ISSN 1337-8481

štvrtok, 2. mája, 2024

„šíriť stredovekú sprostotu vo verejnoprávnom priestore je poriadne cez čiaru“

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img
Včera odvysielala verejnoprávna RTVS s vážnou tvárou správu o zázračnom vyliečení istej mníšky. Z rakoviny ju dostali modlitby a fotografia biskupa Vojtašáka zabalená obväzom k telu postihnutej. Nič proti zázračným vyliečeniam, ľudský organizmus dokáže reagovať nevyspytateľne, nie je to stroj. Ale šíriť stredovekú sprostotu vo verejnoprávnom priestore je poriadne cez čiaru.
Zdroj: FB

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Peter Jusčak si asi nevšimol že takéto reči a názory majú aj dnešní ministri (ex minister) či dokonca ex premiér a dnešný premiér.
    Stačí si uvedomiť že reštaurácie, bary, kaderníctva a iné služby sú zatvorené ale kostoly otvorené ako na deň otvorených dverí.
    Hlavne že denne zomiera 70- 100 ľudí.

  2. Kurbel aj na vás skočil DUCH SVATY ako na sektu sučasnych vladnych činitelov? Nežijete v stredoveku zobudte sa – BUDICEK! No čo už, ak je niekto zmanipulovaný tomu nepomôže ani ROH.

  3. Horúce témy spred Veľkonočných sviatkov už pomaly vychladli. Takže je treba luze podhodiť niečo, čo zvýši čítanosť tohto plátku. Za všetkým treba hladať ultraliberálizmus…

  4. Pan Kurbel váš prvý príspevok hádam nie je ani od vás. Tak teraz budeme dávať pacientom čo sú v nemocnici a majú ťažkú formu Covid na prsia fotku nejakého farára? Veď to je také smutné ako slová „posledného kriziaka“ v našej vláde, že otvorme kostoly a ľudia si vymodlia zdravie a koronu porazíme ako mor v minulosti 🤔 Vráťte sa do súčastnosti

  5. Pán kurbel
    Možno keby všetci pacienti dostali foto nášho teraz už exministra, možno by sme nemali obete…
    Niekedy je mlčať zlato. To, že ste hlboko veriaci je v poriadku, len to nedávajte na vedomie celému Slovensku… Nezaujíma nás to… 🙈

  6. Pán kurbel, ja mám teda teda pocit, že o chvíľu nám tu budú vládnuť zakomplexovaní panbožkári… Vy by ste tam zapadol ako puzzle…
    Chcelo by to poriadnu odluku štátu od cirkvi, lebo rkc len čo nájde voľné miestecko, hneď tam vopchá svoje chapadlo…

  7. Pre Martinu zopakujem čo som už napísal
    máte pravdu niekedy je mlčať zlato. Lepšie urobíte keď sa toho budete držať
    Viete vždy ma fascinuje, keď tých niekoľko málo percent ateistov vo svete (možno 5 či 10%)si myslí že má patent na rozum a sú najmúdrejší. A ako bohorovne dokážu urážať tých 90% svetovej populácie čo uznáva existenciu vyššej bytosti jednoducho povedané Boha. A pritom ateisti iba veria že boha niet. Nemajú na to žiadne rukolapné dôkazy ale správajú sa ako jediní majitelia pravdy. Napriek tým urážkam aj na moju adresu vám želám pekné sviatky a pokoj v duši.

  8. Pavol Kurbel 5. apríla 2021, 19:01 „Nemajú na to žiadne rukolapné dôkazy ale správajú sa ako jediní majitelia pravdy. „🤦‍♂️

  9. Do pozornosti všetkým, Kurbel sa chce stať primátorom. To by bol góóól ! On by mal asi úrad na fare. Každý sme nejaký so svojim svetonázorom, ale takýto pobožný idioti nech lyžu ohon farárom, nepatria medzi kultivovaných ľudí 21 storočia.

