ISSN 1337-8481

piatok, 3. mája, 2024

Pribudli nehody s cyklistami. V okrese Galanta polícia riešila až tri udalosti – VIDEO

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

KR PZ Trnava |MM|   Polícia za posledné 2 dni prijala v okr. Dunajská Streda a najmä v okr. Galanta viacero nehôd s účasťou cyklistov.

Najzávažnejšiu nehodu dokumentovali dopravní policajti v okr. Dunajská Streda.
Nehoda sa stala včera v pri nákupnom ceste v meste Dunajská Streda. Poľský vodič na nákladnom voze Renault pravdepodobne nedal prednosť 75 ročnému cyklistovi, ktorý išiel po hlavnej. Pri náraze utrpel starý pán vážne zranenia hlavy, s ktorými bol prevezený do nemocnice. Podľa predbežnej lekárskej správy utrpel muž ťažké zranenia s dobou liečenia nad 6 týždňov. Polícia alkohol u vodičov nezistila. Policajti zadržali poľskému vodičovi na mieste vodičský preukaz a ďalšiu jazdu mu zakázali.

V OKRESE GALANTA 3 UDALOSTI

Ďalšie 2 nehody s cyklistami evidovali policajti v okr. Galanta.

48 ročná žena dodatočne nahlásila nehodu s autom v obci Horné Saliby. Po nehode sa síce obe strany dohodli, že nehodu nie je potrebné hlásiť. Cyklistka neskôr vyhľadala pre zdravotné problémy pomoc a nehodu dodatočne nahlásila.

Ďalšia nehoda sa stala včera, na ceste z Veľkých Úľan do Jelky. 73 ročný muž vbehol do cesty osobnému autu, pri nehode sa vážnejšie nezranil. Za priestupok v doprave ho policajti riešili na mieste pokutou. Policajti mali nahlásenú prvotne aj ďalšiu nehodu s cyklistom. Po previerke na mieste policajti zistili, chodcovi po chodníku spadol bicykel na ceste a vytvoril nákladnému autu náhlu prekážku. Túto nehodu sme nakoniec riešili ako škodovú udalosť.

Aj napriek zimným mesiacom je na cestách stále veľa cyklistov.
Stále platí, že ide o najrizikovejších účastníkov cestnej premávky. Ak aj nehodu zaviní cyklista, následky môžu byť fatálne, a následky určitým spôsobom znáša aj druhá strana.

Video je z dodatočne nahlásenej nehody v okr.Galanta.

 

 

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Ja som tiež cyklista,ale nech si uvedomia,že chodník je pre chodcov! Hlavne na Cukrovarskej,kde sú tie chodníky úzke a oni sa tadiaľ vozia na bicykli.

  2. Pre anonyma nado mnou, aj ja sa vozím po chodníkoch na bicykli a dokonca aj cez park chodím pravidelne na bicykli a na cestu ma ani nenapadne ísť, nehanbím sa za to a nech by ma skúsili policajti zastaviť a pokutovať, by som ich poslal za pánom primátorom a celým vedením mesta ktoré nie je schopné zabezpečiť slušné a bezpečné cyklochodníky v meste! Veď sa pozri aká úzka je krajnica na ceste popri malom parku. Po tej ceste som išiel na bicykli raz a naposledy, len som tŕpol kedy ma nejaký nákladiak alebo autobus zachytí. Radšej nech na mňa chodci v parku frflú než sa nechať na ceste zmrzačiť a z bicykla tiež nezosadnem a nebudem ho vedľa seba cez park tlačiť, skutočný problém totiž je že ja by som na tú cestu aj šiel ale sa tam proste nezmestím, nech to mesto rieši! Podobný problém bol aj na sýdlisku a asi aj stále je,ľudia svoje autá parkovali všade kde zbadali miesto, na tráve na chodníkoch, všade! a aj my sme tak zvykli parkovať a aj nás chceli pokutovať, myslíte si že sme nejakú pokutu niekedy uhradili? Zobrali sme sa aj s pár susedmi a šli sme sa na MsU sťažovať! Problém nebola arogancia ľudí ktorí potrebovali zaparkovať auto keď sa vrátili z práce, problém bol a asi stále aj je že tie autá nemali kde parkovať a páni od polície si mysleli že porozdávajú pokuty a je to, no sa trošku prerátali, na trávniku aj chodníku sme potom ešte veľa krát parkovali no po tom čo sme sa aj so susedmi posťažovali na MsÚ nás už nikto neriešil, aj oni si boli dobre vedomí že ak chcú aby ľudia parkovali na parkovisku a nie na trávniku tak to parkovisko najskôr musia zabezpečiť!!! A ty keď máš s tým taký strašný problém že sa niekto bojí bicyklovať po ceste a trepe sa na chodník tak choď za primátorom nech ráči v meste vybudovať poriadne cyklotrasy alebo aspoň dostatočne široké krajnice aby sa mohol aj ten cyklista voziť po ceste!

  3. Martin,tak za primátorom môžeš ísť jedine ty,keďže máš málo miesta.Chodník je proste pre chodcov a mysli si,čo chceš.Ja mám kadiaľ chodiť a keď ty potrebuješ viac miesta,nech sa páči, vieš,kde je Mestský úrad.A ver,že ja sa žiadnemu cyklistovi na chodníku nebudem uhýbať.

