ISSN 1337-8481

piatok, 3. mája, 2024

Účinnú prevenciu sme premeškali a dobré riešenia sa minuli. Zostali len zlé a ešte horšie.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Nič iné žiaľ povedať nemožno. A to vo vážnej veci a tam, kde už dlhodobo odborníci hovoria, že pomaly ale isto padáme do záhuby.

Úbytok zdravotných sestier a lekárov v systéme je zrejmý už desiatky rokov. Viac ako 14 000 dnes chýbajúcich sestier ale nenahradíme za rok, ani za dva. Z „vlastných zdrojov“ ani za desať. A v magazíne sestry nepredávajú…

Žiadna z vlád prakticky nič nespravila so zjednodušením akceptácie vzdelania cudzinkám – lepšia odborníčka s praxou s nižším vzdelaním a jeho priebežným dopĺňaním, ako kopa populistických fráz na tlačovkách pred kamerami.

Zbytok sestier pochopiteľne nevládze a zaslúžia si skutočný obdiv, že za rovnaké peniaze ešte nevytierajú zadky dôchodcom v zahraničí, ale čelia tu v našich nemocniciach útokom pomätených antivaxerov a ich rodín. S lekármi je to obdobné.

Dnes teda techniku máme, len nemáme koho k nej postaviť. O to dôležitejšia je, vlastne už bola spomenutá prevencia.

Dnes teda padne rozhodnutie, ako ďalej. Znovu tvrdím, tento zápas sme už prehrali. Motivujme k očkovaniu v maximálne možnej miere. Voľme najlepšiu z tých zlých ciest, ktoré nám zostali. Zachraňujme budúcnosť. Inak zopakujeme rovnaké chyby znovu a budeme síce o pár mesiacov, no v rovnakých problémoch.

Od populistických politikov počúvame, ako odmietajú rozdeľovanie ľudí na očkovaných a neočkovaných. A že teraz pre všetkých rovnako potiahnuť lockdown a pred Vianocami pravidlá uvolniť – znovu rovnako a pre všetkých. Choré…

Užime si Vianoce a v polovici januára pripravujme mraziace návesy?

V civilizovaných krajinách okolo nás už riešia povinné očkovanie.

História, ale aj súčasné skúsenosti lekárov v nemocniciach  ukázali, že jediná cesta je vedecké poznanie a z neho vyplývajúce očkovanie.

Už v samotných diskusiách sa niektorí ľudia vyjadrujú, že očkovať sa nenechajú a žiadne pravidlá dodržiavať nebudú. Neriešme ich teda prioritne. Riešme tých, ktorí vedecké poznanie a neúprosné výsledky štatistík neodmietajú a pravidlá dodržiavajú. A urobme všetko pre ich motiváciu a pokúsme sa v ekonomike zachrániť to, čo zachrániť ešte je možné.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. presne tak je treba povoliť očkovaným a úplne obmedziť neočkovaných.ak to neurobia tak nič nevyriesia.len posunú problémy na január.a ľudia budú stále nespokojnejší.je to ani z voza a ani na voz.

  2. Pravdu mas, az na to, ze sa nic neposunie na januar. problemy zostanu tu a teraz. budu tu zajtra a aj na stedry vecer. A modlime sa, aby sme pre kost z ryby, alebo zbesneny zlcnik pri stedrej veceri nepotrebovali pomoc zdravotnictva.

  3. Jozef 6. decembra 2021, 9:52 – tie tu uz su a zostanu. Ide mi o nove, tym este predist vieme.

    Takto ale ukojime populizmus a v srackach budeme este na jesen buduceho roku. Nakoniec nas ohradia, nalepia nalepky stat populistov a debilov – HROZÍ NÁKAZA !!

