ISSN 1337-8481

pondelok, 29. apríla, 2024

Seredskí žiaci na olympijskom festivale

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

V uplynulých dňoch sa v Šamoríne konal najdlhší a najväčší športový festival na Slovensku. Do areálu x-bionic sphere sa od 23.7 do 8.8. 2021 preniesla atmosféra olympijských hier, ktorá je súčasťou celosvetového konceptu Olympijských festivalov na základe licencie udelenej Medzinárodným olympijským výborom. Išlo o 17 dní plných športu, zábavy, bohatého kultúrneho programu, autogramiád slovenských olympionikov z Tokia s možnosťou využitia zdarma 13 športovísk vrátane malej umelej ľadovej plochy či beachvolejbalu. Celkovo si návštevníci Olympijského festivalu mohli vyskúšať až 29 rôznych športov. Každé dieťa, ktoré prišlo na Olympijský festival do Šamorína, dostalo pri vstupe špeciálnu hraciu kartu so šiestimi prázdnymi políčkami. Úlohou detí bolo vyskúšať si aspoň šesť športov a získať všetky pečiatky. Deti za vyplnené pečiatky získali diplom a v ten deň mohli využiť zľavu vo vodnom svete x-bionic aquatic sphere.

Podujatia sa zúčastnili aj žiaci ZŠ Juraja Fándlyho zo Serede. Podľa učiteľky Andrey Gombárikovej si žiaci vyskúšali napríklad atletiku, box, futbox, gymnastiku, lezeckú stenu, stolný tenis či streľbu zo vzduchovky. „Súťažili sme aj na atletickej dráhe, kde sa konala Detská štafetová liga ( 4x60m). Náš tím bežal kombinovanú štafetu a to dve dievčatá- Lea Fogelová, Nela Polláková a dvaja chlapci- Damián Forgáč, Šimon Beňo. Žiaci sa umiestnili na 4. mieste. Síce nás to aj mrzelo, že nám o kúsok ušlo medailové umiestnenie, ale chcela by som ich len a len pochváliť za ich bojovnosť a snahu, „ doplnila Gombáriková.

Festival začal v deň začiatku OH v TOKIU a prebiehal počas celého trvania olympiády. Jedinečné podujatie bolo určené širokej verejnosti a stretlo sa s obrovským ohlasom, čo nečakali ani organizátori. Do Šamorína prichádzali návštevníci z celého Slovenska. Kapacita areálu bola počas troch týždňov naplnená do posledného miesta. Kým deti športovali a zabávali sa, rodičia relaxovali v oddychovej zóne. Súčasťou boli aj priame prenosy z olympiády na gigantickej obrazovke. Jednoducho na svoje si prišiel každý. Aj seredskí žiaci si účasť na festivale pochvaľovali. „Myslím si, že táto súťaž spojená s olympijským festivalom bola super a deti si z nej odniesli krásne športové zážitky,“ povedala učiteľka Gombáriková

Podľa prezidenta SOŠ Antona Siekelu je možno práve toto cesta, ako motivovať deti k tomu, aby sa vrátili k športu: „A ak aj nie, budú mať možnosť zažiť to, čo my v športe zažívame pravidelne – emócie, radosť, smiech či súťaženie,” vyznal sa prezident a zároveň dodal: „Nie každý môže byť olympijský víťaz, ale každý sa môže športom baviť.”

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img