ISSN 1337-8481

pondelok, 29. apríla, 2024

Policajná naháňačka prevádzača, pri ktorej útočník narazil do policajného auta

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Prezídium PZ SR |MM|  Vyšetrovateľ národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii obvinil 46 ročného Srba z prevádzačstva. Ten sa mal trestného činu dopustiť prevážaním 28 nelegálnych migrantov cez územie Slovenska.

Obvinený nerešpektoval pokyny polície v Maďarsku na zastavenie vozidla a úmyselne narazil do policajného auta. Služobné auto maďarských kolegov sa roztočilo a skončilo v priekope.  Dvaja policajti sediaci vo vozidle sa našťastie nezranili. Maďarská polícia prenasledovala útočníka až na slovenské územie, kde pokračovali v prenasledovaní slovenskí policajti, ktorým sa ho podarilo zastaviť v Devínskej Novej Vsi.

Pri prehliadke vozidla sme zistili, že vodič prevážal 28 nelegálnych migrantov. 17 osôb bolo z Afganistanu a 11 z Pakistanu vo veku od 16 do 44 rokov.

Prípad prevzal vyšetrovateľ národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii. Srbský vodič bol pod vplyvom drog, ktoré sme u neho aj našli. Vyšetrovateľ ho preto obvinil aj zo všeobecného ohrozenia, kde je trestná sadzba od štyroch do 10 rokov, ohrozenia pod vplyvom návykovej látky s trestnou sadzbou až na jeden rok, z drogovej trestnej činnosti s trestnou sadzbou až na 3 roky a za prevádzačstvo začo mu po dokázaní viny hrozí trest odňatia slobody od 7 do 10 rokov.

Na obvineného vyšetrovateľ spracoval návrh na jeho väzobné stíhanie s ktorým sa sudca stotožnil a obvinený skončil vo väzbe. Cudzinci boli podrobení testu na COVID-19 a dvaja boli pozitívny. Boli umiestení v zariadení pre cudzincov v Medveďove a bude rozhodnuté o ich vrátení v rámci readmisie na územie Maďarska.

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img