  10. Obyvateľstvo podľa sčítania obyvateľov, domov a bytov

    v osobách v % v osobáchv % k 26.5.2001 k 21.5.2011
    s náboženským vyznaním 4 521 549 84,05 4 100 237 75,97

  11. Osobne som nepochopil, čo autor považuje za: „šíriť stredovekú sprostotu vo verejnoprávnom priestore je poriadne cez čiaru.“ Čo je to tá stredoveká sprostota? Že sa niekto uzdravil? Že lekári nemajú na to vysvetlenie? Alebo že to povedala mníška, ktorá dáva veci svoje vysvetlenie?

  12. a sme doma. Keď dôjdu argumenty začnú urážky od jediných majiteľov pravdy. Asi iba vy jediní patríte medzi kultivovaných ľudí 21 storočia. Nemám pravdu občan? O vašej kultivovanost najlepsie svedčí váš príspevok a jeho úroveň

  13. p.kurbel ja ako ateista ked nemam rukolapne dokazy,ze boh neexistuje,tak dufam,ze vy ako silne veriaci krestan tie dokazy mate a nazorne ich tu predlozite,inak si budem mysliet,ze ste dnes sibat neboli,ale hrknut ste si hrkli a to riadne.
    ja dufam,ze viete kolko vojen vzniklo z nabozenskych fanatickych hlav.

  14. skúste najprv vy predložiť dôkazy o neexistencii Boha. A čo sa týka tých vojen naozaj netuším koľko ich bolo. Som si však istý že vy to viete úplne presne a napíšete nám to tu aj s tým ako ste k tomu číslu prišiel

  15. pre tony 5. apríla 2021, 23:57, neboj sa dokaz najdes hned ak budes smrtelne chory a nebudes potrebovat ani dokaz, sam sa na boha obratis s poziadavkou nech ti odpusti.

  16. Tony,pán Kurbel je veriaci krestan?S tou zlobou a závisťou ,čo s ním lomcuje?Viera v boha sa vytvára v srdci a nie v kostole a u spovedi.

  17. A Ešte,to najhlavnejšie,čo ma prosím pekne obrázok biskupa spoločne s vierou k Bohu.To nech mi niekto vysvetlí.To je dokonca ruhanie.Vsetci títo farizeji zamieňajú pojmy,ja verím v boha a na to vonkoncom nepotrebujem túto skomprovitovanu cirkev.Cest výnimkám.

  18. Tony a ako je to napríklad s Lochneskou príšerou.? Ako to že napriek mnohým tvrdeniam že existuje napokon dokázali že neexistuje ak sa existencia niečoho čo nie je nedá dokázať.

  19. Je nemožné normálne polemizovať s náboženským fanatikom o existencii alebo neexistencii Boha.Ako trefne povedal vo filme Posledná bosorka vysoký cirkevný hodnostár – kde končí ľudský rozum,začína viera.Kto verí,nech si verí,aj keď rukolapný dôkaz o existencii Boha určite pán Kurbel nemá,je to iba viera.

  20. p. Kurbel komunisti sa 50 rokov skrývali za ROHa, no náboženstvá a ľudia ako vy sa STÁROČIA skrývate za BOHa. Človek bez viery asi neexistuje, ja verím v silu vesmíru, prírody. Môzete sa modliť, kolená zodrať, niektorí o múr hlavami trieskať no vesmír, príroda si s nami robí čo chce. Amen.

  21. Niečo z wikipedie…
    https://sk.m.wikipedia.org/wiki/Najsv%C3%A4tej%C5%A1ia_Trojica

    Najsvätejšia Trojica alebo skrátene Trojica alebo Svätá Trojica alebo Presvätá Trojica je v kresťanstve spoločné pomenovanie pre tri Božské osoby – Otca, Syna a Svätého Ducha. Podľa kresťanov existuje len jeden, jediný Boh, ktorý je však v troch osobách. Je to tajomstvo viery, ktoré sa ľudským rozumom nedá pochopiť.

    Posledná veta svedčí o tom, že racionálne argumenty netreba hľadať. Buď veríš alebo neveríš, ale dôkazy ťažko predloží jedna alebo druhá strana.

