ISSN 1337-8481

piatok, 3. mája, 2024

Ak nezaplatíte novú daň za dom, zoberú vám ho a dajú migrantom. Libor má problémy s matematikou a šíri nezmyselný hoax

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Hoaxy a podvody – Polícia SR |MM| Užívateľ Libor Mačuha zverejnil na svojom facebookovom profile zaručenú informáciu o tom, že vláda SR zavedie drakonickú daň vo výške 1,6 % z hodnoty nehnuteľnosti. Dodáva, že takýmto spôsobom sa chystá uvoľnenie nehnuteľností pre migrantov. Status ma viac ako 8 tisíc zdieľaní.

Zdroj: https://www.facebook.com/libormacuha/posts/10218853054462847

Ide o dezinformáciu.

DAŇ Z NEHNUTEĽNOSTI VO VÝŠKE 1,6 % Z JEJ HODNOTY?

V prvom rade treba uviesť, že Ministerstvo financií SR pracuje na daňovej reforme, avšak informácia o dani z nehnuteľnosti vo výške 1,6 % z hodnoty nehnuteľnosti nie je pravdivá. Išlo by o drakonicky vysokú daň a táto hodnota 1,6 % sa objavuje v úplnej inej súvislosti. Treba pre úplnosť dodať, že výsledok daňovej reformy môže samozrejme priniesť aj zvýšenie dane z nehnuteľnosti takisto, ako môže priniesť zníženie inej dane. Ministerstvo financií SR bude samozrejme o všetkých podrobnostiach vopred a podrobne informovať.

1,6 % ÁNO, ALE VÝNOSOV Z MAJETKOVÝCH DANÍ HDP PRIEMERNEJ KRAJINY EÚ

Organizácia pre hospodársku spoluprácu a rozvoj (OECD) tvrdí, že dlhodobo máme jedny z najnižších daní z nehnuteľností. Kým v priemernej krajine EÚ v roku 2019 predstavovali výnosy z majetkových daní 1,6 percenta hrubého domáceho produktu (HDP), u nás to bolo len 0,4 percenta. Konšpirátori si však samozrejme percentá prehodili a vznikla z toho drakonicky vysoká daň.

Zdroj: https://www.trend.sk/financie/stovky-eur-navyse-velky-dom-byt-dan-byvania-moze-byt-rok-trikrat-vyssia?fbclid=IwAR2XugYnjPKiXkL0eTGBQVzj8N3-QUHhFhZATnF7Tj7RT47Inyrz0YMjydg

STANOVISKO MINISTERSTVA FINANCIÍ SR

Ministerstvo financií SR sa ohradzuje voči opakujúcim zavádzajúcim informáciám ohľadne údajne chystaného drakonického zvýšenia daní z nehnuteľností. Je to hlboko nekorektné a patrí to do kategórie šírenia poplašných správ.
Daňová reforma vrátane zmien v dani z nehnuteľností žiadne takéto necitlivé zásahy do sociálnej štruktúry slovenskej spoločnosti neprinesie. Jej podstatou je podpora pracovnej aktivity, podnikania, tvorivosti, investícií, lebo to sú základné atribúty rastu životnej úrovne a kvality života našich občanov.
Ministerstvo financií ubezpečuje občanov, že pri akýchkoľvek daňových zmenách zohľadňuje sociálne aspekty a inak to nebude ani pri daňovej reforme.
Na Slovensku roky chýbali reformy a aj preto sme začali zaostávať v životnej úrovni za vyspelými krajinami. Teraz ich chceme priniesť, lebo cieľom každej reformy je zlepšiť život občanom v krajine a nie naopak.

Zdroj: https://www.facebook.com/ministerstvo.financii.sr/posts/3955682181150073

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. by ma zaujímalo, že jak to má ten Libor premyslené ďalej…keď naše byty/domy osídlia migranti tak čo sa stane – budú tie dane platiť oni? z čoho?…by ma zaujímal pokračovanie tohto absurdneho príbehu…

  2. Tak či tak daň z nehnuteľnosti = výpalné, základ štátu je rodina, štát pre moju rodinu dom nepostavil začo chce daň. Ak chce štát daň, tak nech vyberá za prístupové cesty a chodníky. Dan ktorú už platíme je úžera, pozemok je môj, dom je môj. Pavlínka má stovky bytov v Trnave nech platí ma z čoho.

  3. p.Majko malo kedy s vami suhlasim,ale teraz uplne,platim doslova nekrestanske dane a odvody a nedostavam za ne dokonale nic,tak sa vas pytam,myslim to v dobrom,co by som mal robit aby som od statu dostaval servis aky si platim?

  4. Mesacne davam krajine 2000e na odvodoch.Hadajte co dostanem od tejto krajiny?A teraz chcu dalsie peniaze?Kam sa pohnem vsetci ruky natrcaju…nech mi krajina necha vsetky peniaze a ja si vsetko zaplatim a nie ze platim ako debil ale nedostavam nic

  5. sopornan 15. marca 2021, 16:41 – za dolezite povazujem zacat tam, kde viem (vzhladom na miestnu znalost by mal vediet kazdy) veci priamo ovplyvnit. Teda v obci, v meste. Dosledne vyzadovanie transparentnosti v samosprave, komunikacie s obcanmi o veciach verejnych a konzultovani co obcania za svoje peniaze chcu. Vyzadovanie zodpovednosti od volenych zastupcov, aby verejna funkcia nebola len zdrojom nemaleho financneho prijmu starostu, jeho zastupcu a kontrolora, ale aj nevyhnutnou a nemalou povinnostou voci obcanom.
    Napriklad…

  6. Nielen údržba 23%dph za materiál a 12% pôžička na 30 rokov štát je najhorší podvodník treba na nich poslať komando nNaka za podvody a uzeru

  7. Jááááj Libor, všetci sú sprostí, len Ty si lietadlo 🙂 Ty mysliteľ. Ja som sa celkom dobre pobavil. Za mňa 5 bodov, postupuješ do iného levela.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img