ISSN 1337-8481

nedeľa, 28. apríla, 2024

„Padni komu padni“ – píše Pavol Varga

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Nikto nedokázal, pani prezidentka, uraziť slovenskú diplomaciu tak, ako Mária Trošková, volavka mafiána Vadalu a jej prítomnosť na rokovaní s nemeckou kancelárkou Angelou Merkelocou v sprievode hormónmi nadupaného Roberta Fica.
Nemeckí diplomati protestovali, otvorene a rázne. Naša diplomacia pokorne čušala a ešte menej protestovala, ba ani nespisovala petície urazených. Pobúrená bola iba časť verejnosti.
Nikto nedokázal, pani prezidentka, ponížiť slovenskú vedu v oblasti ústavnej vedy tak, ako neústavný pokus Pellegríniho a Fica nastoľovať nové politické pomery cez referendum. Nerešpektovaním princípov zastupiteľskej demokracie a popretím svätého práva občanov parlamentnými voľbami rozhodovať o ich podobe.
Nikto nedokázal, pani prezidentka, ponížiť ľudí, občanov, voličov, ako prítomnosť Petra Pellegríniho v prezidentskom paláci usilujúceho o podporu jeho neústavnej činnosti.
Nikto nedokázal, pani prezidentka, znehodnotiť neoceniteľnú prácu vedcov vo všetkých vedných disciplínach, ako pokus o návrat k neústavným základom Mafiánskeho štátu, ktorý má tie isté ambície, ako posledných 12 rokov. Odbúrať princípy spravodlivosti.
Tie, ktoré vniesol Andrej Danko a jeho ministerka školstva Lubyová pri „helikopterových“ desiatkach miliónov pre „vedcov a vedu z garáži“ Mečiara a Fica a Pellegríniho.
Nikto nedokázal, pani prezidentka, taký rozmer barbarstva, ako moc Fica a Pellegríniho ponížením jedného z pilierov moci, moci súdnej.
Od sudkyne Jankovskej a jej prisluhovačov v službách Mariána Kočnera, cez špeciálneho prokurátora Kováčika v službách oligarchie a kriminálnikov i mafie, cez výsmech generálneho prokurátora Trnku v podobe tv štúdia na Generálnej prokuratúre až po docenta bezpečnostných služieb Roberta Fica.
Odborná verejnosť neprotestovala, verejnosť sa blížila k bodu varu svojho odporu.
Nikto nedokázal, pani prezidentka, poskytnúť väčší dôkaz o pokuse zlikvidovať zastupiteľskú demokraciu a v nej sväte právo občana, ako súčasná ministerka spravodlivosti Koliková slovami :
„Sú vyvíjané veľké politické tlaky na zmenu väzobných podmienok“. A následne celej jej nevyhnutnej reformy ?
Pre tých už uväznených, no hlavne pre tých, ktorí na svoj ortieľ čakajú.
Nikto, pani prezidentka, neponížil výkonnú moc , vládu, ako dôkaz kajúcnikov z policajných uniforiem a talárov o existencií dvoch riadiacich centier na piatom a šiestom poschodí.
„V tejto slávnostnej chvíli chcem povedať, že sa budem usilovať byť prezidentkou všetkých občanov v inom, oveľa obsažnejšom zmysle“.
„Dôvera občanov v nás, ľudí, ktorých si zvolili, dôvera v inštitúcie, v platnosť pravidiel pre všetkých rovnako, dôvera v Slovensko, dôvera v domov“.
To sú vaše slova, slova sľubu a prísahy z inauguračného prejavu.
Matovič prehraj svoju bitku o moc a iba štúdium času pandémie a moci ukáže, či vojnu o právny štát, o spravodlivosť, o právo vedcov, diplomatov, vysokých štátnych úradníkov, talárov i policajných uniforiem, prehrá aj ten najpodstatnejší.
Občan, volič.
Chýba nám – Láskavý štát – a v ňom občania, ktorí konečne vystúpia z azylu svojho vnútra, dvihnú svoje pokorou zvesené hlavy pri nohách svojich „politikov“ a vytlačia ich zo spoločnosti. Ako škodnú. Od moci devastačnej.
Chýba nám štát občiansky a ňom vyšší mravný princíp, ako garancia dôvery medzi ľuďmi v službe občanom a jeho ľuďmi.
Čo nechýba je Občan protestu, znovuzrodený na námestiach po vražde novinára a jeho snúbenice.
Toho občana, ktorí odmieta spoločnosť kastovnícku vyjadrenú výrazom „náš človek“.
Toho občana, ktorý odmieta obraz Petra Pellegíniho, čo prevzal policajné putá od Roberta Fica, aby nanovo spútal bohyňu spravodlivosti rovnako ako túžbu občanov zbúrať Mafiánsky štát a vrátiť mu podobu štátu právneho.
Štátu s bohyňou Justitiou, jej zaviazanými občanmi, ktoré nevidia človeka kasty oba páchateľa, nášho človeka, kalibrovanými váhami a znova nabrúseným mečom spravodlivosti.
Padni komu padni.

