ISSN 1337-8481

štvrtok, 2. mája, 2024

Bezpečnostná komunita hovorí o tom, že sme najbližšie k vojne od konca studenej vojny.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img
Myslím si, že neexistuje dobrá a zlá vojna. Existuje vojna, kde trpia ľudia, ktorí za ňu spravidla nemôžu, nechcú ju, no ocitli sa v čase a priestore, v ktorom iní rozhodli inak.

Bežný občan nemá šancu vidieť pravdu a chápať fakty dostatočne dopredu preto, lebo ich nepozná. Pozná len to, čo mu v danom momente poznať je umožnené. Ide o záujmy a s nimi spojené hry mocností. Hry, od ktorých sa odvíja naša bezpečnosť.

Cestovanie po svete otvára oči vtedy, keď človek chce pozerať a vidieť. Nie, nemám ružové okuliare a nepozerám sa na západ akoby nemal chyby. Vidím len, čo sa pred rokmi dialo na východe a na čo sa východ pripravil. Propagandou a nabudením časti populácie vyhláseniami, aké my starší poznáme z čias socializmu.

Už som v minulosti písal o našich cestách do separatistami ovládanej okrem Rusov nikým neuznanej malej krajinky odtrhnutej od Moldavska s názvom Podnestersko. Doteraz tam je niekoľko tisíc Ruských vojakov na tankoch. A doteraz tam v kníhkupectve predávajú samolepky s fotografiou J.V. Stalina a politicky motivovanými heslami oslavujúcimi jeho osobu. V štátnom znaku hviezda, kosák a kladivo. A

Článok o Podnestersku nájdete tu:

Tiraspol – Podnestersko. Štátik, ktorý uznali len Rusi.

Práve tam a to už pred 7 rokmi som si zakúpil v obchodoch volne predajnú vlajku tzv. Novorusije. Priemerne zdatný jedinec si na nete nájde, o akej časti Ukrajiny je reč a zistí tiež, že už v tom čase u nás bola zriadená aj „ambasáda“ Novorusije – že v nejakej garáži v Bratislave. Neviem, nebol som tam osobne, no vlajku mám odloženú a tá mi akosi napovedá, že Krym nebol posledným územím, na ktoré v budúcnosti budeme potrebovať víza.

Článok na túto tému nájdete tu:

Novorusija – niekoľko rokov dozadu sme netušili o čom je reč. Že by onedlho realita?

Len zaslepení Rusofili píšúci príspevky na amerických sociálnych sieťach a cez americké platformy chatujúci so svojimi deťmi pracujúcimi smerom na západ od Slovenska stále falošne  hovoria o Slovanstve a potrebe klaňať sa Vladimírovi a bez hanby svoje ženy posielajú  utierať zadky rakúskym dôchodcom a dôchodkyniam.

Jednoducho tu máme dobu, kedy mnoho ľudí rado využíva výdobytky a neodmysliteľné možnosti západu a volá po systéme východu ignorujúc fakt, že ide dva úplne odlišné navzájom nekompaktibilné svety.

Tak ako, prinášať fakty v súlade so smerovaním krajiny, alebo nastúpiť na vlnu dezinformátorov a zvrátených nelogických nezmyslov prijateľných pre jednoduchými pudmi ovládanú časť občanov?

U nás je voľba jasná, preto niečo aktuálne:

