ISSN 1337-8481

pondelok, 29. apríla, 2024

„som hlboko presvedčený, že voliči opozície majú právo na konanie referenda“ – Igor Matovič

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img
Hlboko nesúhlasím so zlomyselným konaním pani prezidentky Čaputovej. Ak by podpisy za konanie referenda vyzbierala jej progresívna skupinka, ani by ju len nenapadlo dávať možnosť Ústavnému súdu referendum zablokovať. Tvrdila by, že predsa ľudia majú právo vyjadriť svoj názor a ona má právo vyhlásiť referendum aj bez posúdenia Ústavným súdom.
… ale nestalo sa. Podpisy zbierali ľudia, ktorými jej majestát v skutočnosti pohŕda, tak ich o právo vyjadriť sa, okradla. Podlé a zákerné. Pľuvanec do očí 600 tisíc ľuďom.
ps. Nie, nie som za predčasné voľby, ALE som hlboko presvedčený, že voliči opozície majú právo na konanie referenda o tejto otázke, bez ohľadu na to, či sa nám to páči alebo nie.
Zdroj:FB

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Mam zato, ze je potrebne ctit si zakony a rozhodnutia sudov.

    V justicii je ale potrebne dosiahnut jej odpolitizovanie a zastavit zneuzivanie justicie kupovanim rozsudkov v prospech niekoho alebo v nieci neprospech len preto, lebo to niekomu mocnemu (tomu kto korumpuje) vyhovuje.

    K referendu:
    Na jednej strane vola ludi by mala byt zavazna. No pozor! V pripade skratenia volebneho obdobia moze byt problem – co ak sa najde dostatok ludi, ktori budu inokedy v referende pozadovat predlzenie volebneho obdobia napr. na 20 rokov? Nehrozil by navrat k totalite? Alebo by sme potom povedali, ze tak to uz nie? Ak ano, ako by sme to odovodnili? Menej ano, viacej nie? Z akeho dovodu?
    Otazok je teda viac nez dost…

    Ide o velmi citlive otazky, s ktorymi sa musime a da sa vysporiadat iba vopred. A to podla zakona.

  2. Pán Majko,čo to tu splietate.Kazdy,čo len trošku rozmýšľajúci človek Vám vysvetlí,že také niečo nie je možné.Ale obávam sa,že táto vláda ,ktorá má ústavnú vatsinu to navrhne.

  3. Podľa mňa správny postup prezidentky a následne rozhodnutie Ústavného súdu. Volebné obdobie je jasné zakotvené. Ako by to vyzeralo, keby sa vždy po voľbách pozbieral potrebný počet podpisov a prezident/ka by vyhlásil/a referendum? Veď aj v malej krajine akou je SVK by sa vždy, bez ohľadu na to ktorá vláda by bola práve pri moci, vždy vyzbieral potrebný počet podpisov na vyhlásenie referenda. Ale takto to proste nemôže fungovať, do psej matere.

  4. Zuzana Čaputová koaličným a opozičným stranám odporúča, aby zmenili ústavu, keďže sa zhodujú, že referendum o predčasných voľbách sa môže konať. Pokiaľ by potom o takéto referendum požiadal parlament, obratom by ho vyhlásila.

    Čaputová svoje rozhodnutie podať návrh na Ústavný súd vysvetľuje aj tým, že nechcela, aby ústavnosť referenda riešil až po jeho konaní.

  5. Veľké klamstvo !
    Nie VOLICI OPOZICIE ale aj ľudia ktorý volili OLANO by boli za referendum.
    Veľa mladých ľudí dnes ľutuje že to hodili Igorovi ktorý ich doslova oklamal vo všetkom. Titul získal podvodom a bez hanby ho naďalej používa a to vo napáchal za rok ako premiér je na celú knihu o duševných poruchách. Bohužiaľ museli zomrieť tisíce ľudí aby sa presunul na inú stoličku.
    Smutné konštatovanie …

  6. Výsledok bol jasný už v dobe, keď naša mediálna hviezda z paláca podala návrh na ústavný súd. Táto vláda sa trasie ako osika, lebo je jasné, že drvivá väčšina politicky skončila. I keď možno sa zase nájde dostatok magorov, ktorí sa nechajú oblbnúť matelkovými videami z Francie a trapnými rečami o pozitívnej zmene. Každopádne, asi budeme musieť ešte 2,5 roka trpieť a prežívať debilné rozhodnutia a diletantsvo vlády trnavského magora.