  4. Niektorí sa z toho očividne tešia… pred rokom naši zapredaní politici tvrdili že povinné očkovanie nikdy nebude,že to je HOAX. Tie špine v parlamente zmenia aj zákony,len aby bolo po ich. Ktovie čo im za to sľúbili nosatí…

  5. Daniel, tí „zapredaní politici“ si pred rokom mysleli, že tretia vlna sa nám vďaka očkovaniu vyhne. Avšak mýlili sa, holubičí národ spod Tatier sa stal vzpurným a zaťatým, azda najviac na celom svete. Radšej voľ nebyť, ako byť očkovaný. A vidíme kde sme. V totálnej riti. A bude horšie, tomu ver.

  6. Netrepte tu sprostosti ! Tie vaše „vakcíny“ stoja za hovno ! Nič to nepomáha ani nerieši. A kto sa hrnul v lete na dovolenky a dovliekol sem zasa covid ? Neočkovaní ? Asi ťažko ! Neočkovaní museli povinne čučať doma. A ty 12:24 čo chceš aby som aký HOAX citoval ?
    Ja nič gúgliť nebudem len sa pamätám ako sa tí „naši“ politici búchali do pŕs že očkovanie určite nebude nikdy povinné. A že „vakcína“ je sloboda. Ani jedno nie je pravda. Politici klamú len sa tak práši !!!

  7. Daniel, ruku na srdce-ako neočkovaný sa nebojíš, že ochorieš na COVID a zomrieš na lôžku? Že sa udusíš? Že to fakt nejakou zhodou náhod nedáš? Lebo ja sa bojím, poviem pravdu. Preto som sa dal aj 2x zaočkovať. Mám úmrtie na COVID v rodine a poznám minimálne 3-4 ľudí, čo to len tak-tak rozchodili a ešte stále nie sú vo forme. Odpovedz mi pravdivo prosím.

  8. Moja 2× zaočkovaná kamarátka,5dní na kyslíku,9 infúzií denne,vysoké horúčky,strata čuchu a chuti,hučanie v ušiach, poškodenie pľúc 30-40%,zadychávanie, neskutočná únava,slabosť,nespavosť,imunita v čudu.Toto je ten ľahký priebeh,ktorý nám má zaručiť vakcína?A už mi tá segregácia lezie na nervy!

  9. tyyy vole, tzv metastudia na jednom pacientovi. a kedze vsetci jeden ochorel, tak to jasne dokazuje, ze vakcina na 100% nefunguje.
    skoda, ze uz 10. budu rozdelovat nobelovky. ty to uz nestihnes.
    asi za to moze segregacia. a matelko….

  10. Nechcem tu nejako rýpať alebo čo,no o tých „vakcínach“ mám silné pochybnosti. Ako som tu už písal aj môj bratranec si dal 2X pichnúť do seba tú gebuzinu a nič mu to nepomohlo. Dostal covid a ledvaj sa z toho vylízal. Tak načo je potom to očkovanie ? Ja to v sebe nemám,tým pádom som ako sa vraví „čistokrvný“,ale vy čo už máte v sebe tú gebuzinu ani netušíte čo to urobí o pár rokov.
    Určite to nie je pre dobro ľudstva. Najprv ilumináti vyrobili covid a potom akože protilátky,vakcíny,len aby mohli to svinstvo predávať a pekne zarobiť. Možno už dávno majú nejaký liek ale zatiaľ treba zarábať na „vakcínach“.
    A ja ako veriaci vo svoju imunitu si nedám tie sračky do seba pichnúť ani keby mi to ten zhora prikázal ! Je to moje telo a nijaký všivák z parlamentu nebude rozhodovať o tom čo si s ním urobím.

    Pekný večer všetkým !

  11. Aby niekto v 21.storočí stále nechápal po dvoch rokoch neúnavného vysvetlovania ako funguje vakcína voči respiračnému ochoreniu, tak to už je stredoveká zaostalosť.

