ISSN 1337-8481

utorok, 21. mája, 2024

Heger: Eurokomisia uzatvorila dohodu s Pfizer/BioNTech o vakcínach proti covidu

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img
Úrad vlády SR  |MM|   Európska komisia (EK) uzatvorila zmluvu s farmaceutickými spoločnosťami BioNTech a Pfizer na dodávku ich protikoronavírusovej vakcíny na roky 2022 a 2023. Informoval o tom v utorok na Facebooku premiér SR Eduard Heger.

„Mutácie predstavujú stále veľké riziko a je potrebné pravidelne obnovovať imunitu. Dodávky musia byť spoľahlivé a spravodlivé pre všetky členské štáty, inak nám hrozia nové ohniská,“ napísal Heger, ktorý je na mimoriadnom samite EÚ v Bruseli. „Podporil som aj záväzok na darovanie istého množstva vakcín do konca roka 2021. Prioritou sú dodávky do susedstva EÚ,“ dodal.

Podľa Hegera „musíme byť solidárni aj s tretími krajinami, ale aj zodpovední. Inak sa vírus môže opätovne šíriť od pracovníkov mimo EÚ“.

Európska komisia (EK) vo štvrtok (20. 5.) podpísala v poradí tretiu dohodu s farmaceutickými spoločnosťami BioNTech a Pfizer. Zabezpečí tým pre všetky členské štáty EÚ dodatočných 1,8 miliardy dávok vakcín proti ochoreniu COVID-19 v období od konca roka 2021 do roku 2023. Nová dohoda umožní nákup 900 miliónov dávok súčasnej vakcíny, ako aj vakcíny prispôsobenej na nové varianty vírusu s opciou na nákup ďalších 900 miliónov dávok.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Bola raz jedna pekná modrá planéta,väčšinou tam žili normální ľudia ,až prišla Doba Covidová a začalo očkovanie..a očkovali sa a očkovali sa,až všetci nepomreli..

  2. Vladimír Iljič Lenin: Učiť sa, učiť sa, učiť sa. Eduard Eduardovič Hegerovič: Špárať, špárať, špárať a očkovať, očkovať, očkovať. Lenin zobuď sa, svet sa zbláznil!ˇ

  3. Páni sklamem vás, očkovanie začalo dávno pred covidom a nebávime sa o pár rokoch ale storočiach (činania dokonca už v 11. storočí) a zatial sme nepomreli ale naopak sa celkom pekne množíme…je pravdepodobné že aj ten Lenin mal v sebe nejaké vakcíny a my ich dostaneme za život niekolko hned od narodenia…len to doteraz nikto neriešil…

  4. Keď ti doktorka povedala že ti pichne do riti protitetanovku, ani ťa len nenapadlo sa opýtať, že či je zrovna od Pfizeru 🙂 keď nám triedna za komančov povedala, že sa ideme očkovať proti tbc, rubeole, osýpkam, tak sme išli s radosťou lebo sme sa nemuseli učiť a žiadny tatko sa neštorcoval, že ruskú vakcínu pre svoje decko nechce 🙂 Máme demokraciu, každý nech urobí, ako myslí. Vôbec ma nezaujíma, čo urobí susedov Jano, ale zasa trvám na tom, nech mi nedáva rozumy čo mám robiť ja.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img