ISSN 1337-8481

pondelok, 20. mája, 2024

Premiér: Vláda neuhne, ak budú niektorí ľudia ťahať Slovensko z Únie či NATO

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Úrad vlády SR |MM| Vláda bude stáť pevne, neuhne a nevystrašia ju, ak budú niektorí ľudia ťahať Slovensko von z Európskej únie (EÚ) a NATO.  Slovensko je zodpovedný partner aj spojenec a má jasné ukotvenie v týchto organizáciách. Vyjadruje to vo svojich dokumentoch a hrdo sa k tomu hlási svojimi skutkami. Premiér Eduard Heger (OĽANO) to uviedol v príhovore na 20. ročníku Hodnotiacej konferencie zahraničnej a európskej politiky SR.

Predseda vlády poukázal, že Slovensko v oveľa väčšej miere čelí útokom dezinformačnej scény a extrémistov. Vystupňovali sa v posledných mesiacoch a obranná dohoda sa pre nich stala akýmsi lakmusovým papierikom, podotkol. Bývalí lídri Slovenska sa podľa neho stali lídrami dezinformačnej scény a chcú krajinu vrátiť späť do čias mečiarizmu. V tom bola podľa neho SR čiernou dierou a nepriateľom pre západ. Slovensko sa do týchto čias vrátiť nechce, tvrdí premiér.

Vláda chce podľa Hegera zvýšiť kapacity na boj s dezinformáciami, dobudovať by sa malo centrum hybridných hrozieb a jednotiek s tým súvisiacich na rezortoch. Plánuje zintenzívniť spravodajskú činnosť a investovať do vzdelávania a osvety, aby ľudia vedeli, ako sa na Slovensku bojovalo o demokraciu. Vláda by mala zvýšiť kredibilitu a dôveru v právny, spravodlivý a slúžiaci štát. „To sa nedá inak ako osvetou a investíciou do vzdelávania, aby každý z nás mal v génoch pochopené, čo sa na Slovensku udialo a ako sme našu demokraciu získali,“ poznamenal. Chce posilniť spoluprácu s EÚ, NATO a Ukrajinou. Slovensko podporí aj strategický kompas Únie.

Zároveň uviedol, že demokracia, mier a sloboda nie sú samozrejmosťou. Stoja a padajú na ľuďoch, ktorí v ňu veria, vyznávajú ju, nemlčia o nej a deklarujú ju slovom a skutkom. Slovenská vláda sa k tomu jasne hlási, hovorí premiér.

Prioritou je pre Hegera revitalizácia prodemokratických hodnôt. Chce ju postaviť na spájaní prodemokratických síl a mobilizácii naprieč občianskou spoločnosťou, počnúc mladými ľuďmi. „Najbližšie roky budú na Slovensku práve o demokracii, o slobode, právnom štáte, ľudských právach a hodnotách,“ povedal predseda vlády s tým, že ju chce postaviť aj na odvahe. Vláda nebude ustupovať alternatívnym scenárom, ktoré ohrozujú suverenitu krajiny, bezpečnosť občanov aj demokraciu, deklaroval.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Byvali lidri Slovenska, keby dnes boli lidrami tak by boli v analoch NATO a EU este hlbsie ako sucasny lidri. Kedze tam boli uz 12 rokov predtym tak presne vedia ako sa dostat co najhlbsie. Poloretardovaneho Mazureka a spol nackov je zbytocne pocuvat, to aj Lolove vyplody davaju viac zmysel…

  2. Slovensko patrí do EU a NATO. O tom je presvedčená väčšina slovákov.
    Sprostosti okolo vystúpenia kričí sfanatizovaná dezolátna menšina. Je to iba odpútavanie pozornosti od dôležitejších vecí v živote našej krajiny.

