ISSN 1337-8481

štvrtok, 2. mája, 2024

Sereď vynovila tri autobusové zastávky, na ďalšiu práve vypisuje súťaž

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Ing. Zuzana Slahučková, referent komunikácie MÚ a projektov mesta /23 JÚN 2021/
Obnoviť jednu autobusovú zastávku ročne. Taká je stratégia mesta Sereď pri údržbe čakární na autobusy. Aj keď prepravu cestujúcich hromadnou dopravou v Seredi zabezpečuje SAD Dunajská Streda, a.s., za stavby autobusových zastávok zodpovedá mesto. V Seredi nájdete spolu 16 zastávok.

Pred pár dňami boli osadené nové zastávky menšieho typu na Strednočepenskej a Dolnočepenskej ulici, ktoré mestu sponzorsky vybudovala SAD Dunajská Streda, a.s. Čoskoro sa novej veľkej zastávky dočkajú aj na Cukrovarskej ulici. Spoločnosť, ktorá realizovala zámkovú dlažbu na vynovenom chodníku, mesto zazmluvnilo aj na demoláciu starej zastávky, odvoz stavebnej sute, prípravu priestoru na osadenie novej zastávky a tiež na dodanie samotnej zastávky.

Prečo zbúrali starú zastávku?
Niektorí Seredčania sa spýtali, prečo na Cukrovarskej ulici nemohla byť zachovaná pôvodná betónová zastávka. „Nakoľko sme dostávali sťažnosti obyvateľov, najmä z priľahlých bytových domov, že nepriehľadná zastávka poskytovala priestor pre vykonávanie potrieb v jej vnútri, aj zo zadnej strany rôznymi osobami, riešili sme radšej iný typ zastávky. Bude priehľadná a zároveň bude podobná ostatným modernejším zastávkam, ktoré v Seredi postupne umiestňujeme. Strešná krytina bude s UV filtrom a steny budú z bezpečnostného skla,“ vysvetlil Marián Šišo, vedúci Oddelenia rozvoja mesta Sereď. Následne Oddelenie životného prostredia mesta zabezpečí na tejto adrese vhodnejšie umiestnenie súčasných nádob na separovaný zber odpadov a neskôr aj výsadbu zelene pri zastávke.

Nové zastávky plánujú aj na Priemyselnej, M. R. Štefánika a 8. mája
Budúci rok má Oddelenie rozvoja mesta v pláne vybudovať ďalšiu zastávku na Priemyselnej ulici. „V súčasnosti zamestnanci z priemyselného parku čakajú na svoj spoj na mieste, ktoré je označené len dopravnou značkou „zastávka autobusu“. Radi by sme prispeli k vyššiemu komfortu týchto ľudí, aby sa v prípade zlého počasia mohli skryť. Predbežné plány na ďalšie roky ohľadne nových autobusových zastávok sa týkajú ulíc M. R. Štefánika a 8. mája,“ uzavrel Šišo. Súťaž na zhotoviteľa novej zastávky bude zverejnená na stránke mesta čoskoro.

 

Pôvodnú betónovú autobusovú zastávku na Cukrovarskej dalo mesto odstrániť, čoskoro tu vznikne nová moderná zastávka
Pôvodnú betónovú autobusovú zastávku na Cukrovarskej dalo mesto odstrániť, čoskoro tu vznikne nová moderná zastávka

 

Stav autobusovej zastávky na Strednočepenskej pred rekonštrukciou

 

Zastávka na Strednočepenskej po rekonštrukcií
Zastávka na Strednočepenskej po rekonštrukcií

 

Zastávka na Dolnočepenskej po rekonštrukcií
Zastávka na Dolnočepenskej po rekonštrukcií

zdroj: seredskenovinky.sk

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Zas raz každa zastavká iná. Tieto nové od sadky sú iné ako pred rybármi, Pečivárnami (jedna aj druhá), na autobusovej stanici, stavím sa, ze aj tá na Cukrovarskej bude iná.

    Ale tak co sa cudovat ked je to tak s kosmi, lavickami, stojanmi na bicykle… kazdy rok sa kupi a namontuje ine. Ale tak mesto vyzera akych ma radnych….

  2. Tie pôvodné na Cukrovarskej ul. boli pevné, ktoré chránili ako pred dažďom, snehom… Tieto sú ako z kvetu makového.

  3. Boli tu dve poriadne autobusové zástavky, bezpečné a stabilné, ale niekomu to asi zase v hlave preskočilo, že ich nechá zbúrať a nahradí ich labilnými, že ak sa do nich oprie vietor, niekoho tam prizabije. A ešte aj jeden úkaz: najprv zbúrame a potom vypíšeme súťaž, takže ešte staviteľ nevie, aké tam dá. Blahoželáme k takejto práci.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img