Zdroj: FB

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Ako sa hovorí,najlepšia obrana je útok.Môže niekto normálny vypočítavaním minulých skutkov obhajovať terajšie skutky ? A ten proces vylúčenia v starovekých Aténach má teraz modernejšiu podobu,a to je referendum,pri ktorom sa občania vyjadria k počinom terajšej vlády vedenej rozhádanými narcismi presvedčených o svojej výnimočnosti pri riadení krajiny.Varga,Varga,a keby sa také vylúčenie ako v Aténach konalo teraz na celom Slovensku,čo myslíte,kto by bol vylúčený z tejto krajiny ?

  2. Lebo Fico, lebo Pellegrini, Matovič najsvätejší, povedal Varga 😀 Ak sú občania nespokojní s vývojom v krajine, vidia, že krajina padá ekonomicky na hubu, stovky živnostníkov zložili živnosti, podnikatelia zatvorili alebo predali prevádzky, res. krachli, lebo sa im nedostalo žiadnej pomoci a požadujú zmenu, je referendum a predčasné voľby ich zákonom daná možnosť. Pán Varga, naštudujte si to ešte raz, Matelkovi odpíšte, nech toľko neplače, veď komédia Premiérov minister a ministrov premiér sa vydarila, ešte stále veľa oviec Olajnákom verí, tak nech nemele s pántokom ale dačo robí aby sme tu mali druhé Švajčiarsko, ktoré s Hegerom sľubovali.

  3. 13:43 – silné argumenty v tvojom príspevku od veci, asi iné nemáš. Asi si v šoku, že niekto aj rozmýšľa a hlavne má pamäť, na rozdiel od teba ako člena stáda oviec

  4. Havran a Vlado ako by vás jedna mater mala. Minulé skutky autor vypísal preto, lebo páchatelia týchto skutkov sa snažia zvrátiť vývoj a s vašou pomocou sa vrátiť. A vy ste im na to skočili, corona vám zatemnila mozog. Alebo sa snažíte o zvrat z iného dôvodu?

  5. Takto to dopadne keď rozum chýba. Takéto črty majú prevažne zločinci a trestanci ktorí dokážu obhajovať aj vraždu a tváriť sa že je to v poriadku a zvaliť vinu na obeť.

  6. Zdá sa vám v poriadku, keď médium zverejňuje podľa vlastného výberu príspevky od No Name človeka, ako je tuna pan Varga a tvári sa, že to je nejaký druh relevantného novinárskeho príspevku? A následne sa vedie vášnivá diskusia pod článkom na príspevok človeka, o ktorom nič nevieme? Kam to má celé viesť? K ešte väčšiemu rozvášňovaniu sa? Neviem. Možno som to celé len nepochopil. A možno žijeme skutočne odtrhnutí od reality tak, že si vôbec neuvedomujeme, že na vytváraní tejto chorej spoločnosti sa sami podielame tým , že takýto štýl novinárčiny akceptujeme. Toto je asi moja posledná kvapka.Ďakujem za každú odpoveď, ktorou sa mi to niekto pokúsi vysvetliť.

