ISSN 1337-8481

piatok, 3. mája, 2024

Pomýlení antivaxeri a ich stúpenci na oblbovanie ľudí používajú stále primitívnejšie metódy

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Antivaxerské šialenstvo pokračuje stále sa zvyšujúcimi útokmi minimálne na sociálnych sieťach a v diskusíach proti zaočkovaným ľuďom a nielen proti nim.

Svoje si „užívajú“ aj mimoriadne obľúbené napolitánky Horalky, na ktoré väčšina Slovákov nedá dopustiť. Obdobne ako pri zneužívaní starých fotografií utečencov z albánskeho Durres na lodi Vlora do Talianska spred takmer 30-tich rokov iba nedávno požívaných v súvislosti so súčasnými imigrantami z Afriky a blízkeho východu do Európy, tak v súvislosti so šialenstvom antivaxerov zameraným na Horalky. Títo ľudia vo svoj prospech neváhali zneužiť  5 rokov staré video vtedy poslanca Národnej rady SR Borisa Kollára. Parodické video v roku 2016 nahral v súvislosti s Andrejom Dankom a jeho obmedzeniami v NR SR.

Je takéto podlé a primitívne zneužívanie nesúvisiacich fotografií a videozáznamov normálne? Skutočne si títo prepnutí jedinci myslia, že sa v spoločnosti nenájde nik príčetný ,kto nimi používané materiály na propagandistické účely analyzuje a zistí ich históriu, pôvod a účel, za ktorým boli vyhotovené?

Vyzerá to tak, že napolitánky Horalky sú našťastie takpovediac „nesmrteľné“ a tento zákerný útok vyšinutých jedincov prežijú. Musíme si ale položiť otázku, čo alebo kto bude cieľom pomýlených adeptov na politikov, ich fanúšikov, antivaxerov a jednoduchých ľudí bez rozmyslu šíriacich propagandu na diskreditáciu a verejné dehonestovanie v najbližšej dobe?

Nie je načase riešiť účinnú obranu voči účelovému šíreniu dezinformácií cestou zákonov?

 

zdroj videa: youtube.com

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. „Nie je načase riešiť účinnú obranu voči účelovému šíreniu dezinformácií cestou zákonov?“ Áno je ! Treba zaviesť tvrdú cenzúru, tak ako za komunistov.šak teraz si tu hovorí každý čo sa mu zachce. Tu už nikto nič negarantuje! 🤷‍♂️

  2. Bohuš 24. augusta 2021, 11:12 – mylis sa! Ziadna cenzura nie je pripustna. Okrem toho je zakazana Ustavou SR.

    Staci dosledne vymahat pravo, vyzadovat zodpovednost a rieist ucelove propagandisticke weby tvariace sa ako media, no bez uvedenia vydavatela, autora sirenych nezmyslov a teda bez akejkolvek zodpovednosti za to, co siria.

    Nie je to problem len Slovenska, ale globalneho sveta. A ja mam obavy, ze ako pri vsetkom aj tu snahy obmedzit dezolatov pridu neskoro a tak sa dotknu aj medii, ktore taketo nezodpovedne konanie nepripustaju.

  3. „Fáma o smrti Martina Šmída bola neoverená informácia, fáma, ktorá zohrala významnú úlohu počas Nežnej revolúcie v roku 1989“ a z takejto neoverenej fámy sme teraz tu a „slobodný „Miloš fámy a dohady určujú smerovanie .Kto je ten čo určuje čo je pravda alebo nie?

  4. Začni od seba keď sme mali všetci čučať doma ty si za štátne rozvážal sliepky po lekárni až kým pán nezasiahol a mal si pol roka okolo krku stojan

  5. Keby známe naše médiá objektívne,a hlavne pravdivo,informovali Slovensku verejnost,tak by hoaxy zďaleka nemali taký význam.Cim viac budú klamať a zavádzať,tým viacej budú ľudia náchylnejší na iné zdroje,ktoré nie sú seriózne.Ale tak je to momentálne skoro so všetkými médiami.

  6. Normalne pochybujem o zdravi niektorych jedincov.

    Clanok je o zneuziti 5 rokov stareho videa antivaxermi posahanymi adeptami do politiky a dezolatmi zneuzivajucimi vo svoj prospech uplne hocico.

    Napriek tomu, diskusii jedinci spominaju Kollarovu havariu, ´89 rok a moralne poklesky Kollara.

    Do prdele, fakt mate nejaky problem inedntifikovat temu? Co nepoziadate o radu niekoho, kto vie citany text analyzovat a nasepkat vam temu, ku ktorej autor ocakava diskusiu?

