ISSN 1337-8481

pondelok, 29. apríla, 2024

Najvyšší ústavní činitelia podpísali sprievodný list k plánu obnovy

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img
Úrad vlády SR |MM|   Prezidentka Zuzana Čaputová, predseda Národnej rady (NR) SR Boris Kollár (Sme rodina) a premiér Eduard Heger (OĽANO) v stredu podpísali sprievodný list k Plánu obnovy a odolnosti SR adresovaný predsedníčke Európskej komisie Ursule von der Leyenovej. Slávnostný podpis listu sa uskutočnil krátko po schválení plánu obnovy vládou.

Dokument prináša reformy a investície v hodnote 6,6 miliardy eur, ktoré bude Slovensko čerpať z EÚ. Najobjemnejší balík spomedzi piatich hlavných oblastí má ísť na zelenú ekonomiku, za ňou nasleduje oblasť zdravia. Ďalšími oblasťami, s ktorými dokument počíta, sú efektívna verejná správa a digitalizácia, vzdelávanie, veda, výskum a inovácie. Plán je treba oficiálne predložiť Európskej komisii (EK) do 30. apríla tohto roka.

Plán obnovy je súčasťou spoločnej reakcie členských štátov Európskej únie (EÚ) na silný pokles ekonomiky v dôsledku pandémie nového koronavírusu. Reformy aj investície sa majú uskutočňovať v rokoch 2021 – 2026. Plán obnovy musí spĺňať určité požiadavky z európskej úrovne. Jeho súčasťou musia byť aj reformy a má byť v súlade s odporúčaniami, ktoré dala Slovensku EK. Na zelenú transformáciu musí ísť 37 % celkovej alokácie, na digitálnu 20 %. Plán obnovy má zároveň napĺňať princíp „do no significant harm“, teda „výrazne nenarušiť“.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Dostane sa človek včas na operáciu, alebo bude v poradovníku?
    Budú sa v obciach budovať kanalizácie, aby sa splašky nerozlievali kade tade a potom sa čudujeme korona vírusom?
    Opravia sa cesty , chodníky a vybudujú sa tam, kde chýbajú?
    Alebo sa zase budú mrhať zdroje na nepodstatné akcie, len aby sa niekto nabalil?

  2. Na najúrodnejšej zemi sa stavajú ďalšie haly a na zbytku ornej zeme kvitne iba repka olejka. Našu potravinovú sebestačnosť politici zlikvidovali a teraz sa sem dováža odpad zo západu.Toto je tá jejich pomoc.
    A Lajnová je tá najväčšia špina zo všetkých ! Nič dobré pre nás nechystá.
    Mimochodom smerom od Amazonu k Malému Háju sa ide stavať ďalšia superhala. Tam ako je teraz poľná cesta po ľavej strane… V tých halách čo sútam teraz už pomaly nemá kto robiť a ešte stavajú ďalšiu ? Kto na to vydal povolenie ? Teda kto si niečo prilepšil ?

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
Predchádzajúci článok
Ďalší článok
spot_img