ISSN 1337-8481

pondelok, 29. apríla, 2024

Pomohlo by meranie rýchlosti vozidiel v obci mestskou políciou

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Ľubomír Veselický /   V ostatnom čase neuplynul v Seredi ani mesiac, aby tu nebola nejaká dopravná nehoda. Tu je krátky prehľad:

27-28. 11. 2021 Čepeňská ulica vodič pod vplyvom alkoholu poškodil 4 motorové vozidlá parkujúce na krajnici.

20 12. 2021 – Na Čepeňskej ulici  nezvládol vodič  riadenie vozidla VW Passat.

20.12. 2021 – Nehoda na Čepeňskej ulici –  príčina – rýchla jazda vodiča vozidla BMW a nebezpečné predbiehanie. Vodič po nehode ušiel.

13.1.2022  – Opitého muža (J.H.) zadržala v motorovom vozidle hliadka MsP. Privolaná hliadka OOPZ u neho dychovou skúškou zistila 1,28 promile alkoholu v krvi.

15.1.2022 – Havária osobného motorového vozidla na príjazde na most ponad rieku Váh. Okrem vozidla bolo poškodené  aj zábradlie v dĺžke cca 10 metrov.

24.1.2022 Nehoda motorových vozidiel na križovatke ulíc Novomestská – Vinárska.

24.1.2022 Nehoda motorových vozidiel na križovatka ulíc Čepeňská  – Ivana Krasku – Hornomajerská.

Šesť dopravných nehôd a opitý vodič zadržaný mestskou políciou v priebehu iba 58 dní.   Kde vidím príčiny?

Nízky počet dopravných policajtov vzhľadom na sústavne pribúdajúci počet motorových vozidiel a mladých neskúsených vodičov. O niektorých by pokojne bolo možné povedať aj nezodpovedných a arogantných vodičov.

Výsledkom je zotrvávajúci stav   zriedkavých kontrol dodržiavania rýchlosti v mestách a obciach.

Pritom existuje možnosť vec riešiť .   Umožniť zákonom možnosť kontroly dodržiavania rýchlosti v katastrálnom území obce a mesta poriadkovému útvaru, teda  obecnej, či mestskej polícii. Nekonanie Ministerstva vnútra v tomto smere ma už niekoľko rokov utvrdzuje v tom, že jeho príčinou je strach z nenaplnenia  rozpočtovej položky PZ SR v časti príjem z pokút. Informáciu o tom, že „V roku 2021 sa na území Slovenskej republiky stalo celkom 11 869 dopravných nehôd, čo predstavuje pokles oproti roku 2020 o 6 dopravných nehôd.“  vôbec nevnímam ako skvelý výsledok vo vývoji dopravnej nehodovosti,  ale iba ako správu o tom, že sa výrazne nezlepšíme ani v ďalších desiatich rokoch.

V stopäťdesiatčlennom zákonodarnom zbore a vláde SR sa žiaľ o doplnení  zákona o obecnej polícii v časti § 12 a – Oprávnenie zastavovať vozidlá, sa  priestor pre rozhodnutie smerujúce k znížení nehodovosti v sídelných útvaroch stále nenašiel.

 

 

zdroj: mesto Sereď

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Treba namontovať radar na Cukrovarskej ulici. Za týždeň je splatený, lebo pretekárov na angličákoch a golfoch s upravenými výfukmi tu nikto nerieši. A behajú si tu čo to dá. Najlepšie je to v noci, keď sa dementi stretnú a vytáčajú motor čo to dá.

  2. v prvom rade je to práca príslušníkov štátnej polície! riešenie nie je také, že je niekde nefunkčné oddelenie štátnej polície, tak ich prácu bude suplovať niekto iný a oni, aby nemali prácu (čo je ich náplň práce), tak budú prehliadať priestupky

  3. Vy si myslíte,že Mestská polícia nemá nič iného na práci? Mám ich pod oknami a vidím,že stále majú výjazdy,alebo niečo riešia.

  4. Treba to spravit ako v chorvatsku. Vodic do 25rokov moze mat len auto do 85kw. Policajti tiez nemozu byt vsade. Anglicke auta treba stiahnut z obehu aj s tymi tulenmi co sa v nich vyvazaju a hned bude vacsi klud

  5. Strasne ma to zoziera ze jazdim podla predpisov, nikam sa neponahlam a netvarim sa za tym volantom jak kkt…takych ako ty som uz videl ..a dokonca aj tankovat za 15e..ale tvaris sa jak majster sveta

  6. vobec 7. februára 2022, 19:50 – co sa tyka anglickych aut staci, aby policia kontrolovala zakonom vyzadovanu upravu reflektorov na podmienky jazdenia mimo GB. Kazdy den jedna dve pokuty a zmiznu z obehu…

  7. Mozno by stacilo keby tie anglicke auta aspon kontrolovali a neprehliadali 🙂
    Ak by merala mestska policia rychlost co budu robit statny?

  8. Anglické auta sa motaju po Fandlyho sídlisku zaujímavé mávanie šoférov anglicakou na obyvateľov bytu školníka. Pohľad z okna vežiaka je parada.

  9. čo mám osobnú skúsenosť, MsP reaguje rýchlo, keď zavolám, tak prídu výrazne rýchlejšie než štátni, nehovoriac o prístupe, ochote riešiť niečo, keby ich ľudia nezaťažovali drobnosťami, tak by to bolo ešte lepšie, a preto toto nie je dôvod, aby sa im pridávali veci a niekto z toho bude ťažiť a oddychovať

  10. Anička – súhlasím s vami,keď volám št.políciu 158 odkážu ma na 112 a potom mi povie že ma prepojí do Serede,lež to prebehne už nikoho nepotrebujem

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img