ISSN 1337-8481

sobota, 27. apríla, 2024

Dnes zvíťazila arogancia, ješitnosť a pomstychtivosť v našom meste

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Pavol Kurbel /  Dnes zvíťazila arogancia, ješitnosť a pomstychtivosť v našom meste.

Dnes sa uskutočnilo rokovanie Mestského zastupiteľstva ktoré malo na programe aj zloženie sľubu nového poslanca. Na miesto poslanca Hanusa, ktorému bol protiprávne odobratý mandát nastúpil Marek Tóth JUDr PhDr.
Na protest proti tomu nehanebnému a bezprávnemu činu odišlo z rokovacej miestnosti šesť prítomných poslancov a to JUDr Irsák, Dušan Irsák, Ing Fačkovcová, Mgr Karmažínová Ing Kurbel a Pavol Kurbel.

Dnešný deň sa stal hanbou nášho mesta a jeho primátora Ing Tomčányiho ktorý nesie plnú zodpovednosť za tento nehanebný akt bezprávia. Po zložení sľubu sa poslanci vrátili do rokovacej miestnosti a potom v rozprave viacerí uviedli čo si o tomto všetkom myslia. Vo svojom príspevku som uviedol, že podobná vec sa stala za vlády Mečiara, keď tento v podstate vyhnal poslanca Gauliedera z parlamentu. Ten to dal na súd a ten uznal, že bol z parlamentu vyhodený neoprávnene a my všetci sme sa mu poskladali na odškodné v nemalej sume. Ďalej som uviedol, že som zvedavý ako sa pán Tóth bude tváriť keď súd rozhodne že jeho mandát vlastne ani nevznikol. Mysllím si, že toho si musí byť vedomý aj pán Tóth nakoľko je právnik.

Mám za to, že dnes sa ukázal charakter mnohých ľudí prítomných na zastupiteľstve keď pri jasnom porušení práva sa skovali do svojej ulity a nijak neprotestovali proti bezprecedentnej zlovôli. Možno preto aby si nepohnevali primátora, lebo by mohli napríklad prísť o mestské zakázky, či dotácie či iné výhody, alebo proste len preto aby mali pokoj. Je to na svedomí každého z nás. Minimálne tí šiesti sa zajtra ráno môžu bez hanby pozrieť do zrkadla.

Pavol Kurbel

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Načo nám je poslanec ktorý nechodil na zasadnutia? Behať mohol okolo niklovky…

    Pánovi Tóthovi držím palce ✊

  2. mam dojem že Tomčányi je ten kto vykladá zákon a rozhoduje o tom kto je a kto nie je poslancom. No hnus. Martin to si posral

  3. Je vidieť ako si vážite demokraciu a to, že vôbec máte možnosť voliť. Ak si primátor mesta dovolí ohýbať zákon len preto, aby sa pomstil a zbavil sa nepohodlného poslanca, tak to už je príliš! Čudujem sa ostatným poslancom, že proti takémuto porušovaniu zásad demokracie neozvali.

  4. projektuješ zákazky, u teba sa nakupuje, dostávaš dotácie pre svoj klub, dostaneš funkciu predsedu, urobia ti cestu či chodník, si šéfom z božej milosti, tvoje združenie dostane financie…….

  5. Prečo by sa ozvali? Stratili by priazeň a výhody. Niektorí sú tam len do počtu, tak sa musia chrániť a tí, čo oponujú a poukazujú na nedostatky, takých treba sa ich zbaviť. Tak to u nás chodí.

  6. Precitajte si co o Hanusovi pisal Tomcanyi v Seredskych novinkach, ak je to pravda, tak nebudete robit z Hanusa martyra

  7. pre Filip: správne si napísal: AK JE TO PRAVDA. S manipuláciu pravdy a podávanie len niektorých jej kúsočkov, vytiahnutých z konceptu je špecialitou vedenia nášho mesta. Treba sa aj na ten článok primátora pozrieť, že „to je len jeho názor“. takto totiž zvykne odpovedať tým, ktorý ho upozornia na možnosť porušovania zákonov.

