ISSN 1337-8481

piatok, 17. mája, 2024

Vianočný príhovor predsedu vlády SR Eduarda Hegera

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Vážení občania Slovenskej republiky,

Vianoce sú sviatkami pokoja, nádeje a vďačnosti. Pred 2000 rokmi sa v Betleheme zmenili dejiny sveta. Na svet prišlo posolstvo pokoja a obety.
Uvedomujem si dnes situáciu, v ktorej sa nachádzame. Prežívame obdobie, ktoré je pre každého z nás poznačené náročnými a ťažkými okolnosťami. Táto doba prináša veľa bolesti fyzickej aj duševnej, veľa obmedzení a strát. Sme pod neustálym tlakom nových variantov, nových vĺn. Túžime COVID poraziť a vrátiť sa do normálneho života. A ja som si istý, že sa nám to podarí. Že to zvládneme. My, to zvládneme!
Rok 2021 bol výnimočným rokom nielen pre pandémiu. Po dlhých rokoch sa nám podarilo naštartovať kľúčové reformy, pre zdravotníctvo sa otvorili dvere na výraznú obnovu a národné parky dostaneme konečne do 21. storočia. Je to aj rok, v ktorom na Slovensko po takmer dvoch desaťročiach zavítala jedinečná osobnosť, pápež František. Jedinečná udalosť, ktorá prišla práve v zrejme najťažší rok novodobej histórie Slovenska. Prišiel a upriamil našu pozornosť na podstatné hodnoty života. Pripomenul nám dôležitosť Slovenska pre Európu, poukázal na naše dejiny, ktoré nás pozývajú k tomu, aby sme boli posolstvom pokoja v srdci Európy.
Pokoj, ktorý nám v týchto dňoch tak veľmi chýbal. Ale Vianoce sú čas, v ktorom sa všetko upokojí. A po ktorom vstupujeme do nového roka. Verím, že skúsenosťami posilnení a odhodlaní urobiť zo Slovenska miesto, kde budeme radi žiť.
Darujme si lásku a úctu, myslime na tých, ktorí majú za sebou ťažší rok ako my, strácajú nádej a nenachádzajú dôvod na radosť. Povzbuďme ich, buďme, prosím, aspoň myšlienkami aj s tými, ktorí pre rôzne príčiny budú tráviť vianočné sviatky sami bez svojich blízkych.
Doprajme si čas jednoty a porozumenia, čas ľudskosti a odpustenia.
Poďakujme sa tým, ktorí v našich nemocniciach a sanitkách zachraňujú životy a budú to robiť aj počas Vianoc. Oni sú hrdinami dnešnej doby.
Vážení občania, sme krásna krajina, sme krásny národ s veľkým potenciálom. Teším sa na našu spoločnú budúcnosť a želám vám z celého srdca pokojné vianočné sviatky.

 

 

zdroj: Úrad vlády SR

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. sme narod s velkym potencialom??ty si ten potencional zabil aj s tym chrapunom z trnavy a hlavne gastro si podrezal ty satan spinavy skurveny.

  2. Nie pan premier.

    Mozete byt slusny a cestny akokolvek chcete.
    Jednotlivci mozu zmeny chciet, ked spolocnost ako taka, sa im brani.

    Prilis dlho sme predchadzajucim zmrdom tolerovali kradnutie, tunelovanie, porusovanie zakonov, vrazdy, zastrasovanie podpalovanim aut…

    Prilis dlho a prilis vela ludi zatvaralo oci pred nespravodlivostou, nepravom a beztrestnym ublizovanim inym. Vacsina oci privrela len preto, aby sa nemiesali do veci, ktore sa ich bytostne netykali. Nemiesali sa do veci, ktore by ich obmedzili vo funkciach, poskodili v podnikani, ci robili im nepraitelov.

    Drviva vacsina uprednostnila svoje osobne pohodlie, prospech a profit s tym, ze urcite problemy vyriesia ini. Nie, nevyriesia. Problemy spolocnosti musi riesit spolocnost.

