ISSN 1337-8481

sobota, 4. mája, 2024

Premiér: Očkovaní a „prekonaní“ budú môcť ísť v čiernych okresoch do reštaurácie

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img
Úrad vlády SR |MM|   Očkovaní a ľudia, ktorí prekonali ochorenie COVID-19, budú v čiernych okresoch môcť navštevovať reštaurácie či ubytovacie zariadenia. Všetko za pravidelných kontrol dodržiavania opatrení. Zhodla sa na tom koaličná rada, oznámil premiér Eduard Heger (OĽANO) na sociálnej sieti.

„Verím, že prevádzky budú rozumné a nebudú riskovať tvrdé sankcie pri obchádzaní povinností. To znamená, že nevpustia do interiérov nezaočkované osoby,“ uviedol predseda vlády s tým, že kabinet by mal na najbližšom rokovaní hlasovať o viacerých opatreniach.

Rozhodovať by vláda mala o povinnosti pre prevádzkovateľa/organizátora odmietnuť vstup do prevádzky alebo na hromadné podujatie osobe, ktorá sa odmietne preukázať COVID passom a svojou totožnosťou. Prevádzkovateľ/organizátor by tiež mal dostať právo vykázať z priestoru alebo podujatia osobu, ktorá poruší opatrenia vydané Úradom verejného zdravotníctva (ÚVZ).

„ÚVZ a polícia budú mať nové oprávnenia, a to na mieste udeliť blokovú pokutu alebo uzatvoriť podnik. Ak osoba urazí zdravotníkov alebo sfalšuje COVID pass, tak sa zvýši bloková pokuta na 1000 eur,“ doplnil premiér na sociálnej sieti.

Kabinet by mal rozhodnúť aj o tom, že zamestnávatelia budú môcť vyžadovať od zamestnancov COVID pass. „Nezaočkovaní zamestnanci prevádzok v čiernych okresoch, ktorí ochorenie neprekonali, budú môcť byť aj testovaní, avšak test im zabezpečí zamestnávateľ, a to minimálne dvakrát do týždňa na vlastné náklady,“ uviedol predseda vlády.

Pandemickú PN chce dať koalícia na úroveň štandardnej PN. „Povinné očkovanie pre vybrané skupiny zatiaľ nebudeme zavádzať,“ uzavrel premiér s tým, že viac informácií povedia po vláde. Tá sa zvyčajne schádza v stredu.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Sú to jednoducho hajzli. Niet iného pre nich pomenovania. Boli zvolení ľudom, ale ľuďom neslúžia.
    Slúžia len dvom veciam. Sami sebe, svojim záujmom nabaliť sa a záujmom USA, ktoré ich napokon k tomuto vládnutiu dokopalo rôznymi špinavými metódami a cestami. Najmä Sorošov svinský chliev. Drvivá väčšina občanov toto vie. Teraz prvoradým cieľom je povaliť tento spolok kolaborantov, podliakov a Judášov, pokiaľ nenarobia toľko škody, že sa budeme z toho spamätávať dlhé roky.
    Vládne nám naozaj jedna hnusná fašistická chunta chrapúňov a podliakov. Tyrani

  2. Si skutočne vták! Podľa mňa je to jedna z najlepších vlád akú sme tu mali, až na toho piťovca. Nikde nevidím žiadneho Soroša, kto to je? Skús konretizovať kde sa podľa teba nabalili. Dufám, že vláda vydrží a nevráti sa späť manager mečiarovej oligarchie, proruský súdruh, sympatizant N´dranghety, korupčný vybavovač doktor R.F., ktorý systematicky ničil slovensko a v dobe ziskov, nič neodložil, všetko rozkradol ešte aj štátne hmotné rezervy premenil na zlaté tehličky.

  3. Keď okoštuješ ako chutí moc nechceš sa jej vzdať. A potom len trpezlivo trpezlivo čakáš kedy zomrie posledný neprispôsobivý.

