ISSN 1337-8481

sobota, 27. apríla, 2024

Nočný zákaz vychádzania sa skončí 10. januára 2022, deti sa vrátia do škôl

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img
– V pondelok sa vrátia deti do škôl a spúšťa sa školský semafor.
– Reštaurácie ostávajú otvorené pre očkovaných a osoby, ktoré prekonali ochorenie Covid-19.
– Režim v hoteloch a lyžiarskych strediskách ostáva nezmenený.
– Neesenciálne obchody a služby ostávajú otvorené v režime OP.
– V platnosti ostáva OTP režim v rýchlikoch, IC a diaľkových autobusoch.
– Naďalej platí zákaz zhromažďovania nad 6 osôb.
Od pondelka 10. januára 2022 už nebude platiť nočný zákaz vychádzania.
V platnosti však ostávajú všetky doterajšie opatrenia, ktoré sa týkajú obchodov, prevádzok služieb, hotelových zariadení, lyžiarskych stredísk či cestovania v diaľkových linkách.
Okrem toho sa od pondelka otvárajú základné a stredné školy, v ktorých však budú platiť prísne protiepidemické opatrenia. Rúška budú povinné už od prvého ročníka základných škôl a rodičom sa dôrazne odporúča, aby svoje deti otestovali ešte pred nástupom do školy a tieto testy opakovali 2-krát týždenne. Režim na školách sa bude riadiť školským semaforom, ktorý upravuje režim v triedach pri výskyte pozitívnych prípadov v triedach a školách.
Vstup do obchodov, prevádzok služieb či reštaurácií sa bude, tak ako doteraz, riadiť vyhláškami Úradu verejného zdravotníctva SR. Esenciálne obchody budú fungovať v režime základ.
Neesenciálne obchody, služby a reštaurácie budú otvorené len pre osoby plne zaočkované, alebo ak za posledných 6 mesiacov prekonali ochorenie Covid-19.

V rovnakom režime OP ako doteraz budú na základe aktuálne platných vyhlášok ÚVZ SR fungovať hotely (vrátane povinnosti negatívneho testu), lyžiarske strediská či bohoslužby.

Naďalej ostáva v platnosti režim OTP v rýchlikoch, IC vlakoch a na diaľkových autobusových linkách.

Aj po 9. januári 2022 ostáva v platnosti núdzový stav, ktorý na 90 dní vyhlásila vláda SR.
Od pondelka sa neruší zákaz zhromažďovania nad 6 osôb, okrem členov spoločnej domácnosti.
zdroj: MZ SR

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. A o tom,ako 31.12.2021 rozhodol Ústavný súd,nás prečo médiá neinformujú? Ministerstvo zdravotníctva,ani ÚVZ nemajú právo vydávať vyhlášky!

  2. Ci to nebude tym, ze na Silvestra US oslavoval a nemal cas rozhodovat. Inak na tvojom mieste by som hladal okolo 8.12. bolo toho vsade plno. A ozaj, neslo o vyhlasky.

  3. tatranské Rattejny sú drahé robia im reklamu všade aj v Televíznych novinách to všetko musí návštevník Tatier zaplatiť preto zbohatlíci a politici lietajú k arabom sú lacnejší a zároveň si v tamojších bankách skontrolujú navozené peniaze

  4. Jozef,nie je Ti to už trápne stále obhajovať skutočnosti,ktoré sa už ani nedajú obhájiť.Dnes už máme piateho a nikde nič.Ale aj to,že zabudli vyvesiť zástavy na deň výročia vzniku Slovenskej republiky a to hneď na a pred parlamentom,ani o Tom sa nedá nikde dočítať.Vyhovorka bola,že bol silný vietor.( A to nebol)Trápne úbohé.

  5. V správach hlásia, omikron má ľahší priebeh, v nemocniciach klesajú počty chorých, ale stále sa tu musíme správať ako keby tu práve vypukol nebezpečný mor, ale našťastie sa dozvedáme, že omikron sa už konečne unavil a nemieni behať po nočných uliciach a tak keď sa omik rozhodol, že v noci už bude spávať a nebude viac blúdiť nočnými ulicami, tak naši vládcovia sa rozhodli, že už tu nebudeme mať zákaz nočného vychádzania, ale napriek tomu nesmieme si z tváre zložiť masku odovzdanosti a poslušnosti na znak, že už nie sme slobodní, ale práve naopak sme pokorní bez vlastného názoru, bez vlastnej vôle, sme iba úbohí otroci tejto psycho vlády

  6. takze povinne ockovanie v rakusku padlo,par fanatickych vaxerov na sol place do podusky,pomaly sa to vakcinove sialenstvo ruca.

  7. A to že sa nikam nedostaneš neočkovaný, to nie je povinné očkovanie? A čo tie šóry pred vakcinačnými centrami? Rúca sa to všetko v tvojej hlave, zrútili sa všetky teórie antivaxerov, ste spodina ľudstva.

