ISSN 1337-8481

sobota, 4. mája, 2024

Na výmenu hnilých dopravných značiek v obci stačilo video

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Váhovce / Jedna cesta cez obec Váhovce a môj 13 ročný syn využil roky na dopravnom ihrisku osvojované myslenie v oblasti prevencie a bezpečnosti cestnej premávky. Sám vymyslel, nafilmoval, zostrihal a uverejnil video poukazujúce na hnilé a pre bezpečnosť cestnej premávky už minimálne dvadsať rokov nevyhovujúce dopravné značenie v obci.

Video si môžete pozrieť znovu tu:

Stačilo niekoľko týždňov, presnejšie ani nie do mesiaca na mieste hrdzavých a časom zašlých dopravných značiek sa ocitli nové, reflexné. Teda dopravné značenie, ktoré dnes už aj v tých najposlednejších dedinkách v Rumunsku, Moldavsku či na Ukrajine je štandardom.

Vo Váhovciach vedenie obce na čele so starostom Kubicom pravdepodobne nechodí po miestnych komunikáciách, alebo – a to je tá horšia možnosť, stav v obci zodpovedajúci 70-tym rokom minulého storočia považuje za normálny.

Do Váhoviec sme sa s kamerou prišli pozrieť znovu. V tomto videu je zaznamenaný pohľad rovnakého objektívu kamery na rovnaké miesta po mesiaci:

Starosta obce na základe nami publikovaného videa teda pôvodný stav vyhodnotil rovnako negatívne a konal. Síce k výmene značiek nepristúpil všade. Niekde dokonca zabudol aj staré poohýbané hnilé značenie, ale občania aj tak môžu za zmenu poďakovať – no nie platenému vedeniu obce, ale dieťaťu, ktoré od útleho detstva cestuje po svete a vidí ako to robia iní. A vyrastá  spolu s účinnou prevenciou na pravidelne pre deti pripravovanom mobilnom detskom dopravnom ihrisku. A že sa prevencia neoplatí…

Súčasný stav je teda taký, všelijaký. Niektoré úplne nečitateľné a zhrdzavené dopravné značky sú vymenené za nové:

Možno je potrebné prácu realizovanú za peniaze občanov dotiahnuť do konca – pán starosta Kubica, tá stará značka tam zostala z akého dôvodu?

No ďalšie si výmenu pýtajú. Možno po dnešnom videu…

Ďalšie si pýtajú viditeľnosť z pohľadu vodičov, pán starosta. Vtáčiky poletujúce smerom k priehrade sa podľa dopravného značenia neorientujú…

Za mimoriadne dôležitú považujeme z pohľadu vodiča túto dopravnú značku  STOP daj prednosť v jazde ! Práve na tomto kritickom mieste až do nášho upozornenia žiadna dopravná značka nebola !!

Poznámka redakcie:

Stav (prvý videozáznam) dokumentovaný v obci je zo dňa  29.05. 2021

Stav (druhý videozáznam) dokumentovaný v obci je zo dňa 01.07. 2021

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. tá stopka na stĺpe je celkom ok si myslím 🙂 Posledná „nová“ stopka by možno zvládla aj daj prednosť, no ďakujeme teda. Aká hudba je použitá vo videu vlastne, nenašiel som, vlastná bubnovačka? 😀

  2. Ta stopka pri potravinach je najzbytocnejsia stopka v celej slnecnej sustave. Pred obchodom sa da odbocit doprava popri rodinnych domoch za obchod…

    Predposledna foto znacka hlavnej cesty detto.

    Rad by som sa opytal p.Majko, na z vasho pohladu “mimoriadne dolezitu zn. Stop na kritickom mieste..” cim je dolezita a cim je to miesto kriticke? Ako mi pomoze ta stopka? Ci tade pomaly prejdem, alebo zastavim a budem cumiet aj pol hodiny na stopku, na roh domu a mur, stale za roh do zakruty neuvidim.

    Kolko nehod bolo za posledne roky vo Vahovciach? A pri kolkych by sa pricina nehody dala objektivne pripisat fyzickemu stavu dopravneho znacenia?

    Naozaj ste boli vo vsetkych “najposlednejsich dedinkach v Moldavsku, v Rumunsku, na Ukrajine”?