  4. Vzhľadom nato, že sa okresy delia podľa zaočkovanosti ľudí nad 50 rokov, bude návštevnosť gastro prevádzok asi hodne slabá. Ale to je tak, povolíme vám, že môžete akože fungovať ale od štátu nedostanete ani haka. Však ste otvorení 😀 Dobrý výjeb. Made in Matovič a spol. Raz darmo, keď zvolíte kkta, raketoplán od neho nečakajte. Máte čo ste chceli ale doplácame nato všetci.

  5. Všetci doplácame na takých dementov ako ty Vlado. Veď práve tí podnikatelia si toto vydupali, ale s tebou ani z voza, ani na voz.

  6. Porozumie len ten tomu, ktorý vie čo je kolektívna imunita! Preto tu máme taký chaos čo sa týka očkovania! Apropo, keď ste boli očkovaní v mladosti vakcína i proti osypkam, kiahnam, čiernemu kašlu atď. tiež ste vy alebo vaši rodičia zisťovali, čo sa nachádza v ampulke, ktorú vám idú pichnúť? NIE a tak ste stáli spokojne v rade, či už v škole alebo u lekára! Pamätáte? No teraz len zlo panuje medzi nami! Hrozné toto!

  7. Katka, pamatame, ze tie vakciny, ktore spominas neboli EXPERIMENTALNE. A mas pravdu, naozaj je to hrozne, ze za tie kovidove vakciny vyrobca nenesie zodpovednost.

  8. Farmaceutické spoločnosti sú zodpovedné za vedľajšie účinky vakcín zakúpených v rámci stratégie EÚ v oblasti vakcín

    Zodpovednosť za výrobok vždy nesie spoločnosť, ktorá je držiteľom povolenia na uvedenie na trh. Spoločnosti sú zodpovedné za bezpečnosť svojich výrobkov a majú osobitné povinnosti, ako napríklad povinnosť vykonávať úplný plán monitorovania rizík, nahlasovať akékoľvek nepriaznivé účinky výrobku a prijímať potrebné následné opatrenia. EÚ niektoré pravidlá týkajúce sa vakcín upravila s cieľom zabezpečiť bezpečnú a účinnú vakcínu v kratšom čase. Pravidlá týkajúce sa bezpečnostných noriem sú však rovnako prísne ako predtým, a aj v tomto prípade stále platí smernica o zodpovednosti za výrobky. Inými slovami, tvrdenia, že Komisia uzavrela zmluvy, podľa ktorých výrobcovia vakcín nie sú zodpovední za prípadné vedľajšie účinky, sú jednoducho nepravdivé.

    Co ty na to Ernesto. Zo stranky eu komisie

  9. Ak štát chce,aby sa v interiéri nosil respirátor,nech mi pošle na každý deň jeden kus.Ľudia už nie sú takí sprostí,ako na začiatku,keď si sami šili rúška.A to,že vakcína je zadarmo,ma nezaujíma.Kollár s Krajniakom tiež povedali,že ak sa situácia zhorší,testy budú zdarma!Zas len ďalšie klamstvá.

  10. Pre Ernesta! Nemáte pravdu vždy boli zodpovedné farmaceutické firmy, tak ako dnes, tak aj v minulosti!! Ale ak si to myslíte, čo ste napísali, tak ste vôbec neporozumeli tomu, čo som napísala o kolektívnej imunite!

  11. Za vakcínu nesie zodpovednosť výrobca. Teorie o tom, že nikto nenesie zodpovednosť ste si zobrali z dezinformačných webov o od vodcu z LSNS, ktorý čaká na potvrdenie rozsudku a vzatie do väzby.
    Kvalita liečiv, vakcín spred 30 rokov a dnes sa nedá ani len porovnávať. Teorie o experimentálnej liečbe sú blud, absolútny blud. Opatrenia, ktoré prijíma vláda majú aj vyspelé krajiny kde je preočkovanosť cez 80%. My budeme mať niečo iné, bude sa to volať vojnová medicína a tvrdý lockdown výsledkom, ktorého bude opäť raz chudobnejšia krajina. Taký sme národ. Ale Rumuni a rovníkové pásmo afriky sú na tom o niečo horšie.

