ISSN 1337-8481

nedeľa, 28. apríla, 2024

Detské ihrisko v parku bude rozšírené o senzorické hracie prvky. V meste pribudnú aj nové ihriská

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Detské ihriská sú priestorom pre telesný a duševný rozvoj všetkých detí. Mali by byť navrhnuté tak, aby boli vhodné pre deti všetkých vekových kategórií. No nie každé dieťa má to šťastie, že sa narodí zdravé. Takéto detičky je ale veľmi potrebné integrovať do spoločnosti rovesníkov. Napríklad aj návštevou detských ihrísk.

Samospráva mesta sa rozhodla vyjsť v ústrety rodičom takýchto detičiek a rozšíri jedno zo svojich detských ihrísk o senzorické hracie prvky. Miriam Klottonová z Oddelenia životného prostredia na MsÚ vysvetlila: „Mesto zareagovalo na požiadavku na zakúpenie detských prvkov vhodných pre „inak obdarené deti“. Takýchto detičiek je v našom meste viac a aby aj oni mohli byť začlenené do spoločnosti zdravých detí v prostredí, kde sa ich najviac stretáva, tak práve verejné ihrisko je tým správnym miestom. Mesto objednalo zo špecializovaného obchodu na senzorické prvky – dve špeciálne hojdačky, aby aj pre tieto detičky bolo hojdanie nie len pohodlné, ale najmä vhodné a bezpečné.“

Dodávateľom hracích prvkov bude firma 3lobit, s.r.o. z Bratislavy a pôjde o :

sieťovú hojdačku tzv. hniezdo s mäkkou sieťovou základňou a pevným rámom obaleným penou. Hojdačka umožňuje nielen hojdanie dopredu a dozadu, ale aj pohyby do strán.

druhá hojdačka je s bezpečnostným postrojom so zapínaním na pracku a v sedacej časti s klinom pre zvýšenie bezpečnosti. Kvalitné laná umožnia nastaviť výšku i sklon sedadla.

Tieto špeciálne prvky budú umiestnené na detskom ihrisku v Zámockom parku na mieste dvoch súčasných hojdačiek. Pôvodné hojdačky budú premiestnené na iné vhodné ihrisko v rámci mesta.

Hovoriť o presných termínoch je momentálne predčasné. Ako všetko, aj túto oblasť ovplyvnila súčasná situácia. Deti sa ale už teraz môžu tešiť aj na nové detské ihriská na dvoch uliciach v meste . „V priebehu letných mesiacov, bude vybudované nové detské ihrisko s lezeckými prvkami na Cukrovarskej ulici (medzi 2. a 3. vežiakom smerom k Bille) a nové detské ihrisko na Fándlyho ulici na mieste súčasného detského ihriska, ktoré už nevyhovuje požiadavkám a bude odstránené. O malé detské prvky bude doplnené i detské ihrisko na Mlynárskej ulici, vedľa ihriska Horalky,“ doplnila Miriam Klottonová.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img