  7. Je len na skodu veci, no zial skutocnym obrazom spolocnosti, ked anonym o inej osobe bez poznania vysledkov jej prace, jej skusenosti a zasluh pre spolocnost napise aj toto:

    „Takto to dopadne keď rozum chýba.“
    „PALINO treba navštíviť psychiatra, žiaľ tebe nepomôže už ani BOH.“

    Priatelia, toto nie je diskusia… To je verejne urazanie a ponizovanie niekoho, koho skusenosti zavidim aj ja a to som si uz fakt hodne odskakal.

    Palo u mna v studiu minuly rok sedel tak tri hodiny a prijal by som, keby som sa s nim mal moznost osobne takto bavit aspon raz mesacne.

    Preco bez zavahania o ludoch ktorych nepoznate a netusite na zaklade akeho poznania napisali to co napisali, ste Vy schopni verejne tvrdit cokolvek len preto, ze s jeho nazorom nesuhlasite?
    Preco sa radsej nesnazite s takym clovekom stretnut, alebo aspon diskutovat, komunikovat a ziskat jeho poznanie – co ak by ste potom mali tendenciu pisat este ostrejsie?

  8. Anonym 13. apríla 2021, 16:32 – pocas pisania dalsi jedinec, ktory si mysli, ze ked on nevie a nepozna, nevie a nepozna nik…

    Ano Anonym, NEPOCHOPIL STE TO. Zial, je to tak a problem nie je v novinach, ani v Palovi Vargovi.
    Na rozdiel od neho, Vy nie ste na hanbu v diskusii ani ked napisete „príspevky od No Name človeka, ako je tuna pan Varga“, no on by po napisani hluposti na hanbu bol. Lebo sa za svoje meno nehanbi.

    Ano, suhlasim, ze niektori ludia su skutocne odtrhnuti od reality a ze niektore media sa podielaju na vytvarani tejto chorej spolocnosti. Le identifikacia o koho ide, je vecou pohladu.
    Aj ten chudacisko zufalo sa valiaci v protismere po dialnici vela krat krici, ze vsetci su v protismere…

  9. SOL nikdy nesklame. Keby som Miloša nepoznal povedal by som že Matovič mu za pozit. reklamu pekne platí alebo niečo sľúbil. Ale ľudia sa menia, tak je možné všetko.

  10. „V utorok to na tlačovej konferencii povedal aktuálny šéf rezortu zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO). Na Slovensku sa podľa jeho slov nachádza jednodávkové balenie, no povolenie od Krajčího sa vzťahovalo na trojdávkové balenie.“ Ďakujeme IGOR .banda amatérov

  11. Bohuš 13. apríla 2021, 16:47 – kedze ma poznas, tak vies, ze tomu tak nie je. A ak ma poznas dobre, tak vies, ze zasady nemenim a niet toho politika, ktory by ma kupil. Dusu a svedomie mame len jedno.

    Nejde o Matovica, ide o krajinu. A vyber je obmedzeny…

  12. Miloš, veď preto mi to je čudné! žiadne kritické články ,len brutálna reklama a obhajoba tohto čudného zoskupenia( Vlády SR).musí to mať zádrhel

  13. Otázka je mal verejné vystúpenie Varga a na súčasnú vládu ? Na vládu ktorá ma na svedomí niekoľko tisíc životov k čomu sa verejne priznala ?
    Či životy nevinných ľudí sú podradené vyšším cieľom jednej strany či sekty ?

  14. Bohuš 13. apríla 2021, 17:13 – odpoved je v poslednej vete uz mnou vyssie napisaneho prispevku. Jednoducho ja nevidim lepsiu alternativu.