  12. Oklamali ockovanych (vcelicka je sloboda) tak teraz musia nieco spravit 🤣 nevadi aspon to budu medzi sebov roznasat zaockovany a ludom ktory vahali nad ockovanim otvoria oci ked sa pomer zaocko a neocko v nemocniciach zmeni.

  13. Nie neoklamali, už na budúci týždeň sa bez očkovanie nepohneš z domu 🙂
    Neočkovaným sa otvoria oči, keď po prekonaní covidu začnú riešiť postcovid syndrómy, ktorých je veľmi veľa a sú nadpomery bežným chrípkam mimoriadne časté. Ale to si musí každý prežiť, lebo neveríme nikomu.

  14. pre Anonym 9. novembra 2021, 16:24
    No vážený, ak vysúdite od niektorej z farma firiem odškodné, za vedľajšie účinky po očkovaní, tak klobúk dolu. Už vidím ako sa trhajú 😀 Zodpovednosť majú, ale nikto ich k nej nútiť nebude. Lebo benefity očkovania aj naďalej prevyšujú riziká v boji proti pandémii. Také je stanovisko autorít a tam aj končí akékoľvek odškodné za vedľajšie účinky.

  15. Pokiaľ si dobre pamätám, čo sa týka povinného očkovania, bola som na ňom raz, max. 2x ako batoľa…ako často sa treba preočkovať vakcínou „ževraj“ proti covidu? Veď za jeden rok už idete tretí krát 😱 a verte, že nie naposledy…to teda budete mať zasratý organizmus chémiou…ďakujem, neprosím

  16. No a toto je práve ten problém, zle si pamätáte. Boli ste na ňom 7x.
    Chémiou? 🙂 to je v p….čiže nezasierate si organizmus žiadnymi liečivami, to je fajn ste úplne zdravá, nefajčíte. Keby ste len vedeli, čo všetko je v potravinách, ktorým tak veľmi dôverujete keď si ich kupujete v akcii v oblúbenom markete…ach bože!

  17. Akože, tak ako minulý rok strašili, že sa nikam nebude dať chodiť a potom sme aj tak chodili? 😆 A čo za postcovid tu spomínaš? Lebo ja som coronu mala a teraz som zdravá jak repa, lebo nelapím pred televízorom jak ty ale chodím do lesa a do hôr…lebo to je lekáreň a nie tie tvoje vakcíny 🤮

  18. Myslela som na každú chorobu raz, max. 2x…a teraz akože zato, že jeme nezdravé veci, budeme nadobro na seba srať a napicháme do seba sajrajt? Šak vy si kľudne dajte, aj nezdravé potraviny, aj lieky si kľudne doprajte a zalejte to vakcínou…a hlavne seďte pred televízorom a nasávajte odtiaľ múdrosti 😉

  19. Pre 18:20 – takých ako ty leží u nás požehnane, väčšine nieto pomoci a ostatní budú mať doživotné ťažké následky, spamätaj sa a dôveruj tým, ktorí s tým dennodenne pracujú, nie anonymom z webu.

  20. Pani Katka kto nesie zodpovednosť za migráciu? Možno sa zdá že som netrafil tému ale nič čo sa deje nie je náhoda…

  21. Takže vyhrali nezaockovaní. Pretože skoro každý občan prekonal covid. A zaockovaní ešte sa museli nechať aj napichať.
    A to nehovoriac že už nám zvonia na 3 a 4 dávku kde nezaockovaní s prekonaním covidom sa môže veselo usmievať.
    Táto vláda už stratila súdnosť. Heger, Matovič totálni neschpáci ktorý berú plat za naše peniaze

  22. vláda zaspala na vavrinoch keď prišla delta – lebo leto a dovolenky.
    Podla nich lepsie nechat obyvatelstvo premorit. To sa deje teraz, heger za súčasný stav obnivil občanov sr

  23. Uz aby tato vlada dako skoncila lebo to nevie.Vsetky okolite krajiny su v pohode a robia a nezverejnuju veci co nemaju.Matovic da jednotlivcovi pri loterii prachy a jednotlivci sa vytesuju.Kiez by to dal do nemocnic.Je to jeho hlupa politika a to ze to nevie.Skoda.Kiez by sa prebrali nasi politici uz a realne zacali zit a uvazovat.17 november sa blizi.Ze by znova nieco bolo?Chystajme kluce.