Jakub Goda

Existuje jeden spôsob, ako môžeme prerámcovať našu absurdnú hystériu o tom, či tu necháme Američanov opraviť a používať dve malé letiská smerom k tomu, čo je teraz skutočne dôležité a čo sleduje a rieši celý svet:
Poďme sa konečne rozprávať o tom, ako môžeme pomôcť Ukrajine, nášmu susedovi, ktorý je obkľúčený ruskou armádou.
Kde politickí lídri otvorene žiadajú civilizovaný svet o pomoc, pretože ich ľudia žijú v kŕči, čo sa s nimi bude v najbližších dňoch diať.
Celý západný svet sa teraz sústredí na jednu vec: ako vyslať Putinovi dostatočne jasné signály, že ak sa rozhodne prekročiť hranice Ukrajiny so 127 000 vojakmi, ktorých ma pri nich zhromaždených, vyjde ho to tak draho, že to vo výsledku oľutuje.
Čím vieme prispieť? Koľko peňazí alebo vojenskej výbavy vieme poslať na Ukrajinu? Ako sa vieme skoordinovať s partnermi v NATO? Aké gesto môžeme urobiť?
O tomto sa treba baviť a pri tomto majú Blaha a Chmelár jačať ako život. Lebo tam aj reálne ide o život.
Aby sme to trošku lepšie precítili, priblížme si, ako vyzerá aktuálna debata v ruských médiách:
– V pro-Putinovskom denníku „Svobodnaya Pressa“ píšu, že ak sa rozšíri NATO, Rusko vie „pochovať Európu a dve tretiny Ameriky do polhodiny“. https://on.wsj.com/33BEPzc
– V ruských médiách sa v týchto dňoch striedajú hostia a komentátori, ktorí presviedčajú verejnosť o tom, že Rusko má schopnosť vyhrať jadrovú vojnu. https://bit.ly/32isMWN
– Ruský vojenský expert Konstantin Sivkov na Russia Today napríklad pojednával o tom, že Rusi by vedeli z krajiny ako je Nemecko urobiť „nuclear wasteland“. https://bit.ly/3fL65xH
Tento typ mediálnej masáže sa deje na pozadí toho, ako prichádzajú nové a nové správy o presunoch ruskej armády – najnovšie mieria na Ukrajinu aj z Bieloruska. Ukrajina už čelí kybernetickým útokom. Rusi sťahujú diplomatov z Kyjeva. Bezpečnostná komunita hovorí o tom, že sme najbližšie k vojne od konca studenej vojny.
Po dvoch rokoch pandémie, v ktorú polovica národa odmietala uveriť, existuje už len jediná vec horšia ako vojna. Je to vojna, v ktorej si pomýlime nepriateľa.
Je úplne absurdné, aké ticho tu o tom je. Tak sme zahltení debatou o opravách dvoch letísk a zopár amerických vojakov na nich, ktorí sú naši spojenci, že ignorujeme 127 tisícovú armádu vedľa susedových hraníc, ktorá je pripravená útočiť.
Toto robí tá časť sveta, ktorá sa ešte definitívne nezablúdila v paralelnom vesmíre a bolo by fajn orientovať debatu týmto smerom:
– Česko už slovami ministerky obrany deklarovalo ochotu poslať na Ukrajinu zbrane a muníciu
– Estónsko, Litva a Lotyšsko posielajú na Ukrajinu protipancierové strely a muníciu.
– Kanada posiela na Ukrajinu špeciálne jednotky
– Dánsko oznámilo program na podporu ukrajinskej odolnosti za 22 miliónov eur, dánsky minister zahraničných veci:
„The Ukrainian people must know that they are not alone in their fight for sovereignty and independence“
– Veľká Británia posiela protitankové strely a aj vojakov
Zdroj: FB
Niečo o spomenutom zastúpení Novorusije na Slovensku, si môžete prečítať aj tu:
https://dennikn.sk/blog/65538/marian-farkas-ambasador-putinovej-novorossije/
Alebo v ďalších článkoch publikovaných v médiách.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Žasnem, páni Goda aj Majko, fakt nás máte všetkých za debilov ?
    To my sa máme skladať na americkú vojnu na Ukrajine ? Keby im išlo v skutočnosti o Ukrajincov, tak sa chovajú inak. Toto je evidentné, len vydráždiť Rusov k útoku, a potom ťažiť z vojny, veď je to dosť ďaleko od NY , alebo Washington DC, no nie ?
    P.Majko, nemuseli sme používať západnú techniku, ani sociálne siete, ani utierať rakúske prdele. Ale ani žrať ich druhotriedne a treťotriedne odpady, ktoré nám servírujú cez ich západné reťazce, lebo Váš milovaný západ to tu všetko rozložil na padrť. Morálne aj ekonomicky .
    A má stále málo, preto potrebuje nerastné bohatstvo Ruska.
    Prosím Vás prestaňte oblbovať, lebo nakoniec tomu sami uveríte , že to je pravda.
    P. Majko, prečo ste nepísal články a neviedol diskusie aj o mníchovskej zrade , keď sa teraz venujete nacistickému riešenie židovskej otázky ? Aj to bolo chovanie našich spojencov! Prečo nepíšete o americkej agresii vo Vietname, keď Vietnam „ohrozoval “ USA , a oni sa bránili 15 000 km od domova. A čudujeme sa Rusku, že nechce mať rakety 400 km od Moskvy. čo sui to len ten Putin dovoľuje, neslýchané niečo . Keby NATO nechcelo vojnu, tak nebude dráždiť Ukrajinou Rusov. Keby západ držal slovo, neobetuje Československo Hitlerovi v 1938, ani by nezabudol, že Gorbačovovi dal prísľub o nerozširovaní aliancie na východ.
    Ale, čo majú chudáci robiť, keď sa im tam všetci tlačia, že !
    A USA- ochranca, neochránili Grécko, keď im Turecko anektovalo časť Cypru, mierumilovné a obranné NATO bombardovalo mesiac Srbsko (1999) bez mandátu OSN. Ohýbajú dejiny a pravdu, ako im to vyhovuje.
    A Goda ? napíšte , že študoval v USA, v Británii. A trochu inteligentný človek si dá dokopy, komu slúži a za koho kope.
    A schválne – dajte si pôsobenie, vzdelávanie , štúdium ( asi Wikipedia) také osobnosti ako napr. Jaro Naď, Čaputová, D. Lipšic a mnohí iní a nájdite spoločného menovateľa. našepkám – mimovládne organizácie, USA, Globsec.
    Ďalej niet čo dodať.