    A ukradnutie statu, mesta ci dediny zlodejmi v politike je problemom spolocnosti.

    Dostali sme sa do stavu, kedy moralka a etika su pre mnoho ludi rovnako cudzimi pojmami, ako slusnost a ucta, ci pomoc a laska.

    A tak tu mame stav, kedy mudri a slusni ludia mlcia a vyjadruju sa taki primitivi, ako ten (ti) v prispevkoch nado mnou…

  3. takze mlcia ucitelia lekari,hasici,zrejme im tento stav vyhovuje a podla MM,vykrikuju len primitivi ,vlastne podla intelektualov je vsetko OK,zdravotnictvo,platy,vymozitelnost prava atd,len ti sedliaci burani,fasisti vykrikuju podla MM. majko aspon ste ukazali ako ste hlboko v riti zastrceny hegerovi a celemu olanu,oni mozu kradnut,falsovt diplomy,zabijat oni su ti spravny im odpustime.

  4. Sedí chlap na verejnom záchode a nie a nie sa vykadiť.

    Na susednom záchode príde Heger a je počuť: “ Prrrd!…Žblnk!….

    Chlap sa ho spýta“

    „pán premier Vám to ale krásne ide, to Vám závidím!“

    Zvedľa sa ozve

    „Nemáte vôbec čo, to prvé bolo do nohavíc a to žblnknutie? to mi padol mobil do ha*zla, volal mi Matovič

  5. O čom trepeš o akých vraždách, kradnutí atď daj dôkazy nech konečne zatvoria uhlavného nepriateľa tejto smečky…

    Inak na druhej strane som šťastný že aspoň záchranári boli konečne správne ohodnotený a dostali aj kapustnicu od Borysa

  6. Počet samovrážd sa počas tejto vlády s trojnásobil.
    Slušní ľudia každý týždeň dokazujú že majú po krk tejto skorumpovanej vlády ktorá dokázala SVK doviesť na prvé priečky úmrtnosti na svete.
    Heger s Matovicom patria pred súd za to čo na SVK porobili a my slušní občania ktorí chcú poslať samotné zlo ktoré nám dnes vládne do zabudnutia budeme naďalej bojovať.

    Jednu vec musím uznať tejto vláde a to že ona priam aj skalného pravicového voliča dokázala presvedčiť že to radšej hodí smeru alebo hlasu ako strane TT blázna

  7. Nie vlada je pricinou preco mame pandemiu taku aku mame. Vlada zabezpecila vakciny? Zabezpecila. Ockuje sa? Ockuje. To, ze sa 40% dospelych obcanov stale nezaockovalo nie je chybou vlady ale hlupostou ludi. Vsade v europe kde mali vysoku zaockovannost, mali uz od septembra otvorene cele ekonomiky, vratane barov, diskotek, vsetko. Vysledok: normalne mohli zit. A ano, teraz maju vysoke pocty infikovanych omikronom, ale nemaju problem v nemocniciach ani v umrtnosti vdaka ockovaniu. Vo VB sa za jeden den ockovalo 900tis. ludi 3 dackou, waao. Za pandemiu na Slovensku mozu jedine neockovani ludia. A hlavne este tych 350tis nad 60+ co nam plnia nemocnice. Komu niet rady, niet pomoci. Povinne ockovanie to vyriesi.

  8. Anonym,7,48,zrejme,keď je podľa teba vláda taka dobrá, a za nič nemôže,treba vymeniť obyvateľstvo. Pardon,pár by tu mohlo zostať.😆

  9. Nie, za covid vlada nemoze to je pravda a zaroven jedina vec pre ktoru nebudu brani na zodpovednost ale to je tak vsetko.
    Za riadenie pandemie a prehajdakanie miliard z „prazdnej spajze“ na vyslovene sprostosti, za ukradnute tituly mozno, za kseftiky s testami a pandemiou, za nenavist a zlo ktore stvavo rozosievali medzi ludi, katastrofalne zadlzenie statu, neriesenie ziadnych problemov obcanov a statu ako takeho, za zlodejstva, ktore este len vyjdu na povrch.
    Zhrnutie: Pre ludi neurobili nic len dodrbali co sa dalo, drzia sa tam zubami nechtami lebo vedia, ze sa tam uz nikdy nedostanu a spravia vsetko pre to aby volby neboli lebo v tych obcania vystavia vysvedcenie a garantujem, ze ti, ktori boli skalopevny volici pravice, hodia listok Ficovi alebo Pellemu.
    Ksefty spajaju.

