ISSN 1337-8481

nedeľa, 19. mája, 2024

Po rodinných domoch prišli na rad bytovky. Zo stojísk mesto odstránilo časť kontajnerov na komunálny odpad

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Sereď / Počas víkendu sa na sociálnych sieťach objavili sťažnosti pobúrených obyvateľov mesta bývajúcich v bytovkách, kritizujúce odobratie kontajnerov na komunálny odpad z niektorých stojísk.

V diskusiách obyvatelia požadujú skôr pridanie ďalších kontajnerov na komunálny odpad, v každom prípade odmietajú zníženie súčasnej kapacity, ktorú považujú za nedostatočnú.

 

 

Z uvedených komentárov je teda vidieť postoj občanov, vedenie mesta to ale vidí inak.

Stanovisko sme si vyžiadali z MsÚ:

 

Dobrý deň pán Majko.

Nech sa páči. Po telefonickej dohode Vám posielam číselný zoznam stojísk kde boli odobraté čierne 1100 l nádoby na KO.

Tieto nádoby budú následne zamenené za 1100 l na triedený odpad.  Iba v stojiskách č. 30, 34, 67, 78, 92 a Kukučínova 4443 nebude zatiaľ  za čiernu nádobu na výmenu farebná nádoba. Farebné nádoby ktoré tam sú,  nie sú pri súčasnom zvoze 1 krát do týždňa preplnené.

Nádoby sú už skladom, momentálne ich zaraďujeme do majetku mesta a následne budú osádzané do určených stojísk.

S pozdravom

Miriam Klottonová

Oddelenie životného prostredia

Príloha:   Výmena čiernych 1100 l nádob za 1100 l farebné

– – –

Najskôr bola znížená frekvencia odberu odpadu od rodinných domov o 50%, následne boli odobraté kontajnery na komunálny odpad od panelákov  tým, že pribudnú kontajnery na triedený odpad. Rozumný človek chápe nevyhnutnosť zníženia tvorby odpadu, jeho separovaním, no takto vážne zásahy robiť bez akejkoľvek verejnej diskusie nepovažujeme za najvhodnejšie riešenie. Dá sa predpokladať, že na stojiskách bude pribúdať neporiadok, ktorý bude následne rozfukovaný po okolí. Tak, ako je tomu v okolí mestskej nehnuteľnosti Sociálnych bytoch na Trnavskej ulici. Podstatne horšie však bude, pokiaľ v okolí mesta začnú pribúdať nelegálne skládky odpadu, ktorých odpratanie bude mesto stáť podstatne viac peňazí, ako pravidelný vývoz odpadu.

Aký máte názor na odstránenie kontajnerov na komunálny odpad spred bytoviek? Napíšte v diskusii pod článkom.

 

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Tiež som není nadšený , že nám spred domu odvazaju odpad len raz za dva týždne. Mame malé babo, a som zvedavý na ten smrad z plienok v lete.
    Separovaný sme dôkladne plasty ( aj dva plne mechy) ok, začali sme teda aj papier. Takže musím doma držať viacej mechov na úkor miesta. Chápem ze chcú aby ľudia viacej separovali, ale nie takto zhurta. Napr raz nám sudak vyšiel akurat, inokedy nám až pretekal a rozfukalo to po okolí a stáva sa to aj susedom. Keď zmenšili frekvenciu, mali dat väčšie nádoby aspoň.
    A to ze cena ostala nezmenená je pekná fraška, lebo je to len viac starosti pre nás.

  2. Mne to vôbec nevadí.
    Skôr som to uvítal. U nás pribudla nádoba na plast. Skôr by som bral na papier, ale je to jedno.
    My doma odpad triedime a KO nie je veľa. Veď čo zostane – plasty, papier, bio a v konečnom dôsledku toho veľa nezostane. A áno. Doma mám 3 smetiaky, ktoré vynášam. Len to roztriedim.
    Keď to niekomu vadí, tak nech si priplatí 2x toľko. Mne to nevadí. Aspoň tou trochou prispejem na prírodu. Len na Slovensku sme boli pohodlní. Dlhé roky sme boli zvyknutí kydať všetko do koša a hádzalo sa to na skládku. Ale to takto už nemôže fungovať. Musíme sa naučiť triediť odpad. A keď to niekto nepochopí po dobrom, tak musí po zlom. Jednoducho sa budú smeti kopiť u neho doma. Pozrime sa na iné štáty – Nemecko, Rakúsko, Anglicko.

