ISSN 1337-8481

pondelok, 29. apríla, 2024

Väčšina smetných nádob na uliciach čakala dnes na ich vývoz

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Sereď /  Je štvrtok 6. január a do konca roka 2021 bežný termín vývozu komunálneho odpadu na niektorých uliciach v meste. Väčšina obyvateľov ulice si včera večer, alebo dnes ráno – tak ako po posledné roky vyložila zberné nádoby na ulicu vo viere, že odpad budú mať vyvezený. Táto donedávna úplne bežná služba sa zo strany mesta ale nekoná.

Dostatočne zavčasu sme v minulom roku upozorňovali  na fakt, že mesto ceny vývozu odpadu de facto zvýšila o 100 %. Sami sme sa čudovali nie príliš vysokému ohlasu zo strany bežnej verejnosti spoločnosti, táto totiž potrebuje dopad rozhodnutí vykonaných v samospráve pocítiť takpovediac na „vlastnej koži“. Upozornenia či prinášanie faktov vopred veľmi nepomáhajú.

Aj zo strany samosprávy sme boli presviedčaní, že k navýšeniu ceny vývozu odpadu nedošlo a ľudia budú platiť toľko, koľko platili doteraz. Nuž, áno, ale za polovičné množstvo vývozov a teda de facto za polovičný objem a hmotnosť odvezeného odpadu. Teda, povedané ľudskou rečou mesto Sereď zvýšilo pre obyvateľov (rodinné domy) cenu vývozu odpadu o 100%.

V praxi to teda zbadajú obyvatelia dnes, keď sa budú čudovať zbytočne, na vývoz pripravené nádoby budú z ulice sťahovať také plné, aké ich tam ráno dali.

Keďže väčšina ľudí smetné nádoby na vývoz pripravila, môžeme konštatovať, že mesto Sereď opätovne nezvládlo ani len informovanosť obyvateľov o týchto zmenách, čo je v súčasnej dobe jednoznačne pre občanov mimoriadne smutnou správou.

Je teda na mieste otázka, k čomu vlastne občanovi slúži samospráva?

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Ale informovalo a vcas letacikom neni sme nadseny timto krokom kedze na nejakom zaklade to urobit museli ved investovali do mesta urcite vtom ma prsty aj kompostaren

    ale blbi spoluobcania si vychcaluju novozrekonstruovane chodniky co sa uz teraz prepadavaju a zaplatime to vsetci, naco davali robit chodniky co boli v poriadku? A parkovisko pred jednotu je v dezolatnom stave
    Same vymozenosti spoplatneni zberny dvor ktomu v ktorom neberu komunal, na skladke vam ho nezoberu kedze nemate snimi zmluvu krasne cierne skladky budu vznikat….. Len tak dalej, uz mi pripadaju ako ti babraci vo vlade takze zamna pri volbach dostane hlas len hanus…

  2. A mame to tu, p. Majko informoval o 100% zvyšovaní poplatkov!!! Menej servisu pre občana za viac peňazí !
    Mesto vydalo “ manuál” ako odľahčiť odpadovú čiernu nádobu za 100% zvýšenia poplatku !!
    Som za separáciu ale bolo na mieste povedať občanom pravdivo o navýšení poplatku.

  3. Asi ide Sereď podla vzoru , Dolnej Stredy , čím viacej separuješ , aj tak máš smeti za 25 E na osobu , samozrejme , aj za deti . Predtým to bolo 15, ved nevadí ,hlavne že v kase je na blbosti.

  4. chce to buď objemnejśie nádoby na komunálny odpad alebo samostnatný kontajner na papier, sklo, kov, bio-odpad.

    Na rd dávate len vrecia na sklo, papier a plasty, čo mám urobiť s kuchynskym odpadom? Nemám ho hádzať do komunálneho?? tak dajte kontajner na bio. Ja sa vam môžem vyjebať, chodiť kilometer k najbližšej ulici kde sa to zbiera.. mesto

  5. Ten zdrap papiera s rozpisom hodili raz do schránky a ešte aj zmokol.nech sa ani nehnevaju,takúto vec mali vyhlasovať aj v rozhlase už keď ho máme , poslať v obálke aby si to ľudia nezmylili s reklamným letakom , vytlačiť ako nálepku ktorú si môžu ľudia na smetisk napríklad nalepiť.

  6. ten rozpis je ako cestovný poriadok na vlakovej stanici. Prečo nie je možné to čo najviac zjednodušiť? Prečo je komunál v pondelok, plasty streda, papier štvrtok, samozrejme každý druhý týždeň, do toho lotéria sklo a to nechcem vidieť ako sa k tomu pridajú hnedé nádoby, čierne vrecia, haluze atď. A navyše všetko zbierajú niekoľko dní, lebo asi to tí dvaja ujkovia nestíhajú. Čo ja nemám čo inšie na robote, iba každý večer študovať ten cestovný poriadok, aby som na druhý deň nezmeškal termín? To sa nedá všetko dať na ulicu a vyzbierať v JEDEN DEŇ? Všetko – teda komunál, plasty, papier, sklo, hnedé nádoby, vrecia atď. – všetko napr. v pondelok a v pondelok to aj zobrať. A čo keď v tom chaose zabudnem vyložiť dvojtýždňový komunál a čo s tým naprataným kontajnerom ďalšie 2 týždne? A nech my tu nejaký blb z mesta nezačne vypisovať, že mám komunál zaviesť na zberný dvor. Čo ho vysypem do kufra auta a potom vyhádžem ten smrad z kufra na zbernom dvore?