  8. Brani nieco Hanusovi reagovat na Tomcanyiho tvrdenia?Nie som Tomcanyiho fanusik, ale tu sa mi veci okolo Hanusa zdaju nejake podivne…

  9. Rozumiem tomu dobre, že sud ešte nerozhodol, ale p. Kurbel už píše o tom, že to bolo protiprávne…, ? Opravte ak sa mýlim, ale jedine súd môže rozhodnúť, či tento akt bol alebo nebol protiprávny aj to až právoplatným rozsudkom…či?

  10. Tóth fungoval roky vo fabrike ktorá robila skoro všetko na hrane ZÁKONA!
    Otrasné neviem ako sa dostal, alebo cez koho je dotlačený na svoju funkciu.

  11. Žasnem nad tým, ako tu niektoré hyeny môžu napísať, že načo je poslanec, ktorý nechodí na zasadnutia, keď všetci vedia, že to nebolo jeho svojvôľou, ale chorobou. Bol by som zvedavý, ako by sá taká hyena zatvárila, keby ju s týmito slovami vyhodili z práce, lebo si dovolil nebyť schopný práce. S takýmito beštiami v spoločnosti sa nečudujem, že sa nám tu rodí pinochetizmus.

  12. no veď práve s tým brucho ráta. Kým súd rozhodne on už bude na smetisku dejín. A nový primátor nech to rieši. Účel svätí prostriedky. Hlavne že sa zbavil poslanca ktorý sa nedal zastrašiť ani kúpiť.

  13. Kurbel uz si trapny. Sud zatial nerozhodol a som zvedavy ci sa Kurbel a spol. ospravedlnia ak sud rozhodne ze vsetko bolo v sulade so zakonom. Vynasat rozsudky priskoro sa nevyplaca.

  14. pan Hanus ste čestný človek. Takého vás poznáme už celé roky. Bojoval ste aj za našu ulicu a Tomčányi nás oklamal a z vás sa snažil urobiť hlupáka. Veľmi si vážime všetko čo ste svojim principiálnym postojom vybojoval pre svojich spoluobčanov a uličanov. Držíme vám palce a nevzdávajte sa. Pravda na koniec zvíťazí. A všetci čo sa vás na zastupiteľstve nezastali sa môžu hanbiť

  15. Mňa by tiež zaujímalo prečo pán Hanus klesol z funkcie hovorcu Polície SR na policajta v Leopoldove. Čo bolo príčinou?

  16. Pre vysvetlenie diskutujúcim.
    Strata mandátu poslanca nevychádza z úmyslu ostatných poslancov, alebo primátora, ale zo zákona. Ak sa poslanec rok nezúčastňuje na výkone svojho mandátu – nebol prítomný na zasadnutiach mestského zastupiteľstva, automaticky mu zaniká mandát. Nastupuje ďalší poslanec s najvyšším počtom hlasov po zložení sľubu. Predpokladám, že túto záležitosť samospráva poriadne preverila na prokuratúre. Ak by zostal p. Hanus poslancom a nebol by v práve, všetky hlasovania zastupiteľstva by boli neplatné. To isté platí aj s novým poslancom, ak by sa dostal do zastupiteľstva neoprávnene.

  17. asi ste nepochopil o čo ide, v čom je spor. Spor je v tom že kedy sa začína počítať ten rok neúčasti. Či je to od dňa poslednej účasti na zasadnutí alebo od dňa prvej neúčasti na zasadnutí. Asi sa môžeme zhodnúť na tom, že ak napríklad posledné zastupiteľstvo na ktorom sa zúčastnil bolo prvého septembra a prvé na ktorom sa nezúčastnil prvého decembra tak je logické že ak od druhého septembra do tridsiateho novembra nebolo žiadne zastupiteľstvo tak sa neexistujúceho zastupiteľstva nemohol zúčastniť. Z toho každému nestrannému pozorovateľovi musí byť jasné ak zastupiteľstvo nebolo, nemal sa čoho nezúčastniť tak sa to nemôže zarátavaťdo spomínaného roka