    Napr.: Bratislava 15. feb 2022
    Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal obžalobu v kauze Mýtnik na šesť obvinených osôb pre päť skutkov. Obžaloba sa týka ekonomickej a korupčnej trestnej činnosti. Predmetom obžaloby je obstaranie majetku zo strany štátu v rozpore so zákonom o verejnom obstarávaní, pričom nakladanie so štátnymi prostriedkami malo byť súčasne neefektívne a nehospodárne. V rámci kauzy Mýtnik obvinili okrem iných podnikateľa Jozefa Brhela, jeho syna Jozefa Brhela mladšieho. Tiež bývalého štátneho tajomníka Ministerstva financií Radka Kuruca, podnikateľa Martina B., ale aj Milana G. a Miroslava S. Obvinený je aj exšéf finančnej správy František Imrecze či Michal Suchoba.

  3. Anonym 18 :27Dodávam,že GP potvrdila obvinenie tých vyšetrovateľov,ktorý túto kauzu vyšetrujú a policajný prezident zrušil pre istotu aj zrušili vyšetrovací tým,ktorí ich vyšetroval.Prosim Vás a Vy máte potrebu tu vystaviť takýto príspevok? Máte nás všetkých za úplných blbcov.!

  4. Anonym 18:37 nefabuluj to bola ina kauza strany SMER-SD a volala sa ocistec. Toto je dalsia kauza strany SMER-SD a vola sa mytnik. V kauze ocistec sa mafia pokusila zavriet vysetrovatelov na zaklade odposluchu pracovnej debaty. Mlady prokurator mal nazor, okresny sud prebral bez komentara ako Kocnerove zmenky. Krajsky sud jednohlasne zrusil vsetko a potvrdil, ze obvinenia nemali byt nikdy vznesene.

  5. Doncime to,je úplne fuk aká kauza,sú to tí istí vyšetrovatelia a G.P. časť obvinení zamietol,ale časť potvrdil,a hlavne sme počuli nahrávky!!!!!!!!!!!??zavadzate!!!!!
    .

  6. Súdne rozhodnutie podľa polície potvrdilo, že neexistuje žiaden dôkaz, ktorý by dokazoval spáchanie trestného činu vyšetrovateľmi NAKA. Vyšetrovatelia korupčných káuz SMER-SD.

    Generálna prokuratúra zrušila vyšetrovateľom NAKA Čurillovi a Ďurkovi obvinenie v dvoch skutkoch,takmer až po pol roku. Tá GP, ktora sa paragrafom 363 pokúša suplovať súdy(výrok najvyššieho sudu).Naďalej však čelia obvineniu zo zneužitia právomoci verejného činiteľa, lebo aj napriek rozhodnutiu sudu ich GP nezrušila.

    Za súčasnej vlády putujú za mreže celé regimenty vysokých štátnych úradníkov bývalej vlády SMER-SD.

    GP sa vyberie na oslavy založenia ruskej generálnej prokuratúry na pozvanie človeka na sankčnom zozname, kam nešiel ani Orbánov GP. Zaujímave aj v kontexte aktuálnej situácie.

  7. Dnes vam tato vladna banda uplne znemoznila a odpalila pilier demokracie. A to je zakladnu jedinu moznost pre obyvatelstvo aby mohlo vyjadrit svoj nesuhlas s vladou a moznost cez referndum jej mozne odvolanie. ESTE AJ TU JEDINU MOZNOST VAM ZATRHLI A VSADE JE TICHO. Nech ide cela vlada do hajzla. Uz aby boli volby a vyhnať tuto arogantnu bandu.

  8. Ktovie komu fandila dnes ráno Zuza Serešová v hokeji. Asi tým „svojim “ spoza veľkej mláky. No keďže dostali na frak,asi z toho bude mať veľké bolenie hlavy a možno bude potrebovať aj hospitalizáciu…

  9. Dezolati uz maju vybraneho nastupcu za Sorosa? Vyzera ze coskoro uz pojde, kto bude nasledne hlavny nepriatel Samson slavienov? 😀

  10. gdo hledá hledá hlavných neprátelov ? šak oni sa ukazujú samí, stačí len očúvat alebo čítat, jako je kupríkladu vega ( alebo Dega ?)

  11. Najvacsi dezolat, troll, dezinformator je Biden podla ktoreho mali dnes Rusi zahajit invaziu na banderovo (ukrajinu) a stale nic, asi nemaju na naboje

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img