  2. S tým že väčšina slovákov podporuje Rusko. Ukrajina už dávno nie je bezpečnou krajinou a v prípade že Rusko prevezme svoju bývalú obnoz tam konečne spraví poriadok.

  3. Anonym 21. januára 2022, 20:42 – mozete konkretizovat – citujem:

    “ Ukrajina už dávno nie je bezpečnou krajinou a v prípade že Rusko prevezme svoju bývalú obnoz tam konečne spraví poriadok.“

  4. Miloš takuto spleť sraciek si zo seba hadam este ani nevyvracal. Tak to sa ti podaril skutocne riadny grc. V 1997 bola seriozna dohoda medzi Ruskom a NATO zapadom. Rusko ju dodrzalo ale NATO zapad nie. Naverbovali štáty vychodneho bloku. Spravili sme podvod na serioznu dohodu a este strkame nos do Ukrajiny. Takato spinava politika politikov nas dozenie do vojny. A ty Miloš tvojimi zvratkami co tu plodis tvojou propagandou len prilievas olej do zaciatku ohna. Namiesto toho aby sme sa poucili aspon z poslednej vojny z ktorej nas oslobodilo prave Rusko tak sa spravame ako nezodpovedne chamtive hoveda.

  5. Západ obviňuje Rusko, že chce zaútočiť. Rusko obviňuje západ, že ich chce zatiahnuť do konfliktu. A vy všetci viete kde je pravda.

  6. Ukrajina v počte jadrových zbraní bola po USA a Rusku, treťou najsilnejšou krajinou sveta. Bola to jadrová veľmoc. Ukrajina sama vyrábala balistické medzikontinentálne rakety. V roku 1994 ukrajina čelila vnútorným problémom a ekonomickému úpadku n úrovni hladomoru. V tej dobe tam bol chaos a do popredia sa dostávali rôzne živly a aby sa tretí najväčší jadrový arzenál nedostal do rúk mafiánov ako napríklad dr. plexisklo bradavičnatý alebo diktátor Lukašenko, tak sa dohodli v roku 1994 USA, Rusko a Veľká Británia, že ako stáli členovia rady OSN a jadrové mocnosti poskytnú Ukrajine garancie územnej celistvosti, nezávislosti a nemennosti hraníc za úplne odzbrojenie ukrajinskej armády. K memorandu sa pridala aj EÚ a Čina. Memorandum bolo podpísane a záväzné. V roku 2014 Rusko napadlo Ukrajinu, začala vojna v oblasti Donecka a Luhanska a následné Rusko vojenskou silou zobralo časť územia Ukrajiny Krym. Rusko už zaútočilo v roku 2014. Svet nekonal. Hoci Ukrajina o pomoc žiadala. Rusko preto hryzká ďalej. Mentalita západu je však iná ako východu. A dochádza k zmene a tak je to správne.

