ISSN 1337-8481

nedeľa, 28. apríla, 2024

O ďalšiu nádobu na komunálny odpad požiadalo v Seredi sedem rodín

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Ing. Zuzana Slahučková, referent komunikácie MÚ a projektov mesta / 16 FEB 2022 /

V novom roku sa postupne učíme lepšie narábať s našimi odpadmi. Každý to zvláda po svojom: každý máme svoje tempo, odhodlanie, chuť, či pochopenie.

 

Mesto situáciu kontroluje

Vo všeobecnosti, obyvatelia mesta zatiaľ znížený servis zvozu odpadov zvládajú. Oddelenie životného prostredia monitoruje situáciu v meste po zníženej frekvencii zberu odpadov. „V deň zvozu kontrolujeme ulice, naplnenosť nádob pred rodinnými domami a čistotu ulíc v meste. Pravdou je, že v preplnených nádobách sa nachádzajú odpady, ktoré by sa dali ešte vytriediť. Avšak odhadom 90 percent Seredčanov bývajúcich na rodinných domoch má nádoby nenaplnené, resp. sa ich odpady zmestia do jednej zbernej nádoby,“ uviedla vedúca oddelenia životného prostredia Zuzana Vohláriková.

 

Riešia sa konkrétne prípady

Tam, kde nastal problém s nadmerným hromadením odpadu a obyvatelia sa konštruktívne obrátili na mestský úrad, bol problém vyriešený k spokojnosti občanov. „Siedmim rodinám z rodinných domov sme od začiatku roka 2022 na ich požiadanie doplnili čiernu zbernú nádobu. Za všetky podnety, ktoré sa k nám dostávajú priamou cestou ďakujeme. Otázne ostávajú tie, ktoré môžu občania sledovať v anonymných diskusiách a bez konkrétnych adries. My vieme vyriešiť len konkrétne a ohlásené problémy,“ vysvetlila Zuzana Vohláriková.

 

Konkretizovala, že o pridanie druhej nádoby zvyčajne žiadajú rodiny s malými deťmi a domácnosti s imobilnou osobou, kde najväčšie objemy zmesového odpadu tvoria použité plienky.

Zaujímavými zisteniami oddelenia boli také, kedy občania pri konzultácii problému priznali, že svoj domový odpad vôbec netriedili, farebné vrecia na separáty ani nepoznali, nakoľko sa o takúto možnosť doteraz nezaujímali.

 

Odľahčite si svoj smetiak

Rady, ako sa s novou situáciou zníženého servisu pri odvoze komunálneho odpadu vysporiadať, priniesol Mestský úrad Sereď nedávno v nasledovnom článku:

http://www.seredskenovinky.sk/clanok/2022-01-05-odlahcite-si-smetiak-odseparovanim-plastov-papiera-skla-a-ostatnych-recyklovatelnych-zloziek-ako-na-to

 

Kto má nárok na ďalšiu nádobu?

V prípade, ak u vás v domácnosti žije imobilná osoba, máte nárok na pridanie ďalšej nádoby. Taktiež v prípade, ak vás v domácnosti žije 5, 6, 7 (alebo 9, 10, 11)  a jedna nádoba na zmesový odpad vám už nepostačuje, požiadajte si na oddelení životného prostredia bezplatne o novú nádobu. Tak, ako doteraz zároveň platí, že musíte mať zaplatené poplatky za smeti.

 

zdroj: Mesto Sereď

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img