ISSN 1337-8481

nedeľa, 28. apríla, 2024

Kuchynský odpad recyklujú Seredčania ukážkovo. Ďakujeme vám!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Ing. Zuzana Slahučková, referent komunikácie MÚ a projektov mesta / 23 MAR 2021 /

Spoločnosť Fidelity Trade s.r.o, ktorá pre mesto Sereď zabezpečuje zber a druhotné zhodnotenie kuchynského odpadu, chváli prvé týždne spolupráce. „Odpad zo Serede privážame čistý a je podstatné, že sa v ňom nenachádzajú žiadne nežiadúce predmety,“ napísal Branislav Pleško zo spoločnosti.

Za približne päť týždňov sme spoločne odseparovali z čiernych zmesových nádob 7300 kíl biologicky rozložiteľných odpadov, ktoré následne spoločnosť ekologicky zlikvidovala. Táto biomasa by v opačnom prípade hnila ako súčasť zmesového komunálneho odpadu na skládke odpadov v Pustých Sadoch a jej postupným rozkladom by sa do atmosféry uvoľňoval skleníkový plyn biometán.

Sereď bude postupne pridávať ďalšie a ďalšie hnedé zberné nádoby na svoje sídliská, a tak sa do separovania kuchynských odpadov bude mať možnosť zapojiť čoraz viac občanov. Zoznam kontajnerových stojísk, kde môžete odovzdať svoje odpady nájdete tu. Ďalšie lokality pribudnú v apríli a o ich umiestnení môžete požiadať mestský úrad mailom na zuzana.vohlarikova@sered.sk.

Pripomíname, že kuchynský odpad treba do hnedých nádob vysýpať bez akýchkoľvek obalov, tašiek, či plastov. Znečistený kuchynský odpad totiž spoločnosť neprevezme, resp. ho bude považovať za komunálny odpad, čo sa prejaví aj na faktúre, ktorú následne vystaví mestu.

Mestský úrad Sereď ďakuje svojím občanom, že poctivo separujú kuchynský odpad!

 

 

zdroj: seredskenovinky.sk

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. nedufaj, zadarmo uznie je nic
    Jednotková cena, ktorá zahŕňa vývoz, zhodnotenie BRKO a prenájom 1 ks 120 l nádoby je 10,50,
    V prípade prekročenia frekvencie zberu alebo množstva nádob na zber BRKO, bude podkladom k vystaveniu faktúr evidenčný list odpadov a doúčtované nadmerné množstvo v kg, ktoré
    zaplatí objednávateľ zhotoviteľovi v nasledujúcom mesiaci a to 0,60 € +DPH / 1 kg. Maximálne množstvo odpadu v 1 ks 120 l nádoby je 100 kg. Úhrada týchto nákladov je súčasťou finančného obejmu stanoveného v Čl. 6 ods.1.

  2. NO, AK JE TO TAK AKO PISES, TAK POTOM JE SEPAROVANIE BRKO EKONOMICKY NEZMYSEL, PRETOZE AK 1 NADOBA (100KG) STOJI 10,50EUR , TAK TONA TAKEHOTO ODPADU STOJI 105EUR (V REALE AZ 200EUR, PRETOZE REALNE V TOM KONTAJNERI 100KG NENI). TO MA POTOM VACSI ZMYSEL HODIT DO DO KOMUNALU, KDE STOJI TONA AK SA NEMYLIM OKOLO 22 EUR (CIZE 5-10 NASOBNE MENEJ). CI?

  3. 1. Poskytovateľ berie na vedomie a súhlasí s tým, že je oprávnený realizovať služby na základe tejto
    zmluvy len do maximálneho finančného objemu:
    Celková cena bez DPH Celková cena s DPH
    Zber, zhodnotenie BRKO
    a poskytnutie 28 ks nádob
    10 000, 00 € 12 000,00 €
    Celková cena s DPH (slovom): dvanásťtisíc eur s DPH.
    2. Poskytovateľ berie na vedomie a súhlasí s tým, že mu nevzniká nárok voči objednávateľovi, aby
    objednávateľ zrealizoval predmet zmluvy v celkovom finančnom objeme (t.j. v maximálnej
    výške) uvedenom v tomto článku.

  4. Chcem podotknúť, že nádoba na Biodpad je plná o niekoľko dní skôr,ako ju vymenia za novú prázdnu a tým vznikajú „HALDY“kuchynského odpadu, okolo behajú tam divé mačky a za chvíľu tu bude neporiadok a aj riadny zápach.
    Je mi jasné, že frekvencia výmeny nádob je dohodnutá vopred,ale nedalo by sa to v rámci dodržania hygieny upraviť?!?!… konkrétne mám na mysli nádobu na Jesenského ulici 1111 oproti vchodom 41 a 42

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img