ISSN 1337-8481

utorok, 30. apríla, 2024

Stanovisko prezidenta PZ a ministra vnútra k obvineniu

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Stanovisko prezidenta Policajného zboru Petra Kovaříka:

„Môžem potvrdiť, že som si dnes prevzal obvinenie z rúk prokurátora. S obvinením absolútne nesúhlasím, vypovedal som a podal sťažnosť a námietku zaujatosti voči všetkým prokurátorom Krajskej prokuratúry Bratislava. Celú vec vnímam ako pokračovanie tlaku na políciu kvôli vyšetrovaniu veľkých prípadov na NAKA.“

 

Stanovisko ministra vnútra Romana Mikulca k obvineniu, ktoré vzniesla Krajská prokuratúra v Bratislave voči prezidentovi PZ:

 

„Minister vnútra postup Krajskej prokuratúry v Bratislave akceptuje. Ako však v minulosti uviedol, Prezident Policajného zboru nezastavil činnosť tímu vyšetrovateľky ÚIS, ale len činnosť zásahovej jednotky, ako jednej z častí tímu. Vedúca tímu ÚIS mala na vykonávanie zadržiavacích úkonov vyčlenené adekvátne sily a prostriedky Úradu inšpekčnej služby. Ich činnosť nebola rozhodnutím prezidenta žiadnym spôsobom ovplyvnená.

Na základe informácií, ktoré ministrovi vnútra poskytli dočasne poverený riaditeľ ÚIS ako aj Prezident Policajného zboru plne akceptoval ich rozhodnutia a je presvedčený, že boli správne a boli vykonané preto, aby nemohlo dôjsť k spochybňovaniu činnosti špeciálneho tímu ÚIS pri vykonávaní spomínaných procesných úkonov. Minister vnútra je plne presvedčený, že ak by dočasne poverený riaditeľ ÚIS a Prezident PZ nepostupovali tak, ako postupovali, bola by činnosť tímu spochybňovaná. Z doposiaľ známych skutočností ako aj písomných dokumentov vyplýva, že za zmarenie akcie pravdepodobne nesie priamu zodpovednosť vedúca tímu a preto boli aktivované všetky dostupné kontrolné mechanizmy ministerstva vnútra.

Vzhľadom na to, že uznesenie o vznesení obvinenia prezidentovi Policajného zboru nebolo ešte oficiálne doručené služobnému úradu, služobný úrad nepripravuje rozhodnutie o dočasnom pozbavení výkonu štátnej služby policajta“.

 

 

zdroj: MV SR

 

 

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. tomu sa hovorí vojna policajtov.(teda silových zložiek)SIS -NAKA -Inšpekcia PZ -Polícia. Navzájom sa zatýkajú a obviňujú. Inak ,SOL žiadny článok o vznesení obvinenia. Rovno vyjadrenie obvineného.“Tleskám“,SOL

  2. A potom sa tu všetci rozohnuju,že prečo ľudia čítajú všelijaké zdroje na internete.Piste všetci objektívne a pravdivo,bez zavádzania,a bude menej hriechu na svete.

  3. Santos,môžeš mi napísať,prečo by to mala robiť.Bola vysetrovatelka,a dozor mala krajská prokuratúra,takže,žiadny minister a žiadny PZ,nemá do toho čo hovoriť,asi vedeli prečo ten zásah zastavujú.

  4. Prečo ešte nesedí v base?

    Cela po Lucanskom je voľná!!!

    NÁŠ ČLOVEK!!!

    Už mal sedieť v base aj z Mikulcom.
    Treba ich zavrieť aj s Matovičovom, Kolikovou, Remisovou a spol.

  5. Účtovníctvo na babkinej hore, prepis firmy na zamestnanca Vandaka, daňové podvody cez mamičku.
    Okrádanie zubára o pozemky.
    Okrádanie nájomníkov bytov.
    Kšefty tatkovy, kšefty bratovi

    Vivat táto vláda, musia skončiť v base

  6. Obvinený je zo zneužitia právomoci verejného činiteľa a marenia spravodlivosti, keďže je policajný prezident môže ovplyvňovať dokonca políciu, svojich podriadených a ako hovorí koaličný poslanec Pčolinsky môže sa správať kolúzne, teda ako vraví ak by platila spravodlivosť tak už sedí tento:

    NÁŠ ČLOVEK

    V kolúznej väzba a vypovedá kto ho naviedol teda kto je spolupachatel trestných činov z ktorých je obvinený.
    Mikulec? Matovič?
    Možno aj tí skončia v koluznej väzba 3*2 metre

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img