ISSN 1337-8481

pondelok, 6. mája, 2024

Núdzový stav sa predĺži o 30 dní, zákaz vychádzania bude po 21.00 h

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Úrad vlády SR |MM|   Núdzový stav sa predĺži o ďalších 30 dní. Rozhodla o tom vláda na svojom pondelkovom online rokovaní. Núdzový stav sa mal skončiť 28. apríla. Zákaz vychádzania sa zároveň od štvrtka 29. apríla posunie o hodinu, bude platiť po 21.00 h, vyplýva z vládneho uznesenia.

„Epidemicky sa situácia od polovice februára kontinuálne zlepšuje, avšak Slovenská republika je stále na vysokých číslach a ľahko môže opätovne začať rásť, keď by rýchlo vznikol nápor na nemocnice a bolo by potrebné urýchlene zavadzať opatrenia a teda narýchlo prijímať núdzový stav,“ píše sa v predkladacej správe.

Ministerstvo zdravotníctva v nej poukázalo aj na situáciu v nemocniciach. Argumentuje, že ďalší vývoj pandémie nemožno spoľahlivo predpovedať aj vzhľadom na možnosti zavlečenia nových mutácii koronavírusu s rôznou rýchlosťou šírenia a rôznou smrtnosťou. Pripomenul tiež naviazanosť núdzového stavu na viaceré opatrenia či už v oblasti zdravotníctva alebo hospodárskej mobilizácie.Núdzový stav v pondelok odporučila predĺžiť aj pandemická komisia. Tá tiež považuje za vhodné ukončiť pravidelné testovanie v školách a nahradiť ho intervenčným testovaním v školských zariadeniach, okrem testovania v čiernych okresoch podľa COVID automatu.

V zmysle zákona o bezpečnosti štátu v čase vojny musí o jeho predĺžení ešte rozhodnúť Národná rada (NR) SR. Urobiť tak má do 20 dní od predĺženia.

Vláda vyhlásila núdzový stav uznesením ešte 30. septembra minulého roka. Platil od 1. októbra na 45 dní. Následne ho kabinet viackrát predlžoval. Naposledy minulý mesiac, keď odsúhlasil jeho predĺženie na 40 dní s účinnosťou od 20. marca.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Veď predĺžte ho na 4 roky a hotovo. Načo to takto naťahujete. Po 4 rokoch choďte do pi..a plne dúfam, že už nikto z vás diletantov vo vláde nebude. Jeden experiment vládnutia pokus omyl bohato stačil.

  2. tento polliticky odpad posunul level az k vesmirnemu vnimaniu sveta,sulik s kolarom hlavne,ze bucali,ako uz nechcu predlzovat nudzovy stav,fico bol hovado,ale tito ho hravo preskocili.

  3. netreba sa rozčuľovať nad bandou vymetených idiotov a ich voličov.

    Všetci vieme, kto drží túto spermiovú vládu pri koryte. Len zabúdajú, že je to len na jedno vlebné obdobie a aj to sa môže skončiť predčasne.

    Oni vedia, že sú tam naposledy. Čisto špekulatívne – myslíte si, že po skončení mandátu zostanú na Slovensku, alebo im „Niekto“ (už) zabezpeči(l) v zahraničí azyl?

    September, vážení. Je to vaše demokratické slobodné a ústavou zaručené právo vyjdariť sa vo voľbách. S rozumom.

  4. Tu už nepomôžu predčasné voľby, tu treba zmeniť volebný systém . Prejsť zo zastupiteľskej na priamu demokraciu.
    Slúžiť budú všetci poslanci a rozhodovať bude občan . Toto ich branie sa na koalície a pozície musí skončiť. Za poslanecké platy musia vykázať aj prácu . Vo vláde budú makať podľa volebného skóre .

  5. Jo Jo, ti by nás nechali premorit a bol by pokoj. Všade korona len tu by nebola. Čo by ľuďom vadilo potom, za čo by potom opäť bekali na uliciach?

  6. Mna zaraza,a som si isty,ze mi to zastancovia nasej vlady vysvetlia,ako je mozne,ze cely svet zakazuje prilety z Indie iba my nie,ze by sme tam zase mali niektorych clenov parlamentu ci rodiny na dovolenke? Chceme zase dopadnut ako z britskou mutaciou?

  7. Pochopte že nech je vo vláde hocikto, v štátnych podnikoch, dozorných radách a na teplých dobre platených úradníckych miestečkách sú stále ti istí.
    Potom človek číta aké firmy majú ako sa im dobre darí.
    Čo sa týka núdzového stavu ja som ani nepostrehol že nejaký je.

  8. Covid prečo vyhnať z republiky ? Zatvoriť !!! A toho šaša z TT na doživotie do kameňolomu aby odpracoval tie milióny ktoré prehajdákal na nezmyselné testovanie !

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img