  7. Vlado trpeli sme 12 rokov doteraz a našťastie sme prežili nejakým zázrakom. A názor ty si lieč tvoju duševnú poruchu, chápem ale, že počas pandémie si liečbu zanedbal.

  8. Anonym19, 22, napíš nám všetkým ,ako si ty trpel 12.rokov,to som zvedavý,Ale nechaj si tie blbé rečí o mafii a ostatné veci,ktoré nikto okrem kajucnikov,nemôže dokázať.

  9. neprial by som ti to, ale bol by som príliš viditeľný, ešte stále mám strach, lebo tá fico-pele mafia je stále v polícii a na súdoch prítomná. A o samosprávach a štátnych úradoch ani nehovorím. Očista ešte nejaký ten čas potrvá. A až potom sa otvoria oči aj takým ako si ty, Vlado a vám podobní. Ešte si chvíľu žite vo svojom nevedomom svete.

  10. myslim,ze tych cca 600000 ludi by malo prestat platit dane,kedze ich hlas je nepodstatny pre tu herecku zo smetiska aj pre darmozracov z ustavneho sudu

  11. Ja som za predcasne volby , chyba mi tepli Pele , Troskova , Fico , Kalinakove Sro , Pocatek kokainovi no a ostatny …. podme volit prosim nech tu je neaka komedia

  12. Ty si presná ukážka vzorky voliča tejto vlády. Pologramotný občan ktorý nevie ani základnú gramatiku.
    Aký ex premiér taký volič…

  13. Pre IP.
    Ja som za zmenu volebného systému , zrušiť zastupiteľskú demokraciu a nahradiť priamou demokraciou. Na spôsob Švajčiarska určite sa nájdu odborníci na prípravu ústavného zákona .

  14. Ja som už zažil všeličo,moje spomienky idú až ku koncom50 tých rokov,a nikdy som nebol v žiadnej strane a ani som celý život nikdy nevolil.Ale toľko klamstvá iintrig papalastva podvodov a neseba reflexie som ozaj ešte nezažil.Aj v tých najhorších komunistickych časoch,nebola tlač a politici taký bezkozny ako teraz.

  15. Prezradím vám, čo sa bude diať a dobre si to zapamätajte, pretože sa po pol roku k tomu vrátime.
    Právnici si naštudujú právny výklad rozhodnutia ÚS a na základe toho sformulujú novú otázku, ktorú už ÚS nebude môcť spochybniť. Následne sa rozbehne nová petícia, ktorá už nebude dusená nezákonným nudzovým stavom, takže sa vyzbiera 3-4x toľko podpisov. Čím dlhšie trvá tento korporátny fašizmus v praxi, tým viac nahnevaných ľudí to podpíše, čo je vlastne plus pre referendum. Následne už bude musieť mrochta z kozieho paláca vyhlásiť referendum a súčasná koalícia ho práve teraz vlastne podporila svojimi vyhláseniami. Referendum bude úspešné, šašovláda padne a poskoci korporátnych fašistov pôjdu sedieť. Fiňóna už nikdy nezíska úrad a voliči si v najbližších voľbách dajú veľký pozor, koho budú voliť.
    Zatiaľ to vysvetlili len Igiotovi, preto si sype popol na hlavu a jeho tupovoliči sa zatiaľ vytešujú .

  16. Ach jaj Lapaj, ty si dobre naivný chudák. Lež sa toto všetko uskutoční v tvojej hlave, tak tvoj fiko s teplým poskokom budú sedieť v base a bonzovať jeden na druhého ako profesionálni kajúcnici, aby mali menšie tresty. A ten spuchnutý svatý Tomáš s nimi. A Bláha to sám neutiahne.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img