ISSN 1337-8481

piatok, 17. mája, 2024

Na Slovensku bol laboratórne potvrdený Delta variant koronavírusu

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

MZ SR  |MM|  Jedná sa o človeka, ktorý pricestoval z Ruska, nebol však na futbalových zápasoch na Majstrovstvách Európy.

Hlavný hygienik Ján Mikas: „Osoba bola bez úzkych kontaktov a nie je hospitalizovaná. Aktuálne sa nachádza v domácej karanténe a zodpovedne dodržiava všetky nariadené protiepidemické opatrenia,“

Delta variant je doposiaľ najinfekčnejší a najnebezpečnejší z doterajších mutácií koronavírusu. Vakcíny proti nemu však stále fungujú veľmi účinne.

Oficiálne odhady britskej vlády hovoria, že:
1. dávka vakcíny chráni na 26-40% pred symptomatickým priebehom Covidu pri delta variante.
2. dávky vakcíny chránia na 76-84% pred symptomatickým priebehom Covidu pri delta variante.
1. dávka vakcíny chráni na 57-85% pred hospitalizáciou pri delta variante.
2. dávky vakcíny chránia na 85-98% pred hospitalizáciou pri delta variante.

Prezentácia britskej vlády: https://bit.ly/3iSye8z

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. ešte že tu máme tie zázračné vakcíny, ktoré vyrobili, keď ani nevedeli aký ten vírus príde, či už indický, britský, alebo dokonca teraz delta, je to zázračná vakcína proti každému covidu D:, len neviem ako je možné že keď sú už taký šikovný odborníci , prečo doteraz nedokázali takúto zázračnú vakcínu vyrobiť aj proti rakovine

  2. Anonym 16.04,no vidím,že sa tomu rozumieš,a že aj Tvoja logika je úžasná.Paneboze,kde sa berie toľko tupcov na Slovensku.

  3. Ten prvý Anonym má pravdu !
    Ešte koľko príde tých mutácií ? A na každú mutáciu treba ďalšiu vakcínu ? A peniažky sa točia a točia !
    A vakcíny prd zaberajú ! Už som počul že jedna pani bola 2x zaočkovaná a aj tak chytila covida !
    Načo potom sú tie zázračné vakcíny ? Celý ten humbuk aj samotný vírus je len umelo vytvorené bláznovstvo,nič viac. Vyrobili vírus a potom akože proti nemu vymysleli vakcíny. A to len preto aby teraz vakcíny mohli predávať ! Vírus nevznikol len tak sám od seba,niekto ho vyrobil lebo ani človek sa nevyvinul z opice ako tvrdil Ch.Darwin. Niekto sa tu hrá na Boha…. a zle to skončí.

  4. Ľudstvo sa zahubí vlastnou hlúposťou… Tu v komentároch je pekne vidieť, ako majú ľudia panický strach z vírusu a aby ten strach potlačili, vymýšľajú si vo svojej hlave fantastické scenáre o sprisahaniach. Keby sme tu nemali vakcínu, tak by plakali, že vakcína je už dávno vyvinutá, ale farmafirmy ju pred nami taja. Keď ju majú zadarmo k dispozícii, tak sa očkovať nepôjdu, lebo ich vraj o pár rokov zahubí… Neviem či sa smiať alebo plakať.

  5. Daniel,v čom má pravdu?, že spomina nejakú vakcínu proti rakovine? Vy blbci obidvaja,ani poriadne nevieš,čo je vakcína ale mudrujes tu pokazde,ako najväčší vedec.Ked niekto pochybuje o bezpečnosti vakcín,tak to je v poriadku,ale tie Tvoje argumenty sú také primitívne,že už sa hanbím to čítať,ako môžu byť ľudia takí hlúpi.

  6. Ty nado mnou: Ja sa pozerám na svet normálnymi očami a nie cez ružové okuliare ako ty !
    má pravdu v tých nekonečných mutáciách. vakcínu na rakovinu za 100.rokov nevynašli,to je fakt

  7. Daniel 23. júna 2021, 18:47 – za 2021 rokov (a to podla nasho kalendara) dokonca nevynasli ani vakcinu za zlomenu nohu alebo ruku. Tak rozmyslam, preco su ti odbornici tak neschopni… 😉

  8. No dobre. Dnes vyhrali liberáli. Idem si dať sprchu a kuknem čo dávajú v tých našich zapredaných TV. Pekný večer prajem všetkým !

