ISSN 1337-8481

pondelok, 20. mája, 2024

Falošné správy od „Civilnej ochrany SR“ ohľadom vojny

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Hoaxy a podvody – Polícia SR |MM|   V nedeľu večer sme na sociálnych sieťach zachytili screenshoty údajných SMSiek, ktoré mali dostať tie osoby, ktoré na ne upozornili. Niektoré správy boli napísané so evidentnými chybami a informovali, čo majú občania v prípade vojny robiť. Ako autor bola podpísaná „Civilná ochrana SR“.

„Civilná ochrana SR“ neexistuje. Civilná ochrana je systém úloh a opatrení zameraných na ochranu života, zdravia a majetku, spočívajúcich najmä v analýze možného ohrozenia a v prijímaní opatrení na znižovanie rizík ohrozenia, ako aj určenie postupov a činnosti pri odstraňovaní následkov mimoriadnych udalostí. (Viď zákon o civilnej ochrane obyvateľstva: https://www.slov-lex.sk/pravne-predpisy/SK/ZZ/1994/42/20210515.html?fbclid=IwAR2YR0vmkScMXuh6U8K4h162EQrOHgt8_bbrCdyLLFzYrsYr4X9vmWuJSGY

Dané správy sú hoaxom, resp. nepodareným vtipom. Buď si niekto z príjemcov vystrelil, alebo sami príjemcovia si premenovali nejaký svoj kontakt na „INFO“ a nechali si z neho poslať takúto správu, aby buď niekoho pobavili, alebo vystrašili a šírili hoax.

Tento status vznikol v spolupráci s Ministerstvo vnútra SR.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. aj liehovisti neustale omielajú prichadzajúci koniec sveta, dátum a cas vedeli vedia rok do predu, no roky sa im to nevyplnilo aj to nieje hoax

  2. Vedia Ti nasi Fasisti ze ked pridu k nam Rusi vsetkych do dvoch pozabijaju? Oni stale bojuju proti fasizmu a nemaju s nim zlutovanie!!
    Slovensky fasista co si ochotny urobit aby ta Rus nestiahol z koze?

  3. Tak teda Putin to dal. Na uzemie cudzieho suverenneho statu po vzore Krymu a po zelenych muzickoch a roky podporovanych separatistoch sa rozhodol poslat pravidelnu armadu a zabrat tak de facto kus Ukrajiny. Dekretom.

    Biden mal pravdu. Hovoril uz o strede, doslo k tomu v pondelok.

    Vazeni, su tu dalsie vazne sankcie ako reakcia na svojb´volu Ruskeho medveda. Opravnene maju strach Pobaltske krajiny a vlastne kazdy, kto niekedy mal co docinenia s Rusmi.

    Vazeni, je tu vojna.

    No, myslim, ze u nas do krytov nateraz chodit nebudeme – jedine ak na kavu, kedze funkcne kryty uz vlastne nemame. Ivan Donoval ich aspon zmapoval…

    Nateraz nebude (dufam) hrozit, ze budem niekde v Michalovciach sediet pri veceri a o 4 km dalej budu vybuchovat bomby, zomierat ludia a – tam s tym budu nauceni zit.

    A teraz – ako so sebou budete zit vy, autori tych priblblych propagandistickych nezmyslov, ktore ste v pozicii uzitocnych idiotov sirili?

  4. Prečo tu nikto nenapíše, že Ukrajinci chceli uložiť bombu v Dombase a zvaliť to na Rusov. Len im to trošku nevyšlo a odpálili sami seba.
    Mimochodom, ak sú všetko konspiracie z Moskvy, tak prečo nikto nedá do placu zaručene pravdivé info. Hovno o tom vieme ale každý je prikloneny tomu svojmu.

  5. Kapitán, ty tupelo, v prvom rade, ak chceš niečo verejne komentovať, tak sa nauč, že to nie je DoMbas, ale DoNbas. Donecká uhoľná panva, … nič ti to nehovorí, čo? Čo si mal zo zemepisu? Štvorku? Je to haNba, takto trepať. Pozor, nie haMba, ako by si určite napísal ty. A po druhé, nečerpaj, prosím ťa, svoje informácie iba z ruských sračkometov a radšej si s porozumením skús prečítať aj niečo normálne.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img