ISSN 1337-8481

štvrtok, 2. mája, 2024

Mimoplánované rokovanie mestského zastupiteľstva 8.4.2021

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

PhDr. Silvia Adamčíková, vedúca organizačného oddelenia / 12 APR 2021 /
Mimoplánovaného rokovania mestského zastupiteľstva sa zúčastnilo 18 poslancov, poslanec Ing. Bystrík Horváth sa z rokovania ospravedlnil.

Na úvod rokovania zložil sľub poslanec JUDr. PhDr. Marek Tóth, ktorý nastúpil na zaniknutý mandát poslanca PhDr. Michala Hanusa.
Po slávnostnom akte sľubu nového poslanca nasledoval hlavný bod programu: nadobudnutie nehnuteľného majetku do majetku mesta a vyčlenenie finančných prostriedkov v rozpočte mesta Sereď na kúpu nehnuteľností.

Mesto Sereď prejavilo záujem zúčastniť sa na dražbe nehnuteľnosti – predajňa, súpisné číslo 2916, ktorá stojí na parcele č. 387 v katastrálnom území Dolný Čepeň. Všeobecná hodnota draženej nehnuteľnosti je určená znaleckým posudkom, ktorá je zároveň najnižším podaním a predstavuje sumu 41 900 €. Dražba predmetnej nehnuteľnosti sa mala konať dňa 19.4.2021. Vzhľadom na súčasnú pandemickú situáciu bol termín dražby zrušený a dražba sa bude konať po uvoľnení protipandemických opatrení. Aby sa mesto mohlo zúčastniť na tejto dražbe, bol potrebný predchádzajúci súhlas mestského zastupiteľstva. Poslanci mestského zastupiteľstva schválili účasť mesta ako dražiteľa na uvedenej dražbe s cieľom nadobudnutia uvedenej nehnuteľnosti do majetku mesta. Za mesto sa dražby zúčastní primátor mesta Ing. Martin Tomčányi a prítomní na dražbe budú aj dvaja poslanci mestského zastupiteľstva: Dušan Irsák a JUDr. PhDr. Marek Tóth.

Poslanci mestského zastupiteľstva schválili aj druhú zmenu rozpočtu mesta Sereď vo výške 200 tis. € za účelom vytvorenia rozpočtových zdrojov na nákup nehnuteľného majetku. Vytvorené rozpočtové zdroje súvisia jednak so schválenou účasťou mesta na dražbe nehnuteľnosti – predajne v k.ú. Dolný Čepeň, ako aj s postupným odkúpením pozemkov, ktoré mesto užíva na základe nájomnej zmluvy, napr. cintorín v Hornom Čepeni.

Podrobnejšie informácie o priebehu rokovania, materiály na rokovanie, ako aj uznesenia a zápisnicu z rokovania, účasť poslancov na rokovaní a ich hlasovanie si môžete pozrieť na internetovej stránke mesta: https://www.sered.sk/s284_zastupitelstva

 

zdroj: seredskenovinky.sk

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Kto konkretne je autorom tohto materialu?

    Nevsimol si tento clovek dolezitu vec – demonstrativny odchod z rokovacej saly a tym jasny a zrozumitelny osobny postoj niekolkych poslancov k zbaveniu poslanca Hanusa mandatu primatorom Tomcanyim?

    Bolo toto gesto tak nenapadne?

    Asi to chce pripomenut…

  2. Lenže na tento odchod sa odhodlalo málo poslancov, ostatní tam zostali sedieť ako by boli prilepení, alebo zdochnutí chrobáci. No, nechceli si pokaziť u primátora renomé, by sa im to nevyplatilo, už by neprofitovali. Niečo za niečo.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img