ISSN 1337-8481

štvrtok, 2. mája, 2024

Premiér: Mier je to najdôležitejšie, čo priniesla EÚ

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img
Úrad vlády SR |MM|  Najdôležitejšou vecou, ktorú Slovensku, ale aj každej členskej krajine priniesol vstup do Európskej únie (EÚ), je mier. Počas stredajšej panelovej diskusie na roadshow rezortu diplomacie ku Konferencii o budúcnosti Európy v Košiciach to povedal predseda vlády Eduard Heger (OĽANO).

„Ak sledujete situáciu v Afganistane, tak každý si uvedomí, že mier vôbec nie je samozrejmosť, nie je po celom svete. A my máme tú česť a možnosť žiť v jednom z najpokojnejších kútov sveta, a aj veľmi vyspelých. Slovensko dnes ako členský štát patrí do elitného klubu najvyspelejších krajín sveta,“ povedal. Za ďalšie výhody členstva v EÚ označil aj otvorenie hraníc či eurozónu. Zároveň vyzdvihol spoločný postup EÚ pri zabezpečovaní vakcín proti ochoreniu COVID-19. Pripomenul, že ak by Slovensko nebolo jej súčasťou, k vakcínam by sa dostalo omnoho neskôr.

Čo sa týka fondu obnovy EÚ a eurofondov, na Slovensku by sa z týchto zdrojov malo v najbližších rokoch najviac peňazí investovať do prioritných oblastí, za ktoré súčasná vláda považuje vzdelávanie, zdravotníctvo, digitalizáciu či životné prostredie. Podľa Hegera je na začiatku úspechu vyspelých krajín práve investícia do vzdelania. Zvýšiť samotnú kvalitu škôl by sa podľa neho malo aj pritiahnutím zahraničných profesorov. V súvislosti so stavom zdravotníctva skonštatoval, že i súčasná pandemická situácia poukázala na to, že Slovensko v porovnaní s inými krajinami nebolo pripravené.

Budúcnosť EÚ by sa podľa premiéra mala tvoriť spoločne s verejnosťou aj na podobných diskusiách. „Poctivá diskusia, kde sa počúvame, kde vieme veľmi konštruktívne aj skritizovať veci a urobiť nápravu, to je to, čo potrebujeme v týchto mesiacoch absolvovať, aby mohla byť EÚ ešte lepším miestom pre život nás všetkých,“ dodal.

Cieľom podujatí s názvom Roadshow 2021 je otvorene diskutovať s verejnosťou o budúcnosti EÚ a podporiť zapojenie slovenskej verejnosti do Konferencie o budúcnosti Európy. Sériu podujatí organizuje Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR celkovo v 25 slovenských mestách. Pre návštevníkov sú okrem iného pripravené aj rozhovory o európskych otázkach, prezentácie úspešných europrojektov, ako aj sprievodné kultúrne a interaktívne aktivity, súťaže a podobne.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. co to trepe ten defektny heker?akoze ked sme neboli v eu tak tu bola vojna?nerozumiem preco by tu vlastne mala byt vojna?
    ak by nato-usa nenapadali azijske staty vojna by nebola nikde na svete.

    slovensko patri do elitneho klubu,ano pan heger patri, len ste zabudli povedat na akej priecke sedime.(aj moj kamarat je v elitnej automobilke vw,len bohuzial maka za pasom).

    dalsia sprostost co vyletela z vasich ust,spolocny postup EU zabezpecenia vakcin proti covid19,ze ak by slovensko nebolo sucastou EU k vakcinam by sa dostalo omnoho neskor,no nespominam si ze izrael by bol v EU a vakciny mal omnoho skor ako slovensko,dokonca slovensko malo problem s nedostatkom vakcin,pamatate,lebo sulik.
    taketo podobne sracky som naposledy pocuval od fica ked koncil.

    pan heger povedzte nam aka bola ucast ludi na roadshow?zda sa mi,ze 0,007. no ludia vas proste miluju.

  2. uz sem nic nedavajte od toho Hegera. sak to je strasne. Tupe a prazdne frazy, co mu pisalo dake tupelo. Ten clovek je tak nudny, tak nezazivny, tak umely ze to az mozne neni. Cele SOL sa stalo platkom propagandy terajsej vlady. Smutne. No co uz aky pan taky kram ako sa hovori, ze Milosko :).

  3. Kamoško tebe sa mení štruktúra DNA… vojna tu prebieha bez zbraní a dobrovoľne… sme poskokmi bohatších štátov

  4. Na čo by bola vojna keď sme už dávno národ porazených ?
    Pracujeme pre západné firmy ? Kupujeme západne potraviny ? Diktuje nám západ čo smieme a čo nesmieme ?
    A ako občianstvo sme prehrali keď nám tu sadol do premiérskeho kresla dutý TT blb a následne jeho podržtaška.

  5. Ja pre západnú firmu nepracujem aj keď v minulosti som pracoval a to úplne dobrovoľne a keď som odchádzal tak úplne bez problémov, nikto ma tam nasilu nedržal, potraviny si vyberám tiez aké ja chcem a kde chcem, nikto mi nič nediktuje..ale asi to teda bude tým že mám inú DNA.😀..máš to inak? Niekto ti niečo diktuje proti tvojej vôli? Musíš chodiť do nejakej konkrétnej západnej firmy, jesť len vybrané potraviny? Není šanca na zmenu? Není to len nastavenim nejakých mentalnych limitov v tvojej hlave? Nepotrebuješ zmeniť DNA?😀😀

  6. áno, aké predávajú…ale ten výber je taký že si možeš vyberať a naozaj ma nikto nenúti aby som si musel kupovať iba „západné potraviny“…alebo je to naozaj u teba tak že máš zakázané kupovať slovenské výrobky? niekto ti ich vyhadzuje z košíku? pokladníčka ti to nenaučtuje?..deje sa ti to v každom obchode alebo iba v tých západných reťazcoch?

  7. ano, zrejme takeho isteho mieru a prosperity ake dala amerika afganistanu alebo pred 2004 rokom tu nebol od 1945 mier a prosperita?

  8. na vymenovanie všetkých slovenských firiem tu nie je dosť miesta…za to že ty poznáš len 3 firmy a všetky zahraničné tak mi naozaj nejepe….otvor si zápisníček a píš si – pár ti námatkovo napíšem: Raven, Matador, Dedoles, 101 Drogerie, Eset, IDC Holding….no sú ich stovky a možno tisíce, ak ti žiadna nevyhovuje tak si možeš založiť firmu aj sám, takže naozaj ti nikto nemože prikázať aby si robil pre nejakú západnú firmu…

  9. predstavitelia EU sú inteligentne na úrovni celosvetovo známej Gréty, ktorá sa naučila jednu odrhovačku a všade ju so zápalom vykrikuje, preto všetko čo vylezie z EU je psycho, ktoré ničí všetky štáty

  10. ja momentálne pracujem v československej…ale o to vobec nejde, nemám problém ani so zahraničnou zo západu/východu…prácu/zamestnávateľa si vyberám dobrovoľne, tak ako každý…

  11. Raťafák ja nič proti tebe nemám ale tvoje názory mi pripadajú ako keby si nedávno stretol Čínskeho Boha srandy a ten ti učaroval… 🙂

  12. Daniel…príde mi že diskusie sú tu v poslednom čase dosť vyhrotené, tak sa do toho snažím vniesť trochu nadhľadu..:-D

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img