  7. Myslím, že na tejto stránke bolo zo strany mesta oznámené, kedy sa bude robiť odvoz počas sviatkov. Je pravdou, že nie každý má internet, tak by bolo by dobré raz na navždy upozorniť, že počas sviatkov sa odvoz nerobí, ale prvý deň po sviatkoch. To by si ľudia zapamätali. 6. január je sviatok.

  8. Okrem architektonických skvostov nám vzhľad skrášľujú aj pohodené sakle pri ceste s triedením odpadom. Krása prejsť sa po meste od utorka do štvrtka! Len tak ďalej!!

  9. Aj na našej ulici sme dostali letáky o zbere odpadu v I. polroku 2022- zóna II.
    Myslíte, že to mnohí pochopili, povykladali smetiaky štvrtok na troch kráľov, pričom zvoz sa na vštkých uvedených uliciach zóny II mení na pondelok, teda od 10.1. každé 2 týždne. Ľudia sú buť nevšímaví, ľahostajní, alebo nechápaví a nepochopili „čo chtel básnik tým letákom říci“. Po prvých zvozoch sa to určite napraví, ľudia pochopia.

  10. Výborne neviem čo povedia keď im zaplatíme iba polovicu ceny za odvoz miest 80 e 40 e a keď budem mať plný smetiak je dovolené im to vyhodiť pred Mnv miesta tam majú dosť Na cukrovarskej ties platia za smeti alebo to máme robiť ako pani neprispobivi

  11. Dobrí komentár porušili zákon a obmedzili občana lebo sa zaviazali odnasat komunal odpad 1x týždenne a zmluva sa nedá porušiť zo dňa na den

  12. heh vy asi neviete co je logistika ze ano ? vsade na svete sa to takto robi, ze sa iny den nieco ine lebo na kazdu vec potrebujete ine auto a inych ludi to si predstavujete ako ze firma bude zamestnavat v jeden den 5 aut a 15 ludi a 4 dni nebude robit tych 15 ludi nic? viete co by taka logistika stala ? to ste fakt taky lenivy ze sa neviete naucit aky den v tyzdni co vylozit ? a zber dvakrat do mesiaca maju vsetky rodinne domy na slovensku uz roky, staci sa pozriet do dolnej stredy, sintavy atd. co na tom nedava zmysel 20 rokov sa uz separuje aky ma byt iny vysledok ako menej toho odpadu v ciernej nadobe ?

  13. Ale čo, všade na svete sa to tak robí? To myslíš vážne? To chceš povedať, že v takom Rakúsku sú celý týždeň na ulici nejaké vrecia a iný bordel? Veď práve o tú logistiku ide. Jeden deň vezmem všetko z pár ulíc ( nie pol mesta, ale desatina mesta), druhý deň všetko z ďalších pár ulíc atď. Aké rôzne autá idú na vrecia s plastom, papierom a sklom? A komunál berú úplne iní ľudia, tak čo to tu trepeš.

  14. A ešte k tomu že dva krát do mesiaca. A vieš ty koľko sa platil na osobu a rok napr. v takej Dolnej Strede a koľko v Seredi? Zisti si. A u nás v Seredi sa bude mesto ešte chváliť, že sa nezvýšili poplatky, darebáci. Iba o smiešnych 100%. Keby aspoň držali huby a pokorne občanom vysvetlili, že to museli urobiť a nie sa chváliť, že oni sú vlastne hrdinovia, lebo sa nič nezvýšilo.

  15. Bol niekto niekedy na Slovensku s niečím spokojný ?ak sa bude separovat,používať rozum,stlacat plasty,flase v tych vreciach(to nenapadne nikoho,stlacim,zmesti sa viac do vreca,ale aj do auta) bude vsetko ok

  16. Pre Oo 😎🙈to sú není iba smeti to je zvyšovanie plynu elektriky benzín atď neviem kde žiješ v kukle Minimálna mzda pre pracujúcich verejné okrádanie Dostatie ob ľudí do chudoby re,,,,,čia ešte len bude len neviem dokedy to občania zvládnu znášať a keď to nevadí tak nám treba a ok už nebude ok už bol Tvrdia ako sú tu pre občanov ale mne sa zdá že im iba škodia a špekulujú ako ich dostať na kolena A rozum musíš ešte hľadať máš veľké medzeru v ňom. Keď to to 🙈

  17. o letákoch o novom harmonograme som sa dozvedel až v tomto článku, inak žiadny sused mi nepotvrdil, že by o nejakom letáku o odpadoch niekedy počul. Takže možno letáky boli, ale buď ich bolo málo alebo skončili kdesi v koši.

  18. alebo neboli vôbec a tí čo tvrdíte že boli , ste klamári, a to by som sa nečudoval, pretože keď na urade sedia ludia ktorý takúto vec avizujú pre 15000 ludí iba mesiac vopred.

  19. keby som si neprečítal sol tak by som nevedel že sa niečo zmenilo.naozaj už neberú každý týždeň odpad?a ja som skoro rozkopal sudák že je ešte plný.čo tam robia tý sráči na úrade?si myslia že nemáme iné na robote len hľadať ich tupé rozpisy?ich seriem.desať rokov sol dáva informácien z mesta to sa ešte nenaučili jako sa to robí?nabudúce vysypem smeti tomčánymu pred úrad

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img