ISSN 1337-8481

pondelok, 6. mája, 2024

Premiér: Lockdown bude prehodnocovať V. Lengvarský so svojim tímom

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img
Úrad vlády SR |MM| Aktuálne platný tzv. lockdown by mal prehodnocovať minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO) so svojim tímom odborníkov. Nové uznesenie by mala vláda schvaľovať v stredu 8. decembra. Po rokovaní vlády to uviedol premiér Eduard Heger (OĽANO). Deklaroval, že ak bude treba prijať nejaké opatrenia, tak zvolá vládu aj skôr. Pandémia by sa podľa Hegera nemala riadiť na základe názorov, ale na základe faktov. „Nie je podstatné, čo si ja myslím. Nehľadajme riešenia v názoroch,“ poznamenal.

Vláda v stredu nehovorila o sprísnení režimu na hraniciach pre nový koronavírusový variant omikron. V súvislosti s mutáciou vydal Heger podľa vlastných slov pokyn, aby sa ňou zaoberali kompetentní. Keď prídu s návrhom o sprísnení kontrol na hraniciach, tak ho bude riešiť. „Je dôležité, aby sme nevyvolávali atmosféru paniky. Neurobme znovu tú chybu. Pretože vidíme, že každý variant sa na konci dňa dostal všade,“ skonštatoval Heger. Dodal, že teraz je potrebné získať o novej mutácii čo najviac informácií.

Premiér si tiež myslí, že povinné očkovanie niektorých skupín je dobrá myšlienka. „Som rád, že si čím ďalej tým viac ľudí uvedomuje, že toto je jediná cesta a nie iba na Slovensku. To je to, čomu sa teším,“ povedal.

Heger zároveň podotkol, že vláda potrebuje jednotu. „Nepoviem nič nové, ak poviem, že tejto vláde škodí to, ak tu nie je jednota,“ hovorí Heger. Tvrdí, že k jednote vyzýva všetkých, aj opozíciu, a to najmä v otázke boja proti ochoreniu COVID-19. Premiér pracuje na tom, aby jednotu vybudoval, nedá sa to však podľa neho z večera do rána.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Choďte už do prdele aj s núdzovým stavom 😡.Žiadne veľké akcie sa nekonajú,zatvoríte obchody,kde je max.5 ľudí.V Kauflande je hlava na hlave.A keď testovať,tak všetkých!!!

  2. Covid teror na každý deň ! Zbaviť sa toho dá jedine tak že na ovládači k TV stlačíte to červené tlačítko ON – OFF a bude pokoj !

  3. Anonym 2. decembra 2021, 12:57.Ano ešte im chýba 13%.to 1 300 000 nezaočkovaných. A tý im to tam kazia 😷🤦‍♂️ šak logika néé

  4. Počet nakazených sa v Portugalsku už niekoľko týždňov zvyšuje. V stredu sa dostal na najvyššiu hodnotu od 6. februára, keď v krajine panovala silná vlna epidémie a nemocnice čelili akútnemu nedostatku lôžok na jednotkách intenzívnej starostlivosti. Záťaž nemocníc je v súčasnosti nižšia a v súvislosti s chorobou COVID-19 zomrelo za posledných 24 hodín 17 ľudí.

    Záťaž nemocníc je nižšia
    zomrelo 17 ľudí.
    OTP ale maju volnost

  5. čísla:
    Slovensko – každý deň u nás priemerne umrie 64 ludí (7 dnový priemer)
    Portugalsko – každý den priemerne umrie umrie 13 ludí (7 dňový priemer). Presne pred rokom mali v tomto období priemerne 74 úmrtí denne a to pri tej základnej – najmenej nákazlivej variante .
    Len pripomeniem že Portugalsko má cez 10 milionov obyvatelov a na rozdiel od nás fungujú – cez víkend bolo v Lisabone na lige cez 34000 ludí na dalších štationoch po celej krajine.
    Kto rozlušti tú hádanku, prečo v Portugalsku umiera o tolko menej ludí ako u nás a menej ako minulý rok v tomto období?