    Úplna stupidita je aj absolútny výrok 100% -ného plnenia. O vakcínach pri deťoch sa roky hovorí, že ak nebude populácia preočkovaná na viac ako 95%, že môžu nastať problémy aj pre očkovaných a vy tu teraz chcete 100% ochranu od vakcíny voči respiračnému ochoreniu pri preočkovaní populácie na 48%. Na JIS su len neočkovaný, na covid oddeleniach je cez 80% neočkovaných, kurňa aj to Vám je málo, chceli by ste absolútne 100% a garancie, záruky, a pritom ničíte túto krajinu jak len môžete.

    Pri covide je krásne vidieť aký sme národ a na čo v európe máme a kto sa nám podobá a iba koho sme predbehli. Je z toho aj krásne vidieť odkaz pre mladých – utekaj kto môžeš, lepšie to tu nebude, ani nemôže byť a ani nebolo.

  12. Daniel tvoj bratranec nech ďakuje vakcíne, ináč by si už chodil na jeho hrob. Keď do teba budú liať lieky za tisíce pri liečbe covidu, to si ešte len farma firmy budú šúchať ruky…

  13. Ludia to je take krasne, kolki z vas polozia svoj zivot za Kotlebu a Fica. Ved podpis reverz ze nechces sanitku, osetrenie a vzdavas sa svojho miesta v nemocnici a rob si co chces. Suhlas?

  14. Braňo,to si ozaj myslíš,že ľudia na Slovensku sú taki hlúpi a nesvojnopravni,že potrebujú nejake vzory v takomto vážnom rozhodnutí.To si ozaj myslíš,že Fico,lebo Caputova,alebo niekto iní to môžu tak zásadne ovplyvniť? Hádam u pár,ako si ty áno,ale vatsina ľudí má svoj vlastný názor.

  15. Anonym18,58,Teba musel niekto vyrobiť,lebo ak nemáš argument,a okrem jedovatej sliny,tá nič nenápadne,tak je zbytočne s tebou strácať čas.

  16. Nebojte sa, dobre bude 😀 Igor sa pozrie do zrkadla, poradí sa s odborníkom na všetko a vyvedie Slovensko z krízy ako neohrozený bojovník 😀

  17. Kto Vám káže sa očkovať? NIKTO!!! A pre DANIELA, takto vulgárne sa vyjadruje kresťan? A nemyslím len teraz, ale aj pod mnohými článkami na tejto stránke! Že Ťa hanba neprefackuje, radšej nenapiš nič a len si to mysli, lepšie urobíš! Alebo ako minule ktosi napísal, hľadaj si prácu a neži z našich daní ty pako primitívny!

  18. Anonym 22:47 aj ja teba milujem ! Mám rád pripečených farizejov ako si ty. Nikto nás nenúti ? A prečo potom ten nátlak,zastrašovanie,prosby aj hrozby, štátny úplatok v podobe lotérie a plno ďalších príkorí… to je tá dobrovoľnosť ? Tupec tupý neukojený !

  19. Ešte niečo pre toho tupca tupého : Kde si vyčítal že ja som kresťan ? Som silne neveriaci,zapíš si to za uši !
    Napísal som že verím svojej imunite… ani čitať to nevie stredoveký blúznivec…

  20. Ministerstvo predstavilo netradične komplikovaný návrh, v ktorom sa mali obchody najprv otvárať a potom zatvárať, ale s otvorenými hotelmi, a navyše to urobilo tak nešikovne a chaoticky, že nebolo jasné, či samo ministerstvo chápe, čo je v jeho návrhu.
    Krátko nato, keď sa pred úradom vlády zbiehali koaliční lídri, sa však ukázalo, že na návrhu ministerstva vlastne nezáleží. Od Matoviča po Kollára mal každý svoju vlastnú predstavu o tom, ako sa má pandémii zakrútiť krkom, takže očakávaná kvalita schváleného rozhodnutia nemôže byť vyššia, než keby dali opatrenia vyžrebovať šimpanzom…

