ISSN 1337-8481

utorok, 7. mája, 2024

Životné prostredie znečisťujeme sami

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Sereď – Dolná Streda / O skládke lúženca ako pozostatku po uzatvorenej Niklovej huti v Seredi ako o naozaj veľkej environmentálnej záťaži už nepochybuje nik. Minuloročná návšteva ministra životného prostredia Jána Budaja  priamo na kopci jemného popolčeka dala nádej občanom na prijatie riešení zabraňujúcim jeho šíreniu po meste a vlastne celom regióne.

Krátka prechádzka po okolí skládky ale napovie, že niektorí arogantní ľudia už i tak hodne znečistenému životnému prostrediu bez zábran dokážu „naložiť“ ešte viac.

Priamo pri skládke lúženca  vzniká skládka nová. Táto však nemá pôvod v uzatvorenej fabrike, ale v ľudskej hlúposti. Namiesto na zberný dvor si niekto dá tú robotu a stavebný odpad vyvezie k ceste slúžiacej vlastne len ako obslužná komunikácia pre poľnohospodárske mechanizmy do priestorov, kam je vjazd motorovými vozidlami možný len na povolenie.

Je skutočne len na nás, kedy si nami tak obdivované zvyky z krajín na západ od Slovenska osvojíme a kedy si vlastné životné prostredie prestaneme cielene znečisťovať sami vlastnou nezodpovednosťou a hlúposťou.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Je to ľudská hlúposť a nezodpovednosť. Aj včera som videl pickup ako odisiel od kôpky bordelu medzi seredou a vinohradmi. Pritom zberný dvor funguje uz roky a nie je problém tam zaviesť odpad. Poprípade teraz ked mesto zbiera odpad s pred domov v jarnom zbere..

  2. A chodte sa pozrieť z mosta medzi šintavou a sereďou, ako to vyzerá pred záhradkárskou osadou. pána podnikateľa asi životné prostredie nezaujíma, len prachy. aký odpad tam skončí ?

  3. Kuluk máš pravdu konci tam všeličo čo dokonca aj eternit čo je dosť toxické nikoho to nezaujíma hlavne že Vohlarik si plní vačky a to odtiaľ rieka váh neni ďaleko pán Majko choďte to tam nafotiť a opýtať sa pani starostky Reznakovej či to je vporiadku

  4. Laco, nazaj to je správny postreh. Tie hory stavebného bordelu sa vŕšia v tzv. inundačnom-záplavovom pásme Váhu. Nechápem, ako na také niečo mohol pán. V. dostať súhlas od Sl. vodohospodárskeho podniku aj z Odboru starostlivosti o životné prostredie. Táto činnosť má pravdepodobne za následok vyliatie sa toho potoka, alebo čo to je, tej splaškovej zbernej vody dolu kopcom. Dôchodcovia záhradkári sa nemajú ako dostať ku svojim nehnuteľnostiam, musia sa brodiť bahnom.

  5. Pre Roman
    Jedná sa o dažďovú kanalizáciu, ktorá mala byť v čase zaradenia záhradkárskej osady až do Váhu.
    Malo by to byt súčasťou

  6. Tak dažďová kanalizácia hovoríš. Prečo je potom dojem, že tam tečie aj voda z domácností s vôňou aviváží?

  7. Nemam informácie k odpovedi na otázku vyššie . Viem však, že sa stane pri silnom daždi , že sa vyplaví niečo ako voda po maliaroch , ale potom nejde po kanáli ale po ceste podľa spádu.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img