  4. A ty ver že mne sa uhýbať nemusíš ! Vždy jazdím s ohľadom na chodcov, nie raz som sa len odrážal za chodcom keď som nemal možnosť ho predbehnúť, som si dobre vedomí že na chodník s tým bicyklom nepatrím no nemienim riskovať zdravie na ceste. Keď pôjdeš niekedy cez malý park tak sa pozri aká úzka je krajnica na ceste, čiara tam je takmer na obrubníku namaľovaná, je to naozaj veľmi príjemné ísť po takej krajnici na bicykli keď tadiaľ nákladiaky lietajú a autobusy a ešte k tomu ak ideš rovno po tej čiare tak zasekávaš s pedálom o obrubník! Si to niekedy skús a zistíš! Si môžeš aj ty myslieť čo chceš no na tú cestu ma s bajkom už nikto nedostane ! Ako som už napísal, radšej nech na mňa chodci frflú 🙂

  5. Pán Martin,
    cyklista nemá na chodníku čo robiť. Chápem, že sa bojíte, že Vás na ceste zabije auto. A toho sa nebojíte, že Vy zmračíte/zabijete chodcu?! Ak neviete, to je tiež trestný čin.

  6. A ja za primátorom chodiť nemusím, mne nevadí keď idem po chodníku na bicykli, to tebe to prekáža tak si to rieš s vedením, sťažuj sa rob čo chceš … ja som v pohode aj keď idem po chodníku. A keď sa tak prejdem po meste tak nie som jediný čo nemá problém prejsť aj s bicyklom po chodníku a niet sa čomu čudovať … asi toľko 🙂

  7. Tak toho sa naozaj nebojím že s bicyklom niekoho zabijem alebo zmrzačím, ako som už napísal VŽDY JASDÍM S OHĽADOM NA CHODCOV! Som si dobre vedomí že na ten chodník nepatrím tak nepredbieham a nejazdím ako magor. Zato cesty sú plné magorov, bohužiaľ 🙁

  8. Môžete byť opatrný, ale ten chodca Vás nemusí zozadu zaregistrovať a môže náhle ubočiť akurát Vám pod kolesá bicykla. A verte, že on na vine nebude, on žiadny predpis neporušuje, na rozdiel od Vás! Môže to byť oplašené dieťa, ktoré sa náhle strhne, starší človek s horším sluchom, ktorý Vás nebude vnímať, nevidiaci… A verte, že na vine budete Vy, a nie on. Chodca nemusí mať stopercentný zdravotný stav, na rozdiel od vodičov dopravných prostriedkov.

  9. „Hrdina“ dňa je Martin, ktorý keď mal dostať pokutu za parkovanie, tak narobil na MsÚ krik a odvtedy si parkuje kde chce, lebo sa ho boja. Náš hrdina jazdí aj bicyklom po chodníku hoci to je zakázané a on je na to hrdý. Vážme si hrdinov tejto doby, ktorí nič nerešpektujú a radi sa tým pochvália. Som zvedavý či by bol taký hrdina aj tu za rohom, v Rakúsku.

  10. Anonym 21:05 necítim sa ako hrdina keď musím parkovať na trávniku alebo chodníku keď večer prídem z práce a pred barákom nie je kde inde zaparkovať! Ešte raz to sem napíšem a dúfam že už naposledy, aby si to pochopil, neparkujem tak z arogancie ale preto že jednoducho nie je kde inde zaparkovať!!! A tak isto nie z arogancie idem na bajku po chodníku ale preto že sa na tej ceste bojím ísť, vôbec sa necítim ako hrdina ver mi, radšej by som bol ak by sa tam bola aspoň dostatočne široká krajnica no keď nie je tak ano, radšej idem po chodníku a mysli si čo chceš, nenchám sa zmrzačiť len preto že ma tu budeš posmešne nazývať hrdinom ! Presne na toto poukazovali aj susedia ktorým sa nepáčilo že niekto parkuje na trávniku, že ako ten trávnik vyzerá a že v Nemecku to nerobia, áno nerobia preto že majú vybudované parkoviská a možno ani po chodníkoch nejazdia na bicykloch preto že majú dostatočne široké cesty alebo dokonca cyklochodníky a myslím si (možno sa mýlim) že tam nemajú toľko dementov na ceste ktorý radšej zrazí cyklistu než by mal pribrzdiť! (stačí si pozrieť to video pod článkom) Snáď si to už pochopil, ak nie tak si len trulo čo si chce za každú cenu do niekoho rypnúť. Pekný večer prajem 🙂
    Anonym 21:20, je v poriadku keď tade chodievaš, ak sa na to cítiš tak OK, ja a ako som nie raz videl aj veľa iných ľudí sa na to necítim a radšej idem po chodníku! Ešte raz si pozri to video, možno ma pochopíš a možno si to nabudúce rozmyslíš a aspoň v tom úseku kde je malý park prejdeš na chodník(ak nie tak OK, možno by ten predošlý anonym mal nazývať hrdinom teba), ďalej už je krajnica dostatočne široká, aj keď tam zas parkujú autá popri ceste a len som čakal kedy mi nejaký lolo otvorí dvere a zhodí ma pod auto :/ … NO, myslím že to je asi tak že 1000 ľudí 1000 názorov, netreba sa hneď navzájom urážať 🙂

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img