  7. Putin ..ked si myslíte,že svet bude bez Ruska,tak potom bude bez Ruska nebude ani svet,tak tu neonanujte nad tým,že Rusko dostane na prdel,amíkom je to jedno,tí sú daleko,ale Europa si zahráva s ohňom..

  8. 1. Švedsko zvýšilo výdavky na obranu o 40%, najväčší nárast za posledných 70 rokov, chcú zvýšiť počet vojakov na 90 tis. a vstúpiť do NATO, Švédsko uviedlo svoje vojenské sily na vyšší stupeň pohotovosti kvôli situácii na Ukrajine. Stockholm i Helsinky minulý týden odsouhlasily dohodu o těsnější spolupráci s NATO. Vedle dalších věcí například mohou síly Severoatlantické aliance využívat švédského a finského území.

    2. Kanada presunula časť špeciálnych jednotiek na Ukrajinu na pozadí stupňovania napätia vo vzťahoch Ruska a Západu. „Velenie kanadských síl pre špeciálne operácie je súčasťou širších úsilí ozbrojených síl na podporu bezpečnostných síl Ukrajiny“, oznámila hovorkyňa velenia Amber Benová a dodala, že kanadskí inštruktori učia ukrajinských vojakov od roku 2020.

    3.Británia v pondelok uviedla, že dodáva Ukrajine protitankové zbrane, aby pomohla posilniť jej obranyschopnosť v prípade potenciálnej invázie, informovala agentúra Reuters.

    4.Vojenskí zástupcovia Švédska, Dánska a Nórska navštívili pozície ukrajinskej armády na frontovej línii Donbasu. 13.máj 2021

    5.Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan varoval v utorok Rusko pred prípadným vpádom na Ukrajinu, ktorú nazval „silnou“ krajinou s medzinárodnými kontaktmi.Ukrajina a Turecko podpísali koncom septembra memorandum o zriadení spoločného strediska na výcvik a údržbu dronov na Ukrajine. Ide o dohodu s tureckou spoločnosťou Baykar, ktorá vyrába ozbrojené drony Bayraktar.

    6.Litva, ktorá je členskou krajinou NATO, dodala Ukrajine viac ako 150 ton munície na boj proti separatistom v Donbase. Oznámila to agentúra DPA s odvolaním sa na oznámenie litovskej armády. 3.9.2016

    7.Estónsko má v úmysle poskytnúť Ukrajine protitankové zbrane, rakety Javelin a fínske 122-milimetrové húfnice.

    8.Česká republika je pripravená pomôcť Ukrajine s výzbrojou a vojenskou technikou. Informovala o tom ministerka obrany ČR Jana Černochová. „Česká republika je historicky, politicky aj v rámci spolupráce na strane Ukrajiny. AK Ukrajina potrebuje pomoc, urobíme všetko, čo je v našich silách,“ povedala ministerka obrany.

    9.Španielske námorné plavidlá sa pripájajú k námorným silám NATO v Stredozemnom a Čiernom mori. Krajina reaguje na napätie spôsobené hromadením ruských jednotiek na hraniciach s Ukrajinou, uvádza El Correo. Madrid zvažuje aj vyslanie svojich jednotiek do Bulharska. „Rusko nemôže prikázať žiadnej krajine, čo má robiť, preto bude NATO brániť suverenitu každého štátu, ktorý môže alebo chce vstúpiť do aliancie,“ povedala španielska ministerka obrany Margarita Roblesová.

