ISSN 1337-8481

pondelok, 29. apríla, 2024

V trnavskom regióne bude jazdiť sedem nových prímestských autobusov

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

TT SK |MM|  Trnavský samosprávny kraj s jedným zo svojich troch zmluvných dopravcov ARRIVA Trnava predstavil sedem nových prímestských autobusov. Do prevádzky budú nasadené na linkách v okolí Trnavy a Piešťan. Na ich nákup získal dopravca príspevok z eurofondov prostredníctvom Integrovaného regionálneho operačného programu vo výške viac ako 1,2 milióna eur.

„Zakladáme si na tom, aby naši zmluvní dopravcovia poskytovali obyvateľom čo najkvalitnejšie služby v prímestskej autobusovej doprave. Medzi jej hlavné kritériá patrí bezpečnosť a komfort cestujúcich. Som rád, že sedem nových autobusov je nízkopodlažných, ekologických a s moderným vybavením vrátane klimatizácie a WiFi. Želám si, aby ich obstaranie prispelo k ďalšiemu zatraktívneniu cestovania verejnou dopravou v Trnavskom kraji,“ povedal trnavský župan Jozef Viskupič.

Zo siedmich nových autobusov sú štyri 10,8-metrové autobusov s kapacitou 37 miest na sedenie a tri 12-metrové autobusov až pre 45 sediacich pasažierov. Nástup a výstup bude pre imobilných cestujúcich či mamičky s kočíkmi jednoduchší vďaka tomu, že autobusy sú nízkopodlažné.

 

„Verejná doprava dokáže konkurovať individuálnej doprave a motivovať cestujúcich k jej využívaniu, ak je pohodlná, bezpečná a spoľahlivá. Kvalitne poskytované služby vrátane modernizácie vozidlového parku zvyšujú komfort nielen cestujúcich, ale aj vodičov. Pre cestujúcich v Trnavskom kraji sme pristúpili k obnove vozidlového parku, aby zvýšené nároky na verejnú osobnú dopravu, ktoré si vyžadujú investície a modernizáciu, priniesli rozvoj verejnej dopravy a zvyšovanie kvality poskytovaných služieb v regióne,povedal Peter Nemec, generálny riaditeľ spoločnosti ARRIVA Trnava.

 

Nové vozidlá sú plne vybavené informačnými tabuľami, USB nabíjačkami pre cestujúcich, WiFi pripojením, klimatizáciou a navyše sú šetrné k životnému prostrediu. Kamerový systém sníma celý interiér vozidla. Ochrannú zónu vodiča a jeho bezpečnosť zvyšuje oddelená kabína, ktorej cieľom je aj minimalizovanie osobného kontaktu pri výdaji cestovných lístkov.

 

Sedem nových autobusov nasadí župný zmluvný dopravca na deviatich pravidelných prímestských linkách: Trnava – Naháč, Trnava – Dobrá Voda, Trnava – Jaslovské Bohunice – Chtelnica, Trnava – Veľké Kostoľany – Nižná – Vrbové, Trnava – Zavar – Brestovany – Bučany, Trnava – Jaslovské Bohunice – Chtelnica – Vrbové – Piešťany, Trnava – Vlčkovce – Opoj – Majcichov – Abrahám, Trnava – Borová – Budmerice – Bratislava a Trnava – Horné Orešany – Smolenice.

 

Ambíciou Trnavského samosprávneho kraja je prispieť k postupnej obnove tretiny vozového parku dopravcu ARRIVA Trnava, aby komfort cestujúcich v prímestskej autobusovej doprave v regióne Trnava naďalej rástol.

 

Jozef Viskupič, trnavský župan

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img