ISSN 1337-8481

pondelok, 29. apríla, 2024

B. Gröhling diskutuje online s riaditeľmi škôl v jednotlivých okresoch

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

MŠVVŠ SR |MM|   Minister školstva Branislav Gröhling sa v rámci kampane „Za otvorené školy“ zúčastnil online porád riaditeľov základných škôl Kysuckého Nového Mesta a stredných škôl Žilinského samosprávneho kraja. Nasledovať budú porady riaditeľov škôl z Banskobystrického samosprávneho kraja, Trnavského samosprávneho kraja, mestskej časti Košice – Západ či mesta Poltár. Riaditeľom škôl minister priblížil opatrenia týkajúce sa nového školského roka, zodpovedal na ich otázky a zároveň zdôraznil potrebu očkovania pri začiatku nového školského roka.

„Pred týždňom sme na ministerstve zriadili call centrum, kde sme oslovovali riaditeľov škôl, zriaďovateľov či primátorov a zdôrazňovali im potrebu očkovania v príprave na nový školský rok. Od viacerých z nich prišla ponuka zúčastniť sa na poradách riaditeľov škôl, ktorú som veľmi rád prijal,“ ozrejmil Branislav Gröhling, minister školstva, vedy, výskumu a športu SR.

Minister školstva s riaditeľmi aj zriaďovateľmi diskutuje o začiatku školského roka a o možnostiach, ako prispieť k bezpečnejším školám. Šéf rezortu zároveň ocenil, že mnohé samosprávy iniciatívne zorganizovali očkovacie dni alebo zriadili očkovacie jednotky a snažia sa tak ochrániť svojich obyvateľov.

„Prognózy hovoria, že na jeseň sa koronavírusu nevyhneme. Na výber máme buď prekonať ho prirodzenou cestou a riskovať komplikácie či hospitalizáciu alebo sa zaočkovať a zminimalizovať ťažký priebeh ochorenia. Chceme, aby boli školy najbezpečnejšie a preto zdôrazňujeme potrebu očkovania u zamestnancov škôl. Prioritne ochránia seba, svoje okolie a zároveň znížia riziko šírenia ochorenia na školách,“ upozornil šéf rezortu školstva Branislav Gröhling.

Aktuálne sú okresy s najvyššou zaočkovanosťou v školstve sú Dunajská Streda (77 %), Šaľa (73 %), Bratislava (72 %), Komárno a Trnava (70 %). Zaočkovanosť mládeže vo veku od 12 do 17 rokov za posledné týždne stúpla o jedno percento na 21 %, pričom najvyššia je v okresoch Bratislava (47 %), Senec (42 %), Pezinok (37 %), Dunajská Streda (30 %) a Malacky (29 %).

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Čo môže riadiť v školstve obuvník, kaderník a inak orientovaný človek, kde je príslušné vzdelanie? Plagiát? To nám tu riadia samé kapacity, a to vo všetkých rezortoch, to sme dopadli,

  2. … a kto ten rezort riadil doteraz (s prižmúrením oka okrem Lubyovej)? No menuj ich, nech si ich pripomenieme, nech je sranda.

  3. ja si myslim,ze on je prostitutka,prefajcil sa az za ministra,ze je plagiator koho to v dnesnom svete zaujima,hlavne,ze ma vzdy nachystanu a vykremovanu prdelku.

  4. Tony, super prispevok, 1***** to by dal za toto suvetie pan minister školstva a sulikova nevesta, presny opis pána ministra, a ešte hlava pomazana, pravda p.Majko, vzdelanec ako z obrázku, plagiát.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img