    10. Nemecko – Lambrechtová tiež podporuje postoj, že v prípade útoku Ruska na Ukrajinu neprichádza do úvahy sprevádzkovanie plynovodu Nord Stream 2 vedúceho z Ruska do Nemecka. „Predstava, že by v strede Európy vypukla vojna iniciovaná Ruskom a zároveň by bola nadviazaná hospodárska spolupráca, je úplne absurdná,“ povedala.

    Ukrajina už dávno v tom nie je sama, civilizovaný západný svet si ctí hodnoty, na ktorých je vybudovaný. Výsledkom tohto celého môže byť aj rozšírenie a posilnenie NATO, chudobnejšie rusko a ruský prevrat v súvislosti s nasledujúcimi voľbami, zhoršujúca sa socialna situácia rusov a nespokojnosť s Putinom. Slovenský jednobunkový troll, vyznávač smerobandy a mafianskeho hranola vidí v zásade za všetkým USA. Tak ako to Blaha naordinoval.

  9. A mne zase pripadá, že sa tá láska k všetkému ruskému vyskytovala kedysi v podobách menej ľudovo spontánnych. Žeby sa odvtedy tak zvýšila kvalita ruského vývozu? Vždy som pokladal kremľofilov za jednu z najviac zvrátených skupín sexuálnych maniakov. Nezávidím im.

  10. 1./ ruský športovci v prípade výhry nemôžu počuť hymnu svojej krajiny
    2./ruský športovci dopujú
    3./rusko ovplyňuje voľby v USA
    4./rusko zhromažďuje vojská na svojom území v pohraničí
    5./rusko je krajina bohatá na nerastné suroviny
    5./komu by vyhovovala vojna typu kde sa dvaja kokoši bijú tretí tretí mrdá sliepku?

    Asi tak
    Milož pozdravuj Matelka

  11. pre Miloš Majko 21. januára 2022, 14:48
    Miloš, prekvapuje ma, že zdieľaš článok človeka, ktorý sa verejne chválil tým, že sa postaral o to, aby z pultov istého reťazca zmizol časopis Zem a vek. Vlastne sa chváli cenzúrou. Teraz ti cenzúra nevadí? Veď si proti nej vždy tak vehementne bojoval. Žasnem nad tým, kam sme sa dostali. Vy, novinári, blogeri a kadejakí iní pisálkovci idete doslova rozhodovať čo je správne, čo nie, čo môžeme čítať, čo je zakázané, kto je dobrý a kto je nepriateľ, nebudete nám za chvíľkou rozkazovať aj čo si máme myslieť? Ukrajina zo západom sa trasie zo strachu pred vojnou s Ruskom? Hovorí ti niečo pojem Kanonenfutter? Prelož si a zistíš, že presne to bude celá stredná Európa keď ten americký senilný kkt. dotlačí Ukrajincov do vojny, pričom vie, že Rusi ich dokážu odstaviť jediným raketovým útokom. Netreba byť génius aby človek vedel o čo ide. USA sú v sračkách, sú najzadlženejšou ekonomikou na svete, sociálne a ekonomické problémy im prerastajú cez hlavu, Sýria im nevyšla, Afganistan presrali, Líbya tiež nejde podľa plánu, ukrajinský majdan sa nevydaril, tak ideme nato znova. Možno Ukrajina II bude úspešnejšia. Ale pisálkovci zo šmečka a denníka nula a pod. sračiek typu drbelo Goda a spol. tu budú furt vymývať mozgy o zlom Rusku a amerických spasiteľoch. Plne dúfam, že k žiadnej vojne nedojde a jestli áno, že sa to presunie aj k nim do USA aby si užili vlastné sračky a poriadne si to odserú.

  12. Až na tie výnimky, kedy zase spravidla útočili Rusi: surová kolonizácia Sibíru, obsadenie Altaju, podrobenie a vyhubenie severských národov, znásilnenie Tuvy, kolonizácia zakaukazských kresťanov, uchvátenie Litvy, Lotyšska a Estónska, znásilnenie Besarábie, prepadnutie Mandžuska, spolupráca s Hitlerom na rozdelení Poľska, surový prepad Fínska, tanky v Budapešti a Prahe, prepad Afganistanu, ruské tanky v Tadžikistane, špinavá vojna na Kaukaze, vyhubenie Čerkesov, čečenské jatky, Krym… a najnovšie koncentrácia ruských vojakov pri hranici s Ukrajinou.

