ISSN 1337-8481

pondelok, 6. mája, 2024

Polícia odhalila prípad obchodovania s ľuďmi, Slovák mal predávať ženu na prostitúciu v Nemecku

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Prezídium PZ SR |MM| Príslušníci Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii ÚHCP P PZ objasnili prípad obchodovania s ľuďmi spáchaného formou sexuálneho vykorisťovania, kde obeť podľahla tzv. „Štokholmskému syndrómu“.

Na sociálnej sieti sa 23 ročná mladá žena zoznámila s 20 ročným, dnes už obvineným, Slavomírom L. Po určitom čase dala výpoveď v práci a z Prievidze sa presťahovala k nemu do malej obce v nitrianskom okrese. Presťahovaním sa však pre ňu začalo doslova peklo, pravidelne ju mal biť a týrať. Nemohla bez neho nikam chodiť, vyhrážal sa jej zabitím, aj celej jej rodiny. Po určitom čase, keď nemali peniaze, podarilo sa mu zabezpečiť prácu v Nemecku v meste Hamburg, v skladoch. Po príchode do Nemecka jej však mal oznámiť, že bude na ich živobytie zarábať prostitúciou. Samozrejme nesúhlasila, tak si mal jej súhlas vynútiť bitkou. Prostitúciu musela vykonávať aj potom ako zistila, že je tehotná. Peniaze za poskytnuté služby musela odovzdávať. Takýmto spôsobom bola vykorisťovaná tri mesiace a zarobila viac ako 20000 eur. Po návrate na Slovensko sa jej podarilo ujsť a všetko nahlásiť na polícii.

Prípad prevzal vyšetrovateľ Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii ÚHCP P PZ, ktorý po zadovážení všetkých procesných dôkazov obvinil Slavomíra L. zo zločinu obchodovania s ľuďmi a tým, že tento čin spáchal na chránenej osobe, teda tehotnej žene, hrozí mu trest odňatia slobody na 7 až 12 rokov. Obvinený je v súčasnosti vo vyšetrovacej väzbe za násilnú trestnú činnosť.

Aj touto cestou upozorňujeme a vystríhame ženy a mladé dievčatá pred neznámymi a neoverenými kontaktmi s neznámymi mužmi prostredníctvom sociálnych sietí. V prípade podozrivého správania sa, resp. náhlej zmeny správania sa s náznakmi možného konania smerujúceho k obchodovaniu s ľuďmi, oznamovali svoje podozrenia na národnú linku pomoci obetiam obchodovania s ľuďmi na bezplatnom čísle 0800 800 818, kde im budú poskytnuté informácie k možným rizikám obchodovania s ľuďmi a v prípade potreby poskytnutá adekvátna pomoc. Polícia je samozrejme taktiež k dispozícii na linke 158 a takýmto prípadom venuje mimoriadnu pozornosť.  

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. V takýchto prípadoch ma napadá, či sú tresty za takéto zverstvo skutočne adekvátne. Mladý muž by si miesto 7az12 rokov zaslúžil robiť doživotne defku v Leopoldove tým najodpornejsim väzňom. Nič vhodnejšie mi nezišlo na um..

  2. Pri nasich podmienka, pojde o indiana a dostane podmienku prinajhorsom prenho tu najmenej strazenu basu a este sa bude smiat . Keby to spravil beloch, tak dostane 12 r a v tej najstrazenejsej base plus den co den anal od dajakeho prasiaka

  3. To máš čo za logiku? To zviera si zaslúži byť potrestane, či je to rom, biely alebo fialovy. Na farbe jeho pleti nijako nezáleží. A neviem, kde chodíš na také hlúposti, že rom dostane na súde menší trest, ako biely. Myslíš, že rom si najme kvalitnejších právnikov ako biely, či ako si to myslel? Milujem takéto krčmové reči bez štipky kritického myslenia. To si nechaj do krčmi pre svojich kamošov, čo ťa pochválila, ako dobre si povedal..

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img