ISSN 1337-8481

nedeľa, 28. apríla, 2024

Deň Zeme si pripomenuli aj deti na ZŠ J.A. Komenského

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

ZŠ J.A. Komenského, Sereď / 22. apríl je už tradične dňom, kedy má naša planéta sviatok. Deň Zeme patrí medzi najuznávanejšie a najpopulárnejšie podujatia na záchranu Zeme. Pripomíname si ho rôznymi podujatiami a aktivitami na záchranu a udržanie čistého životného prostredia.
Deň Zeme si pripomíname od roku 1970 a iniciátorom jeho vyhlásenia bol environmentálny aktivista, senátor Spojených štátov z Wisconsinu, Gaylord Nelson.

Deň Zeme vznikol ako reakcia na rozsiahle poškodzovanie životného prostredia a jeho cieľom je pripomenutie si našej závislosti na cenných daroch, ktoré nám poskytuje Zem. Zemské zdroje nie sú nevyčerpateľné a je potrebné venovať sa otázkam životného prostredia a prostredníctvom spoločného celosvetového úsilia chrániť jej poklady pre budúce generácie ľudí a ostatných tvorov žijúcich na Zemi.

Tento deň sme si pripomenuli aj na 1. stupni na našej školy rôznymi aktivitami, ktoré pre žiakov pripravili triedne pani učiteľky. Prváci v skupinách pracovali na spoločnom plagáte ku Dňu Zeme, učili sa ako triedime odpad – triedili sklo, papier a plasty, skladali puzzle, súťažili v kvíze o životnom prostredí, recyklovali. Druháci tvorili projekty, výrobky z odpadového materiálu, riešili pracovné listy s tematikou Dňa Zeme. Tretiaci na slovenskom jazyku vypracovali pracovný list, potom na tabuľu vytvorili spoločne pojmovú mapu, aká by mala byť naša planéta a čo jej želáme. Pozreli si video Deň Zeme. Na matematike zasa skladali kocku – sieť kocky s obrázkami našej planéty. Štvrtáci vytvárali plagáty na Deň Zeme na počítačoch, v skupinách robili brainstorming a potom prezentovali návrhy ako môžu svojim správaním Zem chrániť. Všetci sa však najviac tešili von upratovať. Každý ročník vyčistil od odpadkov pridelenú časť areálu školy. Vyzbrojení rukavicami a igelitovými vrecami pozbierali žiaci všetko, čo do prírody nepatrí.

Takto dnes každý žiak, svojou troškou pomoci, prispel k zlepšeniu nášho životného prostredia.

Mgr. Zuzana Kuciaková

 

zdroj: ZŠ J.A. Komenského Fb

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img