  6. Teraz to hlavy pomazané vymysleli geniálne. Obchody, na pár výnimiek zatvorené, podnikatelia zas prežívajú, ich zametsnanci budú mať vďaka tomu krásne „štedré“ vianoce, keďže nesedia v parlamente kde si darmožráči nadelia aj keby republika krachla, a Poliaci s Maďarmi si mydlia ruky, že vďaka bohu za takú pridrbanú vládu, aspoň parádne zarobíme. Pred obchodmi u nás stoja rady ľudí a to je ešte slušné počasie. Väčšia sranda bude keď prídu fujavice, lejaky, mrazy, to bude labúžo. Ku kovidu sa pridajú nádchy, chrípky, no nekúp to. Toto musel k…a odborník vymyslieť a ešte väčší kkt schváliť. Ale, treba byť zodpovedný a dať si nadrbať vakcínu, veď to je sloboda 😀 Kým dovládne táto idiotská tupá banda tak aj republika krachne. Mimochodom, demokrati, máme tu déjavú, rady pred obchodmi 😀 Užite si návrat do minulosti. Ja viem, to len za zlých hnusných komunistov sa stálo v radoch na mandarinky a kaprov 😀 hahahahahaha

  7. Vlado 4. decembra 2021, 17:00 – suhlasim Vlado, je to problem. Sam to znasam tazko – chyba mi socializacia a tak sedim vo vlastnom bare, riesim muzeum, triedim stovky tisic fotografii v archive na asi 50 HDD, tisice diapozitivov a negativov zo socializmu a den s nocou su pre mna kratke.

    Nakupovat radsej chodi Monika. (aspon menej minieme, ja vzdy kupim nejaku hovadinu)

    Ale k veci. Vsetko je teda podla Teba zle. Ako by to bolo dobre, bez problemov a k spokojnosti vsetkych? A ak sa da, tak prosim aj bez truhiel nam blizkych.
    No daj !

    Dik.

  8. Miloš, keď budem platený za nič nerobenie ako páni vo vláde, potom sa budem zaoberať problematikou odborne. Dovtedy ti napíšem len názor laika. Keď sa nevieme hnúť z miesta a miesto napredovania iba cúvame, pozrime sa na susedov a vezmime si príklad stade. Sú krajiny, kde sú zaočkovaní na cca 90%, napriek tomu majú veľké množstvo pozitívnych…..ale, nerobia nezmyselné obštrukcie ako u nás. V Maďarsku, či v Poľsku neni kovid? V zahr. reťazcoch to nechytím, no v Slovenskej kaviarni áno? Pri regáloch kde sa tlačí 100 a viac ľudí nehrozí nič, v knižnici kde je naraz 5-6 ľudí je smrteľné nebezpečenstvo? V napchatej MHDčke na mňa skočí delta+++ alebo omikron, či neviem čo sa ešte vymyslí, ale kaderníctva musia skapínať, lebo za dverami číha nákaza? V školách na 1. stupni sú imúnny, na 2. a na stredných školách je katastrofa? Na ZŠ, nemajú náhodou rovnakých učiteľov? Lockdown, do malých obchodov, mimo okres a pod. je zatrhnuté, nakupovať mimo republiku, partie na chalupy, do roboty a do reťazcov – zahr. smieme? Hotely, svahy, penzióny prázdne, fabriky napratané hlava na hlave v pohode? To je kktizmus, ale aká vláda taký bordel. A čo sa truhiel týka, umieralo sa aj sa bude. A či viac, či menej, to sa nedozvieme lebo reálne čísla u nás do éteru nejdú, a médiá sú akurát nato aby púšťali von čo je potrebné. Ideálne negatívne správy, s pocitom, že za všetko môžu iba bežní ľudia – podprahové vyvolávanie viny a nastoľovanie pocitu strachu, veď to je psychológia stará ako Praha. Keď sa ľudia boja, ľahšie sa vládne 😀 Určite poznáš výrok, dajte mi fotky, ja vám dám vojnu 😀

  9. Vlado, ja chápem, že tvoja mozgová kapacita nevie prekročiť prah krčmových rečí velebiteľa komunizmu, ale s tými truhlami si to fakt prehnal. Prepáč, ale si obyčajný mega cynik a sebecká sviňa. Iba za posledných 24 hodín nám zomreli 4 neočkovaní pacienti, a áno, bolo to na covid. V jedinej nemocnici. Poď sa na nich pozrieť, zistíš, čo je to zomrieť zadusením. Čo sa tu ty oháňaš krajinou s 90% zaočkovanosťou, že majú veľa pozitívnych. Ale u nich nie je vojnový stav v nemocniciach a nie sú veľké počty mŕtvych. Neboj sa, štatistiky mŕtvych nie sú skresľované, skôr možno opačným smerom. A maďari a poliaci? Pozri sa, koľko je zaokovaných u nich a koľko u nás, tak čo tu tliachaš. Iba očkovanie nás vie dostať z tohoto srabu. Keď si myslíš, že po výmene vlády sa zrazu dajú všetci zaočkovať, lekáry a sestry nám spadnú z neba a budeme si tu žiť bez covidu, tak si na veľkom omyle. Príklad z dnešného dňa: V akom neuveriteľne sfanatizovanom stave musí byť človek prakticjy zomierajúci a ledva lapajúci po dychu, ktorému ide sestra pichnúť predpísaný liek a on ju schmatne za ruku a s hrôzou v očiach na ňu zakričí, že neočkujte ma prosím. Dvaja ho musia ukľudňovať, že nebojte sa, nejdeme vás očkovať. Až sem ste to všetci takí ako ty dopracovali.

