ISSN 1337-8481

sobota, 27. apríla, 2024

Vodič v Galante zrazil matku s dcérou. Na kapote ženu viezol 15 metrov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

KR PZ Trnava |MM| Pondelňajší podvečer sa takmer skončil tragédiou. V Galante zrazil vodič dve ženy, ktoré prechádzali cez osvetlený priechod pre chodcov.

Policajti boli, krátko pred 18:00 h, privolaní na ulicu Z. Kodálya v Galante. 45 ročná žena mala prechádzať so svojou 25 ročnou dcérou po riadne vyznačenom priechode pre chodcov. V momente, keď boli v strede cesty, ich svojim autom Ford Fiesta zachytil 37 ročný vodič. Mladšej žene sa podarilo zo zrážky vyviaznuť bez zranení. Jej mama však na nepozornosť vodiča riadne doplatila. Auto ju nabralo, približne 15 metrov ju viezlo na kapote a až po jeho zastavení dopadla zranená žena na cestu. Pri zrážke utrpela viacpočetné zlomeniny, s ktorými ju transportovali do nemocnice. Podľa predbežných vyjadrení lekárov sa žena bude zo zranení liečiť minimálne rok.

Policajti prítomnosť alkoholu u účastníkov nehody nepotvrdili.

 

Polícia presnú príčinu nehody vyšetruje a vo veci začala trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví z nedbanlivosti, s následkom ťažkej ujmy na zdraví.

Apelujeme na vodičov, aby sa pri šoférovaní auta nevenovali ničomu inému, iba vedeniu vozidla a riadne sledovali situáciu na ceste. Najmä v mestách a obciach je pravdepodobnosť prípadného stretu s chodcom oveľa vyššia. Predvídajte, v blízkosti priechodov pre chodcov zvýšte pozornosť a svoju rýchlosť prispôsobte tak, aby ste dokázali včas zareagovať. Chodcov upozorňujeme, aby najmä pri zníženej viditeľnosti vstupovali na cestu len v prípade, ak je to vzhľadom na blížiace sa vozidlo, bezpečné a sú si istí, že ich vodič včas zaregistroval.

 

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. V ga sú zvyknutý skákať na prechod bez ohľadu na premávku… u nás v oSeredi sa bojíme chodiť aj po chodníku

  2. každy den stretnem jedneho kokota čo telefonuje za volantom..ojebat mu to o hlavu a rozjebat mu vsetky okna aby si to zapametal 🙂

  3. V týchto prípadoch by stačilo keby sa aspoň jedna strana (vodič – chodec) venovala premávke. Keď už vodič nepozerá pred seba, ešte stále je možnosť, aby chodec sledoval premávku a podľa toho prechádzal cez cestu. Keby sa aspoň jeden z nich choval tak ako sa má, takéto zrážky v TT ba sa nestávali. Ja to tvrdím vždy, že nechápem ako sa chodec môže dať na prechode pre chodcov zraziť.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img