  7. 😂😂😂 Milos chces nasepkat smerovanie diskusie a ocakavas jej smerovanie podla tvojej predstavy? Kurva nechces im to prikazat? A ked nebude po tvojom tak ich musis dodrbat 😂😂😂. Milos vsetko zo vsetkym súvisí a aj moralka ucinkujuceho v tom videu. Milos pises „Nie je načase riešiť účinnú obranu voči účelovému šíreniu dezinformácií cestou zákonov?“ to znamena co? Ze kto napise ine nazorove myslienky tak toho treba zakonne obesit a umlčať?Takýchto zakonov sa domahas? Niektorí ludia trpia úchylkou sebadestrukcie a sebaposkodzovanim ci obmedzovanim vlastnych prav a slobôd. Uz len cakam kedy sa začneš domahat vlastnej kastracie. 😀😀😀

  8. p.majko ved vy sa menite na komunistu,jedna pravda jedno smerovanie,kto ma iny nazor je dezolat,zakazeme -prikazeme to zakonmi,chlape brzdite uz je po 89-tom,vy sa ockujte aj kazdy tyzden,ale vase rozhodnutie nevnucujte druhym,take pravo nemaju zatial ziadny politici hoci sa hraju na bohov.

  9. Neviem si na toto predstaviť účinný zákon a asi by to ani nebolo dobré….dezoláti si vždy nájdu svoju časť internetu kde možu konšpirovať a dezinformovať…je to na dlhú trať, ale jediným možným riešením je zvyšovanie úrovne vzdelanosti – kritické myslenie už na základnej škole..pri vzdelenom obyvatelstve by sa o postavičky typu Rostas, Kotleba, Blaha nikto nezaujímal..my tu ale máme obrovské množstvo informácií na internete ale generáciu, ktorá to nevie spracovať – nechápe písaný text, nerozumie ani percentám, ľudí ktorým nejaký fact checking alebo kritické myslenie absolútne nič nehovorí….pred pár dňami sa netom šírila fotka „demonštrácií v Sydney“, v originále to bola svetoznáma pláž Copacabana v Brazílií…malo to stovky, možno tisíce zdieľaní…neviem si predstaviť ako by sa niekto dopátral k tvorcovi tohoto evidentného klamu, ale ak by si každý aspoň priemerné inteligetný človek, ktorý to uvidí okamžite uvedomil ten nezmysel tak by to tie tisíce zdielaní nemalo,…

  10. Pamätám si keď Matovič zneužil smrť opatrovateliek ktoré zahynuli pri autonehode kde z toho mesiac obviňoval vládu že vďaka nej tam museli v Rakúsku pracovať. Až keď syn jednej z obetí vystúpil v médiách aby odkázal Matovicovi aby prestal zneužívať jeho mamu na politické účely.

    Dnes keď sú pri koryte „naši“ ľudia tak idú moralizovať ale akonáhle sa zas dostanú na druhú stranu tak nebudú mať najmenší problém klamať, zavádzať, šíriť hoax a iné .

    Ponaučenie – nepočúvajte ľudí čo sa snažia moralizovat pretože oni sú tí najhorší

  11. Ako povedal Albert Einstein: Iba dve veci sú nekonečné: Vesmír a ľudská hlúposť. U tej prvej som si však nie celkom istý.

  12. Miloš nevadi aj ked mozno ten tvoj mizny navrh vlastnej kastracie by ma zaujimal😂😂😂. Ratafak mas vyššie vzdelanie ako napriklad Blaha? Lebo ak nie co je asi viac ako pravdepodobne tak nechapem ocom tu tocis.

  13. Už som to napísal.Vatsina médií ,zavádza,robí propagandu a zdeformuje všetko,čo len trošku vonia opozíciou.Zabudaju ale,že svet nie je čiernobieli,že ľudia chcú počuť pravdu,nech je akákoľvek.Hlavnou témou nie sú ľudia,a ich starosti,ich každodenný boj o dôstojne prežitie,výchova deti,ale kto koho obvinil,a obhajovanie všetkého,čo súvisí s ich favoritmi.Preto ľudia siahajú k rôznym medialnym prameňom a sú ochotný veriť čomukoľvek.To nerobia preto,lebo sú blbý,ale preto,že majú dosť tej jednostrannej,zavádzajúcej skutočnosti,ktoré nám známe médiá prinášajú.Je to jedným slovom propaganda.