  18. a čo sa týka toho preverenia. Predpokladáte veľmi zle. Samospráva sa obrátila len na jednu právnickú kanceláriu o ktorej vedela aké im dá stanovisko nakoľko v obdobnom prípade už stanovisko vydala. A to stanovisko bolo presne také, aké vyhovovalo Tomčányimu a ešte to mesto stálo aj 1500 eur. Ministetstvo vnútra ktoré je autorom zákona a aj Združenie miest a obcí vydalo zadarmo úplne opačné stanovisko, ale to Tomčányimu nevyhovovalo a tak sa na nich ani neobrátil

  19. „Mandát poslanca zaniká
    g) ak počas jedného roka sa nezúčastní ani raz na zasadnutiach obecného zastupiteľstva,“
    Podľa zákona (citát vyššie), kde sa píše „počas jedného roka“, začína rok plynúť nasledujúcim dňom po poslednom zastupiteľstve. Nepočíta sa od poslednej neúčasti. A hypotézy, že chcel som sa zúčastniť, ale zastupiteľstvo nebolo, alebo bolo zrušené, sú irelevantné. Inak by to bolo v zákone uvedené.
    Toľko môj nepodstatný názor, nie som občanom mesta Sereď.

  20. 13.2.2020 bol na zasadnutí. 12.3.2020 už nebol. Podľa niektorých lehota začala plynúť od 13.3.2020. To je akože prvý deň neúčasti? Fakt?

  21. podľa vašej teórie by v prípade že by sa zastupiteľstvo nekonalo rok a jeden deň všetci poslanci prišli o mandát. Že je to blbosť, že sa to nemôže stať? Áno málo pravdepodobné ale za mimoriadnych okolností možné. Vedel si niekto pred rokom či dvomi predstaviť že deti nebudú takmer velý rok chodiť do školy? A ako vidíme nemožné sa stalo možným.

  22. Nehrajte sa na bodky alebo čiarky, keby primátor urobil aj neviem čo všetkým občanom nevyhovie… podstata je tá, že nechodil na stretávky a teda neplnil si povinnosti a teraz kvíka spoza kúta, ako mu bolo ublížené

  23. Prvý deň ročnej neúčasti sa začína počítať 14.2.2020. Ak sa nezúčastní ani jedného zastupiteľstva do dátumu 13.2.2021 zo zákona mu mandát zaniká.

  24. keď bol tatíček šéf policie to sa robilo hovorcu,,celý rok maródovať sa dá len u polície,keď berie plnú PN ,všade ide len po funkciách,predseda TJ Rozkvet a nespravil nič,hrabal sa tam aby mohol kandidovaŤ NA PRIMáTORA

  25. Toleroval by pán Kurbel vo svojej firme takého zamestnanca,čo by mu celý rok nechodil do práce s tým,že je chorý,ale by ho videl na slávnostiach a pri športovaní ?

  26. Ak si PN to ešte neznamená, že máš byť zavretý doma, Hanus všetko vysvetlil na svojej stránke. Mal vychádzky, nie vždy to bola PN jeho, niekedy to bola pandemicka OCR a podobne. Kto chce počuť dobrý odborný názor, nech si vypočuje príhovor kontrolorky mesta zo zastupiteľstva, vysvetlila to tam veľmi dobre ako sa mala tá neúčasť počítať. Primátor s prednostom si len našli takých právnikov čo sa podpísali pod ich želaný výklad. Každý vie že súd sa bude ťahať 2+ rokov čo im stačí, lebo oponenta sa na zvyšok volebného obdobia zbavili.

  27. Od 11.teho dňa PN ku platí Soc. Poist. takže ako zamestnávateľovi mi to po 10. dni môže byť jedno, resp. Ak viem že pn bude dlhodobá hľadám náhradu na trvanie PN. Akože fakt Slovensko ako vyšité, ľuďom budeme závidieť aj chorobu 🤦

  28. A nie je protipravne byt rok doma nechodit do prace kvoly zdravotnemu stavu a brat plat a stretavat hanusa denne vonku sportovat a stretavat ho ako labzuje po vonku? A Majko ty tu ides davat clanky a zas drbat do primatora. Hanus by mal vratit cely rocny plat a preco mu ostal? To hanba nie je?