    Anonym 13. apríla 2021, 19:06 – z podstaty veci blba otazka. Preco by mal mat Varga verejne vystupenia na sucasnu vladu?

    Preco vlastne Vy chcete od ineho, aby robil nieco, co chcete? Ved sa podpiste menom a priezviskom Vy a napiste co uznate za vhodne a poziadajte o publikovanie. Hlavne neukolujte inych, aby presadzovali Vase myslienky.
    Pochopene – vysvetlene dostatocne zrozumitelne?

  15. Pan Majko, prosím neporovnavajte moju anonymitu v diskusii pod článkom , v ktorej anonymný môžem byť, pretože noviny samé tak nastavili podmienky,čiže tým neporušujem žiadne pravidlo novín . Teda neporovnavajte ju s mojou otázkou, či je v poriadku, zverejňovať FB statusy medzi ostatnými článkami ako relevantný článok. Na to predsa fungujú tzv. Blogy. Každé médium berie na seba zodpovednosť v ovplyvňovani verejnej mienky a ideálne by malo byt co najobjektivnejšie,ked nám teda záleží na pravde a spravodlivosti. Ja som nekritizoval obsah príspevku pána Vargu. Ja som sa pýtal, či je ako princíp v poriadku vsadiť medzi ostatné články zo zdrojov, ktorým možno dôverovať z titulu ich spolocenskej pozicie niekoho FB príspevok len preto, že sa vám zdá tento človek ako niekto povedzme múdry. Pán Varga môže byť schopný človek. Ale mnohým z nás to meno nemusí nič vravieť. Uveďte prosím na začiatku jeho FB príspevku aspoň pár vecí o ňom, kto to je, čim sa zaoberá, aby sme sa my čitatelia mohli aspoň zorientovať. Takto mi to prišlo len ako podsuvanie jednostranneho názoru na vyvolanie silnej emocionálnej diskusie. Ďakujem za pochopenie.

  16. Anonym 14. apríla 2021, 5:13 – v poriadku, ako vidite, na Vas prispevok som reagoval a nemam s nim problem.

    Presne je to tak, ako to ma byt. Uverejnene to je v rubrike, ktora nikoho nezavadza, dokonca polopate „Tak to vidim ja“. Neviem, ci este viac „polopate“ to je mozne napisat. V podrubrikach je presne aj v blogoch.

    Problem je mozno v povrchnosti mnohych citatelov – niektori a nie je ich malo su schopni atakovat mna akoze autora, aj ked nie som nikde ako autor podpisany, teda autorom fakt nie som a dokonca sa to stava aj u tlacovych sprav, ktore nam chodia denne a my NIKDY ich obsah nemenime a nemame ani vo zvyku z TS robit pridanim pokecu autorske materialy tzv. „od stola“.

    Vela krat / v 99% ja ani nevkladam predmetne tlacove spravy do novin – nemam na to cas. Nic to ale nemeni na skutocnosti, ze vysoke percento ludi necita nic ine ako nadpis a hned reaguje v diskusii. Vela krat agresivne.

    Sme uz asi jedini a posledni z medii, ktori sa snazia vela veci v diskusii vysvetlit (ak je nejaky cas k dispozicii a ak mame pocit, te to ma zmysel) a to prave preto, ze si uvedomujeme svoj diel zodpovednosti v tvorbe verejnej mienky.

    SOL ma za prve dva mesiace 2021 cez 520 000 unikatnych videni a dalsi milion dosiahneme za nieco viac ako 4 mesiace. To je neskutocna sila, ktoru si uvedomujem a aj preto moja komunikacia v diskusii.

    Nemozem vsak za to, ze niekto si mysli, ze ked ineho nepozna, tak je nikym. Niekedy je nikym ten, kto osobu danu nepozna… Nasim zaujmom je okrem informovania aj vzdelavanie ludi. Samozrejme tych, ktori sa vzdelavat maju zaujem.

