ISSN 1337-8481

pondelok, 29. apríla, 2024

Rok 2022 BILLA odštartovala veľkou investíciou do výstavby nového centrálneho skladu v Seredi – VIDEO

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Už koncom tohto roka plánuje spoločnosť BILLA otvoriť na Slovensku nový centrálny sklad. Celkové investície do výstavby nového areálu na zelenej lúke spolu s modernými technológiami a zariadením presiahnu 38 miliónov eur. Maloobchodná spoločnosť tak regiónu prinesie ďalší rozvoj a nové pracovné príležitosti. Zamestnanci sa budú môcť tešiť nielen na výborné technické zázemie, ale aj na oddych v zelenej zóne s rozlohou viac ako štyri hektáre.

 

Spoločnosť BILLA je úspešný potravinový reťazec, ktorý každý rok expanduje. Nebude to inak ani v roku 2022 a preto vedenie spoločnosti rozhodlo o vybudovaní nového centrálneho skladu v Seredi, ktorého dokončenie je plánované na posledný kvartál tohto roka. Slávnostné poklepanie základného kameňa sa uskutočnilo 11. januára za prítomnosti vedenia spoločnosti, predsedu Trnavského samosprávneho kraja a tiež primátora a viceprimátora mesta Sereď.

Investície na vybudovanie nového centrálneho skladu presiahnu 38 miliónov eur. V súčasnosti BILLA denne vypravuje zo svojho skladu v Senci 80 až 100 kamiónov, ktoré zásobujú západ a stred Slovenska. Tieto kapacity sú však na maxime a preto z nového skladu bude spoločnosť vypravovať cez 58 nakladacích rámp viac ako 120 plne naložených kamiónov denne. S pribúdajúcimi predajňami bude toto číslo genericky narastať tak, aby bol dopyt zákazníkov naplno uspokojený.

Okrem nového logistického centra v Seredi bude aj naďalej fungovať regionálny sklad Petrovany, ktorý už dnes zásobuje predajne najmä na východe Slovenska. Naša spoločnosť sa veľmi dynamicky rozvíja, len za posledných päť rokov sme otvorili 34 nových predajní. A keďže naše skladové priestory nám už nepostačujú, nastal čas na väčšie priestory nového centrálneho skladu. Stavba v Seredi bude moderným objektom s kvalitnými technológiami a pracovným prostredím, ktoré ocenia najmä naši zamestnanci,” vyzdvihol generálny riaditeľ BILLA Arnd Riehl.

 

 

Udržateľná stavba pripravená na budúcnosť

Nový centrálny sklad sa bude nachádzať v priemyselnej zóne Sereď na celkovej ploche 138 202 m2. Dvojpodlažný halový objekt veľkoskladu a administratívne priestory so zázemím pre zamestnancov budú mať rozlohu 28 500 m2, čo predstavuje o 74 % väčšiu plochu, akou disponuje súčasný sklad v Senci. Celková kapacita uskladneného tovaru bude až 23-tisíc ton v rôznych teplotných rozmedziach.

„BILLA je zodpovedná firma, ktorej záleží na životnom prostredí a udržateľnosti. Preto v bezprostrednom okolí skladu vznikne aj zelená plocha s rozlohou až 4,4 hektára s lúčnym porastom, drevinami a tromi vodnými plochami,“ dodal A. Riehl.

Vodné plochy poslúžia aj ako retenčné nádrže, ktorých cieľom bude zadržovať vodu v krajine, a tak ju prirodzene ochladzovať. BILLA tiež vie, aké dôležité je pre fyzické aj psychické zdravie denné svetlo, preto bude do kancelárií a ďalších priestorov zabezpečené špeciálne riešenie svetlovodov, ktoré okrem iného aj výrazne ušetrí energie.

V areáli skladu počíta BILLA aj s nabíjacími elektrostanicami pre osobné a nákladné autá či kamióny. Po spustení plánovaných fotovoltaických článkov na strechách si sklad dokáže vyrobiť skoro 20 % elektrickej energie. Samozrejmosťou tiež bude LED osvetlenie, podlahové vykurovanie, využívanie odpadového tepla z chladenia na kúrenie, diaľkovo ovládané merania a regulácie všetkých technických celkov zabezpečujúcich energeticky efektívnu prevádzku.

