ISSN 1337-8481

nedeľa, 28. apríla, 2024

Netradičné zaváraniny ukrývali kilá marihuany

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img
KR PZ Trnava |MM|  Policajti NAKA vykonali policajnú akciu TRAMP ešte v januári v okrese Trnava. Počas domovej prehliadky zaistili 18,3 kg marihuany v podobe sušiny, pripravenú na ďalšiu distribúciu.

Toľko marihuany zodpovedá 82 000 až 223 000 jednotlivým dávkam v celkovej hodnote na čiernom trhu cca. 183 000 eur.

Vyšetrovateľ obvinil jednu osobu z drogovej trestnej činnosti a v súčasnosti je väzobne stíhaná. Zákon stanovuje za takúto trestnú činnosť trest odňatia slobody od 20 do 25 rokov.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Ano u nas jw to brane ako nelegalna droga ale za burinu 20-25? Tu prejdete 1000km do Holandska a tam to predavaju legalne v cofeeshopoch. Chory svet

  2. Aby za toto niekto dostal toľko rokov? Za marihuanu ? Je mi zle z tohto štátu. Tí hore by si mali uvedomiť že taký alkohol je omnoho horšia droga ako marihuana.

  3. Súhlasím, že sadzba je choro vysoká. Tuná ale mladý pán evidentne pestoval na predaj a za to by mal ist bručať bez debaty.

  4. Tresty sú moc prísne ale pravda je taká že ide do toho z vedomím čo mu zato hrozí a aj tak to robí.takže nelutujem nikoho každý vie do čoho ide.štát má svoje zákony keď sa ich niekto rozhodne obchádzať musí rátať z následkami.keby to bolo legálne,všetci by to chceli pestovať a predávať .zamyslite sa kam by to viedlo a ako by to tu vyzeralo.

  5. Pre Xx. Súhlasím s tebou v tom, že chlap vedel, do čoho ide. Ľutovať ho netreba, bez ohľadu na to, že zákony u nás sú v tejto oblasti zle nastavene. Vedel do čoho ide. Na druhej strane, pokiaľ by bolo u nás legálne konopu fajčiť (co je scifi na ďalších 30 rokov), nechceli a nemohli by ho všetci pestovať. To sa dá ďalšími zákonmi ľahko ošetriť. Ani v Čechách, ani v Holandsku a iných štátoch, kde je povolené fajčenie konope, nemôže hockto konopu pestovať. A už vôbec nie v takýchto množstvách.

  6. Tý čo to predávajú a vyrábajú za účelom zisku by mali dostať gulku, a čo užívajú, tak max tresty pidla legislativy a kedaju zdravotne problemy od drog, tak všetko platiť z vlastného vrecka ak mali doteraz na drogy. Žiadna ina pomoc

  7. Marek, máš pravdu s tým platením si zdravotného ošetrenia z vlastného vrecka. A keď už máš takuto mienku, určite budeš so mnou súhlasiť, že to isté by malo platiť aj pre ľudí, so zdravotnými ťažkosťami spôsobenými nadmerným pitím alkoholu (za rok vypije slovak priemerne 12 litrov tvrdého alkoholu). A takisto s ľuďmi, ktorí fajčia a sú obézni v dôsledku prežierania sa. A keďže na Slovensku je najčastejšou príčinou úmrtia srdcový infarkt, tak by som chcel vidieť, ako s niečím takým ľudia súhlasia. Co myslíš?

  8. Zakon 10. apríla 2021, 20:33 – trepes sprostosti!! V Holandsku to legalne nepredavaju v coffeshopoch, ale s tzv. tolerovanou vynimkou. Zalezi od oblasti, s vynimkou turistickych miest Amsterdam/Rotterdam si tam ako cudzinec bez trvaleho pobytu popozeras akurat tak vyklad coffeeshopu zvonku.

    Marek 11. apríla 2021, 15:44 – konzumacia drog nie je trestny cin, len ich vyroba, drzanie a distribucia. Ale s analogie tvojej logiky, by potom aj napr. obezni by si mali zaplatit liecbu 🤦🏽‍♂️

    Represia ako sa uz roky v praxi ukazuje nie je riesenie. Riesenim je prevencia, edukacia deti/mladych, dekriminalizacia a zdanenie.
    Napr. v USA prudia s predaja canabisu do statneho rozpoctu stovky milionov dolarov. A to nehovorim o usporach na trestnych konaniach a vykonoch trestu tychto “zlocincov”.

    Ale ako uz niekto vyssie pisal u nas na Konzervsku je to utopia este tak na 30 rokov.

  9. Hmm..Ďalší odborníček cez paragrafy.. Neviem, načo vôbec fungujú súdy. Veď tuna slovačisko hneď vie, koľko kto dostane basy, nie je predsa tupý, ako vy.. No nie?

  10. Chlapy ved vyskúšajte distribuovať.. Ja a aj od vás kúpim.. Uvidíte potom sami koľko dostanete… Rátam okolo 10-15 rokov, podľa toho koľko u vás najdu😉😉

  11. A samozrejme logicky, keď ty nikoho takého nepoznáš, tak nikto taký ani neexistuje. To je pochopiteľné, lebo ty aj sleduješ denne jednotlivé rozsudky drogových deliktov v rámci SR a študuješ určite aj jednotlivé prípady. Alebo si jednoducho len obmedzený.

  12. KR PZ Trnava |MM| Polícia vyhlásila po hľadanom celoštátne pátranie.
    Krajský súd v Trnave ho odsúdil za obzvlášť závažný zločin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov, alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi. Za predaj drog dostal 13 rokov nepodmienečne.

  13. Ale teda chalosi to co sem hadzete je extrem u nas sudnictvo je one men show to znamena ze neexistuje ziadna porota ako v US proste je na konkretnom cloveku ako rozhodne a jeho subjektivnom pohlade..subjektivnom na Sk znamena niekto zo znamych sa ozve ved vies pozname ho…o com tocis ake sudnictvo? 🤣🤣pravo a spravodlivost nie su tie iste veci na to zabudni aspon pri dnesnom sposobe vyklade prave. Bodka

  14. Skôr sa tu natíska otázka, o čom to tu točíš Ty. My sme sa bavili o tom, či za 18 kíl kanabisovej sušiny môže dotyčný vyfasovat na Slovensku 20 rokov,alebo nie. Nie o tom, či u nás fungujú súdy tak ako majú, pripadne ci sú skorumpovane. Nikto tu nespomínal porotu podľa vzoru USA, Sudca nemôže rozhodnúť na základe subjektívneho pohľadu. Môže sa pohybovať v sadzbe podľa paragrafu a ta je v tomto prípade 20 až 25. Ale ďakujeme ďalšiemu odborníkovi na právo. Inak už som dávno nevidel po Seredi behať bratov Weisovcov. To oni nemajú žiadnych kamošov na súdoch, keď už je to také jednoduché vylizať sa z hociakeho obvinenia?

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img