ISSN 1337-8481

nedeľa, 5. mája, 2024

Výsledky kontrol na dodržiavanie protiepidemiologických opatrení za ostatný týždeň aj od začiatku roka

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Prezídium PZ SR |MM|   Na základe vyhláseného núdzového stavu a aktuálnej epidemiologickej situácie na území Slovenskej republiky v súvislosti so šírením ochorenia COVID-19 polícia naďalej vykonáva kontroly a  zameriava sa aj na odhaľovanie nedodržiavania opatrení.

Núdzový stav, napriek postupnému uvoľňovaniu opatrení, platí stále, preto počas výkonu kontrol využívame naďalej všetky dostupné sily a prostriedky Policajného zboru.

Príslušníci ozbrojených síl Slovenskej republiky už nie sú velení do služieb s príslušníkmi Policajného zboru na hraničných priechodoch, naďalej však v prípade potreby pomáhajú na iných miestach.

Počas kontrol sa zameriavame na miesta so zvýšenou koncentráciou osôb (nákupné strediská, stanice, odberné miesta a podobne). Kontroly pokračujú aj na hraničných  priechodoch a náhodné kontroly na  hraniciach okresov.

Taktiež pokračuje spolupráca s regionálnymi úradmi verejného zdravotníctva Slovenskej republiky a na ich požiadanie im poskytujeme potrebnú súčinnosť pri kontrolnej činnosti dodržiavania nariadených opatrení.

 

Za ostatný týždeň, konkrétne od 26. 04. 2021 do 02. 05. 2021 (17. týždeň), policajti zistili:

  • 42 prípadov porušenia lekárom stanovenej karantény,
  • 3 prípad porušenia zákazu otvorenia prevádzky,
  • 325 prípadov porušenia povinnosti nosenia rúšok,
  • 020 prípadov porušenia zákazu vychádzania,
  • SPOLU priestupky a delikty:390, napomenutím bolo vybavených 228 prípadov, uložených 982 pokút za 43.400 eur, postúpených 162 prípadov, ďalších 18 prípadov je naďalej v riešení.

Počas 17. týždňa tohto roka bolo do služby velených viac ako 17.000 policajtov a vojakov v rámci bežného aj zvýšeného výkonu služby. Okrem mimoriadnych opatrení policajti v uliciach aj na hraniciach dohliadajú tiež na bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky, verejný poriadok, pátrajú po nezvestných osobách, chránia životy a zdravie. Počas jedného týždňa skontrolovali viac ako 60.300 osôb.

Podrobnosti v číslach:

  • Počet nasadených príslušníkov v rámci bežného výkonu služby

Policajný zbor: 11.593

ozbrojené sily Slovenskej republiky: 161

  • Počet nasadených príslušníkov v rámci zvýšeného výkonu služby

Policajný zbor: 3.455

ozbrojené sily Slovenskej republiky: 1.484

  • Počet kontrolovaných osôb

Celkovo: 60.382

 

Sumár od začiatku roka:

Od začiatku tohto roka (1.1. – 2.5.2021) policajti zistili:

  • 208 prípadov porušenia lekárom stanovenej karantény (§ 56 ods.1 písm. c) zákona č. 355/2007 Z.z.), z toho vybavili 458 prípadov v blokovom konaní, 30 prípadov napomenutím, 666 prípadov postúpili RUVZ SR a 54 prípadov je ešte v riešení.

 

  • 124 prípadov porušenia zákazu otvorenia prevádzok (§ 57 zákona č. 355/2007 Z.z.), všetky boli postúpené na ďalšie riešenie na RUVZ SR.

 

  • 397 prípadov porušenia povinnosti nosenia rúšok (§ 56 ods.1 písm. f) zákona č. 355/2007 Z.z.), z toho bolo 12.576 blokových pokút, 3.645 napomenutí, 1.988 postúpených na RUVZ SR a 188 je ešte v riešení.

 

  • 963 prípadov porušenia zákazu vychádzania (§ 32 ods.1 písm. a) zákona č. 42/1994 Z.z), z tohto počtu bolo 35.055 blokových pokút, 3.821 napomenutí, 1.857 postúpených na RUVZ SR a 2.230 je ešte v riešení.

 

  • SPOLU priestupky a delikty:692, napomenutím bolo vybavených 7.496 prípadov, uložených 48.089 pokút, postúpených 4.635 a v riešení je 2.472 prípadov.

 

Ako to vyzerá v krajoch od začiatku roka z pohľadu páchania priestupkov a deliktov v súvislosti s dodržiavaním protiepidemiologickými opatreniami:

  • 181 v Bratislavskom kraji
  • 463 v Trnavskom kraji,
  • 502 v Trenčianskom kraji,
  • 981 v Nitrianskom kraji,
  • 092 v Žilinskom kraji,
  • 791 v Banskobystrickom kraji,
  • 291 v Prešovskom kraji,
  • 391 v Košickom kraji.

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. A na Hríbov „Klub pod Lampou“ v minulom týždni nevyšiel čas? Tam by si prišli policajti na svoje. Samí prominenti..

  2. Takže sa už nechal počuť aj Štefan H. majiteľ kaviarne a aj jeho kolega Eugen K. Podľa neho by to bolo nespravodlivé, ak by bola kaviarni Pod Lampou udelená pokuta… Ako však má vnímať tú „nestrannosť“ polície istý v podnikateľ v miestnom bare v KE, ktorý sa za podobný priestupok v januári t.r. proti opatreniam ÚVZ dozorovanými Políciou SR v KE a Krajským ÚVZ skončil na kriminálke? To len preto, že novinár Štefan H. má vo svojej pracovni vyvesenú US vlajku, čo dostatočne deklaruje že kam patrí? Alebo že by pre políciu v KE platili iné pravidlá a nariadenia ako v BA?
    Čo nám na to povie napr. Raťafák?

  3. Hehehe čo tam po Hríbovi alebo nejakom Kordovi, Ratafaka zaujíma len Ficov balkón na ktorom majú pristávať Ruské MIGY.

  4. Celkom pekné divadielko zahrala trojica Droba-Šeliga-Žitňanská na tlačovke v Ut. tohto týždňa pre ovce a baranov z „tejto krajiny“. O čo také prišli? O plat poslanca? Nie, neprišli. Ten im vo výške 5270 € aj s paušálnymi náhradami zostáva). Slušnočlovek Šeliga stratí funkčný príplatok 332 € a služobné auto aj s vodičom, špecialistka na podpredsednícke posty v stranách (KDH, NOVA a naposledy v ZA LUDÍ) Žitňanská príde o príplatok za funkciu v parlamentnom výbore 165 € a Droba prakticky nepríde o nič. Takto majú voliči vnímať spravodlivosť, boj proti korupcii a mafii? A nakoniec čo je tá ich „pracovná“ žúrka po záverečnej oproti podvodom pri získavaní vysokoškolských diplomov? Takže všetko ide ďalej a po starom!

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img