Manipulačná technika, ako napríklad vysokozdvižné vozíky, bude vybavená špeciálnou lítiovo-iónovou batériou, ktorá vďaka rýchlym nabíjacím dobám a bez nutnosti údržby prinesie významnú úsporu energie a zníženie vylučovania CO₂ a iných škodlivých látok do ovzdušia. „Urbanisticko-technické riešenie osadenia stavby centrálneho skladu spoločnosti BILLA vychádza z požiadaviek na efektívne využitie priemyselného parku Sereď – JUH . Mesto má veľmi dobrú polohu a priamy prístup na diaľnicu. Prevádzka centrálneho skladu rozšíri ponuku pracovných miest a mesto bude mať príjem v podobe daní z nehnuteľnosti. Pozitívne tiež hodnotím, že spoločnosť si pri výstavbe vybrala dodávateľa priamo zo Serede, takže sa nevytvára ďalšia zbytočná  uhlíková stopa v súvislosti s dopravou stavebných materiálov. Som presvedčený, že spoločnosť BILLA si vybrala dobre a toto logistické centrum bude prínosom pre celý región a kraj,“ povedal Martin Tomčányi, primátor mesta Sereď.

Dlho plánovaná investícia s ohľadom na pohodlie zamestnancov

Výstavba nového centrálneho skladu bola v pláne už niekoľko rokov. Nový centrálny sklad v Seredi nahradí ten súčasný v Senci, pričom východnú časť Slovenska bude naďalej obsluhovať regionálny sklad v Petrovanoch pri Prešove. „Nový centrálny sklad je plne financovaný z našich vlastných zdrojov a návratnosť investícií očakávame zhruba na úrovni štyroch rokov. Vybudovanie logistického centra je významnou investíciou pre mesto Sereď, Trnavský kraj, ako aj celú krajinu. Aj v minulom roku BILLA na Slovensku preinvestovala 22 miliónov a stabilne poskytuje prácu pre viac ako 4 000 ľudí, čo z nás robí jedného z najvýznamnejších zamestnávateľov v krajine,“  uviedol Tomáš Staňo, finančný riaditeľ BILLA.

K rozvoju patrí aj nábor ďalších pracovníkov. V novom sklade s prislúchajúcou administratívou bude dovedna pracovať až 170 interných zamestnancov. Nábor na chýbajúce pozície začne BILLA v polovici tohto roka. Všetky potrebné informácie budú zverejňované aj prostredníctvom BILLA kariérnej stránky www.sikovni.sk.

 

Budúci zamestnanci skladu sa môžu tešiť na moderné priestory plné svetla a zelene. Zaujímavosťou projektu je átrium, ktoré bude určené na oddych na čerstvom vzduchu a technické vybavenie, ktoré zamestnancom zjednoduší prácu. Benefitom bude aj možnosť teplej stravy a zastávka pre autobusy priamo v areáli. „Túto investíciu v kraji považujem za dôležitú z hľadiska jeho rozvoja a aj  tvorby nových pracovných príležitostí. Zároveň vítam zodpovedný prístup k projektu stavby nového centrálneho skladu v Trnavskom kraji, a to z hľadiska udržateľnosti a technickej realizácie zapadajúcej do infraštruktúry mesta Sereď,“ uzatvára trnavský župan Jozef Viskupič.

 

 

zdroj TS: AMI COMMUNICATIONS SLOVAKIA

_______________________________________________

 

Tlačovej konferencie pri slávnostnom poklepaní základného kameňa nového centrálneho skladu spoločnosti BILLA v Seredi sa zúčastnilo aj naše médium, z ktorej vám prinášame foto videoreportáž:

 

 

– – –

O spoločnosti
Spoločnosť BILLA, s.r.o., ktorá je súčasťou REWE International AG, pôsobí na Slovensku od roku 1993. Je lídrom v segmente supermarketov. V súčasnosti ich prevádzkuje 158 a zamestnáva viac ako 4 500 pracovníkov. V supermarketoch priemernej rozlohy 900 m² BILLA ponúka široký sortiment značiek, vrátane vlastných aj diskontných. Dominantnými medzi vlastnými značkami sú cenovo výhodné produkty Clever, výrobky pod značkou BILLA, organické produkty BILLA BIO a domáca Slovenská farma. Rovnako dôležitý je v ponuke podiel čerstvých produktov v oblasti lahôdok, pečiva, ovocia, zeleniny a mliečnych výrobkov.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. pre anonym 11. januára 2022, 23:32
    No jasné, však muklačina v skladoch je bohovsky platená 😀 Jediní, kto na tom dobre naryžujú budú agentúry, čo sem navezú Srbov, Ukrajincov a bohvie ešte koho. A zase sa tu umelo nafúknu aj ceny psačích búd. Čo normálne sa v tejto republike za posledných 15 rokov, mimo plechových búd postavilo? Nič čo má budúcnosť. Ale nie, do EU nás nebrali preto, že potrebovali lacných muklov ale preto, akí sme vážení a rešpektovaní člen – pevne zakotvený v atlantických štruktúrach. Pi.oviny pre malé deti. Prečo to nepostavili na východe? Alebo na Hornej Nitre? Všetko sa drbe len sem.