    Som si vedomy faktu, ze je tazko vzdelatelnou osoba, ktora si neprecita ani len jasne a zrozumitelne zadefinovanu rubriku nazvanu tak jednoducho a zrozumitelne, aby aj (dufam) podpriemerne inteligentny jedinec vedel, ze sa NEjedna napr. o „SPRAVODAJSTVO“, ale skutocne o VLASTNY POHLAD AUTORA.

    A nic sa nedeje, keby som nechapal, nestravil by som dalsich 15 min. odpovedou na Vas inak skutocne slusne napisany prispevok. Povedal by som skor opacne – ja dakujem za slusnu a kultivovanu diskusiu.

  17. Miloško,čo Vy na to,ako tá vaša najlepšia vláda uteká z tlačoviek ako krysy z potápajúcej sa lode,alebo zamyká zrazu doterných novinárov ? Aké by to boli od vás príspevky na tú tému,keby to robil povedzme Fico,alebo Pelle ? A ako sa vám na to pozerá,ako jednému z mála verných toho ne Obyčajného,nemajetného,pred ľuďmi schovaným v opancierovanom aute ?

  18. Pan Majko, ja Vám ďakujem za odpoveď. Mate pravdu, musí Vám to brat veľa energie, snažiť sa zodpovedať aspoň niektoré otázky. A možno práve to oceňujem. Vaše odpovede, aj keď často na útočné otázky nás diskutujúcich, si vždy rad prečítam,pretože majú hlavu a pätu. Prajem Vám veľa úspechov a síl.

  19. Havran 14. apríla 2021, 9:16 – stav ma mrzi amyslim si, ze kazdy sa raz bude musiet pred verejnost postavit. Expredseda vlady ma svoj styl, zodpoveda sam za seba. Ma svojsku komunikaciu, ktora mu podla mna ublizuje. A nielen jemu, ale aj zameru menit veci v krajine k lepsiemu.
    Neviem posudit dovody, mam vsak obavy z nasledkov.

    Mylite sa v tej vernosti. Ja som verny myslienke v pravo, spravodlivost a to, ze su ludia, ktori maju zaujem, odvahu a moralku na naplnenie tejto myslienky. Politikom predsa nemame verit, mame ich kontrolovat, nepamatate si na moj prispevok uz v den volieb?

    Osobne vsak pragmaticky hladam inu, lepsiu alternativu. NEnachadzam. Vidim len ustrachanych SMER a HLAS reprezentujucich jedincov, ktori netusia dna a hodiny, kedy mozu byt brani na zodpovednost za konenie, ale aj NEkonanie vtedy, kedy konat mali vo verejnom zaujme.

    Ja chcem pravo a spravodlivost. Ak toto Matovic naplni, bude to stacit. Po jeho desat rocnom otvorenom zapase proti zlu a arogancii moci, by som takyto uspech povazoval za obdobny, akym bolo zbavenie krajiny od Meciarizmu Dzurindom. Ze nasledne nevedel, kedy je cas odist s hrdostou a v ucte, je iny pribeh…

  20. Anonym 14. apríla 2021, 11:24 – vdaka. Aj ludia (hoc s inymi nazormi) no slusnym vystupovanim v diskusii a zaujmom vecne diskutovat, maju sancu veci posunut dopredu.

    Keby som mal obavy z inych nazorov, urcite by som zariadil, aby tu neboli, pripadne by som bol dalsim, kto diskusiu pod svojimi clankami blokuje. Nemam rad len klamstvo a ucelove zavadzanie verejnosti. To za cestu na SOL nepovazujem.