  13. Koncentrácia ruských vojakov pri hranici s Ukrajinou… Na vlastnom území. To je prúser. Nezabudol si spomenúť koncentráciu na opačnej strane? Či to sa mi len zdá?

  14. Ďalší adept do blbiády, Vlado. Už je tam pretlak, to už by hádam stačilo. Takže Eliot a cenzúra? Vlado si smiešni a ani o tom nevieš. Rostas porušil zákon o hanobení rasy a národa. A machrík sa najskôr dušoval, že nastúpi radšej do väzenia, ako by mal zaplatiť pokutu, no potom si to hrdina uvedomil, že by musel naozaj do väzenia a jednoducho povedané pustil do gatí. A to, že tú jeho zlátaninu Zem a vek stiahol tuším reťazec Billa z predaja, to má byť akože tá cenzúra? Že sa nejaký súkromný reťazec rozhodne niečo nepredávať? Ja dostanem tuším mladé. On ten konšpiračný plátok sa už nedá nikde inde kúpiť alebo čo? Tak tu netrep o cenzúre. Jááj už chápem, ty si jeho čitateľ a Billu máš asi niekde pod nosom.

  15. Dôvod ruskej koncentrácie? Trochu divné nie, len tak tam cez stotisíc vojakov zhromaždiť. Také od veci. Žeby z nudy? Ukrajina z druhej strany niečo koncentrovala? Pozeral som Reportérov na ČT, bol na Ukrajine ich človek obzrieť situáciu, ale nezdalo sa mu, že by tam Ukrajina čosi koncentrovala, akurát sa tam všetci boja a sú odhodlaní sa brániť proti tým koncentrovaným na tej druhej strane.

  16. Ty porozmýšľaj nad tým, že budeš čítať a počúvať menej konšpiračné bludy, hoaxy, polopravdy, Blahu, ruskú propagandu a podobne.

  17. pre tomáš 22. januára 2022, 21:45
    Citáciou Štúrovcov hanobil rasu a národ? Chudák Štúr. Ten rozsudok bol zákusok ukážkového dvojitého metra našej justície. I keď inak to asi nemohlo dopadnúť, keďže pán v Izraeli vyškolený Honz bol prokurátorom. Taká náhodička, že zrovna on má pridelené prípady, ktoré akože súvisia s extrémizmom a hanobením rasy 😀 Inak na teba škoda reagovať. Ľudia ako ty majú jednu výbornú vlastnosť, historicky sa znemožnia sami. I keď si myslia, že všetci sú sprostí, len oni sú lietadlo.

  18. Tomáš, musím uznať, že máš schopnosť zamlčiavať určité veci a zámerne sa pýtať na niečo čo je zbytočné. Prečo sa pýtaš či Ukrajina čosi koncentrovala, keď o ich vojská vôbec nejde? Ale zámerne opomenieš skutočnosť, že aj na druhej strane dochádza ku koncentrácii vojsk, i keď ukrajinské to nie sú.