  24. A este nieco ,Zaockovany sa netestuju a su roznasaci riadny.MAm vela pripadov v okoli a nkomu to nevadi a len si povedia.Som zaockovany a co??

  25. Nezaockovani obsadili nemocnice na severe a vychode na full aj reprofilizovane lozka, a stale sa tam tlacia dalsi, vozia ich odtial na sanitkach aj s ventilatorom smerom na zapad, zomieraju v pocte 50 denne, do konca tyzdna chcu obsadit vsetky lozka na slovensku, domahaju sa tisicky eur drahej liecby. Kiez by pocuvali Matovica a dali sa zaockovat, tak ako v okolitych krajinach, kiez by nosili ruska a dodrziavali opatrenia.

  26. Obyvatel a prečo sú asi okolité krajiny v pohode? Prečo? Žeby mali omnoho vyššiu očkovanosť ako my a to výrazne vyššiu, ale ešte aj tak malú oproti krajinám ešte viac na západ? My tu žijeme v úplnom stredoveku a ty si jeden z tých, ktorí tam upaľovali vtedajších vedcov na hranici.

  27. Obyvatel a v takom Rakúsku idú zatrhnúť vstupy pre neočkovaných prakticky všade, keby si sa oháňal nejakým covid terorom na Slovensku. Prečo by som sa ja zaočkovaný a zdravý mal testovať? To si už naozaj na hlavu padnutý? Si obyčajný sebecký chrapúň posielajúci príbuzných na smrť tým, že ich nútiš neočkovať sa. Koľko ľudí z tvojho okolia už máš na svedomí? No priznaj sa. Či keď zomrú zvalíš to na zdravotnícky personál, pokričíš na nich, aby si si očistil svedomie?

  28. Mňa by zaujímalo ako obyvatel môže skonštatovať, že pozná veľ prípadov, kedy zaočkovaní roznášajú covid. On presne vie kto a na koho to preniesol? 🤔

  29. No vidim ze sa to tu hemží obyvatelom Asi by bolo dobre sa trosku oddeliť napr. cislom aby to tu nemalo dojem ze vsetko tu pise jeden obyvatel

  30. Chodte do kelu z vasima nazormy.JA nechcem chodit do restauracie a kaslem vam nato.Mat vase peniaze tak si inak uzivam.Kolko ockovanych a testovanych bude mat tentoraz nato prachy.Aj tak restauracie krachnu kvoli vasim blbym protikovidovym opatreniam.Co ked Corna zmutuje na Corona len ockovanych.Vsetko je mozne.Co potom spravite?Hmmm.

  31. Jozef,tie vaše poznámky,sú tej istej kvality,ako tých chorých ľudí,čo s týmito hlúposťami prichadzaju.Pri tvojej inteligencii,by ťa už mohlo napadnúť aj niečo originalniejsieho.

  32. Len si tu tvoju inteligenciu nechaj,ja ti ju neberiem,keď ju ja podľa teba nemám,aj to je v poriadku.Dolezite je to,čo kto v živote dosiahol a po sebe zanecha,ja som so sebou spokojný,a hlavne mám čisté svedomie.😀

  33. Jozef,neviem teraz,čo tým chcel básnik povedať,lebo ja som ti nič nepozical,dokonca som ti uznal,aký si inteligentný,takže to príslovie vyšlo navnivoč.Skoda,lebo to je ozaj dobre príslovie.!

  34. Pokial som ta, pri mojej inteligencii zle pochopil, ospravedlnujem sa. Ale mne tie seresove nanocipy prisli prinajmenej ftipne. Morgeloni uz nie. Tie totiz cipy nezeru.

  35. Vaaau idem sa dat ockovaaaaaaaaaaaaaaat.Aby som mohol cim skor do restyky.Co na tom ze budem prenasacom ale mna sa to uz nebude vlastne tykat.BUDEM ZAOCKOVANY.A ostatny nezaockovany???Co ma po nic.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img