  29. Pavol Kurbel
    zamestnanec firmy hlavne ak je to malá firma asi chýba každému zamestnávateľovi. Hlavne ak je to kľúčový zamestnanec a je neprítomný spôsobuje to firme problémy. To je samozrejmé. Bratia zamestnávaju bratranca. Prekonal veľmi ťažký covid. Je dlhodobo už celé mesiace PN napriek tomu chodí nakupovať a na prechádzky. Má to od lekára povolené. Môže mu to niekto vyčítať? Vo firme chýba napriek tomu sa ho nikto nechystá vyhodiť.
    V mestskom parlamente je nás 19. Ak budu trvalo chýbať 9ti parlament je uznášania schopný a nič sa nedeje. Takže ten jeden chýbajúci vôbec nič neznamená. Aj tak vo veľmi veľa prípadov chýbajú viacerí nie iba jeden

  30. Doplnenie
    A okrem toho Tomčányi nie je Michalov zamestnávateľ. On nemôže rozhodovať o tom či niekoho vyhodí alebo nie. On je povinný dodržiavať zákon a nie prispôsobovať si ho ako sa jemu páči. Ste presvedčení že keby sa jednalo o poslanca z jeho partie a napríklad ja by som prišiel s tým že Ferovi skončil mandát a doniesol by som právne stanovisko ktorým sa on teraz oháňa že by neurobil všetko preto aby zohnal iné právne stanoviská ktoré by tvrdili že Ferovi mandát nezaniká že ten rok sa počíta inak? Napríklad stanovisko ministerstva vnútra ktoré je autorom zákona alebo ZMOSu? Hádam nie ste takí naivní aby ste si toto mysleli

  31. Pán Kurbel, váš bratranec je dlhodobe, celé mesiace na PN a napriek tomu chodí nakupovať a na prechádzky. Ako uvádzate má to povolené od lekára.Povedzte mi prečo p. Hanus za celý rok nemohol aspoň jeden, jediný raz prísť na zastupiteľstvo a vytrel by všetkým zrak. Už by nebol dôvod na takéto obštrukcie či zo strany Mesta, alebo zo strany p. Hanusa. Napriek tomu, že bol PN,alebo OČR všade inde ho spoluobčania videli, len na MsZ nie. V kom, čom je teda problém?

  32. Však to písal je na PN alebo OCR, je doma, ak bol PN mal vychádzky, na koľko? Hodina dve. Pýtam sa, čo to je za efektivitu prísť na 8-12 hodinové zastupiteľstvo na hodinu? Či len formalita? Ako to robia poslanci Bucha alebo Kralovic? Okrem toho práca poslanca nie je len sedieť na zastupiteľstve, ale este aj to sa Hanusovi vytyka, že chodil na komisie alebo sobášiť ( v čase kedy mohol lebo mal vychadzku). Veď je to choré, celý tento primátorov naratív. A k platu, zas bachorky, poslanci majú len odmenu nie plat, vo výške 10% priemernej mzdy za mesiac. Ak nehlasuje na viac ako 70% hlasovaniach (čo Hanus nehlasoval lebo tam nebol) tak sa ta odmena kráti o 70%. Čiže koľko bral toho obrovského „platu“? 30-40eur mesiac? Porovnajte si to s výplatou primátora a jeho podanym výkonom.

  33. Pán Kurbel-10.04.o 14.45 h.,pýtam sa Vás, v čom je vo mne problém. Žeby v tom, že som sa dovolil opýtať, že prečo poslanec za jeden celý rok nemohol na niektoré zasadnutie MZ prísť, alebo v čom? Tvrdíte, že vo mne je problém, ale asi vo Vás bude problém. Prajem Vám pekný a kľudný deň.