  14. Obyvatel…to nič, ty toho nechápeš viac…ty si to len v prípade záujmu párkrát prečítaj alebo radšej nechaj tak, nestrácaj s tým čas..;-)

  15. pre Miloš Majko 24. augusta 2021, 13:41, tento /clovek/ je ten posledny co sa moze k nicomu vyjadrovat !!! a citat bohuzial asi neviem he he

  16. tony 24. augusta 2021, 14:53 – ja na na komunistu? Tak to snad nie…

    Co vas tak rozculuje, moj nazor, ze ma byt pravne vymozitelna zodpovednost za konanie politikov, uradnikov, policajtov, prokuratorov, sudcov, ale aj kazdeho z nas?

    Komu z vas vyhovuje svojvola kohokolvek a anarchia? Mne teda nie! Ja volam po demokracii, vymozitelnosti prav, ale zaroven po tom, aby bolo respektovane pravo jednotlivca. Mam za to, ze pravo jednotlivca nemam mat prednost nad pravom vacsiny a nema byt nad verejnym zaujmom.

    Co konkretne komu vadi? Kludne mozem urobit samostatnu rubriku otazok na mna – ja s komunikaciou nemam problem, pokial nepresahuje normalnost a akceprovatelnost – a to ja mam hranice tolerancie posunute hodne mimo standardne uznavanu stupnicu.

  17. Miloš tvoj citát „Covid beriem ako jeden z virusov – bolo ich tu vela a zial s najvacsou pravdepodobnostou este aj bude – a jedine POVINNE ockovanie v minulosti virusove choroby z ludskej populacie vykynozili.“ z toto vyplýva že jedine povinné očkovanie zastaví covid a že stým súhlasíš . je to v rozpore s týmto.“Mam za to, ze pravo jednotlivca nemam mat prednost nad pravom vacsiny a nema byt nad verejnym zaujmom.“Miloš ja Ti teda nevím!

  18. miloš ty voláš po demokracii?Ty ani zdaleka nevieš čo tá demokracia vlastne je.Vysvetlit ti to je nemožné,pretože máš svoj pohlad na svet a už to nikdy nepochopíš.Máš už svoje roky,takže ta aj trošku chápem.

  19. Miloš.ešte Ti pripomeniem že žiadne očkovanie nevykynoží vírusové ochorenia! preto ešte nikto nevykynožil obyčajnú chrípku.

  20. Miloš. vzdelanie mám presne také ako Ty. Jozef prestaňme očkovať proti osýpkam a kiahňam a uvidíš ako sme ich vykynožili.“
    vykynožiť, -í, -ia dok. (čo, expr. i koho) úplne zničiť;“

  21. Jozef .Nesledujem to . ked to je pravda tak ✔ (dokonca som sa čudoval že to je vírusové ochorenie) Mal som skôr na mysli klasickú chrípku. Nachytal si ma 🤷‍♂️👍

  22. Bohus, aj osypky tam patria. A len tak medzirecou, vsimol si si absenciu chripky vlani a tento rok? Podla otvorenej mysle je to vdaka morgelonom v ruskach. Alebo čipom v testoch?

  23. Trocha vyssie Majko napisal
    ,,generáciu, ktorá to nevie spracovať – nechápe písaný text, nerozumie ani percentám, ľudí ktorým nejaký fact checking alebo kritické myslenie absolútne nič nehovorí…,,
    Staci takto?

  24. Jozef .Prosím Ťa píš s diakritikou. rozmýšľal som čo to je v tých „ruskach.“(fakt)🤣 až potom mi zaplo že v rúškach. Inak 2020-21 zmizlo veľa diagnóz.

  25. Vela diagnoz zmizlo preto, ze medicina po telefone moc nefunguje. Teda okrem predpisovania endiexu. Ale s tou chripkou je to dokazatelne, ze jej zabranili rúška. A aj preto je moj nazor na ockovanie a odstup aj u preockovanych jasny. Ked pre nic ine, tak aspon pre nie preplnene nemocnice a dostupny lekarsky personal.

  26. pre jozef
    Diagnózy nezmizli. Ani choroby. Práve naopak. Ľudia aj naďalej umierajú na rakovinu, srdcovocievne ochorenia, cukrovku a i., lenže pre médiá to nie je zaujímavé. Najlepšie sa predávajú katastrofy a špina. Čím väčšia, tým lepšia. A strašenie covidom a jeho nekonečnými vlnami a mutáciami je obzvlášť dobrý artikel. viď dole

    https://www.cas.sk/clanok/2579527/predpoved-ktora-az-strasie-imunolog-vyriekol-strasidelny-ortiel-o-covide-hroza-co-pride-na-buduci-rok/

  27. človek 25. augusta 2021, 0:25 – jasne ze ine choroby nevymizli. Akurat boli potlacene do uzadia, co je pre pacientov nepochybne problem.