  3. Snažím sa nevšímať si prázdne hejty, ale nedá mi nereagovať na komentár dopravného inžiniera Jožka Fon Váhovce.
    Pane, váš príspevok sa kritikou len tak hemží. Tak podme po poriadku..
    Vadí vám, že niektoré z vymenených značiek, ako stopka pri potravinách, nie sú dôležité. To je možné. Ale nie podstatné. Syn pána Majka tam tú stopku neumiestnil. On len upozornil na jej zlý stav. Pokiaľ by ste dostali pokutu, lebo by ste tú stopku prehliadli z dôvodu jej zlého stavu, asi by sa vám to nepáčilo, že?
    Ďalši váš hejt je o tom, že si syn pána Majka neurobil štatistiku počtu dopr. nehôd vo Váhovciach a nezanalizoval, koľko z tých dopr. nehôd zapríčinila opotrebovaná stará značka. Predpokladám, že vy takouto štatistikou disponujete, keď jej vlastníctvo požadujete aj od 13 ročného chlapca. A predpokladám, že ju zverejníte, aby ste nám dokázali, že to z vašej strany nebol len prázdny hejt.
    A nakoniec.. Poďla vás, keďže najposlednejšia dedina v Rumunsku má horšie značenie, ako ho máme my, potom je to všetko v poriadku a nemusíme sa unúvať zlepšovať stav našich značiek, ciest, ekonomiky , ľudskych vzťahov, životnej úrovne, ničoho, lebo v Rumunsku v jednej najposlednejšej dedine je to ešte horšie ako u nás, takže všetko je ako má byť.
    Pozdravujem do Váhoviec a prajem pekný deň.

  4. ..a teraz by som rád dodal niečo aj pre ľudí, ktorí sú menej zatrpknutí. Buďme radi za každého človeka, ktorý sa stará o všeobecné blaho. O to viac , pokiaľ je to dieťa! a supluje prácu nás dospelých! Pokiaľ pojde príkladom, pridajú sa k nemu ďaľší vo všetkých oblastiach verejného života. A raz ich možno bude toľko, že si naše pravnúčence povedia, že na Slovensku predsa len nieje ten život taký zlý.
    Len tak ďalej mladý muž!

  5. otazka pre odbornikov: Je platna dopravna znacka, ktora nesplna prislusne normy? Napr.: necitatelna, zle umiestnena, hrdzava, vyvalena, poskodena, prekryta stromom alebo inym predmetom? Ide o to, ze ci na zaklade takto nevyhovujucich znaciek moze dopravny inspektorat udelovat pokuty.

  6. Nové značky sú síce chvályhodné, ale v obci je viac križovatiek, kde na hlavnej ceste je značka označujúca hlavnú cestu a na vedĺajšej ceste značky chýbajú. Takže môže sa ľahko stať, če cudzinec, ktorý nepozná miestne ulice , vychádzajúci s autom z vedľajšej cesty sa bude riadiť pravidlom pravej ruky a pekne nabúra do vozidla na hlavnej. A pripomenul by som ešte nezmyselné zníženie rýchlosti na 30 km na niektorých miestach.

  7. Ale ale máme nový námet na seriál ? Tento krát to budú dopravné značky? Koľko dielov to bude mať?

  8. pre hejtera nado mnou.. 6. júla 2021, 7:43 – takze vyjadrim sa aj ja poporiadku Janko Van Mudrlant.

    Ta stopka je tam zbytocna z jednoducheho dovodu, jeden je, ze cesta aj zlava aj sprava je prehladna, druhy dovod ze sa da obist.

    Kde som napisal ze ju tam umiestnil syn pana Majka? Nevychadza to ani z kontextu mojho komentara… Kde konkretne som vobec spomenul syna pana Majka? Kde som pozadoval statistiku od 13 rocneho chlapca? Otazky som smeroval konkretne p. Majkovi, nie jeho synovi. Ten je v texte spomenuty, ale autorom clanku je Majko. To by si Janko Van Mudrlant vedel, ak by si bol schopny citania s porozumenim.

    Kde konkretne som napisal ze najposlednejsia Rumunska dedina ma horsie znacenie, ako ho mame my, ze je to v poriadku?

    Napisal som “Naozaj ste boli vo vsetkych “najposlednejsich dedinkach v Moldavsku, v Rumunsku, na Ukrajine”?” pretoze ad1 v clanku je, ze take znacky su tam standartom, ad2 sice tu boli publikovane clanky o cestach p. Majka, ale vazne pochybujem ze navstivil vsetky najposlednejsie dediny uvedenych krajin.

    A teraz sa opytam teba Janko Van Mudrlant, podla teba tam tie znacky osadzal starosta?

  9. Vedel som, že sa nemám púšťať do komentovania vášho príspevku. Už to veľmi ľutujem. Vy si zostaňte vo svojom Hejt-svete a ja sa zas poberiem do svojho kľudneho sveta bez debilov. Zbohom

  10. Pre Jožka fon Vahovce 6. júla 2021, 22:08 -Diskusia tu je nato, aby sa diskutovalo, nikoho som neurážal na rozdiel od teba. Reagoval si na moj komentar, odpovedal som. Co lutujes, ze nevies argumentovat a zmohol si sa len na ubohe injektivy? Rozpravas tu o hejte, ale s komentarov je jasne, ze sam zijes v hejt svete.

  11. starosta už aj deti si s teba robia srandu.chlapec má parvdu.si neschopný len máš plnú papuľu rečí a vozíš sa s rodinou a seniormi aby si mal voličov.ľudia v dedine ťa prekukli máš zlých kamarátov aj tak ťa obetujú nie si od nich

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img