  8. „zrútili sa všetky teórie antivaxerov, ste spodina ľudstva.“
    Tak takéto nieco napise len totalny chumaj. Prečítaj si toto a hadam v tej tvojej sprostej hlave nastane trosku zmena, aj ked o tom pochybujem ale aspoň sa o to pokus, nech niesi doživotný debil. A odporucam aby si to precitali aj Ratafak, Majko, Dezolat atack, Jozef, Jaro a dalsi co naleteli na tento sebadestrukcny experimentalny ojeb.

    https://m.topky.sk/cl/11/2238327/KORONAVIRUS-Izrael-prisiel-s-revolucnou-strategiou-boja-proti-pandemii–Hromadna-nakaza-#disqus_holder

  9. 😂 Este aj hovno na ceste dokazete spropagovat vo svoj prospech ockovania. Neskutocne ako vam to vyplachlo mozog. Pointa clanku je uplne jasna. Ockovanie nefunguje a to hlavne na omikron. Tak uz nevedia ako vas este viac ojebat tak uz zostava len priznat hromadne infikovanie. Zaobali sa to do vedeckeho poznania ovciam to staci ako argument. Ale nevadí im ze ich ojebali a ze im totalne dojebali imunitu.

  10. Dobre že som sa nedal zaočkovat,pravda sa časom ukáže a vám zaočkovaným zostáva len dúfat,že ten bordel,čo ste si nechali do seba pichnút,nezanechá na vás žiadne následky,nedajbože smrtelné.P.S.nech sme všetci zdraví😀😀😀

  11. ovecky, chystajte si tie vase mlandrave plecia na stvrtu davku,vase mozocky uz su atrofovane,nebude mi absolutne nikoho luto ak sa stane nieco ockovanym,tak isto nechcem aby mna niekto lutoval.nemecky institut KOCH to krasne vysvetluje.
    pfizer vedel ako prilakat co najviac buducich narkomanov.

  12. pocuvaj ,ovecka,takze institut KOCH je podla teba banda dezolatov a blaznov?mna kotleba nezaujima,mna zaujimaju spickovy a hlavne zahranicny odbornici,nie nejaka sobaka,alebo ozralec krcmar.
    rovnako si pozriem relacie z oboch taborov,ci lekarov za ockovanie,ale aj lekarov proti ockovaniu a cuduj sa svete su medzi nimi lekari virologovia co maju aj nobelovu cenu a su proti ockovaniu.
    ja si moje telo vazim,ak ale vyvinu kvalitnu otestovanu vakcinu nemam problem sa zaockovat,ockovat sa len preto aby som mohol len cestovat,ako to mnoho krat pocuvam,moze iba cvok.

  13. Kto tu kde píše prosím, že Koch je banda dezolátov a bláznov? Zato urážok v tvojom príspevku je celkom dosť. A koľko váži tvoje telo, keď si ho vážiš? 120 alebo 140 kíl? A vráť sa do školy doštudovať aspoň písanie ypsilonov, kole to oči.

  14. Ty si povedal že si vážiš svoje telo, nie? Tak koľko váži? A ešte si neodpovedal, kde boli spomínaní tí dezoláti a blázni. Tebe došli argumenty, strácaš nervičky, kľud, bude horšie pre teba.

  15. Kam sme sa to dostali? Prežívame zvláštnu dobu. Počúval som o rokoch, keď vláda zachraňovala národ, na vlastnej koži som zažil, keď zaviedla lístkový systém, keď zatvárala ľudí za názor, keď zaviedla budovateľský ošiaľ, keď zrovnala spoločenské triedy, keď rozvinula priemysel, keď dokázala uživiť občanov, zaplatiť školstvo aj zdravotníctvo, keď sa o drogách iba písalo, keď každý mal zamestnanie, keď neboli bezdomovci, keď stavali byty, keď sa rodili deti.
    Áno, každá vláda manipulovala verejnú mienku. To je princíp politiky. Ale spoločnosť vždy išla od horšieho k lepšiemu. Vláda niesla zodpovednosť a uvedomovala si to. Hľadala nepriateľov a trestala ich. Časom priznala chybu, poškodených občas rehabilitovala, vinníkov občas potrestala. V širšom rámci, aj v tých najhorších obdobiach, bolo čo jesť, fungovala doprava, priemysel, zdravotníctvo aj poľnohospodárstvo. Bolo pár zvýhodnených, ale zvyšok obyvateľstva mal takmer rovnaké životné podmienky. Boli aj disproporcie.

    Ale to, čo prežívam teraz som nezakúsil. Takú demagógiu, pokrytectvo, klamstvo a nezodpovednosť vlády som nezažil. Ani jedna vláda nemala pred voľbami sľuby o demokracii, o boji proti korupcii, o otvorenej spoločnosti, o slobode slova, o slobode pohybu. Preto sa pýtam, kam sme sa to dostali? Keď stačí vysloviť meno, citovať myšlienku, nahlas uvažovať, zapochybovať o nezmyselnom nariadení a trest vám nie len hrozí? Verím, že nie som sám koho to trápi. V opačnom prípade by nemohla byť mienka verejnosti o vláde, parlamente, súdnictve, polícii na tak nízkej úrovni.