  21. Vážení diskutujúci, ak to ešte neviete, tak argumenty na hlúpych (Daniel, Vlado…) nepôsobia, fakty sa prosto z ich strany neuznávajú. Z toho vyplýva, že nikdy sa nepokúšaj hlupáka presviedčať dôvodmi: nemá to zmysel. Taký človek je akoby zakliaty, zaslepený. Hlupák je navyše sám so sebou celkom spokojný. Dostojevskij správne poznamenal, že hlupák, ktorý by poznal, že je hlupák, už by nebol hlupák. Treba si normálne priznať, že proti hlúposti sme, zdá sa, bezbranní. Hlúposť nemôže byť premožená klasickým poučením, lebo na poučenie treba pripravené ucho resp. rozum. Hlúpy poučenia vo svojej snovej realite, vo svojom spánku rozumu nie je ochotný uznať, prijať, poučiť sa. On chce byť „múdri“ vo svojej hlúposti. A tak by som to uzavrel asi takto: Nikdy nebojuj s blbcom a hlupákom. Stiahne ťa na svoju úroveň a tam ťa prevalcuje so svojimi skúsenosťami. A nakoniec si ťa s ním ešte môžu pomýliť.
    Čo sa toho covidu a očkovania týka, skúsenosť je tvrdý učiteľ, ale hlupáci nebudú mať iného, riekol istý Benjamin Franklin.

  22. Daniel 6.12. napíše: „Som silne neveriaci,zapíš si to za uši !“…
    Daniel o dalších približne 12 hodín: „Už v biblii sa píše že neveriaci Tomáš…“
    ty by si si mal možno rozmyslieť či veríš alebo neveríš tomu čo sa v tej biblií píše, než začneš niekomu nadávať do oviec..:-D

  23. Vy urevaní a opichaní zúfalci ! Vás je do toho ho..o kto som čo som a čo vyznávam ale na rozdiel od vás som čítal zo zvedavosti väčšiu časť biblie. To vy hlupáci ste určite nečítali !
    Som rád že som zostal čistokrvný a nedal si napichať do seba tie sra.ky lebo vidím ako vám to zatemňuje aj ten malý zbytok rozumu čo ešte máte.

  24. Dano, nepajeď sa..:-D…veď sám musíš uznať že argumentovať bibliou v ktorej obsah neveríš je vtipné…ty tu o sebe napíšeš aj to čo nechceš a potom je z toho takáto prča….keby si to čítal ako nestranný divák o niekom inom, tak by si sa musel aj ty smiať..:-D

  25. Ratafak a to si kde vyčítal že sa pajedím ? Vidíš takto to vzniká že niekto si čosi namýšľa tak ako ty o tom pajedení a potom je z toho aféra.
    Idem sa venovať niečomu užitočnejšimu ako tu s vami strácať čas.
    Pekný déééň !

  26. Daniel, ja len dúfam, že keď ťa skolí covid, tak zostaneš verný svojim zásadám zostať čistokrvný a nedovolíš lekárom, aby ťa kŕmili niečím. Proste to musíš odmietnuť a zvlášť aj preto, že nebudeš predsa nákladnou liečbou podporovať farmafirmy. Držím ti palce.

  27. žiadna aféra, len diskusia….no dá sa to vyčítať z toho ako komunikuješ…samá urážka a výkričníky…takto predsa nekomunikuje niekto, kto má kľud na duši a číta bibliu…nepamatáš si čo bolo písané u Matúša, kapitola 19, verš 19: „Cti otca i matku a milovať budeš svojho blížneho ako seba samého!“..mal by si nás milovať a nie nám nadávať..:-D..Pekný deň.

  28. Teraz pozeráme TA3 a ide tam diskusia o očkovaní.Ten chlapík tam povedal,že sme si urobili problém tými peniazmi pre dôchodcov a že ľudia budú chcieť mať zaplatené už za všetko.Pán Majko to tu písal asi pre týždňom keď sa ešte len hovorilo o tom že ľuďom to chcú dať.Pán Majko ako ste to vedel už dávno a expert to v televízii hovorí až dnes?????

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img