  34. problem je v tom že ako člen Tomčányiho úderky nehľadáte pravdu ale kladiete len blbé otázky. Keby ste sa zaujímal o pravdu tak by ste si vyhľadal informácie ktoré Michal zverejnil a vedel by ste prečo neprišiel. Myslím si však že vy to veľmi dobre viete len potrebujete podrývať. Možno ste za to platený alebo máte za to nejaké iné výhody.
    Vec sa má tak. Keby poslanec z lenivosti neprišiel na zastupiteľstvo 364 dni a na 365 deň by prišiel neexistuje zákonný dôvod ako ho zbaviť mandátu. Tu si však pán veľkomožný vysvetľuje zákon ako sa jemu hodí a v tom je problém. Inak aj ja vam želám pekný a kľudný deň a pozdravujte odo mňa Tomčányiho

  35. Pán kurbel,niekto vám napíše pravdu a už vám tečú nervy,ste podráždený.Vy ste ešte evidentne nezniesol volebnú porážku od tomčániho.

  36. haló Veselický !!!!! Prečo si prestal klásť tie tvoje „duchaplné“ otázky? Za tie peniaze čo berieš by si mal oveľa zanietenejšie obhajovať svojho chlebodárcu.

  37. Čo to je za chorobu keď šport áno naťahovať fasádu na dome áno ale do roboty nie??? Ja som bol 2 mes pn a posudkový povedal že to nič nie je….

  38. Toto isté sa stalo v Šúrovciach Náhlikovi. Podstatne plyvnejšej osobe, ktorej syn bol poslanec NR za Smer, politicky činný s väzbami na oligarchov, s teamom právnikov, atď. A nepomohol si… Zákon, prezenčné listiny a kalendár nepustili. Mandát mu prepadol pre neúčasť na zasadnutiach a to aj napriek tomu, že sa zúčastňoval na poradách stavebnej komisie a výborov.

  39. Odmena pre poslanca by mala byt 0 slovom NULA Euro.

    Poslanec by mal mat narok na nahradu skutocnych nakladov vynalozenych na vykon mandatu – drviva vacsina by dostala znovu len a len NULU.

    O poslanecky mandat by sa mal uchadzat vylucne clovek, ktory NIE JE ODKAZANY na odmeny, vyhody, ma kredit u ludi a je nezavisly. U ktoreho moralka a etika je na najvyssom mieste a korupcia ci klientelizmus su mu cudzie.

    No dobre, koncim, je sobota a dedusko vecernicek uz nechodi…

  40. Pan Majko, už ste videl chuja, co pracuje za darmo, pre mesto, ja nie, a ten kto to robí za darmo je chuj. Ale poznám občanov ktorý rozkrádali socializmus, konkrétne mäso priemysel a dnes sa hrajú na važeních obcanov mesta Sereď. Vietekto je to.

  41. Anonym 10. apríla 2021, 23:01 – ano, poznam takych ludi a na rozdiel od Vas ich za chujov nepovazujem. Minimalne jeden je v Seredi a jeden v Sintave. Ten v Seredi. Obaja su poslancami a nielenze ziadnu financnu odmenu nedostavaju, ale do dokazania nezakonneho konania este aj davaju vlastne peniaze. Ten v Seredi doteraz zo svojho vyplazil desiatky tisic Eur.

    Takze tu mame stav, kedy minimalne dvaja cestni a moralne na urovni poslanci pracuju vo verejnom zaujme bez odmeny, studuju materialy a tak vedia o com hlasuju. Ked vidia nezakonnosti nevahaju a zo svojich (rodinnych) penazi financuju zapas za pravo a spravodlivost a na strane druhej tu (aj inde) mame vacsinu poslancov, ktora nestuduje materialy, netusi za co hlasuje, odmeny berie a este aj zo svojich hlasovani dokonca aj za nezakonne veci dalej tazi.

    Viete, v spolocnosti vzdy boli aj cestni a slusni ludia, len moc o nich zaujem nikdy nebol. Resp. o nich ludia maju zaujem az vtedy, ked im osobne je krivdene a ublizovane. Vtedy vedia na koho sa obratit, kedze ta hlupa a urcitym sposobom skorumpovana vacina tam pre ludi nie je. Aspon nie pre tych, ktorym je krivdene…

  42. a čo tak na oplátku zverejniť činnosť istého pána M.T. počas jeho pôsobenia v pórobetonke v Dolnej Strede? To by ešte len bol zaujímavé čítanie. A dnes sa tu hrá na najväčšieho poctivca

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img