    Problem ale je, ze vedci musia zapasit este s nevzdelancami schopnymi akceptovat cokolvek, co sa hodi ich predstave o svete. Ten ale nie je taky, aky ho chceme mat, ale aky nam ho pripravi priroda a sem tam nadeli aj nejaky ten „sikulka“, co sa zahra na Pana Boha, nech to je uz z akehokolvek motivu.

    Jedina cesta je ZIAL ockovanie. Ja som len zvedavy, kedy tento holy fakt akceptuju aj ti, co nezmysly vo velkom siria.

  28. Antivaxeri,dezoláti…. takéto pomenovanie som pred pár mesiacmi nikdy nepočul. Teda Miloš ako strašne si sa zmenil,to už ani neviem spracovať v hlave. Patríš k tej liberálnej stoke plnej zloby a nenávisti voči tým ktorí nemajú tvoje svetonázorové videnie.
    Ešte že nič netrvá večne a aj tento liberálny hnoj tu nebude naveky. Aké nové nadávky vymyslíte na nás normálnych v najbližšom čase ?
    Ja som pre vás liberálov už vymyslel : Opichané ovce. Aký požičaj – taký vráť !

  29. uz tu bol jeden bulo, co spieval – s panombohom idem od vas.
    A ze clen stada ide niekoho nazyvat ovcami. Ty co niesiouca?

  30. Daniel 25. augusta 2021, 4:08 – pred necelymi dvomi rokmi bolo vsetko inak. Vsetci sme ini. A bude horsie.

    Dano, problem je neochota na civilizovanu diskusiu o vaznych problemoch. Nastupuje tak to, co vidime denne.

    Ja sa netajim doverou vo vedecky pokrok, racionalne vyskumy a aplikaciu tohto poznania do praxe.

  31. Miloš ale z môjho pohľadu by mohol byť nadpis aj takýto :
    Pomýlený Miloš Majko a jeho stúpenci tu silou – mocou propagujú covidovo – vakcinačný teror.
    Tu nikto nechce diskusiu,ale iba kydať špinu na druhého a ty k tomu prispievaš nenávistnými článkami proti opichancom ! Už vidím keď sa zobudia ostatné opichané ovce ako tu začnú na mňa kydať.
    Kde to až skončí ?

  32. Daniel 25. augusta 2021, 10:33 – ale ja respektujem Tvoj nazor a rozhodnutie zomriet cestne v boji s Covidom bez zasvinenia telesnej schranky vakcinou, nie?

    Ved vies, ze my nie sme v spore, aj ked ja Tvojho vodcu nemusim. Ale je to prave o diskusii na dolezite celospolocenske temy. Tak diskutujeme…

  33. Ja nijakého vodcu nemám ! Rád zomriem za 30 – 40 rokov s pocitom že som si nedal napichať do seba experimentálne sračky !
    Som rád že aspom ty si ochotný diskutovať,nie ako ostatné opichané ovce. Čo sa týka tohto článku,tak ja sa ani nečudujem že ktosi šíri nezmysly a hoaxy. Mal sa od koho učiť vo vláde… všetci klamú a každý má len tú svoju pravdu. Asi tak nejak.

  34. Aj Majko a hlavne Jozef,ste prevelice premudry,a robíte si alebo posmech,alebo propagandu.Pritom to je jednoduché,ani Vy,ani polovica sveta nevie,aké dlhodobé následky môže vakcína obsahovať,nevedia to presne ani vedci,na ktorých sa Vy odvolavate,a slovenski už vôbec nie.Pritom sa tu ukazuje Vaša neskutočná arogantnost.Pritom Vám ozaj nahrávajú pár extrémistov na túto tému do karát,ktorí sú zo svojimi konšpiráciami vedľa.A na týchto pár blbeckoch vytvárate svoju arogantnu argumentáciu.VELA ľudí sa nechce dať očkovať,a Tí ľudia nemajú žiadneho „voccu“ ,ako Vy neustále trepete.Je ich skoro viacej,ako zaockovanych.Takze,každý je zodpovedný za svoje zdravie a za svoje telo.Aby nedošlo k omylu,ja som zaockovany,ale už sa to ozaj nedá obísť,ako besno útočíte na ľudí,ktorí majú inakší názor ako Vy.

  35. Ked polovica sveta nevie, tak druha polovica vie, ci? A jediny besny si tu ty. Ukaz, skopiruj jediny besny utok. Ale nie tvoj utok na sk vedcov , ze vobec nevedia .

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img