  9. odborníci tvrdia, že ten vírus bol umelo vytvorení a po čase by jeho sila slabla až by sa úplne stratila, preto ten vírus neustále pchajú do ľudí pochybnými vakcínami, aby ho stále udržali pri živote. Z ľudí urobili živé inkubátory pre tento vírus, aby ním ďalej infikovali ľudí. – Pre tých čo si myslia že mudrujem tak sa pýtam, prečo mnohí po zaočkovaní síce podľa takzvaných odborníkoch majú len príznaky tohto ochorenia ale popravde je to skutočné ochorenie zvýšená teplota, celková slabosť bolesti hlavy, únava strata chuti – každý kto trocha logicky a bez zbytočných emócií rozmýšľa, musí uznať že toto nie sú iba príznaky ale skutočné ochorenie, ktoré nechtiac šíria vo svojom okolí, riskujú že od nich sa nainfikujú ich blízky a každý s kým sa dostanú do styku. Tými vakcínami nepomáhajú ale práve naopak ďalej udržujú tento vírus pri živote

  10. strach z covidu tu už má málokto, iba ak farma firmy, že keď by sa ľudia prestali očkovať, tak ich biznis ktorý sa im tak utešene rozbehol by klesol na minimum a tak zapredaní politici, ktorí s týmito farma firmami úzko spolupracujú a teraz nemám na mysli iba tých našich plagiátorov robia všetko preto aby udržali medzi ľuďmi paniku a strach. Preto minister zdravotníctva Markíze dal 700 tisíc , aby neustále propagovala vakcíny, preto redaktori aj v týchto horúčavách nosia náhubky ako nebezpečné dogy aj keď vedia, že je to úplne zbytočné . Ak chcete dôkaz pozrite si videá z posledného protestu, Boli tam tisíce ľudí bez rúšok, bez nezmyselných dvojmetrových odstupov a žiadne zvýšené ochorenie na covid sa nekonalo. Ľudia ktorí sa riadia zdravým rozumom vám predviedli nevedomky testovanie na covid a nezmyselné nosenie rúšok a napriek tomu stále sú tu vystrašení jedinci, ktorí bezhranične veria zapredaným médiám, ktoré utešene bohatnú na šírený strachu a paniky

  11. Anonym10,39, pán je nejaká vedecka kapacita? Alebo ho to len tak napadlo.Aby ste sa po druhý raz takto nestrapnoval,tak si skúste najprv vyhľadať,čo je to vakcína,ako účinkuje,a čo sa potom odohrá v Tvojom tele.

  12. Daniel,Ty malý primitivko ,vieš Ty vôbec,koľko vakcín si už vlastne v Tvojom zivote dostal?veľa,a preto až na tú hlavu, si sa zrejme úplne normálne vyvinul.Ale je ozaj ťažké sa baviť s takým ťažkým blb…..om

  13. anonym 14 O8 zrejme si odborník na vakcíny tak nám vysvetli prečo mnohí ľudia po podaní vakcíny ochorejú – pardon majú príznaky covidu. a ohľadom toho očkovania aj istý redaktor sa pýtal mamy že koľko krát bol očkovaný keď bol malý že veľa krát a preto nemá dôvod neveriť vakcíne . S úsmevom oznámil svojím fanúšikom, že sa už teší na druhú dávku ….no o dva dni o tom aké je to super nechať sa očkovať týmito pochybnými vakcínami, mohol už vysvetľovať iba svätému Petrovi, – zomrel tak sa dajte očkovať ak tomu tak veríte ale nehovorte, že kto sa nechce dať očkovať tak je blb….

  14. Preto ochoreli lebo vakcíny nemajú 100% účinnosť. Jednoduchá odpoved. Každopádne príznaky choroby a samotna choroba v tebe bude ale nebudú take silne.

  15. Anonym 16,45
    Aj ja ťa mám rád ale na rozdiel od teba viem ako si bol splodený. Tatko ťa robil vo vode. Semeno odplávalo a ko.ot zostal !

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img