  22. Pán Kurbel nebojte sa, Vám svätý Peter bránu do neba neotvorí…. Chivate sa ako jediný vlastník pravdy na svete. Vy s Vašim názorom asi šéfujete aj Bohu….

    Môj názor je, že agnistici a ateisti sú k pravde bližšie, nakoľko empirickou skúsenosťou doposiaľ nik nezaznamenal výskyt Boha a ani žiadneho svätého… To, čím sa Vy oháñate, kľudne môžeme považovať za mýty a báje založené na princípe podrobenia chudobných, jednoduchých a prostých ľudí k určitým skupinám, ktoré z týchto vlastností ľudí profitovali. Pretože cirkev, to vám je spoločnosť s ručením neobmedzeným…
    Viď lockdown… Športoviská, divadlá, školy zatvorené, ale kostoly otvorili brány, len čo Zvolenský rozkazazal svojim vydriduchom…
    Dúfam, že sa dožijem tej odluky, sčítanie mám už vyplnené 😉

  23. pre Anonym 6. apríla 2021, 9:58, lasku tiez nikto nikdy nevidel a je tu stale pritomna. je to kazdeho vec kto a v co verí a neznamena to ked clovek verí v boha automaticky suhlasi s cirkvou!

  24. pre jojco 7:20 jojco,napisal si ak by som bol smrtelne chori,tak by som prosil boha o odpustenie aj ked som neveriaci,na to zabudni z duse to nenavidim ak niekto je 40 rokov neznaboh (alebo niekedy silny komunista) zrazu pri vaznej chorobe prosi boha o uzdravenie to je podla mna,len uboha vypocitavost a podlost,preco by sme mali prosit boha len ked nieco potrebujeme,vtedy by mal panboh zist z nebies a nakopat nam prdel a opytat sa kde si bol doteraz?ked ti bolo dobre zil si stastny zivot preco si sa nemodlil?
    ja,nikdy nebudem prosit boha ani keby som umieral v mukach.

  25. pre Jojco v Šintave v polovici minulého storočia stara dievka otehotnela so starým mládencom. Predstav si že lásku /alebo že by spolu randili/ vraj nikto nevidel. No podobní ľudia ako si ty tvrdili že na ňu zostúpil DUCH SVATY. Podľa teba bol otcom starý mládenec alebo DUCH SVATY ?

  26. pre EXGOLVAC 6. apríla 2021, 13:55, odkedy je laska sex? a mne podobny? poznas ma? precitaj si co som napisal este raz lebo si asi nepochopil. v zivote som nebol ani v kostole ani v ziadnej sekte a ani ma ziadne nezaujimaju!

  27. myslím si že jedným z najdôverihodnejších dôkazov boha je existencia nepopierateľných zázrakov. Pred asi piatimi rokmi sa jeden takýto zázrak stal aj u nás v Seredi. Existuje o tom aj zápisnica ktorú podpísalo niekoľko svedkov. Podpísali ju aj prítomní ateisti. Je verejne dostupná a pri troche námahy sa dá vyhľadať. Jedným z prítomných svedkov bol aj Kurbel

  28. pre Anonym 14:51 kde končí ľudský rozum, tam nastupuje viera. Mne tam nestačí podpis Kurbela,mali by tam podpisy Hegera, Krajčiho, Záborskej, Vašečku. POTOM BY SOM TOM UVERIL…………..

  29. spomínaní páni či dáma nie sú ateisti. Na predmetnom dokumente je asi štyri či päť podpisov včetne vtedy tam prítomných ateistov. Keby to nebola neodškriepiteľná skutočnosť žiaden ateista by sa tam nepodpísal. Bolo to však natoľko presvedčivé že ani ateisti ak sa chceli zachovať objektívne nemohli odmietnuť sa podpísať.

  30. Škoda o tom polemizovať, treba sa držať zásady: Pomôž si sám, aj boh ti pomôže. Modlíš sa, nemodlíš sa z prázdnej misy nenaješ sa, či

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img