  19. Bože chráň niečo zamlčiavať. Naopak, nezaškodí si zopakovať, kto sa správa ako agresor a aké sú jeho motívy. Kto začal prvý koncentrovať vojská na hranici s Ukrajinou? Rusko. To je fakt. Hrozil niekto Rusku? Kde a kedy? Napísať aj počty vojakov, aby sme si to mohli prípadne overiť, že sa proti Rusku chystala invázia (už sa nemôžem dočkať, to bude šokujúce, niečo na spôsob Zem a vek). Rusko sa však už predviedlo viackrát: ruská okupácia na Kryme, invázia do Gruzínska, priama podpora separatistov na východe Ukrajiny, poškuľovanie po Pobaltí a hybridná vojna v celom východoeurópskom priestore (čoho dôkazom ste mimochodom aj vy, anonymkovia). Ak nerozumiete, tak treba prestať čumieť do mobilov a počítačov a začať čítať Čaadajeva, Dostojevského a vôbec ruských klasikov, hneď budete múdrejší. Keby vám klasika nevoňala, tak potom možno prísť do kontaktu (na vlastné riziko, že vám vyvrátia šmahom tie vaše sprosté bludy) so súčasnými historikmi: Andrej Zubov, Alexej Kelin, Sergej Medvedev, tí vám o Rusku povedia viac ako celý Blaha s Chmelárom. Noví ruskí besi (Putin a jeho prisluhovači) špekulujú a snívajú o planetárnom chaose, v ktorom by Rusko ako nevyhnutný partner znovu nadobudlo svoju bývalú prestíž a postavenie. Inými slovami snaží sa obnoviť sovietske impérium. Ale keďže má impozantný, ale zhrdzavený arzenál rakiet, tak šíri svetový neporiadok a vychutnáva si pôžitky z takýchto rozvratných akcií, v čom má zaiste dlhú prax. Netreba zabúdať, že moderná podoba terorizmu sa zrodila v Rusku v 19.storočí. Taká je pravda. Kto má uši nech počúva.

  20. Anonym 23. januára 2022, 0:05 – no, na SJ si toho vela nepobral, zopakuj si gramatiku.

    – – –

    Vie niekto trpezlivo a dostatocne polopate casti citatelom zvyknutym na spravy preberane proruskymi webmi zo sputnik.ru zrozumitelne vysvetlit, k comu sa vo vztahu k Ukrajine zaviazala RF ako nastupnicky stat rozpadnuteho ZSSR?

  21. Ja mám ozaj už len jedno prianie,dostať sa zase do normálneho život,kde ti takí ľudia,takí plagiatorov,a takí preliekaci kabátov,nebudú stále dookola tvrdiť,že čierna stena je biela a naopak.Je to už unavujuce.NIKDY nemôžu obyčajný,ľudia viesť spoločnosť.

  22. Oprava,prosím o prepáč enie za gramatiku,ackolvek mám kontrolu gramatiky vypnutu,tento čínsky mobil si niekedy píše podľa svojho.

  23. A vie tu niekto polopate vysvetlit k čomu sa zaviazalo NATO po rozpade ZSSR v súvislosti s rozširovaním na východ?

    A vie tu niekto pochopiť, že keď USA vyhlásia RF za nepriateľa a ich armáda sa priblíži k ich hraniciam, pripadne si chce urobiť z Ukrajiny satelitný štát, tak RF na to bude reagovať?

