ISSN 1337-8481

utorok, 30. apríla, 2024

Zuzana Čaputová: Dôvodom požiadavky na vrátenie Sputnika V bola iná skutočnosť

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Prezidentka Zuzana Čaputová dnes prezentovala vyhlásenie k zmluve o dodávke vakcín Sputnik V.

Zmluvu jej na vyžiadanie preštudovať odovzdal minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský. Vo svojom vyhlásení uviedla, že zmluva o dodávke vakcín by mala byť zverejnená. Ďalej povedala, že prezentovaný dôvod Igora Matoviča, že dôvodom vypovedania zmluvy bolo preverovanie vakcíny v necertifikovanom laboratóriu, nebolo pravdivé.

„Po dôkladnom preštudovaní zmluvy môžem nateraz uviesť dve skutočnosti. Podľa môjho názoru ide o zmluvu, ktorá by mala byť príslušným spôsobom povinne zverejnená. Je na rozhodnutí toho, kto zmluvu uzavrel, aby k tomu urobil všetky kroky,“ uviedla prezidentka.

„Verejnosť bola informovaná, že dôvodom, pre ktorý ruská strana vzniesla takúto požiadavku, malo byť to, že Štátny ústav na kontrolu liečiv dal testovať vakcínu Sputnik V laboratóriu, ktoré nemá OMCL certifikáciu. Na základe oboch preštudovaných dokumentov konštatujem, že toto tvrdenie nie je pravdivé a teda dôvodom požiadavky na vrátenie bola iná skutočnosť,“ povedala Zuzana Čaputová.

Zuzana Čaputová dúfa, že verejnosť nebude ďalej znepokojovaná šírením nepravdivých informácií.

Celé vyhlásenie k zmluve o dodávke vakcín Sputnik V si môžete pozrieť tu:

zdroj videa: Zuzana Čaputová Fb

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Prečo nepovie priamo, KTO klame. KTO škodí celému Slovensku.

    Viete, nečudujem sa Matovičovi. O ňom je to verejne známe.
    Čudujem sa koalícii, že ešte ho nevyhodili z okna. Čudujem sa voličom, že vedeli koho volia.

  2. Kazdy obchod realizovany z verejnych penazi ma byt TRANSPARENTNY a zmluva ZVEREJNENA.

    Zverejnenim zmluvy sa predide moznym dezinterpretaciam, pochybam o jej obsahu, pripadne klamstvam, ale aj sa vylucia pochybnosti verejnosti, ktore su niekedy velmi nebezpecne.

    Plati samozrejme obecne a vo vsetkych pripadoch.

  3. cize toto:
    RDIF podľa agentúry TASS povedal, že Slovenský Štátny ústav pre kontrolu liečiv (ŠÚKL) porušil zmluvu tým, že zadal testovanie zásielky vakcín Sputnik V dodaných na Slovensko laboratóriu, ktoré nie je súčasťou siete oficiálnych laboratórií Európskej únie, hoci táto sieť laboratórií je dostupná.

    Fond na twitteri uviedol, že takisto požiadal o zaslanie šarže do špeciálne certifikovaného laboratória k ďalším kontrolám. ŠÚKL uviedol, že vakcíny, ktoré dostal, sa líšili od šarží preskúmaných Európskou agentúrou pre lieky (EMA) a lekárskym časopisom The Lancet.

    uz neplati?

  4. Zverejnením vyjadrenia prezidentky o ďalšom klamaní a zavádzaní verejnosti Matovičom sa mi zdá,že už aj v SOL začínajú triezvejšie rozmýšľať po rokoch zvelebovania tohto narcisa so sklonmi k diktátorstvu.

  5. Ruský fond priamych investícií (RFPI) požiadal slovenskú vládu o vrátenie dodávky vakcíny Sputnik V. V oznámení zverejnenom na oficiálnom účte RFPI na sociálnej sieti Twitter sa píše, že sa tak stalo pre porušenie zmluvy.

    Cize, tvrdi to aj fond.

  6. Matovič, každý deň dokazuje, že to nemá, v hlave v poriadku. Nákup Sputnika, sa dá považovať, za svojvoľne konananie pána Matoviča, ako by bol majiteľom firmy a nie predsedom vlády.

  7. Pozeral som včerajšiu Matovičovu tlačovku….možno aj niekde zavádzal,to neviem posúdiť,ale tá kritika na šefku ŠUKL..podľa mňa bola správna…a tiež nechápem,že media ju začínajú glorifikovať…ukazujú,že jej ľudia nosia kvety,vyjadrujú podporu…možno jej aj postavia sochu..

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img