  10. pre Jaro 4. decembra 2021, 19:40
    Zato, že je slov. zdravotníctvo v pi.i môžu ľudia? Či 32 rokov vlád za demokracie? Úprimne povedané, je mi ľúto každého jedného, kto zomrie na kovid, lenže tak ako sa umiera na kovid sa umiera na infarkt, na rakovinu a pod. Teraz sú zdravotníci vyčerpaní a naši hrdinovia. Ok, sú, mali by byť adekvátne ohodnotení? Mali by. Lenže, kým tu kovid nebol tak sa na ľudí z vysoka drbalo a to jak v špitáloch tak na pohotovostiach, poliklinikách, česť výnimkám. Osobné skúsenosti. Nebohá babka, išla s banalitou do špitálu a po 3 týždňoch ju poslali domov s 15cm preležaninami. Za týždeň sme ju pochovali, i keď už moc nevnímala. A jediné, čo mi nato hrozne otrávená pani doktorka povedala, že môžem podať sťažnosť!!! Nedalo sa za ňou chodiť každý deň, bohužiaľ, no sestričky mali zakaždým v pi.i, či jedla, či neni pošpinená, proste cígo v hube a kávička na stole. A doktori? Škoda reči. Takže o našom super zdravotníctve sa nebavme. Zodpovednosť je na tých, ktorí tento stav dopustili. Bohužiaľ, teraz si to odsierajú všetci. A s prepáčením, serem nato, či som cynik alebo nie. Napísal som to po lopate. Apropo očkovanie, zdravotníci sú všetci zaočkovaní???

  11. pre Jaro a jemu podobným. Vážený nezdá sa vám , že v súvislosti s Covidom sa akosi príliš málo v našich načisto idiotských médiách spomína už dlhodobo mega úspešná Čína. V najľudnatejšej krajine sveta už dlhšie kvôli Covidu nikto nezomiera. A ekonomika ekonomika môže tým pádom prosperovať. Aj najviac zaočkované európske krajiny majú denne desiatky mŕtvych, no 1,5 miliardová Čína má desiatky iba pozitívne testovaných ľudí.
    No nebolo by rozumné si zobrať príklad od tamojšej vlády a okopírovať aspoň niečo, aspoň to, čo je použiteľné aj v našich pomeroch vyspelej západnej civilizácie? Možno by sa podarilo znížiť úmrtnosť aspoň o tretinu. To by za to stálo, hoci by sme zahanbene museli kopírovať tú komunistickú krajinu.

  12. ZAMYSLENIE 4. decembra 2021, 21:48 – presne na Vasom komentari je vidiet, ako skratkovito a bez akychkolvek suvislosti su schopni ludia rozmyslat a co je horsie, svoje uplne nekompetentne uvahy dokonca aj pisat.

    Takto – nedomahajte sa opatreni ako v Cine, lebo be ste namali kde pisat a keby nahodou nedopatrenim ano, tak za odlisny nazor ako presadzuje rezim, by ste skoncil v base.

    A co sa tyka dovodov, preco su na tom lepsie – tam sa nikto nepyta nikhoho, ci sa da ockovat alebo nie. A ked je lockdown, tak ludia sa bez povolenia mimo svoj byt ani nevyseru.

    Problemom sucasnej doby je, ze skuseni a znali ludia su radsej ticho a tak je pocut hlavne druhu stranu…

  13. Že príklad z Číny, takto som sa dlho nenasmial. Tam stačil jeden pozitívny v miliónovom meste a celé ho hromadne povinne pretestujú a zavrú. A zavrú nie tak ako tu, že prechádzky so psom a do prírody a podobne, ale natvrdo zavrú. A bez očkovania si ani nepípneš, hromadné podujatia žiadne. A už vôbec nie nejaké proticovidové demonštrácie. Ale načo ti to tu písať, keď ty si nos z tejto dediny zvanej Slovensko nevystrčil, možno na poľské trhy.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img