ISSN 1337-8481

štvrtok, 2. mája, 2024

Vyberte si z predbežných variantov riešenia regenerácie sídliska na Garbiarskej ulici

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Ing. Branislav Bíro, projektový manažér MsÚ Sereď /11 FEB 2022/

Mesto Sereď má záujem zregenerovať sídliskový vnútroblok na Garbiarskej ulici. Uvedený záujem plánujeme zrealizovať a financovať zo štrukturálnych zdrojov EÚ a vlastných zdrojov.

Podmienky regenerácie vnútrobloku, ktoré musíme splniť, sú presne určené. Musí sa jednať o typ aktivity v projekte zameraný na regeneráciu sídliskového vnútrobloku s uplatnením ekologických princípov tvorby a ochrany zelene. V tomto prípade regenerácia zmenená úprava, či revitalizácia existujúcich priestorov.

Pred samotným projektovaním horeuvedenej regenerácie si vás ako občanov dotknutého územia dovoľujeme požiadať o spoluprácu.

Pošlite nám svoj názor mailom na projman@sered.sk do 18. februára 2022 do 12:00 hod.

Pozrite si predbežné varianty riešenia vnútrobloku s jeho funkciami a pešou obsluhou s názvami variant „1“, „2“, „3“ a „4“.

Bude sa pracovať s tým variantom, ktorý bude občanmi najpreferovanejší.

Finálne technické, obsahové aj priestorové riešenie je v rukách architekta, ktorý bude pracovať aj s vašimi návrhmi.

 

V zregenerovanom území sú budú navrhnuté nasledovné úpravy a objekty: 

= Nová výsadba resp. prestavba porastov drevín

= Prestavba pôvodných chodníkov pre chodcov

= Inštalácia nových prvkov urbánneho designu (detské ihrisko, lavičky, smetné koše a pod.)

= Výmena vonkajšieho osvetlenia

Z dôvodu prítomnosti veľkej hustoty podzemných inžinierskych sietí v tomto vnútrobloku nie je možné riešiť návrhy bez znalostí problematiky v odbore stavebného projektovania. Podklady s vytýčenými inžinierskymi sieťami v území vám mestský úrad sprostredkuje na kontakte projman@sered.sk.

Celkové podmienky realizácie projektu nájdete tu.

 

Variant 1

navrh1

 

Variant 2

navrh2

 

Variant 3

 

navrh3

 

Variant 4

navrh4

 

 

zdroj: Mesto Sereď

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. V prvom rade treba dať preč tie vysoké nebezpečné topole. Pri poslednej víchrici sa ohýbali tak, že je zázrak že sa nepolámali. Nehovoriac o vysoko alergénnom páperí, ktoré tu mesiac aj dva poletuje a robí bordel.

  2. Ak máte skutočný záujem vykonať regeneráciu sídliska na ul. Garbiarskej v prospech občanov tak je potrebné napr. :

    -sprístupnit širším chodníkom možnosť vjazdu dodávok do vnútro bloku od ulice Garbiarskej, tak aby občania pri rekonštrukciách bytov, dovoze nábytkov a pod., nemuseli jazdiť do vnútro bloku cez trávniky, ktoré v prípade nepriaznivého počasia sú poškodzované a blato od kolies vozidiel je nielen po všetkých chodníkoch ale aj na zrekonštruovanom basketbalovom ihrisku

    – v prípade zachovania existujúcej zelene t.j. vysokých rozrastených stromov vo vnútrobloku za vchodmi 51/55 a 51/56 je potrebné tieto podstatne zrezať, nakoľko pri častých existujúcich silných vetroch dochádza k lámaniu väčších halúz a je otázkou času kedy príde k nešťastiu. Zároveň pri silných nárazoch vetra sú haluze ohýbané tak, že sa už otierajú o steny a okná bytov bloku 51.

  3. V decembri tu asfaltovali ihrisko, urobili nový povrch. Na mieste, kde stála v preliačine voda posledných 20 rokov, stojí aj teraz! Rozjazdenú hlinu po kolesách naokolo nechali tak. Neuveriteľné diletantstvo.

  4. Hlavne to treba v lete dostatočne často kosiť, nech si psov nehľadáme v zaklieštenej burine. Platíme za nich nemalé dane do mestskej kasy.

  5. Pre Anonym 12. februára 2022, 21:42
    Vodu stojacu na novom asfalte je naozaj vidno po daždi. Dokonca je tam presne na hrane tej preliačiny nasprejovaný krížik a číslo. reku vedia o tom a opravia to, ale asi sa mýlim. Je to v smere od Lidla do vchodu č. 54.

  6. Workoutové ihrisko, v husto obývanej zóne pod oknami nie je asi moc dobrý nápad. Zgrupí sa tam večer, ked v lete každý vetrá spálňu zo desať mládencov s reproduktorom a je vybavené. Takéto ihrisko je vhodné skôr inde, viď napr. to pri Rakete. To je môj názor, komu to nevadí nech si hlasuje za.

  7. V prospech veci by bolo verejne prerokovanie s prezentáciou.
    A v druhom rade ak sa vytvorí novy vnutroblok nadstaviť súžitie psičkarov a nepsičkarov. Niekedy mám pocit že revitalizácii v meste je viac pre domácich miláčikov ako pre deti.
    A určite kamerový system

  8. Anonym 14. februára 2022, 18:38
    Prosim popis lepsie nastavenie suzitia psickarov a nepsickarov, byvam totiz prave tu a zaujalo ma to co si napisal. Prerokovanie a prezentacia je dobry napad.
    Ale podla mna dnesne decka vobec nezaujimaju nejake ihriska ci preliezky alebo ano? Sedia doma na mobiloch a pc a pozeraju porno a hry. A mamicky co sedia s deckami naokolo popri ihriskach viac zaujima Insta alebo Face v mobile. Mylim sa? Tak preco nevyjst v ustrety psickarom? Platia dane za psov viac ako niektori dan za byt.

  9. Kamerový systém na Garbiarskej a vo vnútrobloku by sa zišiel určite. Krížom od Kolkárne smerom k autobuske sa zasa presúvajú podozriví nesereďania. A lepšie verejné osvetlenie by bolo určite na osoh veci.

  10. A ešte by nebolo od veci keby vpp-čkári chodili zbierať výtrusy po našich blcháčoch aspoň raz do týždňa, a hlavne v zime. Lebo minule som stupil do psieho lajna a následne išiel autom do susednej obce a ako som mal zapnuté kúrenie tak to v aute pekne rozvoniavalo ako keby otvorím čerstvý voňavý stromček wunderbaum 🌲 aróma vanilka

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img