    V múdrej knihe je napísané „ strom poznáš po ovocí“. Aké plody nesie táto vláda? Horké nenávistné a nie raz aj smrteľne jedovaté. Prečo? Lebo diskusie nahradila zákazmi, lebo polemiku nahradila príkazmi, lebo nesúhlas nahradila trestom, lebo argument nahradila mlčaním, lebo dobrý čin nahradila prísľubom. Panuje prostredníctvom bártrového kupectva, pričom časť kupcov ani nepustila do tržnice. Verím, že vláda robí čo vie, na čo stačí a robí to najlepšie ako vie. Keďže na vládnutie nemá ani vzdelanie, ani predpoklady, robí fatálne chyby. Potápa nie len seba, ale ku dnu ťahá celý štát. Už si všimla, že jej dôveryhodnosť sa limitne blíži k nule, preto hľadá spôsob, ako sa sľuby dajú nahradiť vyhláškami a zákonom.
    Dovtedy bude výnimočný stav. Výnimočný preto, lebo platia výnimky. Stopäťdesiat poslancov má výnimku na sedenie v pohodlných kreslách, ale veriaci ju nemajú ani na tvrdých laviciach. Niektorí tanečníci majú výnimku na rúško, ale žiaci ju nemajú, supermarkety majú výnimku na predaj, ale obchodíky ju nemajú. Cez kameň, bronz, železo, paru a elektrinu sme sa dostali do doby výnimiek. Keď vláda chce, máme výnimky aj farebné, keď nechce nemáme ani tie čiernobiele. Príkazy, zákazy a výnimky rozdeľujú spoločnosť, zamestnancov, rodiny. Vláda nemá potenciál na hľadanie riešenia preto vládne mocou a nie rozumom.
    Vláda nevie ani počítať. Doteraz každá žiadala obyvateľov, aby si utiahli opasok, a svietila na svetlý zajtrajšok. Namiesto svetlého zajtrajška nám táto vláda dáva temný dnešok a opasok uťahuje bez žiadania. Neprekáža jej, že ho máme na krku. Nerieši potraviny, energie, devalváciu. Svoje platy má isté a ľuďom, ktorým rozpredala a prehajdákala majetok kompenzuje príjem o 1,3%. Možno by jej stačilo nahliadnuť do predvolebných hesiel, aby si priznala neschopnosť a otvorila verejnú diskusiu. Tém je viacej ako dosť. Ak to neurobí, bude mať každý jej člen, hoc aj v Austrálii, ťažký život keď svoje kreslo opustí. Jedine, že by rátali s geneticky danou dobrosrdečnosťou národa v kombinácii s krátkou pamäťou a kresťanskou zásadou odpúšťať

  16. S vlnou Omikron ta tie tupe a zaostale myslienky prejdu aj s percentami. Kasli na vladu a daj sa zajtra za ockovat aby ta v polnej nemocnici neotacali inak hovoriaci studenti, tam ti budu na nic nostalgicke myslienky na Brezneva aj nazory ktore si si osvojil od zjemvlek. Uz dlho sme tu nezazili pandemiu ani vojnu ani nic podobne, ste strateny v informaciach, hladate za vsetkym peniaze a bohov a mate specialne prednosti v bludoch. Pred vyspelym svetom svojimi starostami z rise dezolatnych snov dokazete odrbat sami seba ako nikto druhy v zapadnej europe. Taraninami o sprostostiach a vymyslanim teorii o sorosovi uplne znicite tuto krajinu, neockovanim sa ste odpalili slovenske nemocnice. Utiekol nam personal do dochodku a do sveta. A pritom si este dokazete snivat sen o carskom rusku.

  17. pre:uz sa zacina hovorit pravda:ked som to sem napisal pred vyse rokom,MM,dezolat a im podobní ma oznacili ako síritela hoaxov a neviem este co.Pomaly sa pravda ukaze.

  18. rudo 10. januára 2022, 9:50 – zatial by som bol opatrny vo vyjadreniach v suvislosti s tym, kto co siri a kto koho za co kritizuje.

    Ak je pravdou to, co ta pani verejne povedala, musi sa tym zaoberat policia, nakolko by s najvacsou pravdepodobnostou islo minimalne o vazne tunelovanie zdravotnictva.

    Bol by som zvedavy, ako by panicka hovorila pred vysetrovatelom s vedomim, ze sa mohla VEDOME PODIELAT NA NEOPRAVNENOM CERPANI MOZNO MILIONOV EUR – ci s takou lahkostou ako pred kamerou.

    Zazil som vela, fakt vela hrdinov za klavesnicou pocitaca ci vo verbalnom prejave. Nasledne clovek nevymysli tolko vyhovoriek a ospravedlneni, argumentov ako a preco sa zle vyjadril. Jeden panacik dokonca pred sudom o sebe vyhlasil, ze klamal, aby bol zaujimavy.

    Ludia su nevyspytatelni – treba vydrzat. Ak bolo nieco niekym manipulovane, raz sa to prevali.

    Uz som zvedavy, ako sa tak zosynchronizovali vychcanci na celom svete…

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img