    Najviac som sa zasmial na tom úbožiakovi, ktorý u mesta žiadal nájomné za smeti, čo sa mu kopia v dome :))) Viď článok na seredských novinkách. To bol inteligent…

  3. rozhodli sme v sulade s radnu starostlivoscu o zvereny majetek. Nemozte mat secko hnet a za plnu papulu. Pocet Seredanov klesa a penazi z dani placite cim dal men. Vynuvati su kseftari s ubytovnim v domoch a bytoch. Je ich coraz vac. Vy to roky tolerujete a nam z teho vasho nistu inse neostava. Len o tem furt vypravate. Vase ciny aby nas bolo vac prihlasenych tu na pobyt ci placeni hosti dane za ubytuvani za den a pobyt do pokladnice chybaju. Tez uz cekate len kedy uz umrete?

  4. Po týchto šetriacich opatreniach našej seredskéj vlády budeme zachvilu najspinavsie mesto v širokom okolí. Po nasratych ľuďoch z domov budu nasrati aj ľudia z panelákov. Bol by som zvedavý ci sa rozkrikuju všetci len na sieťach alebo je niekto schopný ísť aj na biely dom to povedať na plnú hubu co si mysli pánu velkomoznemu.

  5. Stačí sa prísť pozrieť na Hrnčiarsku k tej nelegálnej ubytovni.Každý týždeň tam vyložia na chodník ale 10 plných mechov zmiešaného odpadu a zakaždým im to zoberú.Býva tam ale 20 srbov a mestu sa platí možno za jedného.Tak potom aké separovanie a kde je tá spravodlivosť.Sereďania platia a Srbi sa smejú.To si prídte na fotiť p.Majko,nech to aj druhi ĺudia vidia.Je to volebný obvod p.Fačkovcovej,ale evidentne ju to netrápi

  6. Grolsch 8. februára 2022, 7:18 – pani Fackovcova je poslankyna MsZ a nema v rukach vykonnu moc.

    Je potrebne poznat kompetencie v samosprave.

    Taketo veci je POVINNY riesit primator Tomcanyi so svojim timom podriadenych. Riesit mal aj GreenCon Recycling v Malom haji.

    Ten ale spolu s prednostom DOTOVALI a podporovali z mestskych penazi a to NEZAKONNE a v ROZPORE s najomnou zmluvou podnikali a navazali odpad dovezeny zo zahranicia.

    Viete, obcania toto vsetko vidia a ide o precedensy a potom sa tazko niekto na vlastnom pozemku do niecoho nuti, ked mesto NEDOKAZE urobit poriadok na MESTSKOM.

    Asi je potrebne ist za poslancom Veselickym, ten pise nezmysly a tvari sa, ze je hrdina. Tak ho zavolajte na miesto, nech to vyriesi. 😉

  7. Pre pani Klottonovú z MsÚ…do zoznamu si riadne preverte názvy ulíc…Poštová 1154 neexistuje to je Spádová 1154…čakal by som viac profesionality

  8. Anonym 8. februára 2022, 9:46 a Anonym 8. februára 2022, 9:49 – napisem to klasicky – keby som chcel byt sice trefny, no trosku vulgarny, napisal by som: Ty debil, Veselicky je sice poslancom, no 12 rok aj VICEPRIMATOROM !! Sice netusim aky je iny dovod ako vdacnost primatorovi, no ide o mimoriadne dolezitu funkciu v meste. VYKONNU FUNKCIU.

    Kedze ale nechcem byt tak priamy, napisem len – ANO, CITAM po sebe to co pisem a preto – skoda komentovat hlupaka…

  9. kedy už MsP bude tvrdo trestať ludí čo sa hrabú v kontajneroch a rozhadzujú odpad,počul som,že Sládkovičovo,Galanta to zakazujú

  10. Úplne s vami súhlasím plne vrecia pred tu ubytovňu všetko možné tam je,vždycky smetiarom dajú nejake to euro aby to zobrali oko vidí oko není pi.a,

  11. prebytok odvez primatorovi pred dom cigani kedy budu separovat hadzu vsetko do jedneho kontajnera od hradze je to vidiet a vietor vsetko rozfuka po okoli

  12. To ze nema p.Fackovcova vykonnu moc ako pise p.Majko….to neznamena ze nemoze prilozit ruku k dielu….ked ju tu ludia spominaju tak asi vedia preco p.Majko…..neni ste sam co po sebe cita….

  13. prave teraz reportaz na TA3 z Brezna osmetnych nadobach nech si to radni z mesta pozru a nech sa inspiruju ako zaobchadzat so stojiskami na smetne nadoby vsetko pekne zamknute a cudzi sa tam nedostane nie ako tu pridu aj z druhych dedin a hadzu do nasich smetnych nadob

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img