    A co sa tyka gramatiky…. Niektori „novinári“ by tu mali radšej mlčať

  24. Rusko aj USA (NATO) si určili červené línie z ktorých neustúpia. Rusko nechce NATO na Ukrajine, bohužiaľ USA i NATO tam už sú. Patová situácia. Rusko už nemôže ustupovať, nemá kam, NATO a USA neponúkajú Rusku žiadne bezpečnostné záruky (chronických klamárom i tak nemožno veriť- stačí spomenúť vymyslenú zámienku na napadnutie Iraku). Rusi vedia že po Ukrajine bude na rade prevrat a devastácia Ruska po vzore Ukrajiny. Na čele Ruska nepotrebujú silného sebavedomého prezidenta ale skôr komedianta ako je „ukrajinský“ Zelenský (niečo na štýl nášho Igora).
    Náš svet čelí dvom zásadným katastrofám- vojne a klimatickým zmenám. Keďže na klimatické zmeny mocní a bohatí nášho sveta už rezignovali a jediné na čom sa politici mocností zhodnú je akurát miesto ďalšej klimatickej konferencie v blízkej budúcnosti nám tak hrozí predovšetkým vojnový konflikt. Vojnový konflikt o suroviny- a tu je prvé na odstrel Rusko.
    Je smutné že o budúcnosti sveta rozhoduje prezident jadrovej veľmoci, ktorá ako jediná v histórii ľudstva použila jadrové zbrane. Unipolárny svet nadvlády USA a NATO nemôže existovať donekonečna. Vzostup novej veľmoci Číny nemožno zastaviť, ak sa Čína rozhodne vojensky pripojiť Taiwan ku kontinentálnej Číne nikto ju nezastaví. Druhá mocnosť – Rusko so svojou hrozivou historickou skúsenosťou so západom (od Napoleona po Hitlera) má pri rozširovaní NATO absolútne oprávnené obavy o svoju budúcnosť. Ukrajina ako člen NATO predstavuje nepopierateľné bezpečnostné riziko pre Ruskú federáciu. Rozprávkam z washingtonského Bieleho domu o šírení demokracie už nik neverí, USA v minulosti z obavy pred ohrozením ich „demokracie“ podnikli viacero katastrofálnych vojen- Vietnam, Afganistan, Sýria, Irak… a prehrali.
    Vo svete hroziacej vojnovej konfrontácie treba spomenúť i 15x vyšší vojenský rozpočet NATO oproti rozpočtu Ruskej federácie (NATO 900 miliárd dolárov, Rusko 60 miliárd), tento nepomer musí pochopiteľne viesť k prevahe NATO ako i technologickému zaostávaniu Ruska vo vojenskej výrobe, a tento nepomer sa bude len zväčšovať (súčasťou expanzie NATO sú i plánované vojenské základne USA na Slovensku). Čo v takejto situácii zostáva oprávnene čoraz viac znepokojenému Rusku? – Červené línie a pri ich prekročení celkom pochopiteľne vojna, nemá na výber. Ak NATO vo svojich výbojoch vo východnej Európe neustúpi, Rusko nemá inú možnosť.

  25. Pojmom Rusko rozumej cársku skorumpovanú oligarchiu, niečo ako náš Dr. Plexisklo a jeho družina Široký, Výboha, Brhel, Bodor, Kmotrík a celý regiment ďalších. Pod pojmom Rusko nehľadaj zbedačené obyvateľstvo.

    Čína – prvé čo ma napadlo, keď som čítal že velice rýchlo sa Rus z Kazachstanu vypratal aj s technikou.

    USA a niektoré členské krajiny sa memorandom zaviazali, že tam budú v roku 1994, ktoré podpísal aj Jelcin.

    V Rusku už dávno bežia snahy o prevrat.

    Ani NATO ani USA nenapadli Rusko, to Rusko napadlo Ukrajinu.

    To čo sa deje v NATO neznamená pre Rusko, že má napadnúť samostatný susedný štát. Žiadnym právom si niekto nemôže kresliť červené línie cez inú krajinu.

  26. Putin vie, že Rusko ide do sraciek. Už nemá koho vykoristovat, ako voľakedy svoje satelity cez nadhodnoteny rubeľ. Aj my sme posielali naše výrobky do Ruska za ďakujem. Potrebuje odpútať pozornosť od svojich sraciek.

  27. Anonym 16 45
    Povedal si ze vyrobky za dakujem.
    Lenze oni posielali Slovensku plyn ropu a zeleznu rudu a ine nerasty za dakujem, a aj nejake vyrobky tiez, napr. auta. A prve dve menovane este posielaju. Takze treba povedat aj B. Nielen A.

  28. Proruský bolševický psychopat Blaha ešte stále člen SAV, ktorá by sa ho najradšej rýchlo zbavila- kto toho debila ešte dnes počúva? Normálny človek nemôže vojenskú agresiu schvalovat.

  29. Bratska pomoc, ked teda chces aj to „B“.

    Pohľadávky Československa boli v roku 1991 prepočítané na americké doláre, pôvodne sa totiž viedli v takzvaných prevoditeľných rubľoch. V prepočte na súčasnú menu dlh vyšiel na 5,3 miliardy eur. Pri delení Československa pripadlo Slovensku viac ako 1,7 miliardy eur. Rusko si tiež presadilo, že celý dlh splatí tovarom, lenže v zmluve nebolo uvedené akým.

    toto bolo to tvoje dakujem.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img