  2. Lebo územní plán to dovolil. Pred rokmi si odhadovali naši voleny ze priemyselný park chceme mať tak ho mame. Trikrát hurá tomu nápadu.

  3. A koľko skutočných priemyselných podnikov je v tom parku?

    Lebo toto sú len prekladiska tovaru. Ako aj Amazon, alebo Lidl.

  4. Ešte čo sem nedovlečú? Ako píše Info, všetku najúrodnejšiu pôdu ničia. Čo dostali za to, aké všimné, že im nezáleží na tom, či sa bude mať kde siať, či budeme mať čo „žrať“. Našich likvidujeme, cudzincom otvárame dvere dokorán na bohatnutie. Robia si čo chcú, bez ohľadu na názory ľudí. Sami sa o všetkom rozhodujú.

  5. S najvyšším dosiahnutým vzdelaním : Vysoká škola života
    Zalezte do kanálov, keď nechápete písaný text 🤜 💥 😅

  6. pre pre info – a na kolkychzeto hektaroch pody si vlani zasial? kolko toho zradla pre slovac si dopestoval? ci to uz ty nie? to oni?
    kriste, co vas tu klonuju?

  7. Na poliach sa sadia plodiny – komodity. Z nich sa vyrába zložka do paliva, alebo etanol alebo elektrika v bioplynkách. Na poliach vo velkovýmerách je len repka, pšenica a kukurica. Nič z toho čo je na poliach nekončí v jedle. Okrem drobných farmárov, ale to je menej ako nič oproti všetkým hektárom. Živočíšna výroba sa vyskytuje už iba veľmi vzácne a iba v lokalitách kde sa výroba aj finalizuje, k tomu sa ale nedostaneš. Poľnohospodárstvo ničili rad radom všetky vlády, najviac mečiarova, úplny koniec bol kvietikovo bodorová. Spracovateľský priemysel prakticky neexistuje. O tom čo budeš žrať a za koľko rozhodnú predajné reťazce.

  8. Stavba haly v plnom prude a poklepavanie zakl.kamena ? Som myslel ze zakl,kamen sa poklepava pred zaciatkom stavby.
    Ci si neskoro objednali propagaciu ?
    Vzhladom na ponukane mzdove ohodnotenie si asi nebudu moct dovolit ist pod ponuku ostatnych skladov a vyrobni,otazka je potom preco sa rozhodnut pre pracu prave pre tuto spolocnost.
    Mozno ludi oslovi prave ten ponukany benefit priestorov plnych svetla a zelene.
    Verim ze prave tento benefit rozhodne a spolocnost si nebude moct vybrat z obrovskeho prichodzieho mnozstva ziadosti…

  9. dalsia otrokaren na nasej urodnej pode!!! toto je banda zapredancov, zupan primator atd… nech tam idu makat za tu almuznu, alebo nech tam poslu svojich rod.prislusnikov! ptfuj!!!

  10. A železničný most sa kedy opravý?Všetci majú plnú hubu o uhlíkovej stope a to , že tu kamióny, autobusy ,traktory a všetko nad 3.5tony prejazdný kopu km naviac to nikoho nezaujíma?

  11. Čítal som tu niekoľko rozumných postrehov, najmä o zástavbe, presnejšie o ničení poľnohospodárskej pôdy najvyššej bonity. Tí „múdrejší“ v tom nevidia problém. Až dovtedy nie, keď sa zastaví prísun aj tých druhotriednych potravín z D, F, NL síce pekne zabalených, ale plných otrovy. Čo pri politike nevolených fašistov v EÚ nie je až také nemožné… Dnes som počul v SRo veľkú kritiku na potraviny z PL, najmä mäsa. Kam si potom pôjdete kúpiť potraviny? Sme zhruba na 70 % závislí od dovozu potravín zo zahraničia. Pred 30 rokmi sme boli plne sebestační. Pamätám si dosť dobre, ako ešte „za vlády“ V. Vranoviča poslanci vášnivo diskutovali o (ne)výhodnosti predaja pôdy tam, kde dnes stoja haly z betónových prefabrikátov, kde sa len prekladá tovar, emitujú tony spalín CO2 z kamiónov, a kde neustále zápasia s nedostatkom zamestnancov. Tie veľké bilbordy s ponukou pracovných miest o niečom svedčia!

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img