  21. Pán Majko vidí citujem“ Ustrachanych Smer a Hlas,ktorí zastupujú jedincov,atď,prosím prečítajte si,už som si myslel,že realita predsa len zvíťazila,ale veru nie.Tisice slov a o ničom,ako je teraz zvykom.( Ak mi teraz niekto pripomenie,že píšem anonymné,predstavte si,že som si toho vedomý.)Ak Matovic naplní boj o právo a spravedlnosti,a jeho dlhoročný boj proti zlu.!!!!On sám je to najväčšie zlo.A to si myslí už strašne veľa ľudí.

  22. pre Miloša
    akoby to bolo napísané ďaľšími zaprdenými novinármi zo SMEtiska s.r.o., resp. hNnojiska s.r.o, dole klobúk, verím vám.

  23. 13:36 začali ste citovať, ale nedokončili ste ten citát, práve tá druhá časť je dôležitá a tam je odpoveď na ten antimatovičov silný odboj. Aj vy by ste zneužili pandémiu a robili všetko pre to, aby ste sa vyhli base

  24. Anonym 13,36, no to som radšej necitoval,lebo už takú blbosť by som už ani nekomentoval.Doteraz nie je v base skoro nikto,a ja Vám tvrdím,že prepustený budú skoro všetci.Koho obzaluju,a odsúdia,ti nech sedia,ale veľa ich nebude.Par faktov,Komplexný núdzový stav,má tuším len Slovensko,vyšetrovaciu väzbu dlhšiu ako pol roka má len Slovensko,Špeciálnu prokuratúru má len Slovensko,a na čele tohoto úradu stojí podmienečne odsúdený prokurátor,ktorý je ešte vo výkone trestu,to už nemá ozaj nikto,A ešte sa k vôli nemu menili aj zákony,Netransparentne obstarávanie,dosadzovanie svojich ľudí do dobre platených postov,absolútne ignorovanie parlamentných a diplomatických pravidiel.Boh vie,koľko peňazí zmizlo za ten rok,žiadna kontrola,žiadne fakta,žiadna štatistika.Fantasticka spravodlivá vláda,choďte do kelu.

  25. a zase trepeš (cielene pre ovce), zákony sa menili kvôli generálnemu prokurátorovi, nie špeciálnemu a ostatné tvoje všeobecné drísty typu citujem “Boh vie” škoda komentovať

  26. Jozef,môžete sa hrať zo slovickami,keď Vás to tak baví,ale skúste u Maťovica,alebo Nagya,to by ste museli vypisovať celý deň,a dávať otázky.Trosinku,málinko objektivity,lebo tu nejde o to,či mám ja pravdu,alebo Vy.

  27. No dobre,je v podmienečnom treste,odsúdený súdom.Takze to je podľa Vás dobrá vizitka pre špeciálneho prokurátora.? Keď ano,tak tu nie je o čom debatovať.Skuste si nájsť Vy ,ako podmienečne odsúdený nájsť nejakú lepšiu prácu,!

  28. Anonymko 16:08 a aké fakta, fakta si uviedol? Nič konkrétne, iba drísty, dosadzovanie, ignorovanie, porušovanie, proste drísty, ktoré máš za úlohu tu vypisovať.

  29. EXGOLVAC 14. apríla 2021, 14:28 – pribeh si napisal sam. Mohol odist po druhom volebnom obdobi ako hrdina, odisiel de facto po neuspechu sposobom, ktory si ludia pamataju viac, ako uspechy a porazenie Meciarizmu. Je to skoda.

    Politik by mal mat cit na to, kedy je najlepsi a nasledne najvyssi cas odist so ctou…

  30. pre Jozef 14. apríla 2021, 17:36
    Máš pravdu Jozef, on len neúmyselne zabil človeka ako Skrúcaný, pre ktorého paradoxne požadoval oveľa tvrdší trest. Ale ktovie, možno bude za chvíľu aj blahorečený ten náš Danielko. Veď na ktorú známu kauzu sa človek pozrie, všade on. Žeby náhoda?

  31. Vlado 14. apríla 2021, 18:48 – napisal si: “ Veď na ktorú známu kauzu sa človek pozrie, všade on. Žeby náhoda?“

    Mozno nie. Otazka je, ci je to jeho chyba, alebo uspech ako advokata.

