ISSN 1337-8481

piatok, 3. mája, 2024

MV SR pomáha chrániť vojnových utečencov z Ukrajiny pred hrozbou obchodovania s ľuďmi

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Ministerstvo vnútra SR upozorňuje na možné zneužitie situácie

MV SR |MM| Obchodníci s ľuďmi môžu zneužiť situáciu ľudí utekajúcich pred vojnovým konfliktom z Ukrajiny.  V reakcii na túto situáciu pripravilo Ministerstvo vnútra SR (odbor prevencie kriminality kancelárie ministra vnútra SR, Informačné centrum na boj proti obchodovaniu s ľuďmi a prevenciu kriminality a Úrad hraničnej a cudzineckej polície Prezídia Policajného zboru – Národná jednotka boja proti nelegálnej migrácii) súbor informácií, ktorými upozorňuje na riziko tejto trestnej činnosti. Informačné letáky sú v slovenčine aj ukrajinčine. Distribuovať ich budeme priamo na hraniciach, predovšetkým v spolupráci s okresnými úradmi, mimovládnym sektorom, políciou a i. K dispozícii budú aj na stránke MV SR www.minv.sk a na www.ua.gov.sk.

Slovenská republika má vytvorené možnosti na ochranu a pomoc obetiam obchodovania s ľuďmi. Ak máte pochybnosti, kontaktujte zamestnancov bezplatnej Národnej linky pomoci obetiam obchodovania s ľuďmi na čísle 0800 800 818. V prípade ohrozenia života a zdravia neváhajte volať 112 alebo 158.

 

MINV A4 obete UA

MINV A4 obete SK

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. ivan 2. marca 2022, 7:36 – presne, ak sa najdu ludia, ktori takto fatalne zneuziju nestastie inych v suvislosti s vojnovym stavom, je nekompromisny pristup zo strany represivnych zloziek statu NEVYHNUTNY !!

  2. Presne a ešte dodám, že sa nejedná len o obchodovanie s ľuďmi, ale aj prevádzačstvo, ktoré na tejto hranici vždy prekvitalo, momentálne ešte viac. Organizovaným skupinám hrá do karát súčasná situácia a ak si predstavím vysokú mieru korupcie v súvislosti s prechodom hraníc zo strany príslušných útvarov Ukrajiny a aj našich, tak amen Mária, to tam musí byť teraz Eldorádo.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img