  10. Braní na zodpovednosť za zlodejstvá, ktoré ešte len vyjdú na povrch… Tak takúto nostradamovu myšlienku som ešte nepočul. Tvoja posadnutosť pomstou je úchvatná. Ty musíš byť dobre postihnutý.

  11. Mám dojem že tie premúdrelé komentáre o zlodejoch v terajšej vláde, o tom ako budú braní na zodpovednosť a ďalšie nezmysly tu vypisujú tí, ktorí by veľmi ale veľmi potrebovali zmeniť vládu, aby sami neskončili v base za to, čo tu 12 rokov stvárali

  12. p,kurbel neblaznite,vianocny punc je urcite dobry ,len to neprehanajte,kto tu na SOL,by potreboval zmenit vladu?aby neskoncil v base?take velke ryby sem urcite nepisu,ti pisu so svojim pravnikom,nie na sol.

  13. Pavol Kurbel 25. decembra 2021, 19:09 ani netušíš ako veľmi sa mýliš. každy chcel zmenu! ,ale nastala zmena k horšiemu ! Peniaze svojim ludom presúvajú taki isto ako smer! čisto a sofistikovane.A nevyše su sprostý jak papuča.Kritizovali smer za prijimanie zakonov v zrýchlenom konaní.A oni zakony inak ani neschvalujú.

  14. Anonym 25. decembra 2021, 7:58 a co anglicko? ziadna vakcina vtedy este nebola schvalena a nerobili opatrenia, nechali otvorené všetko. A aky je teraz po vyse roku rozdiel. ziadny. Vlada je na vine, prenasa zodpovednost na obcanov.

  15. Vydržať, každým ďalším dňom sa blíži deň zaslúženej odplaty.
    Nemám žiadny vzťah k tomu, čo sa tu za posledných 12 rokov stváralo a už vôbec nie obavu, že by som mal skončiť v base. Som prekvapený z toho aké nízke nároky na súčasnú vládu a jej členov má jeden z tu diskutujúcich a zároveň verejne známa osoba, keď dokáže obhajovať konanie súčasnej vlády. Narozdiel od tohto diskutujúceho som presvedčený, že súčasnú vládu ako celok a väčšinu jej členov ako jednotlivcov bude vo verejnom záujme potrebné brať po skončení ich mandátu na nekompromisnú zodpovednosť nech bude pri moci ktokoľvek. Absolútne akceptujem, že niekto takéto názory považuje za premúdrelé komentáre a nezmysly. Čas ukáže.
    Zároveň rozmýšľam nad tým, čo vedie tak aktívneho kresťana katolíka v
    čase vianočných sviatkov rozsievať drobné zlo vo verejnej diskusii – asi je to také kresťanské.

  16. Pre Anonym 26. decembra 2021, 18:35
    Máš pocit, že sa vyhrážam? Ja za zaslúženú odplatu na rozdiel od Teba považujem aj spoločenské vzatie na zodpovednosť. Ak vzatie na zodpovednosť považuješ za vyhrážky a zlo, tak Tvoje hodnoty sú veľmi plytké. Asi si navyknutý na odpustky – spoveď, modlitba a zlo môžeš konať znovu.

  17. Anonym 26. decembra 2021, 18:35
    Ty kde vidíš vyhrážanie? Ani nevieš o čom píšeš. Naštuduj si v zákone čo je vyhrážanie.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img