  32. Súd môže podľa § 49 ods. 1 Trestného zákona č. 300/2005 Z.z. v platnom znení výkon trestu odňatia slobody neprevyšujúceho dva roky podmienečne odložiť. Možné je to vtedy, ak vzhľadom na osobu páchateľa a na okolnosti prípadu, má súd za to, že na zabezpečenie ochrany spoločnosti a nápravu páchateľa výkon trestu odňatia slobody nie je nevyhnutný. Súd môže tiež podmienečne odložiť výkon trestu odňatia slobody neprevyšujúceho dva roky, ak prijme záruku za nápravu páchateľa.

    Pri povolení podmienečného odkladu výkonu trestu odňatia slobody určí súd skúšobnú dobu na jeden rok až päť rokov. Vyplýva to z § 50 ods. 1 Trestného zákona v platnom znení. Skúšobná doba začína plynúť dňom nasledujúcim po dni nadobudnutia právoplatnosti rozsudku. V rámci povolenia podmienečného odkladu výkonu trestu odňatia slobody môže súd páchateľovi uložiť aj primerané obmedzenia alebo povinnosti. Tie majú smerovať k tomu, aby odsúdený viedol riadny život. Súd mu spravidla uloží, aby podľa svojich schopností nahradil škodu spôsobenú trestným činom.

    Ak odsúdený viedol v skúšobnej dobe riadny život, vykonal iné súdom uložené sankcie a plnil uložené obmedzenia a povinnosti, súd vysloví, že sa osvedčil. V opačnom prípade nariadi výkon nepodmienečného trestu odňatia slobody. Ak súd vyslovil, že sa odsúdený v skúšobnej dobe osvedčil, hľadí sa na neho, ako keby nebol odsúdený. Vyplýva to z § 50 ods. 7 Trestného zákona.

    Problematika registra trestov je upravená v zákone č. 330/2007 Z.z. o registri trestov v platnom znení. V registri trestov sa evidujú údaje o osobách a nimi spáchaných trestných činoch získané z tzv. trestných listov. Podľa § 4 ods. 2 písm. b) sa na základe písomného oznámenia súdu v trestnom liste vyznačí aj rozhodnutie súdu o nariadení výkonu trestu odňatia slobody, ktorého výkon bol podmienečne odložený. Súd je tiež povinný registru trestov bezodkladne zaslať písomnú správu o tom, že odsúdený s podmienečným odkladov výkonu trestu sa v skúšobnej dobe osvedčil.

    Vo výpise z registra trestov sa uvádzajú nezahladené odsúdenia súdom Slovenskej republiky alebo súdom členského štátu Európskej únie v trestnom konaní, ako aj súdom iného štátu, ktorého rozhodnutie bolo uznané súdom Slovenskej republiky. Vyplýva to z § 11 citovaného zákona. Naproti tomu, odpis z registra trestov obsahuje aj tie odsúdenia, ktoré už zahladené boli.

    V praxi občan v osobitných prípadoch preukazuje svoju bezúhonnosť výpisom z registra trestov. Znamená to, že po uplynutí skúšobnej doby, po ktorom súd vyslovil, že páchateľ sa osvedčil, nie je podmienečný trest vo výpise uvedený.

  33. veľmi jednoduchá odpoveď,celé je to o tom,že právny zástupca má právo nahliadať do spisu,informovanosť o právnych úkonoch,dôkazoch…

  34. Vlado nechcem sa zastavat ani jedneho z nich, ale skus si porovnat len ich rychlost v case nehody. Skrucany 93, Lipsic 58. Cez mesto.

  35. pre Jozef 14. apríla 2021, 19:12
    Bez ohľadu na rýchlosť, v čom je rozdiel? Človek na takomto poste by mal byť čistý ako ľalia. Ale, vyšší záujem je hold vyšší záujem.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img