ISSN 1337-8481

pondelok, 29. apríla, 2024

Objasnenie niekoľkých starších vrážd na východe Slovenska

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Prezídium PZ SR |MM|  Za viaceré staršie vraždy na východe Slovenska vyšetrovateľ národnej kriminálnej agentúry a vyšetrovatelia krajskej kriminálky v Prešove obvinili Kežmarčana, Jána R. Prípady sa podarilo objasniť vďaka spolupráci policajtov národnej kriminálnej agentúry, krajskej kriminálky v Prešove, kriminalistického a expertízneho ústavu v Banskej Bystrici a okresnej kriminálky v Liptovskom Mikuláši.

Ide o tri prípady, prvý sa stal v januári 2015 vo Veľkej Lomnici, kedy bol na čerpacej stanici strelnou zbraňou zavraždený Erik K. Vecou sa zaoberala krajská kriminálka v Prešove. Druhý prípad sa stal v máji 2017, kedy sa páchateľ v blízkosti obce Holumnica v okrese Kežmarok pokúsil strelnou zbraňou zavraždiť Štefana B. a Danu F. Vecou sa zaoberá národná kriminálna agentúra. Tretí prípad sa stal v apríli 2019, kedy páchateľ v lesnom poraste v katastri obce Levoča strelnou zbraňou usmrtil Jozefa  L. Vecou sa zaoberala krajská kriminálka v Prešove.

Všetky tri skutky sa stretli v jednom bode až tento rok na základe dôkazov získaných v trestnej veci vyšetrovanej okresnou kriminálkou v Liptovskom Mikuláši. Tam totiž vyšetrovali útok na verejného činiteľa a nedovolené ozbrojovanie z júna tohto roku. Páchateľ pri Liptovskom Hrádku strieľal na dvojčlennú policajnú hliadku, ktorá ho chcela skontrolovať. Aj v tomto prípade vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície okrasného riaditeľstva Policajného zboru v Liptovskom Mikuláši vzniesol obvinenie rovnakej osobe Ján R. z okresu Kežmarok.

Vyšetrovateľ NAKA konanie o všetkých vraždách spojil na spoločné konanie. Páchateľovi za všetky skutky v prípade dokázania viny hrozí doživotný trest odňatia slobody. V súčasnosti sa už nachádza vo väzbe.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img