Rusko nebude používat žádné brance na Ukrajině, informuje agentura Reuters.

    „Zdůrazňuji, že vojáci z povolání se neúčastní válečných akcí a nebudou se jich účastnit. Rovněž také neproběhne žádné další povolávání záložníků,“ řekl Putin v televizním poselství u příležitosti Mezinárodního dne žen.

  66. Ukrajinsky zajatci su v drvivej vacsine branci mladi chlapci, prakticky deti. Pouzivaju hrdzave tanky, stare vysielacky z obdobia studenej vojny. Stiahol aj vojakov z Mongolskej hranici. V rusku informuju iba statne media. Je tam vytvoreny urad, ktory povoluje informacie a spravy, ktore az potom idu von. Rusky vrah car Putler, vojnovy zlocinec, ktory zakazal finsku a swedsku vstupit do NATO a pozadoval vystupenie ceska a slovenska z NATO ako zaruku dnes prisiel o 8 lietadiel a cez vikend o 10 a jednu lod. Konfrontacia s armadou NATO by zrejme bola kratka. Na Ukrajine svorne bojuje narod s vacsou alebo mensou koordinaciou armady. Hufnice odpaluju teenegeri. Cina vycuciava lacno nerastne suroviny putlera. Export vrahovi je zanedbatelny. Cina potrebuje zapadne exportne trhy a putlerove skalne priatelstvo na vykoristovanie jeho vlastneho naroda.

  67. Anonym 8. marca 2022, 6:55 ťažko sa to číta? Ukrajina nie je Sýria. To sa Putler prepočítal.S odporom celého ukr. národa. A takisto s reakciou západu. Čína pomaly s 2 mld si už dávno brúsi zuby na Sibír. A toto im padlo ako dar z neba. Západ opúšťa Rusko a Čína sa tam nasťahuje A príde čas keď Rusi predajú aj Sibír. Budu musiet.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img