ISSN 1337-8481

piatok, 10. mája, 2024

Policajné správy z Trnavského kraja

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

SPOLOČNÁ AKCIA DIALNIČIAROV A PRACOVNÍKOV NDS. VODIČI PREKVAPILI, LEN TAK ĎALEJ

Diaľničná polícia vykonala dnes spoločnú akciu v doprave spojenú s dodržiavaním pandemických opatrení. Vodiči boli v smere na Piešťany postupne prenosným značením odkláňaní na odpočívadlo. Tam si ich preverili nielen policajti ale aj pracovníci Národnej diaľničnej spoločnosti. Počas 3 hodín skontrolovali celkom 154 osôb. Drvivá väčšina jazdila podľa predpisov.

Prekročiť maximálnu povolenú rýchlosť sa podarilo iba 6 vodičom. Najvyššiu rýchlosť namerali policajti vodičovi, ktorý išiel na aute 189 km/h. 2 vodiči použili diaľnicu bez zakúpenej diaľničnej známky a v 1 prípade policajti uložili pokutu osobe, ktorá sa nevedela preukázať potvrdením o negatívnom teste.

Situácia v doprave je zatiaľ na cestách Trnavského kraja, oproti minulému roku, priaznivejšia. Veríme, že nejde o krátkodobý stav a tento trend si spoločne udržíme čo najdlhšie.

 

 

66 ROČNÝ FRANTIŠEK ZMIZOL BEZ STOPY Z UBYTOVNE. DÔCHODCA CHODÍ ŤAŽKO A S BARLAMI

Galantskí policajti vás žiadajú o pomoc pri jeho vypátraní.

František Mišurda je pôvodom z obce Jatov, okr. Nové Zámky. Posledné mesiace sa však zdržoval na ubytovni v meste Galanta. Jeho nezvestnosť nahlásila na políciu majiteľka ubytovane, ktorá ho naposledy videla koncom februára, v sobotu 27.02.2021, keď približne o 11.00 h odišiel z ubytovne a od vtedy nepodal o sebe žiadnu správu.

František je 175 cm vysoký, štíhlej postavy. Má modré oči a prešedivelé vlasy s plešinou. Pri výraznej ťažšej chôdzi si pomáha barlami.

Ak ste muža posledných 15 dní videli, poznáte miesto jeho súčasného pobytu, príp. poznáte osoby, s ktorými sa stýka, všetky informácie nám pomôžu na jeho rýchlejšie vypátranie. Ďakujeme za každú informáciu.

 

 

37 ROČNÝ MUŽ SUROVO DOBIL NA SMRŤ DÔCHODCU. VYŠETROVATEĽ HO OBVINIL ZO ZLOČINU ZABITIA

Policajti intenzívne vyšetrujú okolnosti, za ktorých prišiel 66 ročný muž o život.

Podľa prvotných informácií došlo k incidentu medzi dvomi mužmi v skorých ranných hodinách v meste Dunajská Streda. V utorok, 9. 3. ešte obaja krátko po polnoci spoločne popíjali na dvore rodinného domu alkohol. Vzápätí sa situácia zmenila a mladší muž napadol staršieho. Dôchodcu najskôr dobil päsťami po tvári, potom ho na zemi dokopal a dobil. Bezvládne telo muža ťahal za kabát niekoľko metrov z dvora na ulicu. Podľa predbežnej lekárskej správy utrpel napadnutý muž po celom tele viaceré vážne zranenia, ktorým na mieste útoku podľahol. Presný motív konania polícia naďalej vyšetruje.

Vyšetrovateľ vyšetruje úmrtie muža ako zločin zabitia na chránenej osobe. Na základe dôkazov obvinil zo skutku 37 ročného muža z Dunajskej Stredy. Zároveň spracoval podnet, aby bol muž stíhaný väzobne. S návrhom sa stotožnil aj sudca a na základe rozhodnutia súdu ho policajti eskortovali do výkonu väzby. V prípade dokázanie viny mu môže súd uložiť trest odňatia slobody na 9 až 12 rokov.

 

zdroj: KR PZ Trnava

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img