ISSN 1337-8481

nedeľa, 5. mája, 2024

Konkurz do hudby Ministerstva vnútra. Hudobníci sa môžu prihlásiť

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

MV SR |MM|  Hudobníci zbystrite pozornosť: Je tu jedinečná príležitosť stať sa súčasťou prestížneho dychového orchestra.

Miesto konkurzu: Vápencová 36, 841 07 Bratislava
Termín: 10. 2. 2022 o 10:00

Hudba MV SR vyhlásila konkurz na miesta:

➡ Hráč na barytón/tenor
➡ Hráč na trúbku/krídlovku
➡ Hráč na trombón
➡ Hráč na lesný roh
➡ Hráč na B klarinet

(etuda /koncert/hra z listu z repertoáru hudby MV SR)

Uchádzači sa môžu hlásiť mailom na adresy: peter.sanka@minv.sk a juraj.kovac3@minv.sk.

PODMIENKY PRIJATIA

➡ Členovia Hudby MV SR sú zároveň príslušníkmi Policajného zboru. Policajtom môže byť štátny občan Slovenskej republiky starší ako 21 rokov, ktorý písomne požiada o prijatie, je bezúhonný, spoľahlivý, spĺňa určený stupeň vzdelania, je zdravotne, telesne a duševne spôsobilý na výkon služby, ovláda štátny jazyk a má trvalý pobyt na území Slovenskej republiky.
➡ Policajtom sa nemôže stať občan, ktorý bol právoplatne odsúdený za úmyselný trestný čin alebo bol právoplatne odsúdený na nepodmienečný trest odňatia slobody. Taktiež sa policajtom nemôže stať občan, ktorý preukázateľne a nadmerne požíva alkoholické nápoje, alebo požíva iné návykové látky, ktoré môžu vyvolať závislosť od nich.

Zdravotnú spôsobilosť v prijímacom konaní preukazuje záujemca o službu v Policajnom zbore lekárskym posudkom na základe vyšetrenia občana u všeobecného lekára v pôsobnosti Ministerstva vnútra SR.

O HUDBE MV SR

➡ Predstava, že dychový orchester charakterizuje len trúbka, bubon a pochodový rytmus, už dávno neplatí. Hudba Ministerstva vnútra Slovenskej republiky nie je „dychovka“, ale veľký dychový orchester s bohatým a rôznorodým programom.
➡ Podstatu ich koncertného repertoáru tvoria nové, moderné aranžmány diel starých majstrov, muzikálových a filmových melódií, skladieb swingového, bigbandového, ale aj rockového charakteru.
➡ Korene orchestra siahajú až do čias prvej Československej republiky, kedy na území Slovenska pôsobila amatérska dychovka finančnej stráže. Na jej tradícii boli postavené základy neskoršej Hudby MV SR. Oficiálny vznik orchestra sa datuje do roku 1948. Počas 70-ročnej existencie sa vypracovali do podoby vyspelého orchestra, ktorý neoddeliteľne patrí k slovenskej hudobnej scéne.
➡ O stúpajúcej popularite v posledných rokoch svedčí aj spolupráca s významnými osobnosťami slovenskej i českej hudobnej scény: IMT Smile, Desmod, Olympic, Fragile, Miro Žbirka, Sisa Sklovská, Peter Cmorík, Pavol Hammel, Katarína Hasprová, Lucie Bílá, Marcela Molnárová, Berco Balogh a iní. Z oblasti vážnej hudby to boli Jaroslav Dvorský, Aleš Jenis a celosvetovo uznávaná operná diva Ľubica Vargicová.

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img